EU - onko järkee vai ei?

Jos mietit millainen on ollut UK:n kohtelu sen jälkeen kun ilmoitti tekevänsä brexitin niin näet miten EU suhtautuu eri mieltä oleviin.
Kohtelu voikin olla erilainen maalle joka ei ole osa EU:ta ja oikeastaan pitääkin olla. Sillä hetkellä kun UK ilmoitti brexitin, niin sen status jäsenmaana tavallaan loppui.
Niinhän eroissa aina; suhde on pilalla viimeistään kun erosta kertoo. Viimeistään silloin.
.
 
Kohtelu voikin olla erilainen maalle joka ei ole osa EU:ta ja oikeastaan pitääkin olla. Sillä hetkellä kun UK ilmoitti brexitin, niin sen status jäsenmaana tavallaan loppui.
Niinhän eroissa aina; suhde on pilalla viimeistään kun erosta kertoo. Viimeistään silloin..
Olisko UK:n pitänyt jäädä jos näkivät että unioni kehittyy heidän mielestään huonoon suuntaan?
Yrityselämässä näkee paljon että esim. joku johtaja eroaa kun on suuria erimielisyyksiä yrityksen isoista kuvioista.
Minusta silloin on parempi vaihtaa muualle kuin jäädä loputtomasti tappelemaan joka asiasta.
 
Jokohan tälle euvosto syövälle saataisi stoppi?
Vitsailetko? Mistä se stoppi tulisi? Suomesta jossa koko EU-ajan suurin taistelu on käyty siitä, onko meillä 1 vai 2 lautasta jossain pöydässä jota kukaan ei edes enää muista? Etelä-euroopasta joka halajaa halpaa lainaa ja tukirahoja yhteisyyden nimissä milloin mihinkin? Saksasta, jonka talous on riippuvainen edellä mainittujen etelä-euroopan maiden jatkuvasta kyvystä ostaa heidän ylimitoitetun vientivetoisen taloutensa tuotteita?

Kuka tämän stoppaa? Ei kukaan. Kaikilla on liikaa voitettavaa ennen kuin koko ponzihuijaus kaatuu omaan mahdottomuuteensa. Sitten 50 vuotta myöhemmin historijoitsijat lukevat joidenkin poliitikkojen puheita ja tekevät tulkintoja niistä selittääkseen asiat, joiden mekanismit ovat ikivanhat ja toimivat aina samalla tavoin.
 
Kuka tämän stoppaa? Ei kukaan. Kaikilla on liikaa voitettavaa ennen kuin koko ponzihuijaus kaatuu omaan mahdottomuuteensa.
Täältä Suomesta käsin Brysseliä ei pysäytä mikään. Alkaa olla useampia asioita joissa sen näkee. Meidän yli kävellään. Ei kuunnella eikä tästä periferiasta välitetä muutenkaan mitään. Kaiken nuoleskelun syynä on Moskovan pelko ja valitettavasti Venäjä vielä koko ajan pahentaa sitä toimillaan. Miten EU:sta eroon pääsee jos Moskova toimii arvaamattomasti ja suomalaisia joko julkisesti tai kuliseissa pelotellen?

Entä mikä tätä Brysseliä riivaa Puolankin kohdalla? Itärajan yli tunkee ukkoa ja EU perkele jakelee Puolalle vielä sakkoja?

Ajatelkaas Suomea, kun sieltä tulee metsiin liittyen pakkoa (jatkossa kaikki mikä liittyy "ilmastoon") ja niitä ei toteutettaisi. Jos sattuisi sellainen hallitus joka ei vaan toteuta ja päättää että lainsäädäntömme ja yksityisen maanomistuksen suoja on vahvempi kuin Brysselin määräykset? Eipä mene montaa kuukautta kun itärajan yli aletaan kokeilla maahantunkeutumista. Sitten on sekä ystävämme Bryssel että toverimme Moskova kimpussa. Kuten on nyt käynyt Puolan kohdalla. Vielä eivät ole sentään siitä laittaneet sakkoja Puolalle ettei se ole avannut rajojaan.

Oikeastaan kummankaan laidan toiminnassa ei ole järkeä, ei Moskovassa eikä Brysselissä. Valtaa ja etupiirejä himoitsevat - siinä pelissä pienillä mailla vaan käydään kauppaa. Saksalle näyttää olevan tärkeintä että se saa kaasua kun niin typerästi vihreiden vedättäminä päättivät luopua ydinvoimasta. Aivan kuten Suomi tulee luopumaan vihreiden vedättäminä metsistään ja maataloudestaan. Meille vaan nyökytellään, tai että "ei harmainta aavistusta mitä tulee tapahtumaan" mutta jutellaan sen jälkeen.

Enpä yllätyisi jos jossain vaiheessa ilmenisi että monen maan vihreät liikkeet, sekä "ilmastokapinointi", ovat olleet Venäjän välineitä. Niillä vaikutetaan median kautta, ohjaillaan niitä poliitikkoja jotka vielä yrittävät ajatella järjellään, saadaan aikaiseksi taloudellista vahinkoa, saadaan aikaiseksi provokaatioita ja väistämättä jossain vaiheessa sisäisiä konflikteja. Niin monesti taustalla on samoja tahoja, samoja järjestöjä ja säätiöitä jotka rahoittavat sekä BLM-tyyppistä liikehdintää, woke/meetoo -fanaatikkoja sekä ilmastolla pelottelua. Nykymaailmassa on niin paljon ylikansallista toimijaa, rahaa ja varallisuutta jolla ei todellakaan ole isänmaata.

Erikoinen juttu sekin kun Eurooppaan tunkee noin satatuhatta ukkoa, vai oliko enemmänkin, ja niistä noin 30000 tulee Suomeen. Hyvin erikoista. Haluttiinko sillä sotkea juuri Suomea. Tulivat lännen kautta. Samoin nämä metsiimme kohdistuvat pyrkimykset. Taas lännestä. Jos olisin Moskovassa niin juuri sieltä näitä suomalaisia sotkisinkin, lännestä käsin, sieltä hajottaen. Ne kun osaavat varoa sitä mikä tulee itärajan yli. Jos jokin tulee väkivalloin itärajan yli, tai vaan puhuu uhkaavasti, niin se laittaa suomalaiset yhteen. Puolustusasemiin. Jos jokin sohii länsirajan yli, niin se rikkoo.
 
Viimeksi muokattu:
Täältä Suomesta käsin Brysseliä ei pysäytä mikään. Alkaa olla useampia asioita joissa sen näkee. Meidän yli kävellään. Ei kuunnella eikä tästä periferiasta välitetä muutenkaan mitään. Kaiken nuoleskelun syynä on Moskovan pelko ja valitettavasti Venäjä vielä koko ajan pahentaa sitä toimillaan.

Mikähän Brysseliä riivaa Puolankin kohdalla? Itärajan yli tunkee ukkoa ja EU perkele jakelee Puolalle vielä sakkoja?
EU:ssa Brysselin ehdoton valta on kaikki kaikessa. Vaikka ihmisten asiat menisivät päin seiniä ja kansalaiset olisivat kuinka tyytymättömiä tahansa, riittää kun avainpoliitikot kuplassaan ovat tyytyväisiä.
Toisaalta oli mielenkiintoista katsoa Ranskan presidentinvaaleihin valmistautuvan Eric Zemmourin puhe ilmeisesti äänestäjilleen. Siinä puhuttiin Ranskan historiasta ja tulevaisuudesta - muttei mitään EU:sta tai Brysselistä.
 
Erikoinen juttu sekin kun Eurooppaan tunkee noin satatuhatta ukkoa, vai oliko enemmänkin, ja niistä noin 30000 tulee Suomeen. Hyvin erikoista. Haluttiinko sillä sotkea juuri Suomea.
Sieltä taisi sen "suuren vaelluksen" aikana tulla noin 1,5 miljoonaa jamppaa eurooppaan, joista sitten ne yli 30k Suomeen. Haluaisin kyllä kovasti saada asioista selkoa mitä tapahtui ja miksi, mutta veikkaan että siellä on taas haluttu olla osa taakan jakajia, kun kerran Ruotsikin "humanitäärisenä suurvaltana" oli ottanut jo niin paljon rikkautta...
 
Sieltä taisi sen "suuren vaelluksen" aikana tulla noin 1,5 miljoonaa jamppaa eurooppaan, joista sitten ne yli 30k Suomeen. Haluaisin kyllä kovasti saada asioista selkoa mitä tapahtui ja miksi, mutta veikkaan että siellä on taas haluttu olla osa taakan jakajia, kun kerran Ruotsikin "humanitäärisenä suurvaltana" oli ottanut jo niin paljon rikkautta...
Soinille voisi luvata jotain porkkanaa, kyllä se paljastaisi systeemit syvät, myihän se kaverinsakin joku vuosi sitten :cool:
 
Toivotaan että nämä jutut ei ole joskus meidän edessämme. Mallioppilaskin voi joutua joskus tilanteeseen jossa joutuu tekemään ikäviäkin asioita..
 
Toivotaan että nämä jutut ei ole joskus meidän edessämme. Mallioppilaskin voi joutua joskus tilanteeseen jossa joutuu tekemään ikäviäkin asioita..
Tällaisissa tapauksissa katsotaan millainen tämä liittovaltio tulee olemaan. Itseä kiinnostaa myös se, onko oikeusvaltio ja muut tällaiset arvot tärkeä asia vain jäsenmaiden osalta vai voidaanko erilaisia tukirahoja maksaa sellaisillekin maille joissa oikeusvaltio tai vastaavat ei taatusti toteudu. Koska olisihan se mielenkiintoinen tilanne jos jäsenmaa ja ei-jäsenmaa tekisivät saman EU:n mielestä rikkeen ja jäsenmaalta vietäisiin tuet. Ei-jäsenmaalta tuet pysyisivät ennallaan tai niitä jopa kasvatettaisiin menon mennessä entistä hurjemmaksi. Mitä järkeä sellaisessa liittolaisuudessa olisi?

Ja tästä tuore esimerkki twitteristä. EU:n von der Leyen ilmoittaa
"The Belarusian people have the legitimate right to determine the future path of their country. The EU is with them. We have a €3 billion economic and investment package ready to go for a democratic Belarus."

Saako EU:n jäsenmaan ihmiset päättää maansa tulevaisuudesta? EI
Onko VV viime aikoina toiminut oman maan kansalaisia vastaan (mielipidevangit yms) tai EU:ta vastaan (maahanmuuttajien puskeminen Puolan rajan yli)? ON
Hyvä, saatte 3 miljardia uusia tukia
 
Viimeksi muokattu:

Täydellinen myrsky. EU (Saksa) ja Puola koko EU:ta repivässä talous- ja oikeuskiistassa samaan aikaan kun Venäjän ja Valko-Venäjän armeijat aktivoituvat EU:n rajojen tuntumassa, pahimmissa skenaarioissa jopa EU rajojen yli jos Suwalkin käytävällä tapahtuu jotain.

EU saa nyt mitä tilaa, enkä usko Puolan jäävän viimeiseksi tässä väännössä oikeudesta kansallisvaltioiden yli väkisin ajavalta EU:lta. Yhtenäisyys, liittolaisuus ja yhteiset tavoitteet haudataan rahan ja valtapyrkimyksien alle ja tilalle on astumassa kiristäminen ja pakottaminen. Se olisi sotilaallisen kriisin hetkellä omiaan herättämään sen tason vihaa, katkeruutta ja epäluuloa, ettei paluuta ole taas muutamaan vuosikymmeneen. Saksan ja Puolan kohdalla kyse ei ole yksin edes kyse solidaarisuudesta EU:n sisällä vaan myös Natossa, ei niin kaukaista historiaa unohtamatta.

Jos Puola "syötetään susille", sillä edes epäsuorasti uhataan tai näkyy siitä mitään viitteitä rivien välissä, ei Puola tule unohtamaan sitä koskaan.
 
Täydellinen myrsky. EU (Saksa) ja Puola koko EU:ta repivässä talous- ja oikeuskiistassa samaan aikaan kun Venäjän ja Valko-Venäjän armeijat aktivoituvat EU:n rajojen tuntumassa, pahimmissa skenaarioissa jopa EU rajojen yli jos Suwalkin käytävällä tapahtuu jotain.

EU saa nyt mitä tilaa, enkä usko Puolan jäävän viimeiseksi tässä väännössä oikeudesta kansallisvaltioiden yli väkisin ajavalta EU:lta. Yhtenäisyys, liittolaisuus ja yhteiset tavoitteet haudataan rahan ja valtapyrkimyksien alle ja tilalle on astumassa kiristäminen ja pakottaminen.
Ja samaan aikaan seuraavaa elvytyspakettia jo pusketaan eteenpäin. Jos ekan syyksi mainittiin korona, nyt kriisinä on energia.

Myös ulkopolitiikan hoitoa ollaan viemässä presidentiltä Brysselille. Näin valta siirtyy jäsenmailta pikkupala kerrallaan. Harmi kun ei pääse lukemaan kun ei ole tilaaja.
 
Ja samaan aikaan seuraavaa elvytyspakettia jo pusketaan eteenpäin. Jos ekan syyksi mainittiin korona, nyt kriisinä on energia.

Tarkkarajainen ja kertaluonteinen vai miten se nyt meni...
 
Uutisointi tästä on ollut niin low-key, että ainakin minulta tämä on mennyt ohi, eikä palstallakaan ole asiasta ollut keskustelua. Odotetusti EU taksonomiasäädökset ja metsämme ja metsäteollisuutemma on nyt alistettu brysselin päätöksille. VMP!

Tätä menoa Suomi on vuonna 2100 EU:n kansallispuisto ja asukasluku jotain Islannin luokkaa.

Suomen lisäksi vastusti Ruotsi ja Ranska. Alan olemaan vahvasti sitä mieltä, että Saksa on suurin saatana koko EU:ssa, joka on sotajalalla muita vastaan. Etelän laiskurivaltiot Saksa saa mukaansa nyhtämällä rahaa pohjoisesta ja lupaamalla jakaa sitä etelään. UK lähteminen EU:stä jätti sellaisen valtatyhjiön, että tasapaino on täysin rikki.


 
@ak.tied Siellä olisi pitänyt olla aktiivisempi jo aiemmin ilmastokriteerien kanssa. Ei oltu ja tulos on tässä.

Komissio vie taksonomiaa eteenpäin niin sanotulla delegoidulla säädöksellä. Se tarkoittaa sitä, että parlamentti ja neuvosto pystyivät vain hyväksymään tai hylkäämään säädöksen. Ne eivät voi muuttaa sen yksityiskohtia.

Euroopan parlamentti hyväksyi ilmastokriteerit jo aiemmin syksyllä. Esityksen kohtalo riippui siis jäsenmaiden neuvostosta. Jäsenmaiden piti ilmoittaa kantansa torstaihin mennessä. Varsinaista äänestystä asiasta ei järjestetty.

Ilmastokriteereiden kaataminen olisi vaatinut niin sanotun vahvistetun määräenemmistön, jolloin 20:n jäsenmaan olisi pitänyt asettua sitä vastaan. Nyt riittävää enemmistöä ei syntynyt.

Nyt sitä vastusti 13 maata. Jos tuota olisi vastustettu ilmastokriteerien kohdalla olisi ollut helpompaa..
 
10-15 vuotta niin olemme osa EU:ssa vallalla olevaa teknovasemmistolaista diktatuuria.
@ak.tied Siellä olisi pitänyt olla aktiivisempi jo aiemmin ilmastokriteerien kanssa. Ei oltu ja tulos on tässä.
Ilmastoa, tätä vitun ilmastoa kaikki. Pakkasta ja lunta riittää, silti ilmaston lämpememistä tekosyynä käyttäen Suomi ajetaan vielä todella taas. Tämä pääministerimmekin twiittailee Elon Muskille että "Suomi on neutralisoitu 2035 mennessä"

Suuri puhallus, suuri tyhjennys. Miksi sitä halutaankin kutsua.
Missäs WEF:ssä pääministerikin kävi juopottelemassa?
 
Back
Top