Tässä on esimerkkiä käytännön marxilaisuudesta..toki muitakin versioita löytyy. Kuten löytyy myös aatteelle uskollisia seuraajia. edelleenkin.Suurin osa arvostaa vapaakaupan periaatteita, mutta EU ei ole yhtä kuin vapaakauppa. EU on organisaatio, joka imee suvereeneilta valtioilta koko ajan valtaa pois. Miksi kauppaliitto päättää meidän aselaeista? Miksi pakolaispolitiikasta? EU:n liittovaltiokehitys, josta Kataiset ja kumppanit hehkuttavat ei ole libertaarien mieleen. Brexit on näyttänyt, että EU:sta ei noin vain poistuta. Samalla kun demokratiaa hehkutetaan jaloimpana hallintomuotona, EU itse ei ole demokraattinen. Vapaat markkinat on ihan kiva, mutta jos kuitenkin pidetään Suomi itsenäisenä, ja suomalaisena.
Marx halusi puhdasta demokratiaa (esim. Suomi ei ole demokratia vaan tasavalta vaikka nykyään puhutaankin demokratiasta) Ateenan malliin. Kansa päättää itse miten resurssit jakaa. Se, että se on mahdotonta miljoonien ihmisten yhteisöissä ei hänen päätään pakottanut. Marx ylipäätään oli niin vaikea ihminen, että aikalaiset sosialistit eivät tehneet hänen kanssaan yhteistyötä vaan hänen ajatuksiaan tulkittiin monella tapaa. "Työläisten diktatuuri" tulee Aristoteleen kuvauksesta demokratiasta enemmistön diktatuurina.
Ja kuten sanoin, Marxistinen ajattelutapa tänä päivänä on sitä kulttuurimarxismia ja tasa-arvoa. Jos et sitä näe niin avaa silmäsi.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Marxismi-leninismi
Ei ole myöskään syytä sekoittaa demokratiaa ja tasavalta(siis valtiollisena terminä) ne ovat eri asioita.
EU:n jäsenmailla on myös oma lainsäädäntönsä..eri (jäsen)valtiolla on erilaista omaa lainsäädäntöä niin aselain, pakolaisuuden ja kaiken muun osalta.
Suomessakin aselakia parhaillaan sorvataan täysin oman ministeriön toimesta. Suomen oma eduskunta tulee päättämään ko. säädöksistä. Suomen olisi mahdollista noudattaa pakolaisten osalta vaikkapa Viron tai Tanskan esimerkkiä.
Mutta Suomessa kansalaiset valitsee edustajansa ja valinnan jälkeen voi jättää turhat pulinat pois. Jäädään seuraamaan kuinka asiat etenee tulevina vuosikymmeninä..