Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Miksi Suomen pitäisi liittyä Bulgarian, Kreikan, Italian yms kanssa samaan liittovaltioon? Jos Suomi haluaa osaksi liittovaltiota, niin osaksi Amerikan Yhdysvaltoja. Maailman johtavan supervallan osana olisi suomalaisten hyvä olla.Eikös EU liittovaltion kannattajat ole melko hiljattain puhuneet englannin kielen ottamisesta viralliseen käyttöön.
Ilman Euroopan Unionia, tulloo Putin ja syöpi. Toimiva liittovaltio tarvinnee yhden kielen ja oman identiteetin, niin vähäpätöisimmistä kielistä on luovuttava ja luotava uusi kansallinen identiteetti - muuten tulloo putin ja syöpi.
Eli ymmärrän kyllä, että englannin kieltä pusketaan, koska päämääränä Unionissa on liittovaltio, jolla on omat vaatimukset.
Vaikka näin onkin, niin eivät kaikki ulkomaalaiset näitä asioita tiedä. Maailmassa on valtava lahjakkuusreservi josta Suomi kilpailee muiden maiden kanssa. Englannin kielen virallinen asema olisi mitä mainoin mainos ulkomaalaisille. Se kuvaisi Suomen kansainvälisyyttä ja kykyä mukautua tulijoiden tarpeiden mukaan.Englantia ei tarvitse ottaa viralliseksi kieleksi - ei meillä ole tarvetta käydä oikeudenkäyntejä in broken english etc. Viranomaisasiointia voi helpottaa keskitetyllä valtakunnallisella englanninkielisellä palvelulla. Paljonhan viranomaistietoa löytyy jo englanniksi. Englanninkielisiä päiväkoteja, kouluja ym. löytyy jo ympäri suomea. Arkielämän palvelut kauppa- ja ravintola-asiointineen englanniksi hoitunevat niin Pihtiputaalla kuin Pasilassa.
Miksi Suomen pitäisi liittyä Bulgarian, Kreikan, Italian yms kanssa samaan liittovaltioon?
Englannin virallistamista voi kannattaa, vaikka ei olisikaan fantsutteleva eurofiili!
Vaikka näin onkin, niin eivät kaikki ulkomaalaiset näitä asioita tiedä. Maailmassa on valtava lahjakkuusreservi josta Suomi kilpailee muiden maiden kanssa. Englannin kielen virallinen asema olisi mitä mainoin mainos ulkomaalaisille. Se kuvaisi Suomen kansainvälisyyttä ja kykyä mukautua tulijoiden tarpeiden mukaan.
Kansalaisuuden saaminen ilman suomen tai ruotsin osaamista olisi sekin yksi vetovoimatekijä. Se voisi olla se tekijä, joka saa lahjakkaan ulkomaalaisen valitsemaan Suomen jonkun muun valtion sijasta. Monet ulkomaalaiset haaveilevat rikkaan länsimaan kansalaisuudesta. Ei Suomen kansalaisuuden saanti nytkään toki mitenkään erityisen vaativaa ole, mutta kansalaisuuden saamisen ehtoja voidaan silti kehittää.
Eikös EU liittovaltion kannattajat ole melko hiljattain puhuneet englannin kielen ottamisesta viralliseen käyttöön.
Ilman Euroopan Unionia, tulloo Putin ja syöpi. Toimiva liittovaltio tarvinnee yhden kielen ja oman identiteetin, niin vähäpätöisimmistä kielistä on luovuttava ja luotava uusi kansallinen identiteetti - muuten tulloo putin ja syöpi.
Eli ymmärrän kyllä, että englannin kieltä pusketaan, koska päämääränä Unionissa on liittovaltio, jolla on omat vaatimukset.
Tämä on tapauskohtaista. Miksi huippuammattilaisen, jonka työpaikalla puhutaan englantia ja jonka tuttavat osaavat englantia, tulisi osata suomea tai ruotsia?
Mutta latinan jälkeen Euroopassa ei ole ollut yhteistä kieltä.
Sen takia yhteinen kieli olisi tarpeen Euroopan Unionin liittovaltiossa, tai sellaisena ongelmana se nähdään. Eu virkamiesten työkieli on jo englanti.
Englanti on myös siksi dominoivassa asemassa, koska sitä opetetaan äidinkielen lisäksi monessa eri jäsenvaltiossa.
Edit: https://ulkopolitiikka.fi/lehti/1-2019/sailyyko-englanti-eun-tyokielena/
The EU has 24 official languages, of which three (English, French and German) have the higher status of "procedural" languages[1] of the European Commission (whereas the European Parliament accepts all official languages as working languages[2]). The three procedural languages are those used in the day-to-day workings of the institutions of the EU.
https://en.wikipedia.org/wiki/Languages_of_the_European_Union
Samaa mieltä.Englanti on tietysti maailmankieli ja pitäisin hyvänä että sen opiskelu olisi pakollista ruotsin sijaan. Toki käytännössä kaikki sitä nykyään lukevat mutta silti.
Uskon näin tapahtuvan.Voi olla, että suomen kieli on katoava kieli ja se muuttuu finglishiksi ajan mittaan.
Ei kyse ole vain huippuosaajista, vaikka heidänkin houkuttelemisessa englanti auttaisi. Englannin kieli toimisi vetovoimatekijänä myös muille kuin huippuosaajille. Ei työteliäiden ulkomaalaisten potentiaalia kuitenkaan sovi väheksyä.Eritoten vierastan tätä ajatusta "huippuosaajista" joiden kuvitellaan tulevan tänne pelastamaan meidät ja nostavan suomen suuruuteen. Koko ajatus on mielestäni osoitus huonosta itsetunnosta. Lisäksi en hetkeäkään usko, että tällaisella tuonnilla saataisiin aikaan jotain todella merkittävää taloudellista kehitystä. Omasta kokemuksestani nämä tulijat tuntuvat tuovan mukanaan byrokraattista ja jähmeää johtamiskulttuuria ja ajattelua kuin suuria innovaatioita ja dynaamista yritystoimntaa. Yleensäkkin ajatus jostain "sankarijohtajista" tai "sateentekijöstä" on mielestäni enemmänkin anglosaksinen elitistinen unelma kuin todellisuuteen perustuva arvio.
Tästä olen samaa mieltä.Meidän pitää kehittää innovointia ja sen mahdollistavia rakenteita rahoituksen ja markkinoinnin saralla sekä satsata tutkimukseen.
En usko, että tälläistä yhteiskunnallista uudistusta pidettäisiin epätoivoisena. Pikemminkin se nähtäisiin uudistuskykyisyytenä ja avomielisyytenä.Voi myös miettiä, mitä muut ihmiset miettivät maasta, joka on niin epätoivoinen että alkaa tällaisiin toimenpiteisiin saadakseen houkuteltua edes jonkun kertomaan meille viisauksia.
Muistaakseni Kela palvelee suomen ja englannin lisäksi ainakin venäjäksi ja arabiaksi.Englannin käyttäminen angloamerikkalaisissa maissa ja lingua francana liike-elämässä on ok, mutta jos ajatellaan jo maahanmuuttavia arabeja tai venäläisiä, heitä on turha palvella englannilla, koska he eivät edes yleensä osaa sitä. Suomea ja ruotsia mieluimmin.
Tälläistä on elämä Suomessa vuonna 2020.Suomessa englanninkielisiä asuu ehkä prosentti. Jos sellaisessa maassa minun pitäisi puhua englantia saadakseni omassa maassani suurin piirtein kahvia, on menty liian pitkälle.
Suomessa on jo järjestely, jossa tietyt ehdot täyttävillä ulkomaalaisilla osaajilla verotus on kevyempää kuin suomalaisilla, mutta se on aika maltillinen etu.Jos tänne halutaan huippuosaajia niin verotuksessa saa enemmän aikaan kuin kieliasiassa. Mahdollisimman matala veroitus niille tai jopa joku rajoitettu aika verottomana. Mutta tämä maa on liian sosialistinen että semmoinen menisi läpi.