Eduskuntavaalit 2019

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja hansai
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Vai väittääkö joku tosissaan, että Eduskunta hyväksyisi 7-10mrd euron lisäbudjetin maavoimien varustamiseksi?

Yllättävän moni uskoo edelleen että tuollainen myönnettäisiin Ilmavoimille.
 
Siis se Kokoomus joka on istunut hallituksessa viimeiset 12 vuotta, joko pää- tai valtiovarainministerin salkun kanssa? Aikana johon myös sisältyy ennätyksellinen vuosikymmenen kestänyt taantuma?

Kyllä, se sama porukka. Kataisen sixpack oli surullista aikaa, mutta siihenkin on osasyyllisenä persujen öyhötys ja haluttomuus kantaa vastuu.

Silti epäilen että vasemmistovetoinen hallitus ei asioita ainakaan Kataisen hallitusta paremmin olisi hoitanut.
 
  • Tykkää
Reactions: PSS
Vai väittääkö joku tosissaan, että Eduskunta hyväksyisi 7-10mrd euron lisäbudjetin maavoimien varustamiseksi?
Miten se Hornetien "kyvyn" täysimääräinen korvattavuus on kirjoitettu?

Ihan sivuhuomiona jutun asekauppaan liittyvä pointti..ostaisi venäjältä ilmatorjuntajärjestelmää..:unsure:

Tosin onhan vuoden -45 jälkeen ostettu paljon venäjältä ja uhkaskenaariot ei loppuviimeksi ole kuitenkaan niin merkittävästi muuttuneet...itse en en sijoittaisi euroakaan tuohon suuntaan.

Hieman "Väyrysmäinen" kirjoitus kokonaisuudessaan...kuin vahamuseosta.
 
Vuorion kirjoitus kuvaa suomalaisen maanpuolustuskeskustelun ongelmia - puolustuskeskustelusta innostuneet poliitikot ovat pääosin joko a) puolustusnihilistejä tyyliin Suomi kuuluu kaikille tai b) oman elämänsä maanpuolustussankareita, jopa ministeri Niinistöllä oli tiettyjä piirteitä tähän suuntaan.

Toki sitten toinen asia on, että poliitikon ei tarvitse hyväksyä kenraalien esityksiä sellaisenaan, poliitikko on kuitenkin kuskin paikalla.
 
Tuosta HS:n vaalikoneesta:
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006030634.html

Miksi HS:n vaalikone suosittaa yllättävää puoluetta? Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin
HS:n vaalikone suosittelee ensisijaisesti puoluetta, koska se kuvaa Suomessa käytössä olevaa listavaalitapaa parhaiten, kirjoittaa HS:n toimituspäällikkö Esa Mäkinen.

Syy suosituksiin on, että vaalikone suosittelee puoluetta. Eli HS:n vaalikone vertaa käyttäjän vastauksia aluksi vaalipiirin puolueiden keskiarvoihin. Kun keskiarvoltaan läheisin puolue on löytynyt, suositellaan sen sisällä parhaiten osuvia kandidaatteja. Kääntäen: parhaiten sopivaa yksittäistä ehdokasta ei välttämättä aluksi suositella.

Vasta hieman alempana tulossivulla suositellaan ehdokasta ilman puoluetta
...
 
No väitätkö että tilanne ei olisi ollut parempi, jos persut olisivat valinneet hallituksen, eikä helppoa huutelua oppositiosta?

Arvo Pohja ei kohdannut...

Perussuomalaisille tarjottiin myös pääsyä hallitusneuvotteluihin. Toukokuussa perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ilmoitti kuitenkin puolueensa jäävän oppositioon, koska hän ei voinut hyväksyä kokoomuksen ja SDP:n EU-politiikkaa ja Kreikan tukemista. Kokoomus ja SDP ilmoittivat pitävänsä ratkaisua vastuuttomana ja petoksena äänestäjiä kohtaan. Oppositioon jättäytymisensä jälkeen perussuomalaiset oli kuitenkin kannatusmittauksessa suurin puolue[6]. Kyselytutkimuksen mukaan 66 prosenttia puolueen kannattajista piti oppositioon jäämistä oikeana ratkaisuna ja vain 16 prosenttia olisi halunnut puolueen joustavan ja jatkavan hallitusneuvotteluja.[7]

wiki
 
Mielenkiintoinen kirjoitus, kun ottaa julkaisualustan ja kirjoittajan taustan huomioon..

Jussi Isotalo: Ei 20 prosenttia oikeuta saneluun

JUSSI ISOTALO | 11.03.2019 | 14:01

Uho on suuri jo ennen kuin ensimmäistäkään ääntä on annettu.

Jos eduskunnan vaalikausi olisi 10 000 metrin juoksukilpailu stadionilla, nyt oltaisiin tulossa viimeisen kierroksen takakaarteeseen. Kilpaa johtava juoksija on saanut etumatkaa muihin voitosta taisteleviin, mutta vielä ei tiedetä kestääkö kiri loppuun asti vai tavoitetaanko kangistunut karkulainen ennen maalilinjaa. Ratkaisu saattaa tapahtua vasta kalkkiviivoilla, heittäytymällä.

Kentällä ja katsomossa uho on suuri jo ennen kuin ensimmäistäkään ääntä on annettu. Moni puhuu kansan nimissä ilman valtuutusta. On hyvä muistaa, että suomalaisessa monipuoluejärjestelmässä – jonka vakaa kannattaja olen – suosituimman puolueen odotetaan saavan tuekseen noin 20 prosenttia annetuista äänistä ja alle 15 prosenttia äänioikeutetuista. Tämä tarkoittaa muun ohella, että neljä viidestä suomalaisesta ei kannata seuraavankaan pääministerin puoluetta.

Jokainen suomalainen puoluejohtaja on vähemmistöjohtaja. Johtaja ei voi valehtelematta luvata, että jos hänen puolueensa voittaa, Suomen suunta muuttuu sen tahdon mukaiseksi. Ei muutu. Pääministerin puolue on vaalien jälkeenkin vähemmistönä eduskunnassa, ja saattaa hyvin olla sitä myös hallituksessa.

Enemmistöhallituksen muodostamiseen vaalien jälkeen vaadittaneen vähintään kolme puoluetta, luultavasti neljäkin. Mitä laajempaa hallituspohjaa tavoitellaan, sitä etäämpänä toisistaan sen osapuolten julistukset ovat. Jos vaalien alla demonisoidaan kilpailijoita, joiden kanssa heti vaalien jälkeen on tarkoitus lyöttäytyä yhteistyöhön, syntyy vaikutelma äänestäjien pettämisestä. Näin luodaan uutta kasvualustaa populistisille protestiliikkeille ja suoranaiselle vihalle.

Jonkinlainen perinne on, että vaaleissa hallituspuolueita rangaistaan hallituksen tuottamista pettymyksistä, muttei palkita hyvistä teoista. Paha kello kuuluu hyvää kauemmas. Nytkin voi käydä niin, että mediarummutuksessa 140.000 uutta työpaikkaa kalpenee soten epäonnistumisen ja vanhustenhuollon fiaskojen rinnalla. Muutamat heistä, jotka aivan oikein muistuttavat, ettei työllisyyden paraneminen ole yksin hallituksen ansiota, olivat aiemmin vahvasti sillä kannalla, että sen heikkeneminen oli täysin hallituksen syytä.

Tämän kirjoittaja muistaa takavuosien edistysmielisten tahojen puheet kokonaisvaltaisista uudistuksista. Päättyvällä vuosikymmenellä on viimeistään näytetty toteen, että ylisuurella hankkeella on taipumus jumiutumiseen. Jatkossa hallituksen ja eduskunnan pitänee kuoria peruna kerrallaan.

Silmäily eduskuntavaalien ehdokaslistoihin synnyttää sekä myönteisiä että kielteisiä tuntemuksia. Hyvä uutinen on, että eri poliittisten ryhmien listoilta löytyy pätevän oloista väkeä. Ilmeisesti eduskunnasta pois jäävien suuri määrä on osaltaan motivoinut kyvykkäitä ihmisiä ehdokkuuteen.

Toisaalta ei voi välttyä arviolta, että ehdokaslistoilla on myös henkilöitä, joilla ei ole harmaata aavistustakaan tehtävästä johon ovat pyrkimässä. Suomessa ei saa metsästää ilman tutkintoa eikä ajaa autoa ilman ajokorttikokeen läpäisyä, mutta lainsäätäjäksi voi pyrkiä ja päästä kuka tahansa täysi-ikäinen kansalainen. Jos ehdokkaille järjestettäisiin approbatur-tason tentti yhteiskunnallisesta päätöksenteosta, monet reputtaisivat. Tosin sellaisen vaatiminen varmasti katsottaisiin perustuslain vastaiseksi, joten jääköön ajatusleikin asteelle.

Omaa ehdokastaan vielä etsivälle annan neuvon: Älä luota sokeasti vaalikoneisiin. Moni ehdokas vastaa niihin taktiikkanaan miellyttää mahdollisimman monia eikä ärsyttää juuri ketään. Ne eivät kerro mitään ehdokkaan henkilökohtaisista ominaisuuksista, osaamisesta ja luonteesta. Lisäksi vaalikoneiden suositusmekanismeja on epäilty tarkoitushakuisiksi.

Käy jututtamassa ehdokkaita, joita näinä viikkoina on helppo tavata ja tavoittaa. Kysele ja kuuntele, tutustu taustoihin. Oman äänen saaja kannattaa valita samalla huolellisuudella kuin mikä tahansa pitkäkestoinen hyödyke.

Itse edellytän omalta ehdokkaaltani käypää vastausta kahteen kysymykseen:
Miten varmistetaan ulkoinen ja sisäinen turvallisuutemme?
Millä keinoin jatkossa rahoitetaan suomalainen hyvinvointiyhteiskunta?


https://www.verkkouutiset.fi/ei-20-prosenttia-oikeuta-saneluun/
 
Jussi Isotalo: Ei 20 prosenttia oikeuta saneluun

JUSSI ISOTALO | 11.03.2019 | 14:01

Uho on suuri jo ennen kuin ensimmäistäkään ääntä on annettu.

Nykyinen puoluesihteeri twitterissään...

Janne Pesonen
@PesosenJanne


Intohimoinen järjestöjehu ja kalastaja-Eemeli. Suomen seuraavan pääministeripuolueen @kokoomus puoluesihteeri
 
Tuosta HS:n vaalikoneesta:
Tämä koneen mukaan Turkkilaa lähinnä on Ske:n keskiarvo, siis Ps:n keskiarvoa lähempänä:
1552309404483.png
Kuvaa katsomalla tuo mielikuva ei välity. Ellei akseli ole vain konservatiivi-liberaalin mukaan verrattu, ja jos on, niin äärioikeisto-tai äärivasemmistoehdokas voi saada suosittelun aivan eri reunalta oikeisto-vasemmistoakselilla.
Lisäksi koska vertailu on vain vaalipiirin ehdokkaiden keskiarvo, on lukema enemmän kuin kyseenalainen. Keskusta Helsingissä on eri puolue kuin Keskusta Rovaniemellä ja silti ne äänestävät kuitenkin puolueen mukana. Miksi ei verrattu puolueen arvoihin tai puoluejohdon tekemään arvokyselyyn?
Lisäksi voisi kyseenalaistaa myös vaalikoneen kysymykset ja niissä olevat puutteet, esimerkiksi itselle tärkeiden kysymysten painottamismahdollisuuden puutteesta. Kysymykset ovat vähintään asenteellisia, esim. "On oikein rajoittaa ihmisten autoilua, jos robottiautot ovat liikenteessä turvallisempia." tai "Julkisia palveluita tulisi ulkoistaa entistä enemmän yksityisten yritysten tuotettavaksi." Varsinkin tuo toinen esimerkki on varsin hankala. Entä jos joku haluaakin että Suomessa on yksityiset puolustusvoimat mutta valtion hoitama terveydenhuolto? Rumana esimerkkinä.
 
Nyt aukesi Kokoomuksen "Koulutus lupaus"..ja vielä "vientituotteella" :ROFLMAO:

Ilkka Kanerva ehdottaa: Suomen pitäisi huolehtia yhden Afrikan maan koko koulujärjestelmästä
rac.gif


Pitkän linjan kansanedustaja Ilkka Kanerva (kok) väläytti uudenlaisen vientituotteen
art-2000006031702.html


Julkaistu: 11.3. 20:53

Suomi huolehtisi kehitysyhteistyön nimissä maan koko koulujärjestelmän rakentamisesta.

Kanerva ehdotti, että suomalaiset kouluttaisivat maan kansalaiset alusta loppuun, peruskoulutuksesta yliopistoon.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006031702.html
 
Back
Top