EU - onko järkee vai ei?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja vlad
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Tämä kertoo EU:n ideologian ytimen joka ei ole todellakaan demokratian tavoittelua...o_O

Fasistinen maahanmuuttolinja?
http://professorinajatuksia.blogspo...=Feed:+blogspot/Ipsas+(Professorin+ajatuksia)

Unkarin presidentti on avannut meille oman maansa ajattelua turvapaikanhakijoista. Hänen mukaansa EU ei ole kiinnittänyt riittävästi huomiota turvallisuutta ja rikosoikeutta koskeviin näkökulmiin turvapaikanhakijakriisin hoidossa.

Populistiseksi ja jopa fasistiseksi turvapaikkapolitiikkansa takia monessa kirjoituksessa leimatun Unkarin päämies kommentoi myös maansa linjaa turvapaikkapolitiikassa. Hänen mukaansa turvapaikanhakijat tulisi ottaa vastaan ja rekisteröidä ensimmäisessä EU-maassa, johon he saapuvat. EU:n puolestaan pitäisi antaa vastaanottajalle riittävät taloudelliset resurssit, jotta maa pystyy hoitamaan turvapaikanhakijoiden rekisteröinnit ja vastaanoton.

Nähdäkseni Unkarin presidentti viestittää, että EU:n tulisi noudattaa omia sääntöjään ja turvata kansalaistensa turvallisuus. Sekä lisäksi korvata Unionitasolla tehtyjen poliittisten päätösten seuraukset jäsenmaille. Ei kuulosta kovin populistiselta eikä fasistiselta, vaan lähinnä oikeudenmukaiselta ja selväjärkiseltä.

Mutta mitä kertoo se, että julkisuus on leimannut oikeudenmukaisuutta ja järjenkäyttöä vaativan maan populistiseksi ja jopa fasistiseksi?

Aiempia ajatuksia samasta asiasta:
EU voisi tukea Irakin ja Somalian taloutta
Tuhoaako ketjureaktio ihmissalakuljettajien bisneksen?
Kommunismin varjo selittää Visegrad-maiden ja Länsi-EU:n poliittisia eroja
 
Mielenkiintoinen kirjoitus kaiken kaikkiaan...

lainaus kirjoituksesta:

- "Hakalehto kirjoitti teoksensa 90-luvun alussa. Hän siteeraa paljon itävaltalaista toimittajaa, tohtori Karl Steinhauserin teosta EY- huomisen super-Neuvostoliitto."

- "nyt 25 vuotta Hakalehdon sanomisten jälkeen tuntuu siltä, että jokin on vienyt ja viemässä Suomea, Eurooppaa ja maailmaa juuri siihen suuntaan kuin Hakalehto kirjassaan ennusti. Jatkokysymys kuuluukin: voivatko salaliittoteoreetikoiksi leimatut olla joskus oikeassa, edes osittain, ja jos näin käy, onko se pelkkää sattumaa?"


EU:n pimeät taustavoimat - faktaa vai foliota?
16.6.2016 12:38 Tuula Komsi
http://tuulakomsi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/218563-eun-pimeat-taustavoimat-faktaa-vai-foliota


Ennen kuin Suomi vajoaa kesälomien myötä poliittiseen kesäkoomaan, on odotettavissa vielä ainakin yksi kiinnostava puheenaihe: Brexit-äänestys – miten siinä käy, ja kuinka rehelliseksi muodostuu sen ympärille julkinen keskustelu sekä itse vaali. Ainakin täällä Suomessa on jo ns. valtamediassa todettu, että EU-eroa vastustavat tukeutuvat ”järkeen” ja sitä kannattavat ”lietsottuihin uhkakuviin”. Omalta osaltani toivon briteille korkeaa äänestysprosenttia - en kuitenkaan yli sataa prosenttia Itävallan vastikään käytyjen presidentinvaalien malliin.

Brexit-teeman innoittamana en malta olla suosittelematta kesädekkarilukemiston sekaan Ilkka Hakalehdon v. 1993 julkaistua teosta Itsenäisyys vaarassa. Fiktiotahan teos ei oikeasti edusta, mutta koska se käsittelee puolue-eliitin, ylikansallisten suuryhtiöiden sekä korkean tason hyvä veli -piirien edesottamuksia noina pimeinä vuosina, kun Suomi juonittiin EU:hun, nämä on jo paremmissa piireissä moneen kertaan naurettu ulos ”salaliittoteorioina”, eli siis ne on leimattu julkisessa keskustelussa (tarkoitushakuisesti) pelkiksi sepitteiksi. Sellaisinakin ne olisivat kiinnostavaa luettavaa, mutta kirjaan sisältyvien kiistattomien faktojen puolesta se kannattaa lukea myös siksi, että voi ajoissa valmistautua Fixit-keskusteluun. (Valtamedioiden osalta en pidätä hengitystä sitä odotellessa, mutta voi keskustelua käydä muuallakin).

Teoksen kiinnostavin luku on sen seitsemäs luku, ”Eurohuuman taustavoimat”. Siinä kirjoittaja mainitsee EU-projektin kantavat voimat, joiden perusteella voi täydellä syyllä todeta, ettei EU:n koskaan ollut tarkoituskaan olla mikään kansojen vapaaehtoinen ja tavallisten ihmisten etuun pyrkivä suuri yhteisprojekti, vaikka sitä sellaisena median suoltamassa EU-propagandassa on aina mainostettu. Euroopassa tuskin on yhtään kansaa, joka lähtökohtaisesti olisi halunnut luovuttaa päätösvaltansa omista asioistaan salassa toimiville liittovaltion elimille suurpääomia edustavine taustavoimineen.

EU:n taustavoimista Hakalehto mainitsee suuryhtiöiden lisäksi mm. Bildeberg-ryhmän. Ajankohtainen teema sekin juuri nyt, kun kyseinen salamyhkäinen ryhmä on juuri ollut koolla taas. (Rohkenen epäillä, herättävätkö Matti Apunen ja Björn Wahlroos tänä vuonna Bilderberg-ryhmän tapaamiseen osallistuvina suomalaisniminä kansan syvien rivien luottamuksen ryhmän toimintaan ja sen jaloihin pyrkimyksiin yhtään enempää kuin aikaisemmatkaan suomalaisten ”edustajat” – joihin kuuluu myös valtamediamme Ylen ja Hesarin nokkamiehiä).

Muita Hakalehdon luettelemia EU:n taustavoimia ovat Euroopan maissa mm. puolue-eliitti, katolinen kirkko (Suomessa sen merkitystä ei täysin ymmärretä eurooppalaisena ja yleismaailmallisena toimijana, koska meillä katolista uskoa tunnustavia on niin vähän) sekä ”vapaamuurarien salapuolue”.

Viimeksi mainittu alaluku on folio-osastosta kiinnostuneen herkkua. Muistutan vielä, että Hakalehto kirjoitti teoksensa 90-luvun alussa. Hän siteeraa paljon itävaltalaista toimittajaa, tohtori Karl Steinhauserin teosta EY- huomisen super-Neuvostoliitto. Kirjan keskeinen väite tuntuu Hakalehdon referoinnin perusteella olevan, että Vapaamuurarien veljeskunta ja sen tavoitteet ovat valtaeliitille vahvempi sidos kuin oman isänmaan etujen ajaminen. (Toki vallanpitäjät voivat olla myös kiitollisuudenvelassa tai tavalla tai toisella kiristettyjä omissa ylikansallisissa verkostoissaan).

Kirjoittajien mukaan vallanpitäjien/vapaamuurareiden päämäärä on kaikkien kansojen yhdistäminen yhden hallinnon alle. Tämä edellyttää kulttuurien ja uskontojen, jopa rotujen sekoittamista. Näin Itsenäisyys vaarassa –teoksen sivulla 348: ”Siitä, että vapaamuurarien tavoitteena on kaikkien kansojen ja rotujen yhdistymisestä syntyvän yhden kansan muodostama yhtenäinen maailman valtakunta, on käytännöllis-poliittisena seurauksena vapaamuurariuden ylimmän kansainvälisen johdon puoltama vapaamielinen siirtolaispolitiikka”.

Jostain syystä Itsenäisyys vaarassa –teos ei tunnu vanhentuneelta ollenkaan.

Kuten:

”Suomea EU:n jäseneksi ajavan poliittisen ja taloudellisen eliitin taholta on tarkoituksenmukaista vaieta siitä, että suomalaisten mahdollisuus vaikuttaa itseään koskevaan kauppa- talous- raha- ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan on maan ollessa EU:n jäsenenä tosiasiallisesti olematon”

Tai:

”Niin paljon kuin olenkin seurannut suomalaisten poliitikkojen, talousjohtajien ja tiedotusvälineiden 'EU-informaatiota', en ole havainnut siinä kerrottavan, ketkä ovat viimeksi kuluneen vuosikymmenen aikana tosiasiallisesti ja viime kädessä määränneet EU:n toimintalinjasta ja kehityssuunnasta. Tällainen vaikeneminen vaikuttaa tarkoitukselliselta. Se taas on helposti ymmärrettävissä, sillä tältä osin totuuden kertominen paljastaisi suomalaisen puoluevallan olevan eurohuumassaan suuryritysten ja suurpääomanomistajien asialla.” (s.325)

Me tiedämme tämän nyt, mutta Hakalehdon kirjoittaessa tuota juuri ennen EU-kansanäänestystä, niskaamme kaadettu EU-propaganda puhui ”päättäviin pöytiin” ja ”ytimiin” pääsemisestä. EU:n puolesta äänestäneet tekivät ratkaisunsa valheellisin perustein, ja osa roikkuu niissä valheissa edelleen, ehkä siksikin, että tosiasioiden kertominen on EU-myönteisessä mediassamme yhä edelleen leimattu populismiksi ja ääriajatteluksi, kuten blogaukseni alkukappaleessa toin esiin Brexit-keskusteluun viitatessani.

En osaa (taaskaan) vastata oman otsikkoni kysymykseen, koska vastaus tuntuu olevan sekä-että. Varsinkaan vapaamuurareista en tiedä, mutta nyt 25 vuotta Hakalehdon sanomisten jälkeen tuntuu siltä, että jokin on vienyt ja viemässä Suomea, Eurooppaa ja maailmaa juuri siihen suuntaan kuin Hakalehto kirjassaan ennusti. Jatkokysymys kuuluukin: voivatko salaliittoteoreetikoiksi leimatut olla joskus oikeassa, edes osittain, ja jos näin käy, onko se pelkkää sattumaa?
[QUOTE9
 
Naistoimittaja, panen myöhemmin nimen kehiin, on kirjoittanut:

- Brysselissä on yli 30 tuhatta täyspäiväistä lobbaria
- ylivoimaisesti suurin lobbari on finanssi- ja pankkisektori noin 17 tuhannen lobbarin voimin
- auto-kemia-energia-lääke - sektorit ovat lujasti edustettuina
- asesektori on niin isotöinen selvitettävä, että siitä saisi ihan oman tutkimuksensa
- järjestöt lobbaavat lujaa: ay, ta, greenpeace yms. ovat isolla volyymilla mukana
- maatalouden toimijat mukana
- metia

Cloe tässä jutussa on seuraava: kansalaisetua ei aja oikeastaan KUKAAN. Tämä ei suorastaan yllätä minua ja nyt korjataan erilaisissa äänestyksissä sitä satoa, mitä on kylvetty ja pitkään. Pahamaineiset populistit ja natsit korjaavat satoa isolla lapiolla. Hyvin on siis mennyt.

Mielenkiintoista on myös seuraava. Mepit ja komissio, virkamiehet ja pienemmätkin kihot kuiskuttelevat lobbareiden korvaan yhtä paljon kuin toisinpäin. Yleensä haetaan "näkemystä ja asiantuntemusta". Läpinäkyvyys täysin olematonta tässä kohtaa. Homma on ns. kuiskuttelua ja TAITOLAJI varmasti tietää, mitä sillä tarkoitetaan eurooppalaisessa kehyksessä.

Läpinäkyvyys. Avoimuuden ongelma on se, että mammuttimaisista ohjelmista ja kokonaisuuksista avataan vain pieniä sivupolkuja. Megalomaanisin osuus jää täysin pimentoon.

Ttippi sitten. Itse asioista ei erimielisyyttä. Metaongelma on, kuten ammoin kirjoitin, rankasti erilaiset standardit kautta linjan. Suuryhtiöt ja - toimijat ajavat ohjelmansa läpi täysin KANSALAISETUA tarkastelematta. Kuulostaa fantastiselta, mutta ei pitäisi olla ullatus. Hillary on sanonut: "Ttippi on talouden Nato".

Panen tuonnempana tuon toimittajan nimen framille, se on muistilapussa autossa, joka kiitää ties missä Imperiumini perillisten alla.

Minä en väitä mitään, jätän tämän sisällön itsensä tekijän vastuulle.
 
Naistoimittaja, panen myöhemmin nimen kehiin, on kirjoittanut:

- Brysselissä on yli 30 tuhatta täyspäiväistä lobbaria
- ylivoimaisesti suurin lobbari on finanssi- ja pankkisektori noin 17 tuhannen lobbarin voimin
- auto-kemia-energia-lääke - sektorit ovat lujasti edustettuina
- asesektori on niin isotöinen selvitettävä, että siitä saisi ihan oman tutkimuksensa
- järjestöt lobbaavat lujaa: ay, ta, greenpeace yms. ovat isolla volyymilla mukana
- maatalouden toimijat mukana
- metia

Cloe tässä jutussa on seuraava: kansalaisetua ei aja oikeastaan KUKAAN. Tämä ei suorastaan yllätä minua ja nyt korjataan erilaisissa äänestyksissä sitä satoa, mitä on kylvetty ja pitkään. Pahamaineiset populistit ja natsit korjaavat satoa isolla lapiolla. Hyvin on siis mennyt.

Mielenkiintoista on myös seuraava. Mepit ja komissio, virkamiehet ja pienemmätkin kihot kuiskuttelevat lobbareiden korvaan yhtä paljon kuin toisinpäin. Yleensä haetaan "näkemystä ja asiantuntemusta". Läpinäkyvyys täysin olematonta tässä kohtaa. Homma on ns. kuiskuttelua ja TAITOLAJI varmasti tietää, mitä sillä tarkoitetaan eurooppalaisessa kehyksessä.

Läpinäkyvyys. Avoimuuden ongelma on se, että mammuttimaisista ohjelmista ja kokonaisuuksista avataan vain pieniä sivupolkuja. Megalomaanisin osuus jää täysin pimentoon.

Ttippi sitten. Itse asioista ei erimielisyyttä. Metaongelma on, kuten ammoin kirjoitin, rankasti erilaiset standardit kautta linjan. Suuryhtiöt ja - toimijat ajavat ohjelmansa läpi täysin KANSALAISETUA tarkastelematta. Kuulostaa fantastiselta, mutta ei pitäisi olla ullatus. Hillary on sanonut: "Ttippi on talouden Nato".

Panen tuonnempana tuon toimittajan nimen framille, se on muistilapussa autossa, joka kiitää ties missä Imperiumini perillisten alla.

Minä en väitä mitään, jätän tämän sisällön itsensä tekijän vastuulle.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Lobbaus
"Vuonna 2008 Euroopan unionin toimielimillä oli noin 15 000–20 000 ammattimaista lobbaria ja Washingtonissa 35 000. Euroopan unionissa yrityselämän, alueiden, ammattiyhdistysten ja kansalaisjärjestöjen lisäksi myös jäsenmaat ja EU-toimielimet pyrkivät vaikuttamaan lobbaamalla toistensa kantoihin.

Lobbaus on yleistä, kuten ylläoleva lainauskin osoittaa. Sen mukaan pelkästään myös Washingtonissa oli 2008 35 000 lobbaria (mikä lienee 2016?). Tuskin osaan arvata, mikä on lobbarien yhteismäärä jos mukaan otetaan kaikki EU-maiden pääkaupungit tai mikä se olisi niissä jos EU:ta ei olisi. Lobbauksella on puolensa ja puolensa, huono puoli on asiaton vaikuttaminen ja hyvä puoli on asiallisen informaation välittäminen.
 
Kommentoitko, Taitolaji, väitettä, jonka mukaan -kansalaisetua- ei lobbaa kukaan tai se on ainakin nirkoista. Mitä ajatuksia se herättää?
 
Kommentoitko, Taitolaji, väitettä, jonka mukaan -kansalaisetua- ei lobbaa kukaan tai se on ainakin nirkoista. Mitä ajatuksia se herättää?

Suomalaisilla on monella tasolla lobbareita. Otan esimerkkinä Markku Markkulan, joka on Euroopan alueiden komitean presidentti (virallinen lobbausjärjestö, lähes parlamentin veroinen), Uudenmaan liitolla on omat lobbarinsa, samoin muilla Suomen maakunnilla ja isoilla kaupungeilla. EK:lla, Tekesillä, isoilla yrityksillä jne.jne. Noin yleisesti ottaen NGO-organisaatiot (Non Governmental Organisations) lobbaa kansalaisten etua (ympäristöjärjestöt, eläinjärjestöt, potilasjärjestöt, suihinottojärjestöt). Älä kysy enempää, kyllä niitä riittää joka lähtöön - sitä kutsutaan demokratiaksi! Itse yritin aikoinani myötävaikuttaa Suomen pikkuvarpaan liikavarpaan ujuttamista Natoon!

Jos lobbaaminen kiinnostaa, ohassa EU:n lobbausrekisteri. Siitä vain lobbaamaan :D

http://ec.europa.eu/transparencyreg...locale=fi&reference=WHY_TRANSPARENCY_REGISTER

Avoimuusrekisteri – miksi?


EU:n päätökset vaikuttavat miljoonien eurooppalaisten elämään, joten ne on tehtävä mahdollisimman avoimesti. EU:n toimielimet ovat vuorovaikutuksessa erilaisia etuja ajavien ryhmien ja organisaatioiden kanssa. Tällainen kanssakäynti on päätöksentekoprosessin tärkeä osa, jolla varmistetaan, että EU:n politiikka perustuu kansalaisten todellisiin tarpeisiin. Prosessin on oltava avoin, jotta sitä voidaan kunnolla valvoa ja jotta EU:n toimielimet voidaan asettaa siitä vastuuseen. Euroopan parlamentti ja komissio ovat sitoutuneet toimimaan avoimesti pitäessään yhteyttä eri ryhmiin ja organisaatioihin.


Avoimuusrekisteri tarjoaa vastauksia seuraavanlaisiin kysymyksiin:
  • Mitä intressejä EU:n tasolla ajetaan?
  • Mitkä tahot harjoittavat edunvalvontaa ja keiden puolesta?
  • Miten paljon varoja edunvalvontaan käytetään?

Rekisteri sisältää seuraavat keskeiset osiot:
  • julkinen verkkosivusto, jonka kautta EU-tason edunvalvojat voivat rekisteröityä ja kirjata rekisteriin ajantasaista tietoa edunvalvontatoiminnastaan
  • hyvä edunvalvontatapa, jota rekisteröityneet edunvalvojat sitoutuvat noudattamaan suhteissaan EU:n toimielimiin
  • varoitus- ja valitusmenettelyt, joiden avulla rekisterin käyttäjät voivat käynnistää hallinnollisen selvityksen, jos epäilevät, että rekisteriin on kirjattu virheellisiä tietoja tai että hyvää edunvalvontatapaa ei ole noudatettu.
  • ohjeet ja neuvontapalvelu rekisterin käyttäjille.
Rekisteriä hallinnoi 'avoimuusrekisterin yhteinen sihteeristö', johon kuuluu virkamiehiä Euroopan parlamentista ja komissiosta.
 
Noin yleisesti ottaen NGO-organisaatiot (Non Governmental Organisations) lobbaa kansalaisten etua (ympäristöjärjestöt, eläinjärjestöt, potilasjärjestöt, suihinottojärjestöt).
Oletko ihan tosissasi? Aikamoista tuubaa tulee nyt, herää kysymys epätoivon tasosta kun pitää yrittää tuollaisella väitteellä koittaa todistaa tuota lobbausta ja EU:n toimivuutta. Tällä hetkellä EU:ssa on demokratia aika hintsussaan, isot jyrää ja pienet vikisee perässä, kuka parhaiten lobbaa ja isoimmalla budjetilla se lopussa nauraa, vai miten se sananlasku menikään.
 
Oletko ihan tosissasi? Aikamoista tuubaa tulee nyt, herää kysymys epätoivon tasosta kun pitää yrittää tuollaisella väitteellä koittaa todistaa tuota lobbausta ja EU:n toimivuutta. Tällä hetkellä EU:ssa on demokratia aika hintsussaan, isot jyrää ja pienet vikisee perässä, kuka parhaiten lobbaa ja isoimmalla budjetilla se lopussa nauraa, vai miten se sananlasku menikään.

On modellakin sitten eväät vähissä jos ei näe, että yritin avittaa antamalla linkin EU:n lobbaussivustoille. Ei voi mittään!
 
Cloe tässä jutussa on seuraava: kansalaisetua ei aja oikeastaan KUKAAN.

Niin, ei edes EU kansanedustaja ilmeisesti vaikka meille niin uskotellaan.

Kun tuota lobbarien listaa katsoo, niin onhan siellä jos jonkinmoista viheltäjää. http://ec.europa.eu/transparencyregister/public/consultation/listlobbyists.do?locale=fi&reset=
Oleellista ei mielestäni ole se, että olet lobbari jonkin "kansalaispoppoon" asialla , vaan se mitä seksikästä foorumia sun edustamalla taholla on tarjota päättäjälle. Tämän takia iso raha siellä pärjää. En tarkoita nyt lahjuksia vaan sitä millainen uhkausvalta lobbarilla on takanaan.
Kansalaisilla ja kansalaisjärjestöillä ei ole mitään ihmeellistä tarjottavaa EU päättäjälle muuta kuin oma mielipide ja vikisevä vaatimus, siksi EU päättäjän ei välttämättä tarvitse edes kuunnella.

Vaikka kansalaisjärjestöjen leikkilobbareita Brusselissä pyöriikin, ne ovat siellä vain sen takia, että kun pakko on olla lähellä ydintä. Mutta ei niillä mitään käytännön painoa ole.
Tältä pohjalta pitää kyllä paikkansa, että käytännön päätöksiin saakka kansalaisetujen ajaminen ei yllä.


.
 
Onko jollakulla esimerkkejä siitä, että EU:ssa ison rahan lobbarit olisivat jyränneet kansalaisten edut? Ei ainakaan meikäläiselle tule mieleen.

Päinvastaisena esimerkkinä tulee sen sijaan mieleen esim. puheluiden ja datan hinnoittelun muutos, jossa estettiin vieraalla maalla tapahtuva ryöstöhinnoittelu. Tätähän vastaan taisivat about kaikki eurooppalaiset telefirmat lobata? Ja ne ovat aika hemmetin isoja ja vaikutusvaltaisia toimijoita.

Silti EU veti asian läpi, kansalaisten hyväksi.
 
Päinvastaisena esimerkkinä tulee sen sijaan mieleen esim. puheluiden ja datan hinnoittelun muutos, jossa estettiin vieraalla maalla tapahtuva ryöstöhinnoittelu. Tätähän vastaan taisivat about kaikki eurooppalaiset telefirmat lobata? Ja ne ovat aika hemmetin isoja ja vaikutusvaltaisia toimijoita.

Silti EU veti asian läpi, kansalaisten hyväksi.
Kyllä tämä varmasti jonkun maan kansalle on hyväksi, ei epäilystä, mutta onko meidän?

EU direktiivi-ruletissa taisi taas käydä ohrasesti meille pottunokille, me maksamme: Operaattorit parahtivat: Puhelinlaskuissa tulonsiirto Etelä-Eurooppaan, kuluttaja maksaa viulut?
 
Tässä yksi esimerkki casesta, jonka osalta Suomesta ja maailmalta on laukannut kymmeniä lobbareita Brysselissä.

"Mäntyöljy on arvokas tuote" - Pihkafirmat saivat erävoiton
http://www.talouselama.fi/uutiset/mantyoljy-on-arvokas-tuote-pihkafirmat-saivat-eravoiton-6554181

mantysuopa-300x10000.jpg


vai

loader.aspx
 
Kyllä tämä varmasti jonkun maan kansalle on hyväksi, ei epäilystä, mutta onko meidän?

EU direktiivi-ruletissa taisi taas käydä ohrasesti meille pottunokille, me maksamme: Operaattorit parahtivat: Puhelinlaskuissa tulonsiirto Etelä-Eurooppaan, kuluttaja maksaa viulut?

Eivät suomalaiset kansalaiset maksa. Ainakaan suoraan.

Oleellista on että myös roamingin tukkuhinnoittelua tulee laskea riittävästi.

Komission ehdottama tapa on sinänsä oikea, mutta hinnanalennuksen suuruus on riittämätön. Säänneltyjä tukkuhintoja tulisi laskea selvästi enemmän, sanoo Elisan henkilöasiakkaiden liiketoimintajohtaja Henri Korpi tiedotteessa.

Siitä varmasti suomalaiset operaattorit käyvät lobbaamassa :rolleyes:
 
Noh, onhan se tulkinta tuokin, ihan miten vaan.

Pointti tässä kaikessa oli se, että se saattaa vaikuttaa pelottavalta, että Brysselissä laukkaa lobbareita.

Mutta ei välttämättä ole sitä. Tai ainakaan kansalaisten vahingoksi.

Hyvin isolta osin yritykset lobbaavat keskenään/toisiaan vastaan. Kuten näistä teleoperaattoreiden ja mäntyöljyfirmojen tapauksista voi huomata.
 
Kyllä tämä varmasti jonkun maan kansalle on hyväksi, ei epäilystä, mutta onko meidän?

EU direktiivi-ruletissa taisi taas käydä ohrasesti meille pottunokille, me maksamme: Operaattorit parahtivat: Puhelinlaskuissa tulonsiirto Etelä-Eurooppaan, kuluttaja maksaa viulut?


http://m.taloussanomat.fi/tietoliik...ys-suomessa-hinnat-voivat-nousta/201514082/12

Roaming-maksun poistossa ikävä yllätys: Suomessa hinnat voivat nousta
Kuva: © Fabrizio Bensch / ReutersKatso liite: upload_2016-6-16_23-30-9.gif
Verkkovierailumaksut poistuvat EU:n sisällä kahden vuoden päästä. Päätös uhkaa kuitenkin nostaa hintoja Suomessa.

Matkapuhelimen käytöstä ulkomailla perittävät verkkovierailu- eli roaming-maksut poistuvat Euroopan unionin alueella kesäkuussa 2017.

Euroopan parlamentti hyväksyi asiaa koskevan lakipaketin tänään tiistaina. Parlamentin päätös sinetöi Euroopan komission kesällä sopiman paketin. Päätöksen mukaan kuluttaja saa käyttää matkapuhelinta kotimaan hinnoilla toisessa EU-maassa.

Päätös koskee kuluttajahintoja. Suomessa toimivia teleoperaattoreita huolettaa operaattoreiden toisilleen maksamat tukkumaksut. Tästä aiheutuisi kuluja, koska suomalaiset matkustavat esimerkiksi Etelä-Eurooppaan enemmän kuin päinvastoin.

Suomen suurin teleoperaattori Elisa pohtiikin nostavansa hintoja Suomessa, jotta kulut saataisiin katettua.

– Roaming-päätös aiheuttaa paineita hinnankorotuksille. Jos se toteutuu suunnitellusti, on paine siirtää kuluja asiakkaille. Onneksi Suomessa on Euroopan alhaisimmat hinnat, sanoo Elisan viestintäjohtaja Katiye Vuorela.

Elisalla ei ole tarkempia arviota hinnankorotuksista, koska muutos olisi tapahtumassa kahden vuoden päästä.

TeliaSoneran roaming-johtajaThomas Moe arvioi, että verkkovierailupalvelu sisältyy tulevaisuudessa "luonnollisena osana" liittymätilauksiin muiden mobiilipalveluiden tavoin.

Hänen mukaansa tässä vaiheessa on kuitenkin vielä vaikea arvioida tulevia hintoja Suomessa.
 
Pointti tässä kaikessa oli se, että se saattaa vaikuttaa pelottavalta, että Brysselissä laukkaa lobbareita.

Mutta ei välttämättä ole sitä. Tai ainakaan kansalaisten vahingoksi.

Hyvin isolta osin yritykset lobbaavat keskenään/toisiaan vastaan. Kuten näistä teleoperaattoreiden ja mäntyöljyfirmojen tapauksista voi huomata.
Juu, pointti oli, että joku kyllä hyötyy taas mutta ei me.
 
Juu, pointti oli, että joku kyllä hyötyy taas mutta ei me.

Eikös pointti siinä @baikal viestissä ollut kansalaisetu vs. suuryhtiöt?

Jos on sitä mieltä, että Suomea ja suomalaisia kusetetaan EU:ssa ja siitä pitäisi erota, niin se on ihan ok, mutta ei tainnut kuitenkaan olla nyt se nimenomainen pointti.
 
Vain Elisa on itkenyt tota vain hinnat voi nousta Roaming takia, kaikki muut on ollut hiljaa. IMO Elisa yrittää nostaa hintoja paremman katteen toivossa vs Bensa ja Sähkö.
 
Back
Top