EU - onko järkee vai ei?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja vlad
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Mielenkiintoinen kommentti mielenkiintoiselta taholta..:

http://www.talouselama.fi/uutiset/e...antuu-liikaa-ihmisten-yksityiselamaan-6542982

Talouselämä kirjoitti:
EU-pomo harvinaisen avoimena: Ihmiset eivät pidä EU:sta, koska se sekaantuu liikaa ihmisten yksityiselämään
Talouselämä 20.4. 09:04

Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker sanoo, että Euroopan unioni on äänestäjien epäsuosiossa, sillä "me sekaannumme liian monilla alueilla heidän yksityiselämäänsä".

Junckerin mukaan unionia odottaa huonot ajat johtuen äänestäjistä, jotka ovat suuttuneet siitä, että kansallisten hallitusten omaa vaikutusvaltaa ei kunnioiteta, kertoo Telegraph.

EU:n johto on kohdannut vastustusta erimerkiksi unionin sääntöjä koskevissa kansanäänestyksissä Tanskassa ja Hollannissa. Kesäkuussa järjestettävä Brexit-äänestys voi myös horjuttaa unionia pahasti.

"On totta, että emme ole erityisen suosittuja kun puolustamme Eurooppaa. Meitä ei enää kunnioiteta omissa maissamme", Juncker sanoi parlamentaarikkojen tapaamisessa Euroopan neuvostossa Strasbourgissa.

Juncker sanoi, että komissio "ei ole sokea" vastareaktiolle ja on vetänyt pois jo kymmeniä säädöksiä ja julkistanut tänä vuonna 23 lakia, verrattuna sen edeltäjien keskimääräiseen 136 lakiin.

"Komissio tekee vähemmän. Uskon, että yksi syy sille, miksi Euroopan kansalaiset ottavat etäisyyttä Eurooppa-projektiin on se, että me sekaannumme liian monella alueella heidän yksityiselämäänsä", Juncker sanoi.

"Olimme väärässä ylisääntelyn kohdalla ja sekaannuimme liikaa kansalaistemme päivittäiseen elämään, ja olimme väärässä siinä, että emme kunnioittaneet kunnolla läheisyysperiaatetta."
 
Pääseekö tulevaisuudessa juhlimaan kahta itsenäisyyspäivää?

Brexit tähtää Euroopan vapautukseen
Petteri Kokkonen

22.4.2016 07:10 http://www.taloussanomat.fi/kolumni...aa-euroopan-vapautukseen/20164348/145?rss=t96
Anna Mård, Lontoo
Kommentteja 17 kpl

– Brexit on alkusoitto vieläkin isommalle ja jännittävämmälle hankkeelle, koko mantereen demokraattiselle vapauttamiselle. Voimme pelastaa oman maamme ja opastaa Eurooppaa esimerkillämme.

EU-erokampanjaa, Brexitiä, johtavan Britannian oikeusministerinMichael Goven tiistainen puhe on päässyt loppuhuipennukseensa. En ole uskoa korviani, kun huomaan, ettei Brexitissä olekaan kyse pelkästään Britannian erosta, vaan pyrkimyksestä hajottaa koko EU.

Goven sanat eivät ole syntyneet vahingossa eivätkä ne ole satunnaisia lipsahduksia tai toimittajien kärjistyksiä. Lainaus on niin tarkka kuin osaan tyylikkäästi ja suomen kielen rytmiä noudattaen tehdä.

Tarkistin kuulemani vielä kirjoitetusta ja julkaistusta puheesta. Sen laatinut Gove on sekä kokenut poliitikko – entinen opetusministeri – että valtakunnallisen sanomalehden entinen toimittaja. Hän tietää täsmälleen, miten hänen puheitaan tulkitaan.

Gove kuuluu viralliseksi ja valtion rahoittamaksi erokampanjaksi valitun Vote Leaven johtoryhmään, joka koostuu lähinnä konservatiivihallituksen ministereistä. Populistiset maahanmuuttajavihaajat eivät samaan pöytään sovi.

Goven tarkoitusperistä ei ole mitään epäselvyyttä. Hän uskoo, että Britannia voi näyttää “inspiroivaa esimerkkiä" maailmalle:

– Meidän lähtömme vapauttaisi ja vahvistaisi eurooppalaisia voimia, jotka haluavat toisenlaista tulevaisuutta.

– Tietenkin Britannian EU-ero saattaisi tarttua. Mutta se olisi demokratian tartuttamista.

Tässä vaiheessa brittidemokratian tuntija ei voi kuin irvistää. EU:lla on demokraattisia ongelmia, mutta niitä korjatakseen se tuskin tarvitsee oppituntia valtiolta, jossa kolmasosan äänistä saanut puolue voi muodostaa enemmistöhallituksen ja jonka parlamentin ylähuoneen ainoat vaaleilla valitut edustajat ovat aristokraattien keskuudestaan nimittämiä perintölordeja.

Pelipanokset kohosivat
Brexit-kampanjointia ei voi tulkita pelkästään brittiläiseksi kampanjaksi, jos sen keulahahmot paasaavat koko EU:n hajottamista.

Ranskan kansallisrintaman johtaja Marine Le Pen innostui Goven sanomasta niin, että ilmoitti tulevansa tänne Brexit-kampanjoijien avuksi, vaikka hänen edustamaansa äärikansallista politiikkaa eivät ymmärrä edes Britannian innokkaimmat euroskeptikot.

Kun Govelta kysyttiin, minkälaisena hän näkee EU:sta eronneen Britannian taloudellisen tulevaisuuden, hän maalaisi visioita täydellisestä eurooppalaisesta vapaakaupasta ilman mitään velvoitteita. Britannian tärkeys on sitä luokkaa, että koko Eurooppa polvistuu sen edessä.

Hän kieltäytyi hyväksymästä argumenttia, että EU:n kanssa vapaata kauppaa käyvät vain maat, jotka hyväksyvät työvoiman vapaan liikkuvuuden, useimmat EU-säännöt ja maksavat ainakin jotakin yhteiseen kassaan. Hänen oman hajoamisuskonsa valossa olisikin aika älytöntä visioida tulevaisuuden sopimuksia kohta kuolevan yhteisön kanssa.

Pelkoa ja päiväunia
Jo ennen Goven puhettakin Brexit-kampanjaa on täällä kuvailtu Project Fantasyksi, päiväunien projektiksi, ja EU:ssa pysymistä kannattavaa Bremain-kampanjaa Project Feariksi, pelon projektiksi.

Bremain-väki on kaivanut tutkijoiden kammioista lukuisia toinen toistaan varteenotettavampien talouslähteiden selvityksiä, jotka arvioivat eroriskejä. Yksikään niistä ei ennusta taloudelle ruusuisia päiviä eron seurauksena. Niihin vedoten Bremain-väki toivoo, että ihmiset äänestäisivät kukkarollaan.

Jos Brexitin tavoite onkin nyt eron lisäksi myös EU:n hajottaminen, sen voitto voisi johtaa brittihallitukseen, joka ei neuvottelekaan uutta EU-suhdetta ystävien vaan vihollisten kanssa. Vihollisten, joita se yrittää hajottaa sisältäpäin.

Tässä valossa pelkkiin talouslukuihin perustunut pelon projekti alkaa näyttää päiväunivisiolta, joka on kokonaan unohtanut eron poliittiset seuraukset.
 
Suomi ilmoittaa, että se on edelleen sillä kannalla, jonka on kertonut direktiivin käsittelyvaiheessa ja jatkaa itse valitsemallaan tiellä kansallisen maanpuolustuksen varmistamisessa. Direktiivi jätetään yksinkertaisesti vahvistamatta kansallisessa lainsäädännössä. Ei kysellä enempää eikä aleta selittämään.

"Valtaa ei anneta, valta otetaan "

.
Ensinnäkin EU:ssa on aika laaja oppositio tätä kyseistä asedirektiiviä vastaan. Suomen tuli oikeasti toimia tämän opposition mukana. Lisäksi meidän poliitikoillamme on mahdollisuus kategorisesti ilmoittaa että Suomi ei tule hyväksymään tätä esitystä. Se loukkaan niin perusteellisesti kansallisia etujamme sekä turvallisuuttamme. Lisäksi voisi ministerimme ilmoittaa ettei Suomi tule ottamaan käytäntöön tällaisia säädöksiä vaan huolehtii kansallisilla säädöksillä ettei muiden jäsenmaiden turvallisuus joudu tämän johdosta uhanalaiseksi.

Näin tekevät ne maat jotka oikeasti pitävät kiinni omista eduistaan, vaarantamatta kuitenkaan EU:n perustarkoitusta.

En lähde täällä kiistelemään kuinka kaikki EU:n perussopimuksen pykälät velvoittavat meitä ja kuinka meidän on pakko tehdä juuri niin kuin EU:n parlamentti päättää. Suomi ei ole toteuttanut monia muitakaan EU:n direktiivisäädöksiä. Samalla tavalla voimme toimia tässäkin tapauksessa. Varmemmaksi vakuudeksi asia voidaan Suomen puolelta koplata jonkin suuremman ja tärkeämmän asiakokonaisuuden osaksi, jonka yhteydessä voidaan tarvittaessa tehdä poikkeus Suomen haluamalla tavalla.
Tällaisia päätöksiä tehdään myös muiden maiden osalta.

Eli vaihtoehtona on siis se. että Suomi vain yksinkertaisesti jättää noudattamatta direktiiviä. Tällähän olisi karkeasti kaksi lopputulosta, joko tulee sanktioita tai sitten ei. Kumpikin vaihtoehto olisi huono. Sanktiot lienee itsestään selvyys. Ilman sanktioita jääminen olisi myös pahaksi, koska mitä arvoa sellaisella unionilla tai liitolla on, jonka sääntöjä voi rikkoa seuraamusetta? Kolmantena vaihtoehtona Suomi voisi saada luvan poikkeukseen, tosin parempi olisi ollut alunperinkin tehdä päätös itsenäisesti.
 
joko tulee sanktioita tai sitten ei. Kumpikin vaihtoehto olisi huono.
Sanktiot OK. Sen kohdalla aloitamme niiden suuruuden vastustamisen ja hyväksytään pitkien neuvottelujen jälkeen saavutettava kohtuullinen taso. Kaikki ovat tyytyväisiä.
Sanktion ollessa maksullinen, viivytetään sitä 10 vuotta tms...kuten muutkin tekevät. Eihän Kreikka maksa velkojaankaan.
 
EU-Suomesta piirtyy erikoinen kuva, kun tarkastelee niitä yksityiskohtia ja asioita, joista EUn eri elimet ovat antaneet Suomelle huomautuksia. Kannattaa tutustua jokaisen.
 
EU-Suomesta piirtyy erikoinen kuva, kun tarkastelee niitä yksityiskohtia ja asioita, joista EUn eri elimet ovat antaneet Suomelle huomautuksia. Kannattaa tutustua jokaisen.
Näistä huomautuksista, mistähän ne löytyisi vuosittain ryhmiteltynä vaikka otsikkotasolla? Olisiko muista maista samanlaista tietoa vertailun vuoksi? Kuva saattaisi olla EU-kokonaisuutena hieman erilainen kuin odottaa.
 
Näistä huomautuksista, mistähän ne löytyisi vuosittain ryhmiteltynä vaikka otsikkotasolla? Olisiko muista maista samanlaista tietoa vertailun vuoksi? Kuva saattaisi olla EU-kokonaisuutena hieman erilainen kuin odottaa.

Poliittisesti aktiivinen ystäväni esitteli paperinippua olikohan viideltä edelliseltä vuodelta. Yllättävän monia huomautuksia tulee asioista, jotka koskevat jumalavita suomalaisten oikeuksia ja elämää! Niistä välittyy kyllä erikoinen kuva suomalaisesta yhteiskunnasta ja siitä politiikasta, jota täällä on harjoitettu viimeiset ajat. OECDn huomautukset kertovat monta kertaa samaa kieltä. Ei tarvitse ihmetellä, jos kansalaisia välillä kyrpii.
 
Poliittisesti aktiivinen ystäväni esitteli paperinippua olikohan viideltä edelliseltä vuodelta. Yllättävän monia huomautuksia tulee asioista, jotka koskevat jumalavita suomalaisten oikeuksia ja elämää! Niistä välittyy kyllä erikoinen kuva suomalaisesta yhteiskunnasta ja siitä politiikasta, jota täällä on harjoitettu viimeiset ajat. OECDn huomautukset kertovat monta kertaa samaa kieltä. Ei tarvitse ihmetellä, jos kansalaisia välillä kyrpii.
Ei nypi vain Suomessa. Mietin myös miten EU nyppii välimerellisessä ympäristössä ja miten niistä huomautuksista voidaan olla välittämättä. Huomautuksista me vaan jaksetaan välittää. Meitä ei oliiviöljydirektiivi juuri kosketa (jos sellaista on, luulisin olevan), mutta siitäkin on varmasti muistettu huomauttaa (ja oltu välittämättä).
 
Poliittisesti aktiivinen ystäväni esitteli paperinippua olikohan viideltä edelliseltä vuodelta. Yllättävän monia huomautuksia tulee asioista, jotka koskevat jumalavita suomalaisten oikeuksia ja elämää! Niistä välittyy kyllä erikoinen kuva suomalaisesta yhteiskunnasta ja siitä politiikasta, jota täällä on harjoitettu viimeiset ajat. OECDn huomautukset kertovat monta kertaa samaa kieltä. Ei tarvitse ihmetellä, jos kansalaisia välillä kyrpii.

Johtuiskohan suomalaisten Eu vastaisuus monilta osin juuri näistä ongelmista /ristiriidasta suhteessa muun euroopan oikeuskäsitykseen siitä miten kansalaisia tulee kohdella ja mitä on olla "oikeusvaltion" kansalainen... Ja myös siitä, että suomessa ei riippumaton valtion proagandatoimisto Yle kerro kansalle näistä ongelmista muuta kuin "ohimennen" lähetyksen pika uutisissa eikä oikeastaan muutkaan suomen "laatumediat" näistä juttua saa tehtyä...?o_O

Poliittinen johto virkakoneistoineen haluaa pitää suomen irti euroopasta / lännestä vaikka muuta hehkutetaan julkisuudessa, ja poimia vain ne "rusinat eu-pullasta" joka sopii valtiohallinon ja suurteollisuus korporaatioiden käytäntöihin ei edistämään kansalaisten oikeuksia ja hyvinvointia....? :oops:

Olen jo vuosia ihmetellyt miksi suomi teettää / julkaisee "tutkimuksia" ja "mielipidetiedusteluja" jotka "vahvistavat" kansalaisille käsityksiä siitä miten hieno "oikeusvaltio" / "hyvinvointivaltio" suomi on tai tutkimuksen siitä miten kansalaiset luottavat poliisiin, jonka on tehnyt poliisiammattikorkeakoulun poliisikokelaat puhallusratsioiden yhteydessä ...?:rolleyes:

Eli todellisuus on toista ja sen vuoksi näitä pitää kansalle kertoa vanhaan Neuvostoliiton malliin miten asiat Suomessa ovat ja mitä niistä pitää ajatella...? :confused:
 
Viimeksi muokattu:
Sanktiot OK. Sen kohdalla aloitamme niiden suuruuden vastustamisen ja hyväksytään pitkien neuvottelujen jälkeen saavutettava kohtuullinen taso. Kaikki ovat tyytyväisiä.
Sanktion ollessa maksullinen, viivytetään sitä 10 vuotta tms...kuten muutkin tekevät. Eihän Kreikka maksa velkojaankaan.

Ei vaikuta kovikaan kestävältä systeemiltä. Venkulokratia? Kuka kusettaa eniten, pärjää?
 
Last edited by a moderator:
Venkulokratia?
Suomi ei ole yhtään asiaa koeponnistanut oman edun ajamisessa. Tässä olisi yksi asia testiin. Ei ole systeemissä vika meidän kannalta eikä kukaan edes kuseta.
Olemme maantieteellisesti syrjässä, joten muita ei niin edes kiinnosta meidän asiat ja näillä perusteilla tuskin mitään isoja sanktiota edes tulisi.
Eniten on kyse siitä onko Suomella rohkeutta vastustaa mitään asiaa mikä tulee Brysselistä. Se on se keskeinen kysymys.
 
Nyt EU uskovaiset vihervasarit joutuvat pyörtämään puheensa veronmaksujen avoimmuudesta kun kun isäntä keroo miten tehdään ja miten ajatellaan, on muuten hauskaa nähdä kuinka nopeasti EU koneisto löytää uuden sävelen puheilleen.

http://www.talouselama.fi/uutiset/s...-ja-tehokkuuden-valilla-on-ristiriita-6544375

Schäuble vastustaa yhtiöiden veroläpinäkyvyyttä - "Läpinäkyvyyden ja tehokkuuden välillä on ristiriita"
 
Nyt EU uskovaiset vihervasarit joutuvat pyörtämään puheensa veronmaksujen avoimmuudesta kun kun isäntä keroo miten tehdään ja miten ajatellaan, on muuten hauskaa nähdä kuinka nopeasti EU koneisto löytää uuden sävelen puheilleen.

http://www.talouselama.fi/uutiset/s...-ja-tehokkuuden-valilla-on-ristiriita-6544375

Schäuble vastustaa yhtiöiden veroläpinäkyvyyttä - "Läpinäkyvyyden ja tehokkuuden välillä on ristiriita"

Kommunistivihervasemmiston perussettiä: "kaikki mikä on sinun on myös meidän mutta kaikki mikä on minun ei ole teidän" ...:cool:
 
Euroopan Unionin suurin ongelma on ns munattomat päättäjät sekä kaikenlainen vitkastelu tilanteissa joissa tarvitaan nopeita päätöksiä (Ukrainen yms) eikä kuukausia kestäviä neuvotteluja.

Tuskinpa kenelläkään on mitään tämmöisiä suunnitelmia vastaan?
 
EUROOPPA

Nämä 7 riskiä voivat aiheuttaa Euroopan tuhon
Talouselämä24.4. 18:06
europarlamentti.jpg
Colourbox
JAA ARTIKKELI

Euroopan taloudellista ja poliittista vakautta uhkaa seitsemän eri tilannetta, todetaan Economist Intelligence Unitin uudessa Europe stretched to the limit -raportissa.

EIU ei Business Insiderin mukaan listannut riskejä tärkeysjärjestyksessä, mutta sen mukaan yksi pahimmista ongelmista Euroopassa on meneillään olevan turvapaikanhakijakriisi.

1. Turvapaikanhakijat
EIU:n mukaan turvapaikanhakijakriisi on pahempi riski Euroopalle kuin sitä edeltänyt talous- ja finanssikriisi.


Euroopassa on käynnissä pahin turvapaikanhakijakriisi sitten toisen maailmansodan. YK:n pakolaisjärjestö UNHCR on vahvistanut, että viime vuoden aikana yli miljoona siirtolaista ja turvapaikanhakijaa saapui meriteitä pitkin Eurooppaan. Vuonna 2014 määrä oli 219 000.

2. Brexit
Britannian kansanäänestys siitä, jääkö maa Euroopan unioniin vai lähteekö se siitä un EIU:n mukaan suuri uhka Euroopalle.

“Jos Britannia äänestää EU:sta lähdön puolesta, voi se laukaista taloudellisen ja poliittisen sekasorron, vaikkakin luultavasti sekasorto olisi lyhytaikainen”, raportissa todetaan.

“Oletamme jo valuutan arvon heikkenevän äänestystä kohti mentäessä, mutta äänestys Brexitin puolesta voisi aiheuttaa jyrkän poismyynnin, joka johtuisi Brexitin hinnan arvioimistesta EU:lle.”

Brexit voisi aiheuttaa myös euroskeptisten puolueiden nousua jäsenmaissa, eikä sen riskiä kannata jättää EIU:n mukaan huomiotta.

3. Kreikka
Kreikan talous on yhä ongelmissa, eikä EIU pidä todennäköisenä, että Kreikan mikään hallitus onnistuisi ottamaan käyttöön maan kolmannen pelastuspaketin vaatimat uudistukset.

“Grexit olisi valtava poliittinen epäonnistuminen, jolla voisi mahdollisesti olla aluetta epävakauttavia seurauksia, kun peruuttamattomuuden periaate murtuisi”, raportissa sanotaan.

4. Ennennäkemätön rahapolitiikka
Eurooppa on valahtanut ennennäkemättömien rahatoimenpiteiden käyttöön, kun alueen inflaatio ja kasvu jumittavat alhaisilla tasoille vuosien nollakorkojenkin jälkeen.

EIU:n mukaan syvenevä riippuvuus myötäilevästä rahapolitiikasta on ollut Euroopassa yksi kriisin jälkeinen tunnusmerkki.

EIU:n mukaan tämänhetkisellä rahapolitiikalla on luultavasti hyvin vähäinen vaikutus siihen, että alueen heikko talous saataisiin käännettyä parempaan suuntaan.

5. Tuottavuuden lasku
Tuottavuuden lasku on yksi suurimmista huolista koskien Euroopan taloutta.

EIU:n mukaan tuottavuuden kasvu on hidastunut halki Euroopan. Hidastumisen takana on taantuma sekä syvemmät rakenteelliset ongelmat.

EU:n viisi suurinta taloutta on myös vastannut talousongelmiin eri tavoin, mikä on johtant myös vaihtelevuuteen työvoiman tuottavuuden kasvussa.

EIU ei usko, että pysähdykseen jumahtaneet maat, kuten Espanja ja Italia pystyvät nousemaan enää kriisiä edeltävän ajan tasolle.

6. Suhde Venäjään
EIU katsoo, että länsimaiden laajentunut vaikutusvalta entisillä Neuvostoliiton alueilla näyttäytyy Venäjälle uhkana.

EIU:n mukaan Eurooppa on varautunut huonosti hoitamaan tilanteen, etenkin koska EU:n sisälläkin tilanteen hoitamistavoista ollaan erimielisiä.

“Konsensukseen pakotteiden asettamisesta vaadittiin matkustajakoneen alasampuminen Itä-Ukrainan yllä sekä EU-kansalaisten kuolemia”, raportissa huomautetaan.

Tämän jälkeen eri EU-johtaja ovat vaatineet pakotteiden liennyttämistä, mikä on lisännyt hajanaisuutta Euroopassa.

7. Poliittisen ongelmat
EIU varoittaa, että Euroopassa aliarvioidaan demokratioita uhkaavien poliittisten ongelmien uhkaa.

Alueen hallitukset eivät ymmärrä, miksi ääripäiden puolueet ovat muuttuneet valtavirtaisiksi ja luovat suurempia jakautumisia yhteiskunnissa.

“Ongelmat on tunnistettu, mutta niiden syyt on arvioitu väärin”, raportissa sanotaan.

EIU uskoo ongelmien vain kasvavan.
 
EUROOPPA

Nämä 7 riskiä voivat aiheuttaa Euroopan tuhon
Talouselämä24.4. 18:06
europarlamentti.jpg
Colourbox
JAA ARTIKKELI

Euroopan taloudellista ja poliittista vakautta uhkaa seitsemän eri tilannetta, todetaan Economist Intelligence Unitin uudessa Europe stretched to the limit -raportissa.

EIU ei Business Insiderin mukaan listannut riskejä tärkeysjärjestyksessä, mutta sen mukaan yksi pahimmista ongelmista Euroopassa on meneillään olevan turvapaikanhakijakriisi.

1. Turvapaikanhakijat
EIU:n mukaan turvapaikanhakijakriisi on pahempi riski Euroopalle kuin sitä edeltänyt talous- ja finanssikriisi.


Euroopassa on käynnissä pahin turvapaikanhakijakriisi sitten toisen maailmansodan. YK:n pakolaisjärjestö UNHCR on vahvistanut, että viime vuoden aikana yli miljoona siirtolaista ja turvapaikanhakijaa saapui meriteitä pitkin Eurooppaan. Vuonna 2014 määrä oli 219 000.

2. Brexit
Britannian kansanäänestys siitä, jääkö maa Euroopan unioniin vai lähteekö se siitä un EIU:n mukaan suuri uhka Euroopalle.

“Jos Britannia äänestää EU:sta lähdön puolesta, voi se laukaista taloudellisen ja poliittisen sekasorron, vaikkakin luultavasti sekasorto olisi lyhytaikainen”, raportissa todetaan.

“Oletamme jo valuutan arvon heikkenevän äänestystä kohti mentäessä, mutta äänestys Brexitin puolesta voisi aiheuttaa jyrkän poismyynnin, joka johtuisi Brexitin hinnan arvioimistesta EU:lle.”

Brexit voisi aiheuttaa myös euroskeptisten puolueiden nousua jäsenmaissa, eikä sen riskiä kannata jättää EIU:n mukaan huomiotta.

3. Kreikka
Kreikan talous on yhä ongelmissa, eikä EIU pidä todennäköisenä, että Kreikan mikään hallitus onnistuisi ottamaan käyttöön maan kolmannen pelastuspaketin vaatimat uudistukset.

“Grexit olisi valtava poliittinen epäonnistuminen, jolla voisi mahdollisesti olla aluetta epävakauttavia seurauksia, kun peruuttamattomuuden periaate murtuisi”, raportissa sanotaan.

4. Ennennäkemätön rahapolitiikka
Eurooppa on valahtanut ennennäkemättömien rahatoimenpiteiden käyttöön, kun alueen inflaatio ja kasvu jumittavat alhaisilla tasoille vuosien nollakorkojenkin jälkeen.

EIU:n mukaan syvenevä riippuvuus myötäilevästä rahapolitiikasta on ollut Euroopassa yksi kriisin jälkeinen tunnusmerkki.

EIU:n mukaan tämänhetkisellä rahapolitiikalla on luultavasti hyvin vähäinen vaikutus siihen, että alueen heikko talous saataisiin käännettyä parempaan suuntaan.

5. Tuottavuuden lasku
Tuottavuuden lasku on yksi suurimmista huolista koskien Euroopan taloutta.

EIU:n mukaan tuottavuuden kasvu on hidastunut halki Euroopan. Hidastumisen takana on taantuma sekä syvemmät rakenteelliset ongelmat.

EU:n viisi suurinta taloutta on myös vastannut talousongelmiin eri tavoin, mikä on johtant myös vaihtelevuuteen työvoiman tuottavuuden kasvussa.

EIU ei usko, että pysähdykseen jumahtaneet maat, kuten Espanja ja Italia pystyvät nousemaan enää kriisiä edeltävän ajan tasolle.

6. Suhde Venäjään
EIU katsoo, että länsimaiden laajentunut vaikutusvalta entisillä Neuvostoliiton alueilla näyttäytyy Venäjälle uhkana.

EIU:n mukaan Eurooppa on varautunut huonosti hoitamaan tilanteen, etenkin koska EU:n sisälläkin tilanteen hoitamistavoista ollaan erimielisiä.

“Konsensukseen pakotteiden asettamisesta vaadittiin matkustajakoneen alasampuminen Itä-Ukrainan yllä sekä EU-kansalaisten kuolemia”, raportissa huomautetaan.

Tämän jälkeen eri EU-johtaja ovat vaatineet pakotteiden liennyttämistä, mikä on lisännyt hajanaisuutta Euroopassa.

7. Poliittisen ongelmat
EIU varoittaa, että Euroopassa aliarvioidaan demokratioita uhkaavien poliittisten ongelmien uhkaa.

Alueen hallitukset eivät ymmärrä, miksi ääripäiden puolueet ovat muuttuneet valtavirtaisiksi ja luovat suurempia jakautumisia yhteiskunnissa.

“Ongelmat on tunnistettu, mutta niiden syyt on arvioitu väärin”, raportissa sanotaan.

EIU uskoo ongelmien vain kasvavan.

"EIU uskoo ongelmien vain kasvavan"

Eu-"kömissääri" Jyrki Katainen on ihan toista mieltä....:rolleyes:
 
Tavallaan tämäkin uutinen kuuluu tähän ketjuun - onko toiminnassa järkee vai ei - koska monilta osin EU:n jäsenmaiden harjoittaman politiikan tähden äärioikeisto on noussut vallankahvaan tai ainakin tavoittelee sitä EU-jäsenmaissa. Näin myös Itävallassa.

Itävallassa FPÖ:n (Vapauspuolue) Norbert Hofer sai presidentin vaalien ensimmäisellä kierroksella 35,3 % äänisaaliin, nähdään siis vielä toinen kierros, jossa Hoferiä vastaan asettuu riippumaton Alexander Van der Bellen (21,3 % äänisaalis).

Itävallassa presidentin asema on pääasiassa seremoniallinen, hänellä on kuitenkin joitain valtaoikeuksia - muun muassa oikeus hajottaa hallitus. Hofer onkin todennut, että presidenttinä hän hajoittaisi heti hallituksen ja vaatisi maahan ennenaikaiset parlamenttivaalit. FPÖ:n kannatuslukemat ovat tällä hetkellä korkeat, kolmannes itävaltalaisista kannattaa puoluetta. (lukemat sun muuta: http://yle.fi/uutiset/maahanmuuttov...lan_presidentinvaalien_ensikierroksen/8833445)

Mutta onko FPÖ yksi näistä EU-jäsenmaiden troijan hevosista?

Puolueella on läheiset suhteet Venäjään ja maan vallanpitäjiin, ensimmäinen merkittävä linkki on vuosien takaa:

"The links between FPÖ and Putin's Russia are deep and numerous, so as a starting point let's take an almost random event: the conference "Colour revolutions in the CIS countries and their current impact" that took place in Vienna on 4 June 2010 at the Imperial Hotel." (lähde: http://anton-shekhovtsov.blogspot.fi/2014/06/freedom-party-of-austria-far-right.html)

Tämän jälkeen suhde on vuosien kuluessa syventynyt, puolue on mitä ilmeisimmin saanut myös rahoitusta (lainoja) Venäjältä - mutta merkittävin tekijä kohonneeseen kannatukseen löytyy kuitenkin EU:n onnettoman surkeasti hoidetusta pakolaispolitiikasta ja viime vuoden pakolaiskriisistä. Toinen asia on sitten se, että mikä rooli Venäjällä ja sen liittolaisilla Syyriassa on tämän kriisin syventymisessä syyskesällä.

Jos Venäjän toimet muuten ovat olleet enemmän taktisia ja nopeita reagointeja lähialueiden kriiseihin, toiminta EU:n äärioikeistolaisten puolueiden rahoittamisessa ja tukemisessa on ollut hyvinkin pitkäjänteistä työtä, alkanut jo vuosia sitten. Onko se ollut "voittavaan hevoseen" panostamista vai onko mukana ollut muitakin suunnitelmia jo alunpitäen vuosikymmenen alussa?

vlad
 
Tavallaan tämäkin uutinen kuuluu tähän ketjuun - onko toiminnassa järkee vai ei - koska monilta osin EU:n jäsenmaiden harjoittaman politiikan tähden äärioikeisto on noussut vallankahvaan tai ainakin tavoittelee sitä EU-jäsenmaissa. Näin myös Itävallassa.

Itävallassa FPÖ:n (Vapauspuolue) Norbert Hofer sai presidentin vaalien ensimmäisellä kierroksella 35,3 % äänisaaliin, nähdään siis vielä toinen kierros, jossa Hoferiä vastaan asettuu riippumaton Alexander Van der Bellen (21,3 % äänisaalis).

Itävallassa presidentin asema on pääasiassa seremoniallinen, hänellä on kuitenkin joitain valtaoikeuksia - muun muassa oikeus hajottaa hallitus. Hofer onkin todennut, että presidenttinä hän hajoittaisi heti hallituksen ja vaatisi maahan ennenaikaiset parlamenttivaalit. FPÖ:n kannatuslukemat ovat tällä hetkellä korkeat, kolmannes itävaltalaisista kannattaa puoluetta. (lukemat sun muuta: http://yle.fi/uutiset/maahanmuuttov...lan_presidentinvaalien_ensikierroksen/8833445)

Mutta onko FPÖ yksi näistä EU-jäsenmaiden troijan hevosista?

Puolueella on läheiset suhteet Venäjään ja maan vallanpitäjiin, ensimmäinen merkittävä linkki on vuosien takaa:

"The links between FPÖ and Putin's Russia are deep and numerous, so as a starting point let's take an almost random event: the conference "Colour revolutions in the CIS countries and their current impact" that took place in Vienna on 4 June 2010 at the Imperial Hotel." (lähde: http://anton-shekhovtsov.blogspot.fi/2014/06/freedom-party-of-austria-far-right.html)

Tämän jälkeen suhde on vuosien kuluessa syventynyt, puolue on mitä ilmeisimmin saanut myös rahoitusta (lainoja) Venäjältä - mutta merkittävin tekijä kohonneeseen kannatukseen löytyy kuitenkin EU:n onnettoman surkeasti hoidetusta pakolaispolitiikasta ja viime vuoden pakolaiskriisistä. Toinen asia on sitten se, että mikä rooli Venäjällä ja sen liittolaisilla Syyriassa on tämän kriisin syventymisessä syyskesällä.

Jos Venäjän toimet muuten ovat olleet enemmän taktisia ja nopeita reagointeja lähialueiden kriiseihin, toiminta EU:n äärioikeistolaisten puolueiden rahoittamisessa ja tukemisessa on ollut hyvinkin pitkäjänteistä työtä, alkanut jo vuosia sitten. Onko se ollut "voittavaan hevoseen" panostamista vai onko mukana ollut muitakin suunnitelmia jo alunpitäen vuosikymmenen alussa?

vlad

Kyllä entinen N-liitto on rahoittanut aikaisemminkin puolueita..esim Suomessa osansa on saanut puolueet vasemmalta keskustan kautta oikealle asti...:rolleyes: ...eli tuskin on toiminta sen suhteen muuksi muuttunut..?
 
Tavallaan tämäkin uutinen kuuluu tähän ketjuun - onko toiminnassa järkee vai ei - koska monilta osin EU:n jäsenmaiden harjoittaman politiikan tähden äärioikeisto on noussut vallankahvaan tai ainakin tavoittelee sitä EU-jäsenmaissa. Näin myös Itävallassa.

Itävallassa FPÖ:n (Vapauspuolue) Norbert Hofer sai presidentin vaalien ensimmäisellä kierroksella 35,3 % äänisaaliin, nähdään siis vielä toinen kierros, jossa Hoferiä vastaan asettuu riippumaton Alexander Van der Bellen (21,3 % äänisaalis).

Itävallassa presidentin asema on pääasiassa seremoniallinen, hänellä on kuitenkin joitain valtaoikeuksia - muun muassa oikeus hajottaa hallitus. Hofer onkin todennut, että presidenttinä hän hajoittaisi heti hallituksen ja vaatisi maahan ennenaikaiset parlamenttivaalit. FPÖ:n kannatuslukemat ovat tällä hetkellä korkeat, kolmannes itävaltalaisista kannattaa puoluetta. (lukemat sun muuta: http://yle.fi/uutiset/maahanmuuttov...lan_presidentinvaalien_ensikierroksen/8833445)

Mutta onko FPÖ yksi näistä EU-jäsenmaiden troijan hevosista?

Puolueella on läheiset suhteet Venäjään ja maan vallanpitäjiin, ensimmäinen merkittävä linkki on vuosien takaa:

"The links between FPÖ and Putin's Russia are deep and numerous, so as a starting point let's take an almost random event: the conference "Colour revolutions in the CIS countries and their current impact" that took place in Vienna on 4 June 2010 at the Imperial Hotel." (lähde: http://anton-shekhovtsov.blogspot.fi/2014/06/freedom-party-of-austria-far-right.html)

Tämän jälkeen suhde on vuosien kuluessa syventynyt, puolue on mitä ilmeisimmin saanut myös rahoitusta (lainoja) Venäjältä - mutta merkittävin tekijä kohonneeseen kannatukseen löytyy kuitenkin EU:n onnettoman surkeasti hoidetusta pakolaispolitiikasta ja viime vuoden pakolaiskriisistä. Toinen asia on sitten se, että mikä rooli Venäjällä ja sen liittolaisilla Syyriassa on tämän kriisin syventymisessä syyskesällä.

Jos Venäjän toimet muuten ovat olleet enemmän taktisia ja nopeita reagointeja lähialueiden kriiseihin, toiminta EU:n äärioikeistolaisten puolueiden rahoittamisessa ja tukemisessa on ollut hyvinkin pitkäjänteistä työtä, alkanut jo vuosia sitten. Onko se ollut "voittavaan hevoseen" panostamista vai onko mukana ollut muitakin suunnitelmia jo alunpitäen vuosikymmenen alussa?

vlad

Tässä olet oikeassa että ääriryhmät saavat valtaa kun valtaapitävien poliikka perustuu unelmille ja ennenkaikkea ei kuunnella mitä kansalaiset sanovat ja ajatttelevat.

EU uskovaiset syyttelevät tapahtuneesta Putinisteja, rasisteja äärioikeistoa kun pitäisi muuttaa omaa politiikaaa johon ei sitten pystytä, ongelmien ratkaisu on enemmän EU`ta ja tiiviimpi liittovaltio.

Venäjän sekaantumisen mahdolllisuus EU maiden politiikkaan ei johdu Venäjän taitavuudesta eikä hybridi sodasta vaan EU politiikkojen taitamattomuudesta, mikäli EU ei muuta politiikkaansa niin kansalaiset liikkuvat erisuuntaan kuin politiikot jolloin tulos on ennalta arvattavissa.

Mitään muutosta ei EU politiikassa ole odotettavissa koska oikeisto ja vasemmisto sekä Vihreät ovat löytäneet toisensa EU politiikassa ja kumpikin uskoo hyötyvänsä nykytilanteesta ja uskovat torjuvansa EU kriirttiset
jolloin heidän valtansa jatkuu ikuisesti.

Tuskimpa Venäjä on suunnitellut sijoittavansa voittavaan hevoseen silllä se olisi edellyttänyt tietoa tai kykyä ohjata EU aloittamaan kansalaisten ahdistelemisen ja rikollisiksi syyllistämisen esimerkiksi Asedirektiivien avulla tai monen muunkin alyttömän Direktiivien säätämistä kauko-ohjauksella?

Tosin onhan kaikein aktiivisin säätelyä ja kontrollia vaativa puolue vahvassa asemassa EU hallinnnossa ja monessa kansallisessa parlamentissa, eli KGB`n luomus jolla oli tarkoitus horjuttaa länsimaiden yhteiskuntaa eli Euroopan Vihreä liike, jos putiinin myyriä jostain kannatttaa hakea niin sieltä kannattaa aloittaa.

Lähes kaikilla Vihreän liikkeen vanhoilla jäärillä on Stalinisti tausta ja eiköhän Stallarit ajaneet Suomessakin maan liittämistä Neuvostoliittoon ja yleisessä tiedossa jo silloin oli että KGB ohjasi Stallareita ja pitää muistaa V.Putin on entinen KGB Eversti ja hänen koko lähipiiri koostuu entisistä agenteista.
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top