Karmea polarisoituminen taas päässyt käyntiin
.. se on hienoa että nämä asiat nostavat tunteita.
Yks voima sydämehen kätketty on, se voima on puhdas ja pyhä; se tuttuko on vai tuntematon, niin valtaa se mieliä yhä, salamoina se tuntehet saa palamaan, se taivaast’ on kotoisin, kerrotaan, ja isänmaa on sen nimi.
Kuten veli
@Tetra tuossa todistaa (anteeksi raamatullinen verbi ..
) täällä Stadissa on mestoja, joissa bissen slumppaaminen on mahdotonta ellei bamlaa lontoota. Vastapuolella on joku umpi-irkku, joka uskoo olevansa äärettömän trendikäs, ja haluttu, koska ei osaa sanaakaan suomea. (minä nyt menen alistumaan tähän(koska haluan sen bissen), mutta vaimokulta vetää joka kerta karmeet kilarit, ja vaatii palvelua suomeksi - ja se on sentään kieliasenteita tutkiva tohtoristieteilijä)
Toisaalta palasin juuri E-Pohjanmaalta ja täytyy sanoa että on se surkeaa kun mm. asuntojen hinnat menee jyrkästi alasäpäin, tasolla joka on jo valmiiksi täysin naurettava, ja myyntiajat mitataan sadoissa päivissä. Herrajestas. Toisaalta ja toisaalta... elämänlaatua onkin sitten vaikeampi verrata.
Jotta tämä kehitys ja moni muukin rahareikä saadaan hoidettua parempaan asentoon, me kansakuntana tarvitsemme vientituloja. Vain niillä voidaan turvata tasa-arvoinen aluepolitiikka, kulttuuri (suomalainen, jota tämänkin keskustelun nojalla on syytä tukea huomattavasti), korkea koulutustaso (joka on meidän suurin pääomamme), maanpuolustus (jotta täällä jatkossakin puhutaan suomea ja päätetään itse omista asioistamme - tämä ei muuten ole Nato.. eikä EU-kannanotto).
Jotta me saamme vientituloja, meidän on toimittava niiden ulkomaiden kanssa, joiden kanssa pystymme luoman tehokkaat, turvalliset, luotettavat ja hyvin toimivat markkinat. Englannin -kieli on keskeinen tekijä, tällä hetkellä. Jotta saamme turvattua omat etumme, meidän tulisi pyrkiä varnistamaan, että meidän Ruotsilta perimämme erinomainen lainsäädäntö olisi käytössä mahdollisimman laajasti tekemissämme yhteistyö-, vienti- ja tuonti-sopimuksissa.
Irlanti oli mainittu jo aiemmin esimerkkinä, ja meidän kannaltamme hyvä esimerkki onkin .. me pystymme samaan ja kykenemme tekemään sen paljon, paljon paremmin. Brexitin myötä anglosaksinen vaikutus tulee melko varmasti vähenemään EU:ssa, ja meillä on loistava tilaisuus toimia englanninkielisen liikemaailman sillanpääasemana EU:ssa. Säätämällä hieman verotusta ja kieliympäristöä teemme Suomesta houkuttelevan kohteen suurien kansainvälisten yhtiöiden sijaintipaikaksi.
Meidän on tuettava tätä kehitystä, säilytettävä omaleimaisuutemme, oma upea kulttuurimme ja ainutlaatuinen kielemme. Lingua francoja tulee ja menee, suomi pysyy.
Nyt mä singraan tästä skönelle skiglaa, kun blosaa kliffasti ja on nastaa tsiigaa buli daisasii böönii stranduilla.