Esittele itsesi

Tacitus kirjoitti:
Besserwissereitähän täällä on kaikki. Osa jopa julistaa omat mielipiteensä faktoiksi. Ja mitä tulee tuohon Tvälupsin laittamaan vanhaan sitaattiin, niin siinähän nimenomaan en julistanut itseäni besserwisseriksi. Vaan se pointti meni juuri päinvastoin. Sanoin, että en minä, ei Tvälups, eikä kukaan muukaan tällä foorumilla ole turvallisuuspolitiikan asiantuntija. Vaan että olemme tavallisia kuolevaisia kaikki, ja että täällä esitetyt kommentit ovat vain meidän mielipiteitä.

Arvostan kuitenkin Bodyguardin analyysiä, ja se kuulostaa ihan mahdolliselta. Itse koen edustavani vähän "positiivisempaa" asennetta suhteessa turvallisuuspolitiikkaan, ja siksi täytyy kyllä myöntää, että eräiden wanhemman kaartin kirjoittajien pessimismi kyllä vähän ärsyttää. Jokainen keskustelu kun kääntyy aina siihen "Venäjän massa-armeija jyrää meidät", "Saksa ei ainakaan auta meitä", "Suomi on vaihtotavaraa kansainvälisessä politiikassa", jne. Se kun ei mielestäni millään tavalla kuvaa Suomen kansainvälistä asemaa ja sen kehittymistä. Nykyisen talouskriisin aikana pikemminkin pohjoisten AAA-maiden (Suomi, Hollanti, Saksa) arvovalta on päinvastoin EU:n sisällä kasvanut, jos sitä verrataan näihin etelä-Euroopan latinalaisiin maihin. Samoin esimerkiksi Kiinan nousu maailman talousveturiksi on päinvastoin ollut Suomelle enemmän mahdollisuus kuin uhka. Kysykää vaikka Matti Alahuhdalta. Kone on tehnyt viimeisen viiden vuoden aikana aivan valtavan loikan. Sitä voi jo verrata esimerkiksi Nokian nousuun 90-luvun aikana.

Yksi syy siihen, miksi keskustelu tällä foorumilla menee aika usein tuollaiseksi alatyyliseksi, on muuten siinä, kun täällä kirjoitetaan nimimerkillä eikä omalla nimellä. Jos jokainen kirjoittaisi omalla nimellään, niin veikkaisimpa, että äänensävyt olisivat aika paljon maltillisempia. Tämä Jarin Tervon kirjoitus antaa ajattelemisen aihetta:

http://yle.fi/uutiset/jari_tervo_huolestunut_aikuinen/6578702


Äläpäs anna veli @Tacitus olleskaan sitten periksi; sinunkin mielipiteitäsi tarvitaan, jotta asiat eivät todellakaan mene kuin "Kataisen kabinetissa on suunniteltu" :blush:.

Tere tulemax, kommenttejasi on ollut ilo lukea ...
 
Ainahan voi kokeilla keskustelua tunnistettavalla identiteetillä. Ken uskaltaa.

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288533310793.html
 
miheikki kirjoitti:
Ainahan voi kokeilla keskustelua tunnistettavalla identiteetillä. Ken uskaltaa.

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288533310793.html

Tai sitten Ruotsin puolustusvoimien komentajan pitäisi esiintyä vain nimimerkillä... :dodgy:
 
Minä viestissäni sanoin, että jokaisen meistä, itseni mukaan lukien, on välillä hyvä katsoa siihen peiliin. En halunnut eritellä ketään erityisesti. Väittely on hyvä asia, ilman sitä ei synny keskustelua. Ja keskustelupalstahan tämä pääasiassa kai on. Varmaan kannattaisi aina pari kertaa miettiä mitä sanoja käyttää. Tehokeinot ovat parhaimmillaan keskustelua edistäviä juttuja, huonoimmillaan ne vievät sen keskustelun pahastikin sivuraiteelle ja varsinainen asia hämärtyy.
kaikki me olemme ihmisiä ja meillä on erilainen huumori yms. käsitys, eikä sitä tietty aina voi tietää. Mutta kun niitä eroavaisuuksia tulee esiin, voi aina muuttaa omaa sävyään "maltillisemmaksi". Lähinnä siksi, että se keskustelu pysyisi asiassa. Jotain tämmöistä kai tarkoitin.
 
Herra ylläpitäjä, hyvät naiset ja herrat,

Pena Perustaistelija, jonka kirjoitukset puhuvat puolestaan ja saattavat mahdollisesti myös puoltaa bannia.:a-cool:
 
30 v, KarPr/ISVP/2VK 1/03, RUK 222 Viestikomppaniassa.

Vähä hiljaiseloa ollu näitten ressutouhjen kanssa, kerran käyny kertaamassa, ja nyt olis vakaa aikomus panostaa tähän touhuun vähän enemmän. Tuli vaihdettua RULlin piiriä, ja kiinnostais ampumaharrastus, varsinkin tuo SRA.
 
28-vuotias espoolainen. 1/05 Gyltö/Utö. Siviilissä koulutus diplomi-insinööri (laivanrakennus ja arktinen tekniikka) ja työnimike projekti-insinööri. Vapaa-ajalla hylättyjä taloja, valokuvausta ja englanninkielistä Wikipediaa. Huippuvuorilla olen asunut vuoden päivät parin viime vuoden aikana.
 
TUPS taisit olla viimeisiä varusmiespolvia Gyltössä ? Muistan olleeni siellä kertaamassa/kurssilla/VEHissä noita aikoja...
 
Kotipaikka: Helsinki

Peruskoulutus 1.PsjK, Parola, PstiedjJoht, paljon lisäkoulutusta pahantekoon. Olin 1990-luvun suurelta osin paikoissa "ulkomaat", mieliosaamista käsikähmä, aseeton taistelu, veitset, harhauttaminen. Sohva ja kuppi kahvia, nuorisotyö, urheilu. Liikuntakouluttaja, siviilikouluttaja, osaamista myös viime vuosien Spol-tyyliset vartiokomppaniat.

Viimeisin KH-kutsu 2006, josta hakenut vapautuksen lääkärintodistuksella, viimeksi VEH-kerrannut 2012. Ylipalvelusta Suomessa kai jossain 35-40 vuorokauden paikkeilla kai.
 
Hyvin ovat edustettuna foorumilla. Eikä siinä mitään, tulee positiivinen vaikutelma, että panssarikoulutettuja on maassamme vielä jäljellä...
 
Jäänyt esittelyt näemmä väliin, mutta parempi myöhään jne.

Palvelus suoritettu 90- luvun jälkipuoliskolla Niinisalossa, koulutus viesti-au. Sijoitus muistaakseni johonkin muinaiseen jv-prikaatiin. Kertaamaan ei ole pyydetty milloinkaan.

Asun Helsingissä ja työskentelen logistiikka-alalla, pääasiassa merikuljetusten parissa. Kiinnostus mp-asioihin on peruja harrastuspuolelta, tarkemmin ottaen sotahistoriasta ja nuorempana pelatuista strategiapeleistä.
 
Helsinki ja sotahistoria natsaavat tännekin. Tervetuloa foorumille, vaikka sitten myöhässä.
Toki sama tervetulotoivotus kaikille uusille foorumin seuraajille.
 
Iltoja. 22v jyväskylän kupeesta. 1/12 keuruu, jjoht, raskaastisuluttava 2.pionk. Pidän kyllä itseäni enemmän sissinä.. Tälle vuodelle haettu maakuntakomppaniaan ja talvisissikurssille, enkä ainoa kiinnostunut tän ikäsistä koltiaisista. Poikas valveil on!
 
Iltoja. 22v jyväskylän kupeesta. 1/12 keuruu, jjoht, raskaastisuluttava 2.pionk. Pidän kyllä itseäni enemmän sissinä.. Tälle vuodelle haettu maakuntakomppaniaan ja talvisissikurssille, enkä ainoa kiinnostunut tän ikäsistä koltiaisista. Poikas valveil on!

Hyvä hyvä, kyllähän se sotiminen on teidän nuorten hommia. Me wanhat lähinnä päristetään partaa. Tervetuloa.
 
Back
Top