Epidemiat maailmalla

Kävi kuitenkin ilmi, että tentitty lääkkeiden jakamisoikeus dosetista on voimassa kiinteistökohtaisesti. Vaikka on saman julkisyhteisön eri laitoksia, niin tässä vanhainkodissa ei saa nyt jakaa lääkkeitä. Koska tentti koskee taloa A, ja vaimo työskentelee nyt talossa B. Hauskintahan on, että kun virus iskee kunnolla, niin voi olla, että heitetään reserviksi taloihin C ja D. Mihin kai myös tarvii omat lupalappunsa. Käsittääkseni kuitenkin kyse on jopa ihan samoista lääkevalmisteista.
Tässä on varmaan joku lääketieteellinen juttu takana, jota ei ymmärrä??:unsure:. Joku palstan terveydenhuollon ammattilaisista voisi mieluusti kommentoida.

En ole itse terveydenhuollon ammattilainen, mutta tuosta lääkkeiden jakamiseen liittyvästä hommasta olen kuullut muualta.

Tämä saattaa tulla shokkina, mutta ei siinä lääketieteellistä juttua ole oikeastaan taustalla.

Dosetit täytetään apteekissa ammattilaisen taidolla, mutta byrokratia määrää, että siinä pitää olla se ja se koulutus, että sen lääkkeen saa pistää dosetista vanhuksen suuhun.

Mitään muuta syytä siihen ei ole kuin se, että joku halusi, että Suomi on maailman paras, mitä tulee lääkkeisiin liittyvään byrokratiaan. Kuulemma joskus 90-luvulla lähti tämä homma liikkeelle. Todennäköisesti EU-direktiivit, joita ei ole tarvetta noudattaa ihan pilkulleen, jos ei taho - Suomi kuitenkin tahtoo.

Voishan sitä säännöstöä hiukan löysentää...
 
Silloin haettava niin pitkä saitsulappu kuin suinkin vain saa ja päälle lisää. Sairastunutta ei saa irtisanoa. Pelinhenki
Nollatuntisopimus... eli ei ole taattu esim. 160t kuukaudessa duunia/ laskutusta asiakkaalta = palkkaa. Lopputulos: kysyntä vähenee --> fattan jonoon.

Ei auta urputus, just näin se menee. Ekonomistit kutsuvat tätä nimellä "social dumping", jossa reagoidaan työvoiman kysyntään HETI dumppaamalla ylijäämä veronmaksajien niskoille kun kysyntä ei ole 100%.
Ja reaktio on siis välitön.
Miksi vaatteet XXL:ssä ovat niin halpoja? Onko henkilökunnalla kivaa nollatuntisopparilla...?

Jos ei ole, uskaltaisiko kukaan omalla nimellään sitä kertoa?
 
Dr. John Campbellilla menee vihdoinkin kuppi nurin tänään - on saanut aika tarpeekseen ihmisten käytöksestä:

 
@Fremen perseestä tuo on.
Mutta työvuoroon merkityt tunnit on maksettava 0 tuntisopimuksellakin, siis jos jää saikulle. Nyt saa puhelimessa 14vrk saikkua
 
@Fremen perseestä tuo on.
Mutta työvuoroon merkityt tunnit on maksettava 0 tuntisopimuksellakin, siis jos jää saikulle. Nyt saa puhelimessa 14vrk saikkua
Joo, mutta meikäisellä oli muuttomiehenä työvuoro täällä Oslossa yksi sms edellisenä iltana, jossa sanottiin vain mihin aikaan seuraavana päivänä. Koskaan ei tiennyt kuinka monta tuntia on edessä, joten tein aina tuhdit eväät messiin, joita söin sitten himassa illallla jos päivä olikin 5,5t, eikä 12,5t.
Eli noinkin sitä soppari-systeemiä voidaan, ihan päivittäin, käyttää hyväksi. Valitettavasti. Ja ihan mukava firma, ja kaikki maksettiin ajallaan, pianot jne. lisät tuli aina täysinä. Koskaan ei kusetettu siinä mielessä ei valittamista.
Nyt tilanne on muuttunut tietty kaikissa palveluammateissa ihan totaalisesti, paitsi kotiruoka-pakkaamisissa ja -kuljetuksissa. Ja muussakin keskeisessä logistiikassa, missä alkaa vakinaisen väen sairastelu ja lasten kotiopetus näkyä jo ihan todella poissaoloina.
 
Back
Top