Epidemiat maailmalla

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Tvälups
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Olen muuten syönyt kaikkia videon otuksia, poislukien tämä suuri kuristajakäärme. Näistä maukkainta taitaa olla alkupään rotat tai se puolivälin marsun näköinen veijari. Kissa IMO paskaa.
Minusta puolivälissä ovat juuri kissat.
 
Videon kommenttien mukaan tori on Indonesiasta. Itse olen tuumannut jo 20v sitten, että tuon alueen ravintolaan en mene, käsitys ruuasta on niin erilainen.
 
Videon kommenttien mukaan tori on Indonesiasta. Itse olen tuumannut jo 20v sitten, että tuon alueen ravintolaan en mene, käsitys ruuasta on niin erilainen.

Juu Pasar Langowan Sulawesi näyttää olevan paikan nimi. Toisaalta kyllä kaikki nuo eläimet kiinastakin löytyy, kuristajakärmestä lukuunottamatta.

 
Juu Pasar Langowan Sulawesi näyttää olevan paikan nimi. Toisaalta kyllä kaikki nuo eläimet kiinastakin löytyy, kuristajakärmestä lukuunottamatta.

Ei eroa mitenkään kiinalaisista eläinrääkkäys myyntipaikoista, sama tunnelma :mad: postasin"kesymmän", koska muita en jaksanut edes katsoa.

 
Noin 10 v sitten sairastuin kesällä, koska huonovointisuus ei hellittänyt menin tk:n Itäkeskuksessa, joutuin kiinalaiseen lääkärin luo, halusin veritesit, tulehdusarvot ym. Kerroin että olin matkalla Välimeren rannikolla, epäilin mahdollista vilustumista. Yllättäen lääkäri veti kauhistuneen näköisenä hengityssuojan päälle niin ripeästi etten ehtinyt ihmetellä, mutta ei se vielä ollut kaikki: kuningasnumero oli edessä - lääkäri kuunteli keuhkoja paitan läpi (!) laittaen stetoskooppia teatterin takia,kiivassa tahdissa y-ka-kol ja sitten vielä nopeammin siirtynyt tuoleineen vielä 2 m minusta, sanoi (erittäin huonolla suomella) "mene laboratorioon". Siinä kaikki.
En ole eläessään kokenut tälläistä lääkärin vastaanottoa. Kerroin yhdelle kaverille tästä, joka matkustaa paljon ja tietää terv.huollostakin jotain, hän kertonut että kiinalaisia riivaa virukset koko ajan, mitä oudompia, eläimistä peräisiä myös. Silloin ei tiennyt niistä mitään, hän kertonut mm. että siellä on monilla hengityssuojat, mutta keuhkojen kuunteleminen paidan läpi näennäisyyden takia oli hänenkin mielestä huippu, nauranut sillekin että tiesiko tämä lääkäri edes missä Välimeri on.


Tämän jälkeen menin järkyntyneenä toiseen lääkärin luo - suomalaiseen, joka teki asiallinen tutkimuksen, eikä ala-arvoista pelleilyn. Onneksi oli vain joku kesävirus, veritestit olivat norm.
Joten minun ei tarvitse matkustaa Kiinaan, taidan tietää mitä "varovaisuutta" (=inhoa) ne tuntevat sairastuneita kohtaan. Nyt videoita katsellessa ja siellä käyneiden kertomuksia lukien, tiedän: en astu enää kiinalaisiin ravintoloihin enää, en tule asioimaan heidän kaupoissa enkä ikinä mene kiinalaisen lääkärin vastaanotolle. Eikä tämä ole Covid19 takia.
 
Viimeksi muokattu:
  • Haha
Reactions: ctg
 
  • Vihainen
Reactions: ctg
Noin 10 v sitten sairastuin kesällä, koska huonovointisuus ei hellittänyt menin tk:n Itäkeskuksessa, joutuin kiinalaiseen lääkärin luo, halusin veritesit, tulehdusarvot ym. Kerroin että olin matkalla Välimeren rannikolla, epäilin mahdollista vilustumista. Yllättäen lääkäri veti kauhistuneen näköisenä hengityssuojan päälle niin ripeästi etten ehtinyt ihmetellä, mutta ei se vielä ollut kaikki: kuningasnumero oli edessä - lääkäri kuunteli keuhkoja paitan läpi (!) laittaen stetoskooppia teatterin takia,kiivassa tahdissa y-ka-kol ja sitten nopeasti siirtynyt tuoleineen vielä ripeämmin 2 m minusta kauemmaksi ja sanoi (erittäin huonolla suomella) "mene laboratorioon". Siinä kaikki.
En ole eläessään kokenut tälläistä lääkärin vastaanottoa. Kerroin yhdelle kaverille tästä, joka matkustaa paljon ja tietää terv.huollostakin jotain, hän kertonut että kiinalaisia riivaa virukset koko ajan, mitä oudompia, eläimistä peräisiä myös. Silloin ei tiennyt niistä mitään, kertonut mm. että siellä on monilla hengityssuojat, mutta keuhkojen kuunteleminen paidan läpi näennäisyyden takia oli hänenkin mielestä huippu, nauranut sillekin että tiesiko tämä lääkäri edes missä Välimeri on.


Tämän jälkeen menin järkyntyneenä toiseen lääkärin luo - suomalaiseen, joka teki asiallinen tutkimuksen, eikä ala-arvoista pelleilyä. Onneksi oli vain joku kesävirus, veritestit olivat norm.
Joten minun ei tarvitse matkustaa Kiinaan, taidan tietää mitä varovaisuutta (ja inhoa) ne tuntevat sairastuneita kohtaan. Nyt videoita katsellessa ja siellä käyneiden kertomuksia lukien, tiedän: en astu enää kiinalaisiin ravintoloihin enää, en tule asioimaan heidän kaupoissa enkä ikinä mene kiinalaiseen lääkärin vastaanotolle. Eikä tämä ole Covid19 takia.
Ymmärrän omakohtaisesi kokemuksen järkyttävyyden.
Kaikkia ihmisiä ja jopa lääkäreitä saattaisi kuitenkin olla mielekästä tutkailla yksilöinä eikä kollektiiveina. Tunnen hoitosuhteen johdosta erikoistumassa olevan kiinalaisen lääkärin, jonka toiminta ylitti tavanomaisen suomalaisen pottunokkalekurin tason.
 
Ymmärrän omakohtaisesi kokemuksen järkyttävyyden.
Kaikkia ihmisiä ja jopa lääkäreitä saattaisi kuitenkin olla mielekästä tutkailla yksilöinä eikä kollektiiveina. Tunnen hoitosuhteen johdosta erikoistumassa olevan kiinalaisen lääkärin, jonka toiminta ylitti tavanomaisen suomalaisen pottunokkalekurin tason.
En tule tutkailemaan heitä kollektiivina, tuo tapaamani yksilö riittänyt minulle, eikä toista halua. Lääkäreiden keskuudessa varmasti kaikenlaisia yksilöitä,laidasta laitaan, olivat mistä tahansa.

Kiinalaiset uskoneet pitkään että elävänä keitetty kissa parantaa mm astman, paranta jin/janin. Ja tähän p:kaan uskotaan vieläkin. Ravintolan myy kissakeittoja, jossa on esim.40 kissankorva, koska uskotaan että joku tietty osa kissasta vaikuttaa johonkin. Eli yhden ääliön keittoon tarvitaan jo 20 kissa!
(varoitus.julmuudesta)

Kun tälläistä älyvapautta julmuuden kerä katso niin minulle tuli vielä yksi asia selväksi: en mene ikinä Kiinaan, vaikka saisi matkan ilmaiseksi, ja vaikka covid voittaisi.
 
Viimeksi muokattu:
En tule tutkailemaan heitä kollektiivina, tuo tapaamani yksilö riittänyt minulle, eikä toista halua. Lääkäreiden keskuudessa varmasti kaikenlaisia yksilöitä,laidasta laitaan, olivat mistä tahansa.

Kiinalaiset uskoneet pitkään että elävänä keitetty kissa parantaa mm astman, paranta jin/janin. Ja tähän p:kaan uskotaan vieläkin. Ravintolan myy kissakeittoja, jossa on esim.40 kissankorva, koska uskotaan että joku tietty osa kissasta vaikuttaa johonkin. Eli yhden ääliön keittoon tarvitaan jo 20 kissa!
(varoitus.julmuudesta)

Kun tälläistä älyvapautta julmuuden kerä katso niin minulle tuli vielä yksi asia selväksi: en mene ikinä Kiinaan, vaikka saisi matkan ilmaiseksi, ja vaikka covid voittaisi.
Söpöjä videoita.

Rauhoitus jo @Maidan :D. Kaikkea sitä maailmasta ja youtubesta löytyy, se on ihan selvä. Ihmisiä kiinalaisetkin ovat, kulttuuri vain on kovin eri.

Eihän petoeläimen tuotanto voi olla kovin tehokasta: ensin täytyy kasvattaa kasvi -> jonka syö saaliseläin -> jonka syö petoeläin. Tehotonta ja lisäksi vielä kun tietää, että kaikki raskasmetallit huipentuvat ravintoketjun huipulla, niin tuskin kovin terveellistäkään. Sama pätee tietysti esim. kaloihin. Kukapa söisikään vanhaa haukea, nuori puolitoistakiloinen menee vielä hyvin.

Tässä istun päätteen ääressä, silitellen kissaa. En minäkään tuota söisi kun tiedän mitä sille on sen kolmivuotisen elämän aikana syötetty :LOL:. Siis ihan hyvää kissanravintoa, mutta kun ne ovat eläinperäisiä ja juuri nuo kaikki raskasmetallit jne...
 
Ei eroa mitenkään kiinalaisista eläinrääkkäys myyntipaikoista, sama tunnelma :mad: postasin"kesymmän", koska muita en jaksanut edes katsoa.


Alussa on mustaa papusoppaa, ihan ok. (3/5) Vaaleat kakut (4/5), vastaa suolatonta muffinsia ilman makua.

2:49 En ole nähnyt. Eläinperäinen, sisäelin? Kalan uimarakko?

3:12 Kilpikonnia. Kumimainen, mauton. Kilven sisäpinnan rasva on kuulemma herkku, mutta maistuu lähinnä keitetylle sianihralle ja sitä on millin kerros. (1/5)

4:10 Katkarapuja, jokirapuja. 4/5 mutta näitä ruokitaan mm kananpaskalla mikä laskisi pisteitä suomeen tuotuna. Mutaisen makuisia.

4:26 pientä särkimäistä kalaa vadissa. 1/5, kelpaisi suomessa lähinnä minkkien rehuksi. Sama kala 4:41.

4:31 Sinisessä vadissa ankeriaan oloinen mato 2/5 liikaa rustoja ja luita, nahka kiinni, maku paha. Pinkki ämpäri kotiloita, 3/5. valkoisissa laatikoissa särkimäistä kalaa 3/5.

4:48 paloitellaan kilpikonnaa. Yleensä tämä tehdään vasta ravintolan keittiössä.

5:51 myydään ilmeisesti ampiaisen toukkia 5/5. Pelkkää vaaleaa lihaa ja vaku on loistava. Käsittääkseni myös kennosta voi tehdä ruokaa.

6:08 ankkaa ja kanaa. 6/5. Kanaa, kaljaa ja riisiä on mitä kasvava kehitysmaajyrä tarvitsee.

6:37 pulu. Ihan ok, kanamainen.

6:49 kukko. Huonompi versio kanasta, mutta ilmeisesti lisää potenssia.

7:21 koiraa, maku (4/5). Valmistus (0/5) Maistuu jäniksen ja hirven sekoitukselle. Riistamainen. Hakataan ennen tappamista säkissä seinään, jotta lihaan saadaan valtavat määrät hormooneja. Nostaa kuulemma mieskuntoa.

8:17 normaali kani. Maistuu löysälle versiolle riistajäniksestä. Syötävä.

8:22 Kissa. Mauton, limainen liha. (1/5) Parempaa kuin kameli, mutta ei paljon. Huomaa kissanpaskan tippuminen kanahäkkiin.

9:00 ankan pää ja aivot siellä sisällä. Keittoon, 1/5 ei mitään syömistä.

9:02 ankan jalka 0/5. Tästä nahkaisesta rusto-luu palasta revitään nahka hampailla ja rustot jäystetään mukana. Kynsiä ei syödä, vaan ne vedetään hampailla irti jalasta.

9:16 kalan päätä keittoon2/5. Silmät syödään, maistuu suolalle.

9:24 hyvänmakuinen kala, yksi niitä ainoita. Ahvenmainen (4/5)

9:54 spiraalimainen kotilo on ihan ok 3/5. Yleensäkin kaikki kotilot on ruokana paremmasta päästä.
 
En tule tutkailemaan heitä kollektiivina, tuo tapaamani yksilö riittänyt minulle, eikä toista halua. Lääkäreiden keskuudessa varmasti kaikenlaisia yksilöitä,laidasta laitaan, olivat mistä tahansa.

Kiinalaiset uskoneet pitkään että elävänä keitetty kissa parantaa mm astman, paranta jin/janin. Ja tähän p:kaan uskotaan vieläkin. Ravintolan myy kissakeittoja, jossa on esim.40 kissankorva, koska uskotaan että joku tietty osa kissasta vaikuttaa johonkin. Eli yhden ääliön keittoon tarvitaan jo 20 kissa!
(varoitus.julmuudesta)

Kun tälläistä älyvapautta julmuuden kerä katso niin minulle tuli vielä yksi asia selväksi: en mene ikinä Kiinaan, vaikka saisi matkan ilmaiseksi, ja vaikka covid voittaisi.

joo mulla oli naapuri joka teetti 7 kissanpentua ja keitti ne elävältä kiinalaisen lääketieteen lääkkeeksi. Kuulemma munuaisongelma. Siis sokeat pennut säkkiin ja kiehumaan.

Sen jälkeen ei vähään aikaan juteltu.
 
8:22 Kissa. Mauton, limainen liha. (1/5) Parempaa kuin kameli, mutta ei paljon. Huomaa kissanpaskan tippuminen kanahäkkiin.
7:21 koiraa, maku (4/5). Valmistus (0/5) Maistuu jäniksen ja hirven sekoitukselle. Riistamainen. Hakataan ennen tappamista säkissä seinään, jotta lihaan saadaan valtavat määrät hormooneja. Nostaa kuulemma mieskuntoa.
joo mulla oli naapuri joka teetti 7 kissanpentua ja keitti ne elävältä kiinalaisen lääketieteen lääkkeeksi. Kuulemma munuaisongelma. Siis sokeat pennut säkkiin ja kiehumaan.
Saatanalla meni sormi suuhun.

Jos helvetin torissa syntyvät supertehokkaita ihmisiä tappavia viruksia niin eihän ne siksi syntyvät että "kiinalaisetkin ovat ihmiset ja heillä on vain erilainen kultturi". Vaan siksi että jotain pahasti vialla juuri ihmisissä - heidän ajattelutavassa ja koko kulttuurissa. Takapajuisuus/uskomukset, julmuus, rajattomuus. Viimeisella tarkoitan että kaikessa pitää olla joku raja. Kaikkea mitä liikkuu ei saa syödä eikä naida.

Tuon alla olevan mukaan lähellä 280 m "helvetin" torilta, jossa enimmäkseen myytyy merenelävä, oli kaksi lepakoissa elävä koronavirusta tutkiva laboratoriota.
Biologists Botao Xiao and Lei Xiao published a pre-print entitled “The possible origins of 2019-nCoV coronavirus.”

The report describes how “the killer coronavirus probably originated from a laboratory in Wuhan.

“We noted two laboratories conducting research on bat coronavirus in Wuhan, one of which was only 280 metres from the seafood market.

“We briefly examined the histories of the laboratories and proposed that the coronavirus probably originated from a laboratory.
Julkaisu näyttää keltaiselta, mutta onko tätä mahdollisuutta kumottu jo kokonaan?
 
Viimeksi muokattu:
Theories of SARS-CoV-2 origins
It is improbable that SARS-CoV-2 emerged through laboratory manipulation of an existing SARS-related coronavirus. As noted above, the RBD of SARS-CoV-2 is optimized for human ACE2 receptor binding with an efficient binding solution different to that which would have been predicted. Further, if genetic manipulation had been performed, one would expect that one of the several reverse genetic systems available for betacoronaviruses would have been used. However, this is not the case as the genetic data shows that SARS-CoV-2 is not derived from any previously used virus backbone17. Instead, we propose two scenarios that can plausibly explain the origin of SARS-CoV-2: (i) natural selection in a non-human animal host prior to zoonotic transfer, and (ii) natural selection in humans following zoonotic transfer. We also discuss whether selection during passage in culture could have given rise to the same observed features.

Selection in an animal host. As many of the early cases of COVID-19 were linked to the Huanan seafood and wildlife market in Wuhan, it is possible that an animal source was present at this location. Given the similarity of SARS-CoV-2 to bat SARS-like CoVs, particularly RaTG13, it is plausible that bats serve as reservoir hosts for SARS-CoV-2. It is important, however, to note that previous outbreaks of betacoronaviruses in humans involved direct exposure to animals other than bats, including civets (SARS) and camels (MERS), that carry viruses that are genetically very similar to SARS-CoV-1 or MERS-CoV, respectively. By analogy, viruses closely related to SARS-Cov-2 may be circulating in one or more animal species. Initial analyses indicate that Malayan pangolins ( Manis javanica ) illegally imported into Guangdong province contain a CoV that is similar to SARS-CoV-218,19. Although the bat virus RaTG13 remains the closest relative to SARS-CoV-2 across the whole genome, the Malayan pangolin CoV is identical to SARS-CoV-2 at all six key RBD residues (Figure 1). However, no pangolin CoV has yet been identified that is sufficiently similar to SARS-CoV-2 across its entire genome to support direct human infection. In addition, the pangolin CoV does not carry a polybasic cleavage site insertion. For a precursor virus to acquire the polybasic cleavage site and mutations in the spike protein suitable for human ACE2 receptor binding, an animal host would likely have to have a high population density – to allow natural selection to proceed efficiently – and an ACE2 gene that is similar to the human orthologue. Further characterization of CoVs in pangolins and other animals that may harbour SARS-CoV-like viruses should be a public health priority.

Cryptic adaptation to humans. It is also possible that a progenitor to SARS-CoV-2 jumped from a non-human animal to humans, with the genomic features described above acquired through adaptation during subsequent human-to-human transmission. We surmise that once these adaptations were acquired (either together or in series) it would enable the outbreak to take-off, producing a sufficiently large and unusual cluster of pneumonia cases to trigger the surveillance system that ultimately detected it.

All SARS-CoV-2 genomes sequenced so far have the well adapted RBD and the polybasic cleavage site, and are thus derived from a common ancestor that had these features. The presence of an RBD in pangolins that is very similar to the one in SARS-CoV-2 means that this was likely already present in the virus that jumped to humans, even if we don’t yet have the exact non-human progenitor virus. This leaves the polybasic cleavage site insertion to occur during human-to-human transmission. Following the example of the influenza A virus HA gene, a specific insertion or recombination event is required to enable the emergence of SARS-CoV-2 as an epidemic pathogen.

Estimates of the timing of the most recent common ancestor (tMRCA) of SARS-CoV-2 using currently available genome sequence data point to virus emergence in late November to early December 201920,21, compatible with the earliest retrospectively confirmed cases22. Hence, this scenario presumes a period of unrecognised transmission in humans between the initial zoonotic transfer event and the acquisition of the polybasic cleavage site. Sufficient opportunity could occur if there had been many prior zoonotic events producing short chains of human-to-human transmission (so-called ‘stuttering chains’) over an extended period. This is essentially the situation for MERS-CoV in the Arabian Peninsula where all the human cases are the result of repeated jumps of the virus from dromedary camels, producing single infections or short chains of transmission that eventually resolve. To date, after 2,499 cases over 8 years, no human adaptation has emerged that has allowed MERS-CoV to take hold in the human population.

How could we test whether cryptic spread of SARS-CoV-2 enabled human adaptation? Metagenomic studies of banked serum samples could provide important information, but given the relatively short period of viremia it may be impossible to detect low level SARS-CoV-2 circulation in historical samples. Retrospective serological studies potentially could be informative and a few such studies have already been conducted. One found that animal importation traders had a 13% seropositivity to coronaviruses23, while another noted that 3% residents of a village in Southern China were seropositive to these viruses24. Interestingly, 200 residents of Wuhan did not show coronavirus seroreactivity. Critically, however, these studies could not have distinguished whether positive serological responses were due to a prior infection with SARS-CoV-1 or -2. Further retrospective serological studies should be conducted to determine the extent of prior human exposure to betacoronaviruses in different geographic areas, particularly using assays that can distinguish among multiple betacoronaviruses.

Selection during passage. Basic research involving passage of bat SARS-like coronaviruses in cell culture and/or animal models have been ongoing in BSL-2 for many years in multiple laboratories across the world25-28. There are also documented instances of the laboratory acquisition of SARS-CoV-1 by laboratory personnel working under BSL-2 containment29,30. We must therefore consider the possibility of a deliberate or inadvertent release of SARS-CoV-2. In theory, it is possible that SARS-CoV-2 acquired the observed RBD mutations site during adaptation to passage in cell culture, as has been observed in studies with SARS-CoV5 as well as MERS-CoV31. However, the acquisition of the polybasic cleavage site or O-linked glycans - if functional - argues against this scenario. New polybasic cleavage sites have only been observed after prolonged passaging of low pathogenicity avian influenza virus in cell culture or animals. Furthermore, the generation of SARS-CoV-2 by cell culture or animal passage would have required prior isolation of a progenitor virus with a very high genetic similarity. Subsequent generation of a polybasic cleavage site would have then required an intense program of passage in cell culture or animals with ACE-2 receptor similar to humans (e.g. ferrets). It is also questionable whether generation of the O-linked glycans would have occurred on cell culture passage, as such mutations typically suggest the involvement of an immune system, that is not present in vitro .
 
Tuun tänne kattomaan uutisia, analyyseja, linkkejä uutisiin ja muutenkin tilanteen kehittymistä enkä mitään kissoista jauhamista.

Kissojen jauhamiseen voisi perustaa oman ketjun mihin voisi kerätä kaikki reseptit yms.

Sitten taas englanninkielisen luonnontieteellisen tekstin lukemisessa pitää huomioida tekstin rakenne: Jo abstraktista käy esille tutkimuksen aihe, kysymyksenasettelu. Tätä ei pidä sotkea esimerkkeihin, jotka ovat sivuasioita. Näitä virheitä käy jopa suomalaisille toimittajille. Englanninkielinen luonnontieteellinen teksti on hyvin selkeä koodi, jonka rakenne on aina sama. Kun yhden osaa lukea, niin osaa lukea ne kaikki.
 
Last edited by a moderator:
Back
Top