Ykai oikealle kallellaan oleva mediatalo tuskin on kuitenkaan liikaa. Toimittajien joukossa suosituimmat puolueet Suomessakin on vihervasemmistoa ja se näkyy työn jäljessä.Lopeta se Fox Newsin katselu...pysyt terveenpänä...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Ykai oikealle kallellaan oleva mediatalo tuskin on kuitenkaan liikaa. Toimittajien joukossa suosituimmat puolueet Suomessakin on vihervasemmistoa ja se näkyy työn jäljessä.Lopeta se Fox Newsin katselu...pysyt terveenpänä...
Ihan uteliaisuudesta, onko mielestäsi mitään liian oikealla olevaa propagandabyroota?
IS: Sdp:n Antti Rinteellä kaksi vanhaa rahasotkua
JUHA-PEKKA TIKKA | 21.03.2014 | 06:51
Sdp:n puheenjohtajaksi pyrkivän Antti Rinteen taannoisissa raha-asioissa on ollut epäselvyyksiä.
Sdp:n puheenjohtajaehdokas, ammattiliitto Pron puheenjohtaja Antti Rinne toteaa Ilta-Sanomissa, ettei häntä ole koskaan syytetty, tutkittu tai tuomittu mistään.
IS:n mukaan lehti kertoi 2005, että Antti Rinne oli joutunut aiemmin eroamaan AKT:n lakimiehen paikalta. Hänen kerrottiin laskuttaneen samoista työmatkoista kahteen kertaan.
Antti Rinteen mukaan kyse oli ollut huolimattomuudesta ja noin 1 000 markan summasta. AKT:n silloinen puheenjohtaja muisteli myöhemmin Suomen Kuvalehdessä, että kyse oli noin 10 000 markasta.
Toisessa tapauksessa Rinne oli toiminut lohjalaisessa taloyhtiössä isännöitsijänä. SK kertoi hänen jättäneen vuoden ajalta tositteet palauttamatta ja maksaneen oman puhelinlaskunsa taloyhtiön kassasta. Rinteeltä karhuttiin 25 000 markan vahingonkorvaukset.
Antti Rinne toteaa nyt, etteivät menneet ole ”mitään salaisuuksia”.
Poliittisen historian professori Timo Soikkanen katsoo IS:ssa, ettei taannoisilla rahasotkuilla olisi niin suurta merkitystä, ellei Rinne puheenjohtajaehdokkaana ehkä pyrkisi samalla valtiovarainministeriksi. Rinne on väläyttänyt mahdollisuutta, että Jutta Urpilainen jatkaisi valtiovarainministerinä,
Helsingin Sanomien mukaan Rinnettä kannattaa 45 prosenttia kantansa ilmoittaneista Sdp:n puoluekokousedustajista. Jutta Urpilaisella on 31 prosentin tuki.
Poliittisen historian professori Timo Soikkanen katsoo IS:ssa, ettei taannoisilla rahasotkuilla olisi niin suurta merkitystä, ellei Rinne puheenjohtajaehdokkaana ehkä pyrkisi samalla valtiovarainministeriksi.
Noh, lestadiolaiset ovat oma lukunsa, mutta yleisesti ottaen näille omaisuuden hamstraajille on ominaista, että mikään ei riitä. Pipilällä on valmiina suunnitelmat B, C ja D, ja tämän päivän irtiotto oli ainoastaan kuriositeetti isompaa mammoniaa kohti.
Tämä olisi tietenkin mahdollista. Mahdollisesti siirtoääni-systeemi voisi antaa paremman/tarkemman tuloksen puolueen ehdokkaisen keskinäisestä sijoittumisesta.Siirtoäänivaali. Nyt mainitussa Helsingissä Halla-aho keräsi valtavan määrän ääniä, mikä tarkoitti sitä, että seuraava valituksi tullut persu ei tarvinnut paljoakaan omia henkilökohtaisia ääniä voittaakseen muut samasta paikasta kilpailevat persut. Tämä tarkoittaa taas puolestaan sitä, että äänestäjän, joka piti Halla-ahoa kyllä parhaana persu-ehdokkaana, mutta sitten jotain toista seuraavaksi parhaana, kannatti taktikoida niin, että äänesti suoraan sitä mielestään toiseksi parasta. Taktikoimatta jättäneiden äänet menivät tavallaan hukkaan sen tärkeän kysymyksen "keitä muita persuja Helsingistä valitaan Halla-ahon lisäksi" suhteen.
Siirtoäänivaalissa, jossa lappuun kirjoitetaan useamman ehdokkaan numero siinä järjestyksessä kuin pitää niitä parhaana, voidaan välttää tällainen taktikointi. Siinä niiden äänet, jotka äänestivät Halla-ahoa ykköseksi, jaetaan uudestaan (mahdollisia laskutapoja on useita ja ne tuottavat hieman toisistaan poikkeavia tuloksia, vaikka perusidea säilyy) ja siten sillä, mitä ihmiset ovat pitäneet kakkosena Halla-ahon jälkeen, on merkitystä sen suhteen, kuka valitaan. Lopullinen tulos tällaisessa vaalissa heijastelee siis paremmin sitä, miten helsinkiläiset ränkkäävät persu-ehdokkaat Halla-ahon jälkeen kuin se, että vain niiden äänillä on merkitystä, jotka ovat tajunneet, että Halla-aho tulee joka tapauksessa valituksi ja oleellinen vaikutusmahdollisuus on siinä, keitä muita hän vetää mukanaan eduskuntaan.
Kokoomuksesta en tekisi ennusteita, puolue pärjää paremmin kun kansa odottaa tiukkaa taloudenpitoa, ja huonommin jos vaalit on käyty jakovara edellä. Poikkeuksena Kataisen Sari Sairaanhoitaja, josta hänen ikuisesti kirottakoon.Yksi huomio vielä vaalitulokseen, perussuomalaiset oli toisen kerran peräkkäin eduskuntavaaleissa suurempi puolue kuin kokoomus. Tällä kertaa myös äänimäärässä, perussuomalaiset menossa ylös, kokoomus alas.
Näissä vaaleissa myös suurempi kuin keskusta.
Mielestäni varsin huomattava asia.
Joutuukohan ottaa takaisin sen lentävän lauseen. Kepu pettää aina. Ainakin tässä tapauksessa.![]()
Eikä kannata unohtaa sitä että vajaat kaksi vuotta sitten puolueesta loikkasi yli puolet kansanedustajista omille teilleen..Yksi huomio vielä vaalitulokseen, perussuomalaiset oli toisen kerran peräkkäin eduskuntavaaleissa suurempi puolue kuin kokoomus. Tällä kertaa myös äänimäärässä, perussuomalaiset menossa ylös, kokoomus alas. Näissä vaaleissa myös suurempi kuin keskusta. Mielestäni varsin huomattava asia.
Minusta siirtoäänivaalitapa on paretomielessä aina parempi kuin normaali yhden äänen antaminen. Jos homma tuntuu jollekin äänestäjälle liian monimutkaiselta, hän voi äänestää vain yhtä ehdokasta ja sen vaikutus on sama kuin nykysysteemissä. Ainoa ero on siis se, että jos noin tekee, niin sitten omalla äänellä saa vähemmän, eli ei pääse vaikuttamaan toisaalta siihen, kuka muu tulee valituksi, jos on antanut äänensä ääniharavalle tai kuka tulee ylipäänsä valituksi, jos on antanut äänensä jollekin pohjalle jäävälle ehdokkaalle. Mutta oleellista on se, että kenenkään ei tarvitse ryhtyä taktikoimaan, mikä on minusta minkä tahansa äänestysjärjestelmän kannalta erittäin positiivinen piirre. Haluamme systeemin, jossa äänestäjät rehellisesti kertovat, mitä puoluetta ja mitä ehdokkaita pitävät parhaina, mitä toiseksi parhaina jne. ja hyvä äänestyssysteemi järjestää valituksi tulijat sitten näiden preferenssien mukaan.Varmasti näitä vaalijärjestelmä hienouksia on mietitty monelta kantilta. Itse pidän Suomen nykyistä D'Hondt-vaali-/laskentajärjestelmää kohtalaisen selkeänä, tasapuolisena sekä muutenkin asiallisena. Tottakai siitäkin löytyy korjattavaa ja kaikkia asioita on hyvä tarkastella positiivisen kriittisesti. Kyseessä on aika iso kokonaisuus joten esille nousee kysymys - kannattaako ryhtyä muuttamaan käytännössä hyvin toimivaksi osoittautunutta järjestelmää. Löytyykö muutoksille riittävästi tarpeita ja syitä?
Jos nyt mennään hypoteettisesti ihan kompetenssi edellä, niin minkä salkun antaisit mieluummin vaikkapa Huhtasaarelle?
Onko sinun mielestäsi mitään liian oikealla olevaa propagandabyroota, joka sitä paskaa tuottaa?YLE ja BBC ovat ongelmallisia koska ne ovat julkisrahoitteisia, muuten kaikki saavat julkaista ja tuottaa mitä paskaa haluavat.
Seuraavat ministerit
Arvioimme, ketkä istuvat todennäköisesti seuraavassa hallituksessa:
Pääministeri Antti Rinne (sd)
Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok)
Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr)
Puolustusministeri Paula Risikko (kok)
Elinkeinoministeri Ville Skinnari (sd)
Ympäristöministeri Ville Niinistö (vihr)
Sisäministeri Antti Häkkänen (kok)
Maa- ja metsätalousministeri Kalle Jokinen (kok)
Peruspalveluministeri Maria Ohisalo (vihr)
Sosiaali- ja terveysministeri Tuula Haatainen (sd)
Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd)
Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (rkp)
Opetusministeri Sirpa Paatero (sd)
Kulttuuri- ja eurooppaministeri Anders Adlercreutz (rkp)
Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen (kok)
Työministeri Krista Kiuru (sd)
![]()
Nyt tuli ilmoitus, joka muuttaa pelin: Tässä on Suomen seuraava hallitus ja sen todennäköiset ministerit
Keskustalta tuli ilmoitus, joka osoittaa selvät askelmerkit seuraavan hallituksen muodostamiseksi.www.talouselama.fi
Kaikkien tuntemieni IT-asiantuntijoiden reaktio sähköiseen äänestämiseen on hieman karrikoiden "LOLNO". Ei oikein houkuttele.Jos sähköinen äänestys saataisiin turvalliseksi