Jyrki Kataiselta ei mene pitkään ruokalistan tutkimisessa. Hän tuntee brysseliläisravintolan ruokalistan hyvin ja on himoinnut tiettyä annosta koko aamupäivän.
”Siitä lähtien, kun muistin, että tulemme tänne”, Katainen sanoo ja tilaa annoksen ranskaksi.
Sole meunière, voissa paistettu ja kevyesti leivitetty meriantura on ranskalaisen keittiön klassikko. Ohje löytyy vakiona myös belgialaisista keittokirjoista, joita Kataisella on useampia. Kalan kastikkeena on ruskistettu voi, ja lisäksi annokseen kuuluu sitruuna. Alkuruuaksi tilataan pallo buffalomozzarellaa.
Olemme nyt Kataisen kotikulmilla, Stockelin kaupunginosassa, jossa Kataisen perhe asui valtaosan Brysselin-vuosistaan. Kataisen pariskunta tutustui ravintolaan ensimmäistä kertaa asunnonostoreissullaan viisi vuotta sitten. Sen jälkeen tänne tuotiin esimerkiksi Suomesta saapuneita kavereita.
Loppuvuodesta ravintolasta saa riistaa, mikä on tärkeää Kataiselle. Hän ja vaimo
Mervi Katainenhttps://www.hs.fi/haku/?query=mervi+katainen metsästävät, ja Katainen jatkoi harrastustaan Belgiassa.
Kuuden kilometrin päässä on metsä- ja peltoalue, jonne Kataisella on metsästyslupa. Viikonloppuretkillä perheen kanssa Katainen ampui villejä fasaaneja, kyyhkyjä ja jäniksiä. Viiden vuoden aikana metsästysretket ovat ulottuneet myös Belgian naapurimaihin, ja esimerkiksi Ardennien vuoristossa hän on metsästänyt saksanhirviä.
https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000006192311.html