Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Biolaitoksille kivihiiltä tiukemmat päästörajat: Suomen esitystä ei otettu EU:ssa edes käsittelyyn
Talous 05:00Jouko Kyytsönen http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/...tä-ei-otettu-eu-ssa-edes-käsittelyyn-1.165585
Suomelle on tulossa satojen miljoonien eurojen lasku puu- ja turvelaitosten uusista päästörajoista, jotka ovat paljon tiukemmat kuin kivihiililaitosten.
Suomen esitystä puuta ja turvetta polttavien isojen voimalaitosten päästörajojen lieventämisestä ei otettu torstaina direktiiviluonnosta käsittelevän foorumin kokouksessa Brysselissä käsittelyyn.
Suomen esitystä puuta ja turvetta polttavien isojen voimalaitosten päästörajojen lieventämisestä ei otettu torstaina direktiiviluonnosta käsittelevän foorumin kokouksessa Brysselissä käsittelyyn.
Kokousta oli tähän asti pidetty viimeisenä mahdollisuutena vaikuttaa päästörajoihin ennen kuin EU-jäsenmaat päättävät asiasta ensi vuonna määräenemmistöllä.
Torstain kokouksessa eriäviä mielipiteitä oli paljon eikä niistä keskusteltu juuri lainkaan. Asia oli erään suomalaistulkinnan mukaan täysin solmussa, vaikka se on ollut vireillä yli kymmenen vuotta.
Suomalaisten ongelma on, että muissa EU-maissa ei turvetta ja puuta polteta yhdessä eikä vastaavia ongelmia ole.
Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen (kesk.) mukaan asiaa ei ole vielä päätetty, vaikka tilanne ei vaikuta kovin hyvältä. Ministeriö vaikuttaa edelleen komissioon päin.
Tiilikainen on keskustellut asiasta ympäristökomissaari Karmenu Vellan kanssa sekä toukokuussa että viime maanantaina. Sekä komissioon että komisaarille on lähetetty myös kirjelmiä ja keskusteltu tiiviisti muiden jäsenmaiden kanssa.
Hän on todennut, että direktiiviluonnos on johtamassa vääristyneeseen tulokseen biolaitosten hiililaitoksia tiukempien päästörajojen vuoksi.
Suomi jätti luonnokseen jo aiemmin eriävän mielipiteen, joka pudottaisi kustannukset kolmannekseen.
Ympäristöministeriön neuvottelevan virkamiehen Anneli Karjalaisen mukaan energialaitosten on direktiivin hyväksymisen jälkeenkin mahdollista hakea poikkeamaa, mikäli kustannukset ovat hyötyyn nähden liian suuret.
Karjalainen oli Suomen neuvotteluryhmän vetäjä torstaina.
EU:n teollisuuspäästödirektiivi aiheuttaisi Pöyryn laskelmien mukaan suomalaisyhtiöille 430 miljoonan euron kustannukset tiukkojen savukaasurajojen vuoksi 2020-luvun alussa.
Sen sijaan kivi- tai ruskohiiltä käyttäville energialaitoksille on tulossa huomattavasti löysemmät päästörajat. Siten esimerkiksi Puolassa rikki-, typpi- ja hiukkaspäästöt saisivat olla moninkertaiset suomalaiseen puu- tai turvevoimalaitokseen verrattuna.
Direktiivin luonnoksessa esimerkiksi 50–100 megawatin turvelaitosten rikkipäästöjen ylärajan pitää pudota 300 milligrammasta 100 milligrammaan ilmakuutiota kohti, mikä edellyttää tehokkaita ja kalliita rikkipesureita. Sen sijaan kivihiililaitosten yläraja putoaisi 400 milligrammasta vain 360 milligrammaan.
Lisäksi määritellään typpi- ja hiukkaspäästörajoja.
Suomen eriävän mielipiteen mukaan turve- ja puulaitosten rikkiraja pitäisi nostaa 160 milligrammaan ilmakuutiossa. Se vähentäisi tarvittavat investoinnit 430 miljoonasta 130 miljoonaan euroon ja käyttökustannukset putoaisivat 30 miljoonasta 10 miljoonaan euroon vuodessa.
Sen sijaan kivi- tai ruskohiiltä käyttäville energialaitoksille on tulossa huomattavasti löysemmät päästörajat. Siten esimerkiksi Puolassa rikki-, typpi- ja hiukkaspäästöt saisivat olla moninkertaiset suomalaiseen puu- tai turvevoimalaitokseen verrattuna.
Direktiivin luonnoksessa esimerkiksi 50–100 megawatin turvelaitosten rikkipäästöjen ylärajan pitää pudota 300 milligrammasta 100 milligrammaan ilmakuutiota kohti, mikä edellyttää tehokkaita ja kalliita rikkipesureita. Sen sijaan kivihiililaitosten yläraja putoaisi 400 milligrammasta vain 360 milligrammaan.
http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/jyrki_katainen_euvero-55363
Entinen pääministeri ja Euroopan komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen (kok.) sanoo Lännen Median haastattelussa olevansa avoin niin sanotulle Eurooppa-verolle. Asiasta kertoo tässä Ilkka.
– Se saattaisi olla tehokkaampaa julkisten varojen käyttöä kuin se, että jäsenmaat aina budjeteistaan luovuttavat EU:n budjettiin varoja, hän sanoo.
Veron taustalla on ajatus siitä, että unionin jäsenmaksut voitaisiin korvata omilla tuloilla, jotka saataisiin jonkinlaisen veron kautta.
Hupsista, mites nyt taas näin kävi? Mitä sitä suotta käsittelyyn ottamaan, turhaa jupinaa pohjosen pottunokilta.Mistä vitun talvesta ne suomalaiset inisee? Nollaenergiatalot ovat nykypäivää.
Hupsista, mites nyt taas näin kävi? Mitä sitä suotta käsittelyyn ottamaan, turhaa jupinaa pohjosen pottunokilta.
No, onhan tähän jo totuttu. Jostain tai joistain syistä tahtoo suomalaiset edut jäädä hiukka jalkoihin.
Kokonainen uuden teknologian ja teollisuuden ala, johon on pantu seteliä jo kiinni uhkaa kääntyä ehtoopuolelle starttiviivoilla.
Mistä vitun talvesta ne suomalaiset inisee? Nollaenergiatalot ovat nykypäivää.
JooopasejooMistä vitun talvesta ne suomalaiset inisee? Nollaenergiatalot ovat nykypäivää.
Perussuomalaisten Simon Elo: Britit eivät eronneet EU:sta tietämättömyyttään – päinvastoin
http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/selo_brexit_eurooppa-57063
Siina Ekberg
12 minuuttia sitten
Eurooppa on pelastettava EU:lta, joka yrittää tasapäistää maanosan monimuotoiset kansallisvaltiot ja kulttuurit, sanoo kansanedustaja Simon Elo.
Perussuomalaisten kansanedustaja Simon Elo kirjoittaa Uuden Suomen blogissa uskovansa, että Iso-Britannia tulee pärjäämään EU-eron jälkeen.
Simon Elo.
( LEHTIKUVA / VESA MOILANEN)
– Alustavat arviot Brexitin jälkeen ovat jopa lupaavia ja eivät ainakaan sellaisia tuomiopäivän tummia pilviä, joita oli epäilty. Kauppojen myynti heinäkuussa oli parempaa kuin koskaan sitten vuoden 2002 heinäkuun. Työttömyysaste laski kuukausina ennen kansanäänestystä ja myös kuukausina sen jälkeen. Työttömyysprosentti on alimmillaan sitten vuoden 2005 eli noin viidessä prosentissa. Kuluttajamarkkinat vetivät hyvin kun kauppaa käytiin heinäkuussa 5,8 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Ei kuulosta kansalta, joka on shokissa kansanäänestyksen jälkeen, Elo kirjoittaa.
Sen sijaan hänen mukaansa pitäisi kysyä, pärjääkö Euroopan unioni.
– Väitetään, että britit päättivät erota EU:sta, koska he ovat tietämättömiä. Päinvastoin. Britit eroavat EU:sta, koska tietävät varsin hyvin mihin suuntaan unionia ollaan viemässä. Iso-Britannia yritti muokata EU:ta mieleisekseen useamman vuosikymmen ajan. Lopulta kärsivällisyys ja ymmärrys loppui.
Elon mukaan Suomi ei saa olla EU:n ajopuu. Eurooppa on hänen sanojensa mukaan pelastettava EU:lta, joka yrittää tasapäistää maanosan monimuotoiset kansallisvaltiot ja kulttuurit. Elo sanoo, että päivä, jolloin Britannian päätti EU-erosta, edustaa hänelle uutta Eurooppa-päivää.
– Uskon että jälkipolvet katsovat tätä aikaa samoin kuin me katsomme ihaillen sitä Iso-Britanniaa, joka vuosikymmeniä sitten pelasti koko Euroopan. Minulle ja lukuisille muille eurooppalaisille 23. kesäkuuta on uusi Eurooppa-päivä.
Suomen metsistä uhkaa tulla nielun sijaan päästölähde - "Tämä asia kaatuu meidän päällemme"
Metsät ovat ilmastonpuhdistajia, eli puut syövät hiilidioksidia. Mutta EU:n laskelmat tekevät Suomen metsistä päästölähteen.
"Suomelle annettiin taakanjakoesityksessä kova 39 prosentin päästövähennystavoite, koska komissio näki Suomen lähes Euroopan vauraimmaksi valtioksi. Nykyinen ja tuleva vauraus sekä päästövähennysmahdollisuudet nojaavat vahvasti lisääntyvään puunkäyttöön. Ei voi olla mahdollista, että Suomelta odotetaan samanaikaisesti talouden vahvistamista, päästöjen vähentämistä ja puunkäytön rajoittamista. Yhtälö ei toimi."
http://www.talouselama.fi/uutiset/s...de-tama-asia-kaatuu-meidan-paallemme-6596428?
Tuo ajattelu on ylipäänsä aika keinotekoista. Jos suomalaisesta puusta tehdystä sahatavarasta rakennetaan jotain vaikka Egyptiin, niin se hiilidioksidi on tallessa "ikuisesti". Kyse on läpivirtausmallista ja lopputuotekäyttö vaikuttaa vielä aika ratkaisevasti yhtälön lopputulokseen.
Niin, kyllähän komissio ajattelee paremmin ja me voimme sitten etupulpetissa hymyillä.
Jos energia- ja ilmastopäällikkö näkee laskelmien olevan perseellään, otan sen vakavasti. Jos järjestelmä palkitsee Irlannin, joka kaatoi liki kaiken mahdollisen metsän, otan sen hyvin vakavasti.
Kommunistinen EUtanasia ?
7.11.2016 08:48 Juha Hämäläinen
"Eu on vastuuton ja epädemokraattinen organisaatio, joka muistuttaa päivä päivältä enemmän entistä kommunistista hallintoa, jonka alla itä-Eurooppa oli."
Tämän kertoi Tsekkien entinen presidentti Vaclav Klaus internet protaalille www.Breitbart.com viime lauantaina.
Kiitos
Hämis
Ostovoimakorjattuja lukuja: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_sovereign_states_in_Europe_by_GDP_(PPP)_per_capitaAlan olla oikeasti utelias meikäläisten todellisesta ostovoimasta suhteessa muihin eurooppalaisiin, huomioiden mm "huomaamatta" nousseet autoverot ja kiinteistöverot. Englantilaiset tutut tuntuvat olevan jopa 2x ostovoimaisempia (verrattuna palkkaan) huomioiden matkailun edut (lyhyemmät lennot kohteisiin), ja yleisen elämänkin.
Utelias aiheesta olen kovastikin, laittakaahan aiheesta tietoa jos aihe ylipäätään kiinnostaa.