ELSO (elektroninen sodankäynti) radiotaajuuksilla: radiotiedustelu, taajuushäirintä, EMP etc

BlackFox

Ylipäällikkö
Se vain tuppaa menemään niin että kun on 300 miestä ja ne ovat eristyksissä vaikkapa 40 päivää perheistään niin porukka alkaa kummasti laittaa viestiä vaikka ei olisi lupaa ja asettavat koko joukon vaaraan. Kännykän tietoihin päästään kiinne, mikrofoniin, kameraan, sijaintiin jne Ei kaikkia puhelimia tietystikkään seurata mutta minun joukossa ei laskettaisi ainakaan tuurin varaan, ne puhelimet mitä käytettäisiin olisi ne nollattu, johtajan vastuulla, salauksella esim tekstiviestille, kamera irrottettuna, speciaali softa sisällä ja mikrofoni irrotettuna.

Jenkkien tutkimuksissa suurin "radiosingaali" ei tullutkaan johtamisjärjestelmien lähettyviltä tai viestilaitteiden ympäriltä vaan joukkojen maijoitusalueilta vaikka sotilaita oli kieletty puhelimen käyttäminen.
BTW: Eräässä sotaharjoituksessa viime vuonna lensi mm usean päivän ajan tuollainen valkoinen pienlentokone harjoitusalueen yllä. IMSI. Asiaa paljon matkapuhelista ja niiden riskeistä. Miettikää jos joku haluaisi tietää esim kaikki harjoitukseen osallistuvat. :rolleyes: Selvitetään kenen puhlimet toimivat alueella.
 
Viimeksi muokattu:

Ottoville

Kenraali
Lahjoittaja
Pv:llä kuitenkin on jotain rannetietokone/-radiopuhelin systeemeitä joilla nähdään vaika jokaisen partion sijainti kartalla reaaliaikaisena. Ja viestit tulee ranteeseen ja lähtee ranteesta.
Muuta meidän kannattaisi herätä asiassa me ollaan se heikompi vihollinen.:(

Onko meillä varaa ottaa se riski että samatieto pääty vihollisen näytölle.
Tai sen signaalitiedustelu saa kuvan joukkojen liikkeitä ja olinpaikoista.
Sillä vaikka viestejä ei pystytä murtamaan niin signaalit pystytään tunnistamaan.
Siitä saadaan jo kuva ”mitä metsässä tapahtuu”.


Nämä välineet aiheuttavat varmasti paljon harmaita hiuksia naapurin tiedustelulle.:p:p:pAi niin mutta eiväthän nämä ole yhtään media seksikkäitä.:facepalm::facepalm::facepalm:
 
Nämä tabletit ja läppärit joissa on reaaliaikainen kartta ovat ajatuksen tasolla tosiaan hyviä, mutta se on sitten eri asia kenellä on oikeasti aikaa autismoida ko. järjestelmien kanssa muualla kuin harjoituksessa. Itse väitän omien käyttökokemuksien perusteella, että se todellinen taso on jalkaväen osalta vähintään KPääl. ja siitä ylöspäin. Ja silloinkin se, joka niitä ehtii räpeltämään on lähinnä viesti-AU/järjestelmän ylläpitäjä ajoneuvossa. Johtajalla on jonkun verran kiire muiden asioiden ajattelun kanssa...Alemmallakin tasolla toki karttaohjelmaan sidotusta GPS:stä ja radion kautta liikkuvasta reaaliaikaisesta paikkatiedosta on hyötyä, mutta ei sitä näyttöä oikeasti ehdi tuijottelemaan tosiaan kuin jossain ajoneuvossa rauhassa istuessa. Jalkapelillä liikkuessa näyttöjen tuijottelut voi mielestäni unohtaa lähes kokonaan, vaikka maailmalla nykyään onkin muodikasta tunkea niitä joka paikkaan (liiveistä lähtien). Ja se akkujen kanssa räpellys...

Sanoisin siis, että muovitettu kartta+sotilas GPS+kaapelilla gepsiin tarvittaessa menevä Vector-tyyppinen laseretäisyysmittari+hyvä ohjelmaradio on aika kova yhdistelmä näihin hommiin nyt ja luultavasti aika pitkään tulevaisuudessa. Se näyttö on sitten täysin toissijainen väline...
 

Sardaukar

Ylipäällikkö
Lahjoittaja

Muuta meidän kannattaisi herätä asiassa me ollaan se heikompi vihollinen.:(

Onko meillä varaa ottaa se riski että samatieto pääty vihollisen näytölle.
Tai sen signaalitiedustelu saa kuvan joukkojen liikkeitä ja olinpaikoista.
Sillä vaikka viestejä ei pystytä murtamaan niin signaalit pystytään tunnistamaan.
Siitä saadaan jo kuva ”mitä metsässä tapahtuu”.


Nämä välineet aiheuttavat varmasti paljon harmaita hiuksia naapurin tiedustelulle.:p:p:pAi niin mutta eiväthän nämä ole yhtään media seksikkäitä.:facepalm::facepalm::facepalm:
 
Mitchell Hour: State of Electronic Warfare in the DOD

Eli tunnin luento elsosta. Äijällä vaikuttaisi olevan erittäin miellyttävä ääni kuunnella.
 
Viimeksi muokattu:
Tykkäykset: ctg

ctg

Ylipäällikkö


[Michael Ossmann] spoke on Friday to a packed house in the wireless hacking village at DEF CON 25. There’s still a day and a half of talks remaining but it will be hard for anything to unseat his Reverse Engineering Direct Sequence Spread Spectrum (DSSS) talk as my favorite of the con.

DSSS is a technique used to transmit reliable data where low signal strength and high noise are likely. It’s used in GPS communications where the signal received from a satellite is often far too small for you to detect visually on a waterfall display. Yet we know that data is being received and decoded by every cell phone on the planet. It is also used for WiFi management packets, ZigBee, and found in proprietary systems especially any dealing with satellite communications.

[Michael] really pulled a rabbit out of a hat with his demos which detected the DSSS signal parameters in what appeared to be nothing but noise. You can see below the signal with and without noise; the latter is completely indiscernible as a signal at all to the eye, but can be detected using his techniques.
http://hackaday.com/2017/07/29/michael-ossmann-pulls-dsss-out-of-nowhere/
 

ctg

Ylipäällikkö
As the 184-metre-long tanker was docking in Novorossiysk, Le Meur was on the ship's bridge overseeing the final approach. Suddenly, the ship's warning signals started blaring. "As soon as the GPS lost the signal, we had tons of alarms," he says. "You cannot miss it. Pretty much everything on the bridge started raising alarms."

Instead of displaying Atria's actual position, the ship's systems located it 25 to 30 miles away – at Gelendzhik airport. GPS disruptions aren't uncommon, Le Meur says, but most of the time when problems happen they're limited to a few hundred metres.

"In my entire career, it's my first time I have experienced such a big discrepancy." To be sure of the failure during the incident in June, the crew restarted both the main GPS and the backup unit, only to find both systems still gave the same incorrect positioning data.

The Atria wasn't the only ship affected by the problem. The GPS interference was first reported in August, with the US Maritime Administration saying it had not been confirmed. Since then, officials have issued a secondary statement, confirming 20 ships in the Black Sea had been affected.

At the time, Atria's AIS system showed around 20 to 25 large boats were also marooned at Gelendzhik airport. Worried about the situation, Le Meur radioed the ships. The responses all confirmed the same thing: something, or someone, was meddling with the their GPS.
https://www.wired.co.uk/article/black-sea-ship-hacking-russia

GPS hyökkäyksen löytää logeista ja siitä, että se on alueellinen tapahtuma, ei yksittäinen. Ei ainakaan nyt ole mitään tekniikkaa hyökkäyksen kohdistamiseksi pistemaaliin.
 
Onko GPS IIIA;n mukana tuleva M-signaali kasitelty. Sehan on tarkempi, kryptattu ja kryptoniitin sisalla on lahettavan tieto, eli vain ne, jotka ovat listalla, hyvaksytaan ja muut valahtavat kuin vesi joutsenen selasta, pois
- lahettimien voimakkuusero jaa tietty ongelmaksi, hento kaukaa satelliitista vs. vahva paikallisesti tuotettuna

Muille kuin militaareille tarjotaan kaupallista signaalia ( ja senhan voi kytkea paalta pois, jos "omille" jaa tuo toinen viela kaytttoon
 

ctg

Ylipäällikkö


Northrop Grumman is trying to convince the U.S. Navy to transform the branch’s EA-18G Growler electronic-warfare planes into motherships for small, slow-flying unmanned aerial vehicles that could extend the distance at which Growler crews can pinpoint enemy radars.

The 12-foot-long “Dash X” drone fits inside the military’s Tactical Munition Dispenser. Deployed mid-flight and extending pop-out wings, the Dash X flies under its own power at a top speed of just 70 miles per hour. The drone carries an array of sensors and datalinks.

The UAV’s slow speed is actually an advantage, John Thompson, a Northrop campaign director, told reporters in early December. “It is actually survivable because it is absolutely so slow and so small, when you think about how military systems are designed, they’re designed to shoot down tactical jets and you’re actually build into radars gates that take away things just as birds,” Thompson said.
http://warisboring.com/sneaky-drones-for-u-s-navy-jamming-planes/