Pari lainausta toiselta foorumilta
EU-komission keksinnöt uhkaavat Puolan itsenäisyyttä. Emme hyväksy tällaisia ratkaisuja
4.5.2016
juttu puolaksi
Puola
ei tule missään olosuhteissa hyväksymään pysyvää maahanmuuttajien jakojärjestelmää EU-maiden kesken, ei edes silloin, jos kyse olisi "vain kriisiajan tilanteesta". EU-komission keksinnöt loukkaavat Puolan suvereniteettia. Tavattuani työpalaverissa muiden EU-maiden edustajia selvisi, että voimme luottaa eräiden muiden maiden tukeen. Ja koska ilman yksimielisyyttä tällaisia ratkaisuja ei saada läpi Eurooppa-neuvostossa, niin katson, että meillä ei ole pelkoa siitä, että jäämme maahanmuuttajatulvan alle - totesi sisäministeri Mariusz Błaszczak "Gazeta Polska" -lehdelle.
Sisäministeri kertoi torstaina Luxemburgissa, että Puola vastustaa kaikkia EU-komission esittämiä EU:n turvapaikkapolitiikan uudistamisvaihtoehtoja, sillä ne koostuvat pysyvästä pakolaisten jakojärjestelmästä EU-maiden kesken
. Hän painotti, että Puola voi luottaa muiden maiden kanssa tehtävään yhteistyöhön EU-komission keksintöjen torjumiseksi.
Esittelin työtapaamisen aikana - kyse oli työlounaasta - Puolan kannan. Osoittautui, että eräillä lähellä meitä sijaitsevilla mailla on aivan samanlainen näkemys
. Minulla ei ole kuitenkaan lupaa mainita näiden valtioiden nimiä, koska kyse oli työtapaamisesta. Tärkeää on kuitenkin, että EU-komission ratkaisuesityksiltä puuttuu useiden maiden hyväksyntä. Kumpikaan EU-komission esitys - sekä yksittäisiä jäsenvaltioita koskeva pysyvä maahanmuuttajien jakojärjestelmä, jonka mukaan Puolan tulisi ottaa yli 7% kaikista maahanmuuttajista, että esitys tällaisesta vain kriisiaikoja koskevasta järjestelmästä - eivät ole meidän kantamme mukaan hyväksyttävissä - painotti Błaszczak, todeten samalla, että uudelleensijoittamisjärjestelmä ei ratkaise ongelmaa, sillä "tällainen järjestelmä tavallisesti vain imee sisään uuden aallon pakolaisia".
Hän totesi, että Jarosław Kaczyński esitti ratkaisun pakolaiskriisille jo viime syyskuussa.
Pakolaisia tulee auttaa ensimmäisessä maassa, johon he saapuvat. Syyrialaisten ja irakilaisten kohdalla näitä maita ovat Turkki, Libanon ja Jordania - sanoi Błaszczak, viitaten samalla toimiin, joihin Puola voi ryhtyä.
Luonnostelin asymmetristä periaatetta: Puola panostaa enemmän, jos kyse on EU:n ulkorajojen suojelemisesta. PiS-puolueen hallitus lähettää Kreikkaan 120 henkilöä: 60 rajavartijaa, 40 poliisia sekä 20 maahanmuuttoviraston työntekijää. He avustavat kreikkalaisia rajavalvonnassa - kertoi sisäministeri, vakuuttaen samalla, että Puolan rajavartiolaitos huolehtii hyvin rajojen pitävyydestä.
Ministeri Błaszczak puhui myös EU-komission keksinnöstä sijoittaa EU-viraston toimistoja jokaiseen jäsenvaltioon ja valtioiden vallan siirtämisestä niille, kun kyse on turvapaikkahakemusten vastaanottamisesta ja turvapaikkojen myöntämisestä.
Tämä rikkoo valtioiden suvereniteettia, EU-sopimuksia ja se puuttuu valtioiden valtaoikeuksiin. Eurooppa-neuvoston tulee tehdä tällaiset muutosesitykset yksimielisesti, jotta tällaiset ratkaisut voitaisiin sitten myös hyväksyä yksimielisesti - hän painotti.
Vahva reaktio Slovakialta EU-komission vaatimuksiin: "Tuo esitys ei ole tältä planeetalta"
4.5.2016
juttu puolaksi
EU-komission esitys pysyvän pakolaisten jakojärjestelmän käyttöönotosta EU-maiden välillä ei ole tältä planeetalta - arvioi Slovakian sisäministeri Robert Kaliniak keskiviikkona.
Hän jatkoi, että uuden esityksen ajankohta on ongelmallinen, koska tällä hetkellä pyritään saamaan aikaan sopimuksia maahanmuuttajien käyttämien reittien sulkemiseksi, sekä EU:n ja Turkin välistä sopimusta.
Keskellä näitä sensitiivisiä keskusteluja pöydälle tuodaan nyt esitys, joka vie meitä 9 kuukautta taaksepäin, eikä se vastaa vallitsevan todellisuuden eräitä aspekteja - hän totesi.
Slovakia vastustaa jyrkästi jäsenmaiden kesken viime vuonna käyttöönotettua pakollista kiintiöjärjestelmää. Viime vuoden lopulla Slovakian hallitus nosti kanteen Euroopan unionin tuomioistuimessa tätä pakolaisten jakojärjestelmää vastaan.
Hienoa että EU:ssa on vielä valtioita jotka haluavat säilyttää itsenäisyyden!!
Orpoo varmaan kohta kertoo,että kuinka tässä asiassa ollaan yksimielisiä euroopassa ja suomi ei voi asettua vastaan yksin.