EU - onko järkee vai ei?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja vlad
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Ei se työn epävarmuus ole ongelma. Palkka on sinänsä kasvanut hienokseltaan viimevuoteen asti. Vaikka karsii joka vuosi harrastus ja muista kuluista rahaa ei jää siltikään yhtään yli. Siitä pitää yhteiskunta huolen. Kohta rahaa ei ole rahaa edes harrastaakkaan mitään. Siitä pitää yhteiskunta huolen. Ensivuonna isoimmat ovat piikit on sote/terveyden huolto maksuissa sekä mahdollisesti polttoaine verossa.
 
Ei se työn epävarmuus ole ongelma. Palkka on sinänsä kasvanut hienokseltaan viimevuoteen asti. Vaikka karsii joka vuosi harrastus ja muista kuluista rahaa ei jää siltikään yhtään yli. Siitä pitää yhteiskunta huolen. Kohta rahaa ei ole rahaa edes harrastaakkaan mitään. Siitä pitää yhteiskunta huolen. Ensivuonna isoimmat ovat piikit on sote/terveyden huolto maksuissa sekä mahdollisesti polttoaine verossa.

Suomen kokonaisverotus on jo korkeinta maailmassa. Todennäköisesti ollaan jo hyvin lähellä tilannetta jossa verotuksella ei enää kyetä lisäämään valtion tulokertymää..Esimerkiksi, jos/kun (palkka)tuloveroa korotetaan niin ihmisille jää vähemmän rahaa kulutettavaksi jolloin ALV:n tuotto tietysti vähenee.

Valitettavasti rikkaita on meillä niin vähän ettei heidän verojaan korottamalla asiat muutu miksikään. Kaikenlisäksi kaikkein varakkaimmat ovat jo alkaneet siirtyä Suomen valtion verottamisen ulottumattomiin. Käytännössä mikä tahansa EU-maa alkaa olla enemmän tai vähemmän veroparatiisia Suomeen verrattuna. Henkilökohtaisesti en ole pienimmässäkään määrin peloissani jos koko EU:n alueen verotusta yhtenäistettäisiin. Suomalaiset eivät ainakaan siinä jäisi häviölle.

Ehkä pikku hiljaa alkaa myös nuorempi ammattitaitoinen työväki siirtyä pois Suomesta. Esimerkiksi EU-alueelle sellaisiin maihin joissa työstä saa jopa kaksin-kolminkertaisen hyödyn (Suomeen verrattuna) itselleen. Tunnen myös muutamia IT-alan ammattilaisia sekä yrittäjiä jotka ovat saaneet mahdollisuuden siirtyä Yhdysvaltoihin ja Kanadaan. Poikkeuksetta he ovat myös menestyneet hankkeissaan.

Sinällään paradoksi on siinä että meillä on kymmeniä tuhansia työntekijöitä entisen Itä-Euroopan maista. Heille maksetaan täällä varsin pientä nimellispalkkaa mutta meikäläisen progressiivisen verotusjärjestelmän mukaan pienestä palkasta ei mene kovin suurta veroa. Lisäksi he saavat myös suomalaisen yhteiskunnan tukea (mikä on sinällään ihan oikein) asumiseensa (esim. vuokratuki), lapsilisät jne. Kaikki nämä tasoittaa pienen peruspalkan näennäistä heikkoutta. Lisäksi monet voivat mitoittaa kulutustaan oman kotimaansa Suomea huomattavasti pienempään hintatasoon. Monissa maissa keskimääräinen hintataso jää alle puoleen Suomen hinnoista (+ alv 24%).

Minä kunnioitan näitä ahkeria vierastyöläisiä. He ovat rohkeasti lähteneet etsimään parempaa tulevaisuutta itselleen ja perheilleen. Ehkä ajan myötä osa heistä jää meille pysyvästi. Tai ryhtyy palattuaan yrittäjäksi kotimaassaan..He ovat kaikin puolin tervetulleita maahanmuuttajia.

Arvostan heitä ehkä siksikin että olen aikoinaan luonut myös omalle uralleni pohjaa ulkomailla. Nykyään maailma on muuttunut paljon pienemmäksi. Myös mielikuva kotimaasta muuttuu kummasti kun asuu vaikkapa vain kymmenen vuotta jossain muualla.
 
Solidaarisuusjoukkoihin liittynyt yli 10 000 – Pelastusalaa arveluttaa joukkojen koordinointi


Kyse on komission puheenjohtaja Jean-Claude Junckerin syyskuussa Strasbourgissa Unionin tila -puheessa esittelemistä uusista joukoista, joihin halutaan 18–30-vuotiaita nuoria aikuisia.

– EU:lla ei ole armeijaa eikä paikkaa, jonne ihmiset, joilla on eurooppalainen identiteetti, voisivat mennä, eurofiiliksi tunnustautuva, Tanskassa asuva romanialainen Narcis George Matache sanoo Lännen Medialle.

– Yleinen huoli kaikilla oli se, että miten sellainen porukka pidetään käsissä, koulutetaan ja miten sitä käytetään. Käytännön asiat eivät olleet kenellekään kovinkaan selviä, toteaa sisäministeriön pelastusylijohtaja Esko Koskinen, joka osallistui Suomesta syys-lokakuun vaihteessa pelastusylijohtajien kokoukseen Slovakiassa. Kokouksen agendalla oli myös Euroopan solidaarisuusjoukot.

http://www.kaleva.fi/uutiset/ulkoma...laa-arveluttaa-joukkojen-koordinointi/746410/
 
Jykken ja stubbin pitää mennä näyttämään mallia miten pelastavaa "talous-niskalenkkiä" tehdään :rolleyes:

Näkökulma: Kreikka taas umpikujassa, ”pelastajat” ilmiriidassa
175ef135d5144b55af2b2393b6eb7429.jpg

(KUVA: Tea Tauriainen)

Julkaistu: 18.12. 6:05

http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2000005010534.html



Kreikan ”pelastusohjelma” on taas umpikujassa. Nyt EU:ta vastaan kapinoi Kreikan rinnalla myös IMF. Tämä tuskin edistää kriisin ratkaisua, kirjoittaa Taloussanomien erikoistoimittaja Jan Hurri.
Kreikan talouskriisi oli jo unohtua, kun maan talouden syöksykierre näytti oikenemisen merkkejä ja sitä suurempien maiden haasteet veivät kansainvälisten talousuutisten huomiota.

Nyt Kreikka on kuitenkin taas ajankohtainen, ja valitettavasti samanlaisista syistä kuin ennenkin: se näyttää taas ajautuneet talouden ja europolitiikan umpikujaan. Kreikan kohtalo näyttää olevan ties kuinka monetta kertaa vaakalaudalla.

Draaman tämänkertaisessa näytöksessä on uusi juonenkäänne, kaksi samanaikaista välirikkoa.

Kreikka on ajautunut ainakin väliaikaiseen välirikkoon muiden euromaiden ja EU-komission kanssa. Nämä panivat vasta päättämiään Kreikan velkojen huojennuksia jäihin sen jälkeen, kun Kreikan parlamentti päätti omin luvin antaa maan köyhimmille eläkeläisille jouluksi erän ylimääräistä raha-apua.

Samaan aikaan myös Kreikan ”pelastajat”, EU-komissio ja Kansainvälinen valuuttarahasto IMF, ovat ajautuneet keskenään ilmiriitaan.

Riita koskee Kreikan ”pelastamista” – ja käytännössä sitä, koituvatko tällä haavaa yksin EU-komission määräämät talousvaatimukset Kreikan tuhoksi vai pelastukseksi. Komissio on mielestään hellittänyt vaatimuksia niin keveiksi kuin mahdollista, kun taas IMF pitää niitä edelleen tuhoisan tiukkoina.

Näkemyserot repesivät tällä viikolla poikkeukselliseksi ilmiriidaksi, kun IMF:n ja EU-komission keskeiset johtajat alkoivat käydä Kreikan kurittamisesta julkista sanasotaa.

IMF ja EU julkiseen sanasotaan
IMF julkaisi omilla verkkosivuillaan maanantaina Euroopan toimintojensa johtajan Poul Thomsenin ja tutkimusjohtajan Maurice Obstfeldinkirjoituksen, jossa nämä arvostelevat Kreikan kohtelua harvinaisen suorin sanoin.

Heidän mukaansa EU:n Kreikalle määräämät julkisen talouden ylijäämävaatimukset ovat liian ankaria ja omiaan heikentämään maan muutoinkin huteraa talouskehitystä.

He kiistävät EU-komission väitteet, joiden mukaan juuri IMF olisi vaatinut Kreikalta entistäkin kireämpiä vyönkiristyksiä. Heidän mukaansa IMF on päinvastoin vaatinut Kreikan velkataakan tuntuvaa huojentamista velkaleikkauksin ja talousohjelman suuntaamista vyönkiristyksistä kasvun voimistamiseen.

He toistavat IMF:n useita kertoja aiemmin esittämät arviot, joiden mukaan Kreikan velkataakka on kestämättömän raskas ja maalle määrätty talouden kurinpito-ohjelma heikentää eikä paranna maan talousnäkymiä.

EU-komission talousasioista vastaava komissaari Pierre Moscovici vastasi IMF:n johtajille astetta kirpeämmälläkirjoituksella, jonka talouslehti Financial Times julkaisi torstaina.

Kirjoituksessaan komissaari näyttää ”oikaisevan” IMF:n johtajien ”totuuden jälkeistä” tietojen vääristelyä ja myyttejä. Hän osoittaa IMF:n suuntaan saman väitteen kuin IMF:n johtajat komissiolle ja väittää, että juuri IMF vaatii Kreikalta lisää vyönkiristyksiä. Kuin korostaakseen EU:n lauhkeampaa linjaa komissaari huomauttaa, että ”Kreikkaa ei voi tuomita vyönkiristyksiin ikuisiksi ajoiksi”.

Sanasota ei kuitenkaan muuta muuksi sitä, että IMF:n mielestä Kreikan valtio ei selviä valtavasta velkataakastaan ilman tuntuvia velkavastuiden leikkauksia, kun taas EU-komission ja euromaiden mielestä sen on selvittävä. Niiden mukaan velkaleikkaukset ovat mahdoton vaihtoehto.

Näkemysero on yhtä suuri kuin ennenkin, mutta nyt IMF:n ja komission välejä hiertää vielä julkinen sanasota. Se tuskin edistää kriisitoimia tai Kreikan toipumista nyt jo seitsemättä vuotta käyvästä kriisistä.

Niin kauan kuin IMF ja euromaat tai komissio ovat jyrkästi erimielisiä Kreikan velkataakan tai talousvaatimusten kohtuudesta, pysynee IMF erossa kriisitoimista.

IMF vaatii ja EU vastustaa velkaleikkausta
Komission ja IMF:n kiistely koskee niin sanottua Kreikka kolmosta eli Kreikan valtion kolmatta suurta hätärahoitusohjelmaa. Se poikkeaa kahdesta aiemmasta Kreikan ”pelastuspaketista” esimerkiksi siinä, että toistaiseksi tämän ohjelman rahoitus on tullut kokonaisuudessaan euromaiden EVM-vakausmekanismilta eikä euronkaan vertaa IMF:ltä.

Kreikan ja muidenkin euroalueen kriisimaiden aiemmista ohjelmista IMF rahoitti noin kolmasosan ja euromaat kaksi kolmasosaa. Siksi IMF oli mukana myös niin sanotussa troikassa, joka käytännössä ohjaili ja valvoi kriisitoimia. Troikan muut osapuolet olivat EU-komissio ja euroalueen keskuspankki EKP.

IMF on ilmaissut valmiutensa osallistua kolmanteenkin Kreikan tukiohjelmaan, mutta se on myös asettanut osallistumiselleen entistä tiukempia vaatimuksia. Se kieltäytyy lainaamasta Kreikalle lisää rahaa niin kauan kuin se epäilee valtion velanmaksukykyä mutta lainaa lisää, kunhan valtion vanhaa velkataakkaa ensin kevennetään tuntuvasti.

Nykyisellään Kreikan valtion velkamäärä vastaa melkein 180:a prosenttia maan vuotuisen kokonaistuotannon arvosta. Se on IMF:n laskelmien mukaan liian paljon, jotta kriisin heikentämästä taloudesta kertyisi riittävästi tuloja velkojen maksamiseen. Siksi se penää velkasaneerausta ennen kuin suostuu uusiin rahoitustoimiin.

IMF:n vaatimukset ärsyttävät ja turhauttavat euromaita ja komissiota, ja se on osaltaan voinut kiristää viimeaikaista vuoropuheluakin.

Moni euromaa on Saksan ja Suomenkin tavoin lähtenyt mukaan Kreikan kolmanteen tukiohjelmaan sillä ehdolla tai ainakin siinä uskossa, että IMF osallistuu rahoitukseen suunnilleen totutulla kolmanneksen rahoitusosuudellaan.

Nyt euromaat ovat puun ja kuoren välissä, sillä IMF:n vaatimat velkahelpotukset edellyttäisivät käytännössä euromaiden vanhojen kriisilainojen leikkauksia.

Se taas ei käy. Ei siksi, että se rikkoisi EU:n perussopimuksia, vaan siksi, että Kreikka-saatavien leikkaukset olisivat liian monen europäättäjän poliittinen itsemurha. Väliäkö IMF:n velkakestävyyslaskelmilla tai sen puoleen Kreikalla, kun on tärkeitä vaaleja tulossa Saksan liittopäivävaaleista alkaen.

Kevytsaneeraus tuskin pelastaa Kreikkaa
Viime viikkojen uutiset Kreikan velkahelpotuksista ja niiden jäädyttämisestä ovat eri asia kuin IMF:n vaatimat varsinaiset velkaleikkaukset. Euromaat ovat sopineet vasta Kreikan vanhojen hätäluottojen kevytsaneerauksista laina-aikoja ja koronmaksuja säätämällä mutta ilman lainapääomien leikkauksia.

Euromaiden ja hätärahoitusta Kreikalle välittävän EVM:n mukaan Kreikan valtion velkaisuuden suhdeluku kevenee nyt päätetyillä laina-aikojen ja koronmaksujen muutoksilla noin 20 prosenttiyksikköä keveämmäksi kuin se olisi ilman näitä toimia ollut.

Tällaiseen kevennykseen eivät usko sen enempää IMF kuin finanssimarkkinoiden analyysitalot, joiden mukaan EVM:n laskelmat perustuvat toiveajatteluun Kreikan pikaisesta ja ennen kaikkea suotuisasta paluusta velkakirjamarkkinoille.

Oletus markkinapaluusta vaikuttaa ainakin tällä haavaa huteralta haihattelulta, sillä IMF:n ja EU-komission riitely ja välirikko euromaiden kanssa on nostanut eikä laskenut Kreikan markkinakorkoja ja markkinapaluun kynnystä.

Ja vaikka kevytsaneeraus tuottaisi EVM:n arvioimia huojennuksia, ei se silti riittäisi Kreikan pelastamiseen.

Esimerkiksi analyysiyhtiö Capital Economics pitää ennallaan pitkäaikaisen arvionsa, jonka mukaan Kreikka päätyy tätä menoa ennen pitkää maksukyvyttömyyteen ja lopulta eroamaan eurosta ennen kuin se pääsee liian raskaasta velkataakastaan.
Jan Hurri
 
Jykken ja stubbin pitää mennä näyttämään mallia miten pelastavaa "talous-niskalenkkiä" tehdään :rolleyes:

Harmittaa käsittämättömän paljon, (siis V*tuttaa) nuo Kataisen ja Stubbin tolloilut, mutta varsinainen tollojen tollo on saanut justiinsa 16 t€/kk kiinteän suojatyöpaikan, eli Olli Rehn. Hän on se konseptin laatija ja ansaitsisi karkoituksen jonnekkin, vaikka kuuhun. Äijä on kävelevä aikapommi, jonka aiheuttamia kustannuksia veronmaksajat joutuvat vielä 2055 vuonna maksamaan yli 400 Euroa/vuosi.
Eli sen on maksanut tämä "talouden tasapainoilu ja euromaiden pelastaminen".... Olisi ehdottomasti ollut merkittävä säästö, jos tämä kyseinen kaveri olisi jo pienenä pudonnut yli laidan ja hukkunut. (kovaa tekstiä, mutta näin on).
Ikävää, että meillä "ummistetaan silmät" realismilta ja ei olla valmiita oikeaan vastuuseen valtio-/kuntasektorilla päättämisessä.
 
Harmittaa käsittämättömän paljon, (siis V*tuttaa) nuo Kataisen ja Stubbin tolloilut, mutta varsinainen tollojen tollo on saanut justiinsa 16 t€/kk kiinteän suojatyöpaikan, eli Olli Rehn. Hän on se konseptin laatija ja ansaitsisi karkoituksen jonnekkin, vaikka kuuhun. Äijä on kävelevä aikapommi, jonka aiheuttamia kustannuksia veronmaksajat joutuvat vielä 2055 vuonna maksamaan yli 400 Euroa/vuosi.
Eli sen on maksanut tämä "talouden tasapainoilu ja euromaiden pelastaminen".... Olisi ehdottomasti ollut merkittävä säästö, jos tämä kyseinen kaveri olisi jo pienenä pudonnut yli laidan ja hukkunut. (kovaa tekstiä, mutta näin on).
Ikävää, että meillä "ummistetaan silmät" realismilta ja ei olla valmiita oikeaan vastuuseen valtio-/kuntasektorilla päättämisessä.

No maantapaperinteitä jatkaakseen /kunniottaakseen on itsenäisen suomen poliittisen "hyvävelikerhon" seuraava valinta suomenpankin "puhuvapää- johtajaksi" Jyrki "siilinjärven niskalenkki -pinokkio" Katainen :rolleyes:
 
Lagarde on syyllinen, mutta ei tuomita rangaistukseen. Epäsot. selkäkeikkaa kolmannella ja sitten vielä hiphiphuraa. Toki kyseessä on pikkujuttu, vajaat puoli miljardia euroa....voi jeesus tätä menoa ja meininkiä. Kaiken uhallakin postaan tämän ja toistan putinilaista narratiivia. :)
 
Jykken ja stubbin pitää mennä näyttämään mallia miten pelastavaa "talous-niskalenkkiä" tehdään

Osaamistahan meillä riittää ja valittua linjaa jatketaan vielä senkin jälkeen, kun persie ei enää kestä. Valuuttaa painellaan setelitehtaassa ja fantastinen viritys menee eteenpäin ramppa kalkattaen.
 
Lagarde on syyllinen, mutta ei tuomita rangaistukseen. Epäsot. selkäkeikkaa kolmannella ja sitten vielä hiphiphuraa. Toki kyseessä on pikkujuttu, vajaat puoli miljardia euroa....voi jeesus tätä menoa ja meininkiä. Kaiken uhallakin postaan tämän ja toistan putinilaista narratiivia. :)


meet-the-pr-firm-that-helped-vladimir-putin-troll-the-entire-country.jpg
 
Suomen kokonaisverotus on jo korkeinta maailmassa. Todennäköisesti ollaan jo hyvin lähellä tilannetta jossa verotuksella ei enää kyetä lisäämään valtion tulokertymää..Esimerkiksi, jos/kun (palkka)tuloveroa korotetaan niin ihmisille jää vähemmän rahaa kulutettavaksi jolloin ALV:n tuotto tietysti vähenee.

Valitettavasti rikkaita on meillä niin vähän ettei heidän verojaan korottamalla asiat muutu miksikään. Kaikenlisäksi kaikkein varakkaimmat ovat jo alkaneet siirtyä Suomen valtion verottamisen ulottumattomiin. Käytännössä mikä tahansa EU-maa alkaa olla enemmän tai vähemmän veroparatiisia Suomeen verrattuna. Henkilökohtaisesti en ole pienimmässäkään määrin peloissani jos koko EU:n alueen verotusta yhtenäistettäisiin. Suomalaiset eivät ainakaan siinä jäisi häviölle.

Ehkä pikku hiljaa alkaa myös nuorempi ammattitaitoinen työväki siirtyä pois Suomesta. Esimerkiksi EU-alueelle sellaisiin maihin joissa työstä saa jopa kaksin-kolminkertaisen hyödyn (Suomeen verrattuna) itselleen. Tunnen myös muutamia IT-alan ammattilaisia sekä yrittäjiä jotka ovat saaneet mahdollisuuden siirtyä Yhdysvaltoihin ja Kanadaan. Poikkeuksetta he ovat myös menestyneet hankkeissaan.

Sinällään paradoksi on siinä että meillä on kymmeniä tuhansia työntekijöitä entisen Itä-Euroopan maista. Heille maksetaan täällä varsin pientä nimellispalkkaa mutta meikäläisen progressiivisen verotusjärjestelmän mukaan pienestä palkasta ei mene kovin suurta veroa. Lisäksi he saavat myös suomalaisen yhteiskunnan tukea (mikä on sinällään ihan oikein) asumiseensa (esim. vuokratuki), lapsilisät jne. Kaikki nämä tasoittaa pienen peruspalkan näennäistä heikkoutta. Lisäksi monet voivat mitoittaa kulutustaan oman kotimaansa Suomea huomattavasti pienempään hintatasoon. Monissa maissa keskimääräinen hintataso jää alle puoleen Suomen hinnoista (+ alv 24%).

Minä kunnioitan näitä ahkeria vierastyöläisiä. He ovat rohkeasti lähteneet etsimään parempaa tulevaisuutta itselleen ja perheilleen. Ehkä ajan myötä osa heistä jää meille pysyvästi. Tai ryhtyy palattuaan yrittäjäksi kotimaassaan..He ovat kaikin puolin tervetulleita maahanmuuttajia.

Arvostan heitä ehkä siksikin että olen aikoinaan luonut myös omalle uralleni pohjaa ulkomailla. Nykyään maailma on muuttunut paljon pienemmäksi. Myös mielikuva kotimaasta muuttuu kummasti kun asuu vaikkapa vain kymmenen vuotta jossain muualla.

Eräs ongelma on paha. Palveluja ei pystytä takaamaan,koska huoltosuhde ja verokertymän pieneneminen.
Joten tulee"uudistuksia" Tarkoittaa että maksuja lisää reippaasti. Kuitenkin ennen uudistuksia on yritetty verokertymillä ja ne ei laske vaikka uudistetaan. Joten tulevaisuus on erittäin kallista kansalaiselle. Bensa maksaa,palvelut maksaa, työajat kasvaa ja ruoka yms muut kulut kasvaa. Leipää ja sirkushuveja tyyppisesti tuloveron kautta jokainen kuitenkin saa 20€ enemmän kuussa ja ajattelee että kyllä kannatti äänestää oikeeta tahoa.
 
Eräs ongelma on paha. Palveluja ei pystytä takaamaan,koska huoltosuhde ja verokertymän pieneneminen.
Joten tulee"uudistuksia" Tarkoittaa että maksuja lisää reippaasti. Kuitenkin ennen uudistuksia on yritetty verokertymillä ja ne ei laske vaikka uudistetaan. Joten tulevaisuus on erittäin kallista kansalaiselle. Bensa maksaa,palvelut maksaa, työajat kasvaa ja ruoka yms muut kulut kasvaa. Leipää ja sirkushuveja tyyppisesti tuloveron kautta jokainen kuitenkin saa 20€ enemmän kuussa ja ajattelee että kyllä kannatti äänestää oikeeta tahoa.

Jokainen järkevästi ajatteleva ymmärtää, että olemme valtiona tuhon tiellä. Jatkuva budjettivaje ollut päällä kauan, eletään velaksi kuin kreikkalaiset konsanaan.
Noh, ei tuossakaan mitään vikaa ole, kun kerran sluibarit saavat fyrkkaa kokoon omille tileilleen, niin tietysti hommaa jatketaan.

Itse kannata rehellisyyttä ja totuutta tässä asiassa, vaikka se voi puolueen miehiä ja naisia harmittaa, kun katsoo peiliin. Mutta Viron mallin käyttöönotto ja nopea yhteiskunnan muutos on välttämätön useilla aloilla ja se vaan on niin, että kun tätä ei uskalleta/haluta toteuttaa, niin tuho on edessä.
Mitä muuttaisin:
1. höpöhöpö valtion ja kuntatalouden yhtiöt pois ja aitoa yrittäjyyttä esiin
2. ay-liikkeen business verolliseksi
3. poistaisin autoveron/verokikkailun liikenteelle/lapsiperheille
4. määrittelisin paljonko pitää olla väkeä valtion-/kuntienleivässä, että homma juurijajuuri toimii, sitten asettaisin yrittämiselle ja yritämisen verotukselle selkeät suuntaviivat, että ihmiset tietäisi mitä seuraavina vuosina kannattaa tehdä ja odottaa.
5. purkaisin sääntötalouden (ne mulkunnostokortit pois, kun osataan se mulkku nostaa ilman turvakorttikoulutustakin)
6. ottaisin käyttöön ja noudattaisin kansaivälisiä sääntöjä (vrt. tullin puuhastelu, joka on maksanut satoja miljoonia pelkkinä korvauksina ja korkoina)
7. yksityistäisin osan poliisin toiminnoista (vrt. tehokkuus)
8. nostaisin työntekoa arvoonsa.

Noh, noilla ensin... EU-järjettömyys/järjellisyys kuuluu kohtaan 4., 5., 6., 8.

Huono lista, puuttuu paljon ja varmana vääriä kohtia... :)
Mutta emme voi jatkaa tätä "leipää ja sirkushuveja" menoa todellakaan!
 
Eräs ongelma on paha. Palveluja ei pystytä takaamaan,koska huoltosuhde ja verokertymän pieneneminen.

Huoltosuhdetta korjattiin viime vuonna. Saatiin kymmeniätuhansia uusia käsipareja uhrattavaksi elinkeinoelämän alttarille. No joo, huono puujalka....

Väestön ikääntyminen ei voinut tulla aivan yllätyksenä päättäjille. Ns. suurista ikäluokista on puhuttu Suomessa jo ainakin 50 vuotta. Ns. suuret ikäluokat pystyivät massallaan vaikuttamaan päätöksentekoon niin muodoin, että pääosin tämän vaikuttavan massan edut on hilattu tappiin ja vähän se yli.

Kun tämä ym. massa sijoittui vielä suurilukumääräisesti julkisen sektorin palvelukseen ja muodosti ökyliitot "suojakseen", niin ei tässä tarvitse ihmetellä, missä rahat? Ja nyt vahvasti eläköityvä massa sitten tarvitsee eläkkeensä, joita maksaa käytännössä kaikki muut ja erityisesti yritykset. Mistään mystisestä säästötaikamyllystä eläkkeitä ei makseta, vaan yli 80-prosenttia tilityksistä syntyy tässä ja nyt. "me ollaan eläkkeemme maksettu" on usein kuultu väittämä, joka ei kyllä kestä minkäänlaista faktuaalista tarkastelua.

Kun isät sodan jälkeen pääsi rintamalta niin alkoi hirmuinen siitältäminen. Kansan elinvoimaa ja tulevia torjuntavoittoja turvatakseen kansakunta elävöityi yli äyräidensä ja todennäköisesti myös vuoteen -44 saakka urakoivat arjalaisetkin tässä puuhassa, tosin heille oli jaettu preservatiiveja, moniko sitten malttoi niiden kanssa pujotella, ei ole tiedossani, enkä ole aihetta tutqinut.

Suomalainen palkkataso, eläkkeet, työttömyyskorvaukset, edut, herrojen ketkuttelut, veroparasiittitouhut.....kaikki meni pitkäksi.

Joku sanoo, että kyllä on palkkansa ansainnut. Niin varmasti, mutta asiat joutuu suhteuttamaan kv-kilpailuun ja siihen, mikä on yritysten ja yhteiskunnan kantokyky. Tämä pilipalisullemulle-peli on tulossa vääjäämättä päätyyn.
 
Jokainen järkevästi ajatteleva ymmärtää, että olemme valtiona tuhon tiellä. Jatkuva budjettivaje ollut päällä kauan, eletään velaksi kuin kreikkalaiset konsanaan.
Jokainen järkevästi ajtteleva tietää ettei Kreikka koskaa maksa velkojaan joten miksi Suomikaan. Lisää velkaa vaan ja jossain välissä sitten vaan todetaan että annetaan velat anteeksi.
 
"me ollaan eläkkeemme maksettu" on usein kuultu väittämä, joka ei kyllä kestä minkäänlaista faktuaalista tarkastelua.
Minä olen ymmärtänyt että suomen eläkesysteemi on kuin pyramidipeli jossa maksut valuvat ylöspäin, eli nykyiset työntekijät maksavat jo eläkkeellä olevien eläkkeet. Paitsi että se suomalainen pyramidi on päälaellaan, leveä pää ylhäällä ja kapea kärki alhaalla. Että yhä pienenevä osa maksaa yhä suurenevan osan eläkkeet.
 

Henkilökohtaisesti olen todella huolestunut tulevaisuuden eläketilanteesta. En siis omalta kohdaltani, "big wallet" maksaa minun eläkkeeni ja siihen ei vaikuta mikään suomisluibareiden touhut ja pönttöilyt, mutta Suomen Kansalaiset ovat vetäneet selkänahkastaan noiden korvauksia ja näyttää siltä, että poliitikot eivät välitä pätkääkään, että miten tulevaisuudessa käy homman...

Karmeaa katsottavaa.
 
Lagarde on syyllinen, mutta ei tuomita rangaistukseen. Epäsot. selkäkeikkaa kolmannella ja sitten vielä hiphiphuraa. Toki kyseessä on pikkujuttu, vajaat puoli miljardia euroa....voi jeesus tätä menoa ja meininkiä. Kaiken uhallakin postaan tämän ja toistan putinilaista narratiivia. :)
Näin se homma toimii, ei rosvo rosvon silmää noki. Hieno meininki tosiaan.
 
Kummelit ennusti jo kauan sitten tulevan kehityksen.

"Tämä hiirenpaska tässä on Luxemburg, noin Forssan kokoinen aluinen. Ja tietäkää että tälläkin hetkellä siellä vittuillaan meille ankarasti!"

 
Back
Top