STI_Tactical9mm
Kenraali
V. 1992?
6/15/16
The Swiss parliament on Wednesday voted to officially withdraw the country’s dormant application to join the European Union.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
V. 1992?
Noh, sinähän väitit että ei suomalaiset maksa, edelleen ihan miten vaan.Eikös pointti siinä @baikal viestissä ollut kansalaisetu vs. suuryhtiöt?
Jos on sitä mieltä, että Suomea ja suomalaisia kusetetaan EU:ssa ja siitä pitäisi erota, niin se on ihan ok, mutta ei tainnut kuitenkaan olla nyt se nimenomainen pointti.
Nämä glyfosaattitouhut, ehkä. Liittynee osaltaan TTIPn kiemuroihin. http://corporateeurope.org/international-trade/2014/07/who-lobbies-most-ttipOnko jollakulla esimerkkejä siitä, että EU:ssa ison rahan lobbarit olisivat jyränneet kansalaisten edut? Ei ainakaan meikäläiselle tule mieleen.
Päinvastaisena esimerkkinä tulee sen sijaan mieleen esim. puheluiden ja datan hinnoittelun muutos, jossa estettiin vieraalla maalla tapahtuva ryöstöhinnoittelu. Tätähän vastaan taisivat about kaikki eurooppalaiset telefirmat lobata? Ja ne ovat aika hemmetin isoja ja vaikutusvaltaisia toimijoita.
Silti EU veti asian läpi, kansalaisten hyväksi.
Noh, sinähän väitit että ei suomalaiset maksa, edelleen ihan miten vaan.
Touche, ei tartte epsaniassa maksella kun voi maksella täällä korkeampaa hintaa jo valmiiksi.Suomalaiset kansalaiset hyötyvät siitä, että eivät joudu enää maksamaan kalliisti esim. Espanjassa.
Onko sinulla esimerkkejä, että ison rahan lobbarit ajaisivat kansalaisten etuja? Isot firmathan ovat kuuluisia siitä, että niiden pääpaino on kansalaisten eduissa, eikä oman edun tavoittelussa.Onko jollakulla esimerkkejä siitä, että EU:ssa ison rahan lobbarit olisivat jyränneet kansalaisten edut? Ei ainakaan meikäläiselle tule mieleen.
Nämä glyfosaattitouhut, ehkä. Liittynee osaltaan TTIPn kiemuroihin. http://corporateeurope.org/international-trade/2014/07/who-lobbies-most-ttip
Mietin myös kannattaisiko jo hakea asedirektiivin tienoilta tietoa, mutta ehkä pelkästään netin ääreltä tietoa on vielä työläs hakea. Saattaa löytyäkin myöhemmin.
Onko sinulla esimerkkejä, että ison rahan lobbarit ajaisivat kansalaisten etuja? Isot firmathan ovat kuuluisia siitä, että niiden pääpaino on kansalaisten eduissa, eikä oman edun tavoittelussa.
Niin, ja minä pyysin esimerkkejä siitä, että suuret firmat ei ajaisi omia etujaan. Suurten firmojen edut eivät ole välttämättä samat kuin kansalaisten edut. Onko tämäkin nyt taas jotenkin väärä kysymys verrattuna sinun kysymykseen?Pyysin esimerkkejä siitä, että suurten firmojen lobbauksen takia EU:ssa olisi poljettu kansalaisten etuja. Siitähän asiassa oli kyse.
Niin, ja minä pyysin esimerkkejä siitä, että suuret firmat ei ajaisi omia etujaan. Suurten firmojen edut eivät ole välttämättä samat kuin kansalaisten edut. Onko tämäkin nyt taas jotenkin väärä kysymys verrattuna sinun kysymykseen?
Sovitaan niin, että kuka lobbaa parhaiten ja isoimmalla rahalla voittaa, tämä on sitä demokratiaa, eiks jeh.Sorry, tulkitsin sen retoriseksi kysymykseksi.
Ei, en keksi yhtään esimerkkiä.
Totta kai firmat ajavat omaa etuaan.*
En ymmärrä, mitä haet tällä kysymyksellä?
* Tosin, yritysten oman edun mukaista on toimia myös hyvinä yrityskansalaisina.
Pyysin esimerkkejä siitä, että suurten firmojen lobbauksen takia EU:ssa olisi poljettu kansalaisten etuja. Siitähän asiassa oli kyse.
Jos on sitä mieltä, että Suomea ja suomalaisia kusetetaan EU:ssa ja siitä pitäisi erota, niin se on ihan ok
* Tosin, yritysten oman edun mukaista on toimia myös hyvinä yrityskansalaisina
Eikä tästä ole montaakaan vuotta, kun eurooppalaisille kuluttajille syötettiin muutama satatuhatta aasia hevosena. No, kavioeläin on vissiin aina kavioeläin, ei sillä.
Minä en väitä mitään, pohdin vain sitä yhteyttä: Unionin kansalaisissa on kiistämättä paljon väkeä, jotka kokevat Unionin toiminnan sellaisena, että toistuvasti äänestävät "väärin". Miksi? Jos puolet kansoista ovat väitetysti populistien kelkassa, niin mistä se mahtaa kertoa? Putinin maagisista tempuista? Vai siitä, että Unioni tekee jatkuvasti päätöksiä, jotka tuntuvat merkittävässä osassa väestöä vittumaisilta?
Jos päätösten syntytapa on: kovin lobbaaja voittaa ja kansalaisedun lobbaus on nolla, niin miten siinä jää seliteltävää? Entäs kun tätä jatkuu 20 vuotta? Ihmisillä on silmät päässään ja erilaiset kokemukset panevat miettimään. Edelleen en väitä mitään. Lähinnä olen kiinnostunut siitä, millä aloitinkin.
Lobbausta on ollut eri muodoissaan aina. Myös Suomessa.
Hyvä tapa arvioida asiaa on miettiä caseja, missä yritykset ovat lobanneet ja jyränneet kansalaiset. Tai toisinpäin. Kumpia tapauksia on enemmän? En ainakaan itse muista casea, jossa firmat olisivat jyränneet.
Lex Nokia?
Niin on, hyvinkin mutkikas. Tarkoitus oli nostaa esille joku tuoreehko tapaus jolla on potentiaalia olla enemmän suuryritysten etuja tukeva lopputulos kuin kansalaisten. DG Trade kuuntelee enemmän yrityksiä kuin kansalaisia, josta tuon TTIPn valmisteluvaiheen lobbauskokoukset agripuolen osalta on esimerkki (exceldata kokouksista täällä http://corporateeurope.org/sites/default/files/attachments/data.xls). Prosentit 96-4 businesspuolen eduksi: "The infographics reveal a dramatic business-bias in the Commission’s consultation policy around this giant trade deal. Of the 560 lobby encounters that DG Trade held to prepare the negotiations, 520 (92 per cent) were with business lobbyists, while only 26 (four per cent) were with public interest groups. "(http://corporateeurope.org/pressrel...obbyist-eu-us-trade-deal-new-research-reveals)Tuo on aika mutkikas case. Ongelma käsittääkseni on, että glyfosaatti on oleellinen osa suorakylvöä. Ja se taas vähentää esim. ravinteiden huuhtoutumista vesiin.
Eli, en näe, että glyfosaatissa olisi kyse kansalaisten vs. jonkin ison lobbarin edusta. Esim. suomalaiset maanviljelijät taitaisivat lobata sen puolesta.
Nokia oli Suomelle suuri yritys
Mutta ei liity EUhun.