EU - onko järkee vai ei?

Toivon totisesti eläväni siihen päivään asti, että tuo valittu toimintamalli analysoidaan rehellisesti ja ilman ArvoPohjallisiin liittyviä paineasetelmia. En nimittäin usko, että tämä valittu linja on ollut niin hedelmällinen kuin meille halutaan uskotella.

Et kai kyseenalaista uskoa "poliittisesta pääomasta"? Kerettiläinen!

Jos poliittinen pääoma olisi rahaa, Saksa olisi keppikerjäläinen meihin verrattuna.
 
Tähänkö asti olet pitänyt?

Kuulut melko harvalukuiseen joukkoon.
Eihän Suomella ole yhtään mitään laissa tai asetuksessa määriteltyä kansallislaulua. Virolla on. Maamme-laulu on vain ja ainoastaan vakiintunut tapa. Periaatteessa samoin Oodi ilolle on uudempi vakiintunut tapa. Enkä minä tunnen mitään suurta isänmaallisuutta, kun laulu alkaa rallattaa: "Männikkömetsät ja rantojen raidat." Keski-Suomi on keinotekoinen jako. Hämäläisten laulua minä kunnioitan. Mutta! En minä niitä vastaan rupea protestoimaankaan. No, Tampereella sentään ollaan rehdisti hämäläisiä. ("...jos toimeen tartutaan.")
 
Viktor ja Tytti.

Unkarin suurlähetystö Helsingissä ottaa kantaa keskusteluun Suomen ja Unkarin välillä. Unkarin pääministeri Viktor Obán jatkoi viikonloppuna Suomi-kritiikkiä, jota Unkarissa on ollut esillä jo jonkun aikaa.
Pääministeri Orbán ei hyökännyt Suomea vastaan lauantaina puheessaan, vastaa Unkarin suurlähetystö vastauksena suomalaismedian uutisoinnille. Hän kutsui suomalaiset ystäviksi puheessaan kolmekin kertaa. Samalla hän tosiaan puhui avoimesti myös Suomen oikeusvaltiotilanteen heikkouksista.

Eurooppaministeri Tytti Tuppurainen (sd) muistutti lauantaina Ylelle, että kyseessä on Euroopan parlamentin aloite.

”Suomi tekee tässä nyt sen, mitä meille unionin puheenjohtajamaana kuuluu. Me johdamme puhetta ja emme ole minkäänlainen yleinen syyttäjä asiassa”, hän totesi.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/286519-unkarin-suurlahetysto-orban-puhui-avoimesti-suomen-oikeusvaltiotilanteen

Kaikki mielipiteet ovat vääriä, määritelmän mukaan.


Vale, emävale, tilasto.

Puheenjohtajamaan kannattaisi puhua Euroopan komissiolle, joka sitten saisi viedä asian EU:n tuomioistuimeen, jos katsoo lakeja tai sopimuksia rikotun.
 
Viimeksi muokattu:
Ei ole Jürgin aika Brysselissä mennyt hukkaan.

Jyrki Kataiselta ei mene pitkään ruokalistan tutkimisessa. Hän tuntee brysseliläisravintolan ruokalistan hyvin ja on himoinnut tiettyä annosta koko aamupäivän.

”Siitä lähtien, kun muistin, että tulemme tänne”, Katainen sanoo ja tilaa annoksen ranskaksi.

Sole meunière, voissa paistettu ja kevyesti leivitetty meriantura on ranskalaisen keittiön klassikko. Ohje löytyy vakiona myös belgialaisista keittokirjoista, joita Kataisella on useampia. Kalan kastikkeena on ruskistettu voi, ja lisäksi annokseen kuuluu sitruuna. Alkuruuaksi tilataan pallo buffalomozzarellaa.

Olemme nyt Kataisen kotikulmilla, Stockelin kaupunginosassa, jossa Kataisen perhe asui valtaosan Brysselin-vuosistaan. Kataisen pariskunta tutustui ravintolaan ensimmäistä kertaa asunnonostoreissullaan viisi vuotta sitten. Sen jälkeen tänne tuotiin esimerkiksi Suomesta saapuneita kavereita.

Loppuvuodesta ravintolasta saa riistaa, mikä on tärkeää Kataiselle. Hän ja vaimo Mervi Katainenhttps://www.hs.fi/haku/?query=mervi+katainen metsästävät, ja Katainen jatkoi harrastustaan Belgiassa.

Kuuden kilometrin päässä on metsä- ja peltoalue, jonne Kataisella on metsästyslupa. Viikonloppuretkillä perheen kanssa Katainen ampui villejä fasaaneja, kyyhkyjä ja jäniksiä. Viiden vuoden aikana metsästysretket ovat ulottuneet myös Belgian naapurimaihin, ja esimerkiksi Ardennien vuoristossa hän on metsästänyt saksanhirviä. https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000006192311.html

Merianturan tilaus ranskaksi sujuu kuin kuplavettä vain.
 
Kolmion neliöintiä.

Sauli Niinistö kannattaa EU:n yhteisen ulkopolitiikan vahvistamista, vaikka se vähentäisi presidentin valtaoikeuksia – yleisö kohahti
Niinistö ja Putin tapaavat keskiviikkona Helsingissä.
”Sanottakoon nyt selvästi: kannatan voimakkaasti EU:n yhteisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan vahvistamista, silläkin uhalla, että se vähentäisi tasavallan presidentin valtaoikeuksia”, hän sanoi puheessaan Helsingissä koolla oleville Suomen suurlähettiläille. Tämä aiheutti yleisössä pienen kohahduksen.

”Uutta on suurvaltakilpailun yhä avoimempi ulottuminen kaikille mantereille.”

Niinistön mukaan taloudessa Yhdysvallat ja Kiina ovat omassa sarjassaan painivia jättiläisiä, mutta geopolitiikassa maapallo ei ole kaksinapainen, vaan Venäjä on kiistatta osoittanut olevansa kolmas suurvalta sotilaallisella ja poliittisella voimallaan. Niinistön mukaan tämä kolmio, jonka kärkinä ovat Washington, Peking ja Moskoeva, lyö nyt leimansa kansainväliseen turvallisuustilanteeseen. Niinistön mukaan ämä kolmio voi muuttaa muotoaan yllättävänkin nopeasti. Hän kehotti suurlähettiläitä seuraamaan tätä dynamiikkaa hyvin tarkasti.

Puheensa aluksi Niinistö siteerasi filosofi J. V. Snellmaniahttps://www.hs.fi/haku/?query=j.%E2%80%89v.+snellmania.

”Jokainen kansakunta tavoittelee omaa etuaan, ja niin sen pitääkin tehdä.” https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006209797.html

Onko Siperia opettanut?
 
Ei vaan mikä tahansa kelpaa Tasavallan Presidentille surrogaattina siihen ettemme uskalla liityä Natoon.

Niin. Tai ehkä Niinistöllä oli Georgia mielessä, Putinin muistuttamana.

According Mr Levitte, interviewed in Le Nouvel Observateur magazine, Mr Putin exploded with rage when Mr Sarkozy warned him off toppling Georgia's democratically elected government  and its President Saakashvili.

"I am going to hang Saakashvili by the balls," he said.

"Hang him?," asked Mr Sarkozy.

Why not?," retorted Mr Putin. "The Americans hanged Saddam Hussein."

Mr Sarkozy replied: "Yes but do you want to end up like Bush?"

Briefly lost for words, the Russian leader agreed: "Ah, you have scored a point there."

Confronted by the comments on a French radio show yesterday (THURS), Mr Saakashvili laughed nervously.

https://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/russia/3454154/Vladimir-Putin-threatened-to-hang-Georgia-leader-by-the-balls.html
 
Oxford Economicsin tänään torstaina julkaistun selvityksen mukaan talouskasvu vastaa sitä, että kotitalouksien keskitulot olivat noin tuhannesta puoleentoista tuhanteen euroon korkeampia vuonna 2017 kuin ilman jäsenyyttä.

Lisäksi selvityksessä viitataan tuoreeseen Suomea koskevaan arvioon, jonka mukaan EU:n avulla on syntynyt 40 000 uutta työpaikkaa.

Suomi liittyi Euroopan unioniin vuonna 1995. Selvityksen mukaan Suomen talous on hyötynyt pääsystä yli 500 miljoonan kuluttajan sisämarkkinoille sekä kaupan ja investointien esteiden purkamisesta jäsenvaltioiden väliltä. EU-jäsenyys on arvion mukaan lisännyt Suomen kokonaiskauppaa 9–26 prosenttia.

Raportissa arvioidaan, että Suomen EU-jäsenyydestä saamat hyödyt kasvavat sisämarkkinoiden kehittyessä.
 
Tekoälyn jättiläiset ja tekoälykääpiöt.

EU-puolustusministerit keskustelevat puheenjohtajamaa Suomen toiveesta digitalisaatiosta ja tekoälystä puolustuksessa.

Professori Pekka Appelqvist https://www.hs.fi/haku/?query=pekka+appelqvistpuolustusministeriöstä kertoo, että tekoälyn osalta EU-yhteistyö on tärkeää, koska tekoälyn kehittämiseen tarvittavat panostukset ovat niin suuria, ettei yksittäinen jäsenmaa niihin yksin kykene. Yhteistyöllä EU pystyy kirimään kiinni tekoälyn jättiläisten, kuten Yhdysvaltojen ja Kiinan etumatkaa. Tekoälyn tämänhetkisessä kehitysvaiheessa hyvin suuressa roolissa ovat datamassat.

”Isojen datamassojen generointi on hyvä esimerkki, jossa EU-yhteistyötä voidaan hyödyntää ja missä sitä tarvitaan”, Appelqvist sanoo.

Appelqvistin mukaan tekoälykysymyksissä puhutaan paljon myös EU-tasoisesta sääntelystä. Hän huomauttaa, että komission tuleva puheenjohtaja Ursula von der Leyen https://www.hs.fi/haku/?query=ursula+von+der+leyenon myös nostanut tekoälyteemaa esiin. Uusien teknologioiden kehityksessä monia asioita voidaan soveltaa sekä siviili- että sotilaspuolella. Suuri osa uusista innovaatioista tehdään ensin siviilimaailmassa. https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006218538.html
 
Ranskan presidentti ajaa voimalla Venäjää osaksi uutta Eurooppaa – miten käy Suomen?

Juurihan oikeistoa syytettiin Venäjän edun ajamisesta ja Putinin kanssa kaveraamisesta. Kyllä tämä Macronin kuvio huolestuttavammalta kuulostaa.
 

Juurihan oikeistoa syytettiin Venäjän edun ajamisesta ja Putinin kanssa kaveraamisesta. Kyllä tämä Macronin kuvio huolestuttavammalta kuulostaa.

Luitko juttua?

Tyypillistä iltalehden klikki-otsikointia.
 
Luin. Eikä se huoltani pienen Venäjän naapurissa olevan EU-maan kansalaisena vähentänyt.

Ok, hyvä juttu.

Mikä on sitten se huoli, mikä artikkelista nousi esille? Että Ranska treidaa Suomen Venäjälle?
 
Back
Top