Eduskuntavaalit 2019

Olisi todella härskiä lähteä liikkeelle mistään kokoonpanosta missä keskusta on mukana. Todellista demokratian halveksuntaa.
Ei ollenkaan. Sipilä pois pj paikalta ja ilmeen muutos. Ja kun hallitusvetäjän rooli olisi PS:lla ja Kokoomus olisi valtionvarainarkun päällä niin hallitus olisi tarpeeksi uusi muodossa PS + KOK + KESK + RKP + (Kristilliset).
 
Onkohan tähän muuten tulossa jotain muutosta; tällaistahan spekuloitiin tuossa joku viikko sitten että joku saa vääriä ääniä kun on laitettu toisen vaalipiirin ehdokkaan numero lappuun.

Muutettiinhan pressanvaaliakin toisen kierroksen osalta siten, että ehdokasnumerot ovat samat kuin ekalla kierroksella.

Televisiomainonta on ainakin pääkaupunkiseudulla paikoin sekavan oloista kun peräkkäin voi olla ehdokas Helsingistä ja Uudeltamaalta sekä Hämeestä eikä kukaan kerro mistä vaalipiiristä on. Olisi ihme jos ei sekoiluja tulisi. Ongelmahan poistuisi sillä että lisätään litaniaan neljäs numero ja jokainen saisi sen jälkeen ikioman.
 
Huppariturpot ynnä muut ulisivat somessa Keijoista ja Reijoista mutta mitenkähän
nyt kun on hyvinkin mahdollisesti örkki mönkimässä ministeriksi. Se varmaan on ok?

Siis maanpetturi. Hiukan kuin 70-luvun desantti.
 
Hallituksen hajoaminen ei automatic tarkoita uusia vaaleja vaan voidaan yrittää koota uusi hallitus olemassa olevasta eduskunnasta.
Totta tässä tapauksessa lähtökohdat ovat mielestäni vain kovin heitkot. Jollei toimintakykyistä hallitusta synny noilla luvuilla niin kyllä se uusia vaaleja helposti tarkoittaa. Toki se ei ole itsestään selvyys.
 
Näin Jussi Halla-ahon aamu alkoi: Nukkui kolme tuntia, luki paljon ja haaveilee nyt sisäministerin salkusta – mutta ei hinnalla millä hyvänsä


Paavo Teittinen HS
Julkaistu: 15.4. 8:47 , Päivitetty: 15.4. 9:06


JUSSI HALLA-AHO istuu silmät kiinni. Maskeeraaja laittaa puuteria. Ollaan Mtv:n studiolla Pasilassa.

”Kyllä se yllätti kaikki, sekä meidät että vieraat. Se oli niin selvästi yli kaikkien ennusteiden”, Halla-aho sanoo vaalituloksesta.

Perussuomalaiset sai lähes 20 prosenttia vaalipäivän äänistä ja nousi toiseksi suurimmaksi puolueeksi.

Halla-aho ei ole vielä ehtinyt analysoimaan tulosta.

”Varmaan tämä jollain tavalla liittyy äänestysprosentin yleiseen nousuun. Ihmiset lähtivät vaalipäivänä tavallista sankemmin joukoin äänestämään.”

MONI PERUSSUOMALAISIA äänestänyt odottaa, että puolue menee nyt hallitukseen tekemään päätöksiä.

Millaisia kompromisseja puolue on valmis tekemään päästäkseen vallan kahvaan kiinni?

”Meidän pitää määritellä ydinkysymyksemme, joiden takia meitä äänestetään ja joissa emme voi loputtomasti joustaa. Tässä asiassa tehtiin juuri virhe vuonna 2015, että joustimme väärissä asioissa.”

Mitä ydinkysymykset ovat?

”En pidä mahdollisena, että perussuomalaiset osallistuisi hallitukseen, joka ei selvästi sitoudu vähentämään humanitaarista maahanmuuttoa. Vaikka monella muullakin sektorilla on tavoitteita, niin meidän pitää tunnistaa asiat, jotka ovat suurimmalle osalle äänestäjistämme tärkeitä.”

HALLA-AHO TUNNISTAA sen, että perussuomalaisiin kohdistuu ristiriitaisia odotuksia äänestäjiltä.

”Ensimmäinen on se, että hallitukseen pitää ehdottomasti mennä. Mutta toisaalta periksi ei saa antaa tuumaakaan. Nämä ovat aika vaikeasti yhdistettävissä.”

Halla-ahon mukaan asia ei kuitenkaan ole niinkään perussuomalaisten omissa kuin muiden puolueiden käsissä. Perussuomalaisilta kysellään jatkuvasti hallitukseen menemisestä, hän sanoo, mutta ennemmin pitäisi kysyä muilta ovatko ne valmiita ottamaan perussuomalaiset hallitukseen.

Kysytään vielä niistä kompromisseista.

Eikö niitä kuitenkin kannattaisi tehdä, myös maahanmuuttopolitiikassa, jotta pääsisi käyttämään hallitusvaltaa oppositioon jäämisen sijaan?

”Joo, ilman muuta pitää tehdä niitä. Kompromisseja. Mutta kyllä niiden .. siis me ei .. mitenköhän muotoilisin tämän asian.”

Halla-aho kilistelee lusikkaa kahvikupissa.

”Ei, nyt ei kerta kaikkiaan irtoa. Olen nukkunut vähän liian vähän.”

Noin kolme tuntia. Oli paljon luettavaa, Halla-aho sanoo.

”Meidän pitää tasapainoilla hyvin tarkkaan”, Halla-aho jatkaa lopulta.

”Olemme nähneet mitä tapahtuu, jos hallitukseen lähdetään vain hallitukseen lähtemisen ilosta. Tai sillä ajatuksella, että pitää olla pöydässä, jossa tehdään päätöksiä, mutta hiljaa siellä. Jos kompromissin tulos ei ole parempi kuin mikä hallitusohjelma olisi ilman perussuomalaisten läsnäoloa, niin silloin siellä ei kannata olla.”


HALLA-AHO muistuttaa, että oppositiostakin voi vaikuttaa.

Jos perussuomalaiset ei mene hallitukseen, ei hallituksella ole mitään velvollisuutta ottaa puolueen isoa mandaattia huomioon, Halla-aho sanoo.

”Mutta uskon kyllä, että jos perinteiset puolueet näkevät että niiltä katoaa kannatusta meille, niin se aiheuttaa niissä painetta tehdä korjausliikettä omassa politiikassaan.”

Onko perussuomalaisten vaalitulos niin iso, että muut puolueet pelkäävät?

”Ilman muuta ne pelkäävät sitä, että niiltä katoaa kannattajia. Ja olisi aika outoa, jos ne eivät millään tavalla pyrkisi tätä huomioimaan”, Halla-aho sanoo.

Sitten hän jatkaa: ”Luulen, että muissa puolueissa on luovuttu siitä toivosta, että perussuomalaiset olisi jokin anomalia, joka katoaa, jos odottaa riittävämn pitkään. Se oli ehkä se merkittävin asia tässä tuloksessa: että meistä on tullut normaali osa poliittista järjestelmää.”

OMIA SUUNNITELMIAAN puolueen jatkossa Halla-aho aikoo pohtia eurovaalien jälkeen, ja niiden tuloksesta riippuen.

”En sitä asiaa halua sen kummemmin puida. Teen kokonaisarvion näiden vaalien jälkeen.”

Entä millaista salkkua hän haluaisi hallituksessa kantaa?

”Tietenkin sellaista, jolla pystyisin vaikuttamaan niihin asioihin, jotka äänestäjiämme kiinnostaa.”

Sisäministeri?

”Esimerkiksi.”

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006072005.html
 
Perussuomalaisten ja SDP:n paikkamäärä voi vielä tasoittua tarkastuslaskennassa – noin sata ääntä Satakunnassa saattaa muuttaa vaalitulosta

Tänään klo 8:10

Kaikkein lähimpänä tuloksen muuttuminen on Lapissa, jossa vihreät jäi vain seitsemän äänen päähän historian ensimmäisestä kansanedustajan paikastaan vaalipiirissä.

https://www.iltalehti.fi/eduskuntavaalit-2019/a/6fa45447-64ef-402a-968d-8ecf47fb2b63
 
Minkäköhän puolueen riveissä Jussi Niinistö nähdään ehdokkaana 2023? Hyväksytäänkö PerSuissa pyrkimään eduskuntaan 2023 vai muuttaako esim. Kokoomuksen riveihin?
 
Lopulta 28% äänioikeutetuista jätti sitten äänestämättä ja kaikki puolueet jäivät alle 20% kannatuksen. Seuraavaksi pitäisi opetella tekemään yhteistyötä muiden puolueiden kanssa ja ryhtyä tekemään vastuullsiia päätöksiä maan asioista. En pidättele hengitystäni.

Sinällään maailma on kokoomuslainen ja Suomessa tehdään jatkossakin kokoomuslaista politiikkaa ihan riippumatta siitä onko Kokoomus pääministeripuolue vai ei. Demarit taas vuotavat sen takia vasemmalle. Rinne on vitsi ja kaikki tietävät sen. Vihreissä ja Vasemmistoliitossa tapahtui jonkinlainen nuorennusleikkaus kun nuorehkot naiset marssivat esiin. En tunne tarkkaan heidän ajatusmaailmaansa mutta pelkään pahinta. Keskustan tulevaisuus on auki. Ehkä kyseisen puolueen kannatus asettui viimein lopullisesti omalle tasolleen.

Persujen ongelmana on että populistipuolueena heidän täytyy vaalivoittoja saadakeseen ajaa asioita joita he eivät voi hallituksessa toteuttaa. Tässä maassa kun kuitenkin yli 80% vaaliuurnille vaivautuneista äänesti jotain muuta puoluetta.
 
Minkäköhän puolueen riveissä Jussi Niinistö nähdään ehdokkaana 2023? Hyväksytäänkö PerSuissa pyrkimään eduskuntaan 2023 vai muuttaako esim. Kokoomuksen riveihin?
Ainoa sininen jota itse suren on Lindströmin Jarppa. Toivottavasti nähdään vielä politiikassa, mutta ei demareissa. Nyt Halla-aho soitto Jarpalle, ja rakentamaan oppositiokauden aikana taas sitä työväenpuolue-ilman-sosialismia -kärkeä tämän nuivan kärjen rinnalle.
 
Perussuomalaisten ja SDP:n paikkamäärä voi vielä tasoittua tarkastuslaskennassa – noin sata ääntä Satakunnassa saattaa muuttaa vaalitulosta

Tänään klo 8:10

Kaikkein lähimpänä tuloksen muuttuminen on Lapissa, jossa vihreät jäi vain seitsemän äänen päähän historian ensimmäisestä kansanedustajan paikastaan vaalipiirissä.

https://www.iltalehti.fi/eduskuntavaalit-2019/a/6fa45447-64ef-402a-968d-8ecf47fb2b63
No nyt peukuttamaan että demareilta ääni pois ja persuille yksi lisää (y)
 
Perussuomalaisten kohuvideolla näytellyt nousi eduskuntaan – "Jos perussuomalaiset tekevät hienon kulttuuripläjäyksen ja sekään ei kelpaa, niin mikä sitten”
mauripaltokangas.jpg

Atte Kajova
Mauri Peltokangas

Mauri Peltokangas keräsi yli 13 000 ääntä Vaasan vaalipiiristä.

Yrittäjä ja myyntineuvottelija Mauri Peltokangas nousee uutena kansanedustajana eduskuntaan Vaasan vaalipiiristä. Vaalivalvojaisissa hän juhli tukitiiminsä kanssa.
Peltokangas kiitteli hienoa vaalikampanjaa, joka tehtiin puhaltamalla yhteen hiileen ja totesi, että äänimäärä tuntuu hienolta.

Eduskuntapaikka alkoi vaali-iltana näyttää varmalta. Mitä mies erityisesti lähtee sinne ajamaan?
”Erityisesti suomalaisten asiaa. Kyllä meidän pitää katsoa kokonaistilannetta”, hän vastaa.

Peltokankaan mielestä ei pidä keskittyä vain yhteen teemaan, mutta yksi asia nousee kuitenkin ylitse muiden.
”Haluan ajaa Suomen, suomalaisten ja suomalaisuuden asiaa. Se on minulle sydämen asia.”

Peltokangas oli mukana perussuomalaisten kohutulla vaalivideolla ”V niin kuin ketutus”. Videon sisältämä väkivalta on saanut arvostelua osakseen. Toisaalta se on kerännyt huikean määrän katsojia. Lähes puoli miljoonaa ihmistä on katsonut sen YouTubessa.

Peltokankaan mielestä projekti oli hieno, eikä hän ole ennen ollut vastaavassa mukana.
”Se oli hauska ja kiva kokemus.”

Hän toteaa saaneensa henkilökohtaisesti pelkkää positiivista palautetta. Videon saamaa kritiikkiä hän ihmettelee.
”Minusta se oli hiukan tekaistua. Jos perussuomalaiset tekevät hienon kulttuuripläjäyksen ja sekään ei kelpaa, niin mikä sitten.”

Vaalisivullaan Peltokangas toteaa olevansa isänmaataan rakastava isä ja maahanmuuttokriitikko, jolle perhe ja suomalaiset arvot ovat kaikki kaikessa.

”Oma poliittinen agendani maahanmuuttopolitiikan lisäksi: ensin Suomi ja suomalaisten hyvinvointi”, hän toteaa sivullaan.

https://www.marmai.fi/uutiset/perus...-ja-sekaan-ei-kelpaa-niin-mika-sitten-6763128
 
No nyt peukuttamaan että demareilta ääni pois ja persuille yksi lisää (y)

Sanoisin tuota perinteiseksi suo siellä vetelä täällä -tilanteeksi :D

Satojen saati tuhansien äänien muutos tarkastuslaskennassa kuulostaa aika epätodennäköiselle. Tyypilliset muutokset ovat yleensä kai olleet vaaliliittojen sisällä. Se on tietysti tärkeintä että hylkyäänet katsotaan asiallisesti läpi ja äänet lasketaan oikein. Paperilippuäänestyksessä tuo tarkastuslaskenta on onneksi mahdollinen.
 
Back
Top