Eduskuntavaalit 2019

baikal

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Viestintästrategia toimii poliittisen johtamisen välineenä ja tukena hallituksen tavoitteiden toteuttamiselle.

Duoda duoda.
Olettehan panneet merkille, että Rinne esiintyy metialle melkein joka päivä. Sanoo vaikka vain päivää, mutta esiintyy. Metia tykkää kuin otso hunajatiinusta, Rinne on tarkoituksella -ottanut metian mukaan- vahvasti.
 

Kaira

Kenraali
Pääkaupunkiseudullehan tuota ollaan aluksi suunnittelemassa. Voi mennä kotvanen että se Savoon kerkeää...
Tarkoitin noita kaikkia nostoja, mitä nyt spekuloidaan, polttoainevero, ajoneuvovero jne. Päästöjen mukaan kun mennään, niin vanhimpien autojen käyttö kallistuu, eli toisinsanoen duunareiden elämä kallistuu. Eihän nuo nostot heitä kosketa, joilla on lyhyt työmatka sujuvan joukkoliikenneverkon alueella.

Eikä tuo edes tarkoita sitä, että se koskee pelkästään Kainuun korvessa olevia. Monet kaupunkien pienteollisuuden työpaikat ovat aika húonojen yhteyksien päässä, omalla autolla esimerkiksi 30 minuuttia ja joukkoliikenteellä 1h 30min. Äkkiä siinä luokkahitsarikin alkaa miettimään koodariksi tai tasa-arvokokemuskouluttajaksi alkamista, kun palkasta uppoaa enemmän ja enemmän autoon.
 

Hallinkorva

Ylipäällikkö
Avustajille maksettavissa palkkioissa palataan työtuntien mukaiseen laskutukseen ja kiinteistä palkkiosta luovutaan. Osa avustajista ei ole kiinteän palkkion vuoksi enää halunnut hoitaa vaikeimpia juttuja.
Piikki on auki.
 

Rannari

Ylipäällikkö
Hyvä juttu, mikäli kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille voidaan laittaa jalkapanta. Asiaa ajoivat SDP ja kepu ja erityisesti Mikko Kärnä. Kärnä on pelkkä öyhöttäjä, eikä Kärnällä ole juuri koskaan ollut mitään fiksua sanottavaa, mutta jos tämä on Kärnän ansiota, niin Kärnä ansaitsee vilpittömän kiitoksen tästä. Kukaan ei varmaan ylläty siitä, että vihreät, RKP ja vasemmistoliitto vastustivat tätä ideaa (tässä taas näkyy se, että hallituspuolueet voivat kannattaa erilaisia asioita vaikka ovatkin samassa hallituksessa. Hämmästyttävästi joidenkin on vaikea ymmärtää tätä). Kärnä ajoi myös sitä, että jatkossa kiintiöpakolaiset valitaan tarkemmin sen mukaan kuinka hyvin heidän arvellaan sopeutuvan Suomeen. Tämä on tietysti hyvä asia ja Kärnä ansaitsee kiitoksen tästäkin. Kärnä voisi tämän hallituskauden käyttää vaikka siihen, että pitää vihervasemmiston kurissa.

Jää tietysti nähtäväksi toteutuuko kiintiöpakolaisten seulominen ja mahdollisuus käyttää jalkapantaa. Kaikki hallitusohjelmiin kirjatut asiat eivät tule toteutumaan, se kävi ilmi viime hallituskaudellakin. Jalkapanta ei myöskään tule olemaan mikään autuaaksi tekevä asia: sinisilmäiset suomalaiset tietysti yllättyvät tästä, mutta joku maassa laittomasti oleskeleva ihminen ei välttämättä koe mitään omantunnon tuskia jalkapannan luvattomasta irrottamisesta... Myöskään sen arviointi, että kuka tulee sopeutumaan Suomeen ei välttämättä tule onnistumaan, mutta hyvä, että edes yritetään.

Pakolaiskiintiön kasvattaminen on huono asia, mutta toistaiseksi kiintiötä lisätään vain sadalla. Vihervasemmisto ja RKP vaativat huomattavasti suurempaa pakolaiskiintiön nostoa, joten heidän hullutukset on onneksi torpattu. Perheenyhdistämisen tulorajoja, joita edellinen hallitus nosti, tullaan laskemaan. Huono juttu, ne rajat kun eivät alkujaankaan olleet kovin korkeita. Julkinen taloutemme on jo muutenkin tarpeeksi tiukalla.

Täytyy kuitenkin korjata yksi tietämättömyydestä johtuva väärinkäsitys.

Jos joku luulee, että jalkapannat ratkaisee maahanmuutton liittyvät ongelmat, niin hän erehtyy ja pahasti. Tälläinen väärinkäsitys kumpuaa tietämättömyydestä, nimittäin siitä, ettei tiedetä, että keskeinen maahanmuuttoon liittyvä ongelma Suomessa ja muualla Länsi-Euroopassa on se, että osa laillisesti maassaolevista maahanmuuttajista sopeutuu todella huonosti. Taustalla on virheellinen luulo siitä, että vain laittomasti maassaolevat ovat ongelma. Näin ei valitettavasti ole.

Vaikka Suomessa ei olisi yhtään kielteisen turvapaikkapäätöksen saanutta henkilöä, olisi Suomessa silti korjattavaa maahanmuuton suhteen. Jalkapannat eivät tätä asiaa korjaa.

Melko ajankohtaisena esimerkkinä Oulun lapsiraiskausjengi: tekijät olivat laillisesti Suomessa. Osa tekijöistä oli jopa saanut Suomen kansalaisuuden. Tästä huolimatta jotain on kotoutumisessa mennyt pahasti pieleen. Ei jalkapantojen käytön mahdollistaminen kielteisen tp-päätöksen yhteydessä korjaa tätä asiaa. Sitten on vielä se ongelma, että osa toisen sukupolven maahanmuuttajista sopeutuu todella huonosti. He tietysti ovat laillisesti maassa, kun ovat koko elämänsä siellä asuneet.

Jos joskus luette vaikka Ruotsin tai Ranskan ongelmalähiöistä, niin ei siellä tilanne ole se, että laittomasti maassaolevat aiheuttaisi ongelmat. Paljon ongelmista johtuu huonosti sopeutuneista ensimmäisen ja toisen sukupolven (laillisista) maahanmuuttajista. Kun tietyt laillisesti maassaolevat maahanmuuttajat kotoutuvat todella huonosti, silloin tietysti tulee minimoida tälläisten maahanmuuttajien tulomäärät. Vetovoimatekijöitä tulee karsia.

Tässä on siis sekä hyviä että huonoja asioita. Hyvät asiat eivät kuitenkaan ole todellakaan mitään autuaaksi tekeviä. Toisaalta huonot asiat eivät ole katastrofaalisia, vaikka tietysti suomalaista yhteiskunnan kannalta negatiivisia asioita ovatkin. Maahanmuutto ei ole ydinfysiikkaa. Tietoa on saatavilla, eikä aihe ole niin vaikea, että sen sisäistäminen vaatisi kummoisia älynlahjoja. On parempi olla maahanmuuttokriittinen kuin todellisuuskriittinen.

Oli myös keskustelua persujen vaikutuksesta. Persujen kannatuksella on tietysti ollut vaikutusta siihen, että kepu ja demarit haluavat hieman tiukentaa maahanmuuttopolitiikkaa (joskin näin ei nettomääräisesti tapahdu, mutta onhan siellä jalkapannat ja sopeutumisen arviointi). Sekä demareista että kepusta (ja kokoomuksesta, mutta oppositiopuolueena kokoomus ei ole tässä yhteydessä mielenkiintoinen) on vuotanut äänestäjiä persuihin maahanmuuttopolitiikan takia. Maahanmuuttopolitiikka on sellainen asia joka Euroopassa koetaan tärkeäksi, ja se on olennainen osa persujen kannatuksen syitä. Tämä tiedostetaan kepussa ja demareissa. Halla-ahon julkilausuttu tavoite on se, että persut kannatuksellaan muuttavat muiden puolueiden näkemyksiä. Tämän onnistuminen näkyi jo ennen vaaleja: kun persut nousi gallupeissa, kävi niin, että muiden suurten puolueiden puheenjohtajat eivät vaaliväittelyissä haastaneet Halla-ahoa maahanmuuttopoliittisissa kysymyksissä, vaan jopa komppailivat Halla-ahoa. Syy tälle on ilmiselvä. Kohteliaasti sanottuna tämän tajuaminen ei vaadi sitä, että on oltava kovan tason poliittinen strategisti.

Muuten, en tiedä onko palstalla jo mainittu, mutta tuossa joku aika sitten Etla tutki maahanmuuttajataustaisten omistamia yrityksiä. Tutkimus sai medianäkyvyyttä ihan kohtuullisesti. Tulokset eivät varsinaisesti vahvistaneet sellaista käsitystä, että maahanmuuttajataustaisten omistamat yritykset olisivat Suomen talouskasvun vetureita.

En ole tarkemmin tutustunut hallitusohjelmaan. Varmaan Pekka Haavisto tulee olemaan hallituksen paras ministeri, rima tuskin tulee olemaan korkealla. Keskusta jälleen onnistuu hyvin kuppaamaan veronmaksajia, sehän onkin kyseisen puolueen ydinosaamista. Todellinen testi hallitukselle iskee kun maailmantalous tästä vähän notkahtaa. Asetelma ei ole järin suotuisa hallituspuolueiden kannalta, kun jo nyt kaksi suurinta puoluetta eduskuntavaalien kannalta relevanteissa gallupeissa on oppositiossa... Tuskin hallitus kuitenkaan hirveästi muuttaa näkemystäni Suomen pitkän aikavälin näkymistä, sellaista se länsimaisissa demokratioissa tuppaa olemaan, hyvässä että pahassa.

Ps. Valtion tuottavan omaisuuden myynti ei ole kategorisesti typerää. Kyse on tietysti hinnasta.
Papukaijamerkki diplomaattisesta muotoilusta :D
 

Vääpeli

Ylipäällikkö
Kohta ennätys työllistymisessä, kun pizzerioissa yms on 20-30 henkeä töissä... Ja odottakaa kun sana leviää EU:ssa oleville ja karkoitus uhan alla oleville pakolaisille... vuoden 2015 ryntäys on leikkiä sen jälkeen.
 

Loyd

Majuri
Lahjoittaja
Itsellä on tuttuja jotka ovat poikeuksellisesti olleet töissä melkein koko vuoden. Ovat kironneet aktiivimallia. Helpompi tehdä töitä koko ajan kuin etsiä tilapäistöitä joilla aktiivimallin ehdot saa täyttymään.


Kuinkahan mahtaa nyt käydä?
Itse olisin kannattanut sellaista lievennystä että jos töitä tai muuta korvaavaa ei ole niin ei rangaista. Mutta pääkaupunkiseudulla ei ole tällaista tilannetta.
Käykö niin että aina kannattaa olla ottamatta vastaan kehnopalkkaista työtä.
 

Hallinkorva

Ylipäällikkö
A-Studio. Voi herran pieksut.

Marin ja Kulmuni toistavat sen Rinteen hokeman, että kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet yritetään saada töihin.

He aikovat kaataa koko järjestelmän eikä turvapaikkaperusteiden puuttumisella ole merkitystä.
Mikko Kärnä toimi keskustan neuvottelijana turvapaikka-asiasta päättäneessä ilmiöpöydässä. Jos tuollaisen sakin kanssa on pitänyt neuvotella, jokainen torjuntavoitto olkoon kunniaksi.
 

Rannari

Ylipäällikkö
Nyt tulee tosi ”huonoja” uutisia. Molemmat kommaripumput poistetaan puoluerekisteristä. Taitaa kuitenkin olla niin että kohta nuo pökäleet taas pulpahtavat pintaan. Eduskuntavaalien saaliina 5545 ääntä ja sekin pitää vielä jakaa kahden puolueen kesken :rolleyes:
 

Hallinkorva

Ylipäällikkö
Luin juuri uutisen Matteo Salvinista ja Italian talouspolitiikasta. Tutun tuntuista oli.
Onko kukaan vielä sanonut että meillä on nyt ehkä populistihallitus!?
Mussolinin suosio perustui aikanaan moniin hyviin elintasoa hetkeksi nostaviin lahjoihin Italian lapsille. Taikatempuista vaan ei ole pitemmän päälle. Homma tulee silmille.
 

Huhta

Ylipäällikkö
ELSO 2.0
Taidan sittenkin harkita yrityksen perustamista vielä seuraavat neljä vuotta.
 
Top