EU - onko järkee vai ei?

Ulkosuhteissa federalisaatio saisikin vahvistua.

Muuten USA, Kiina ja Venäjä kävelevät ulkopolitiikassa pienten maiden yli mennen tullen. EU:n päämies neuvottelisi Setä Samulin, Kiinan keisarin ja Venäjän tsaarin kanssa tasavertaisemmasta asemasta.
Ei saisi. En tedä kuinka paljon parempi se tilanne on, jossa Saksa ja Ranska kävelee jo EU:n puitteissa Suomen yli.
 
Ei saisi. En tedä kuinka paljon parempi se tilanne on, jossa Saksa ja Ranska kävelee jo EU:n puitteissa Suomen yli.

Federalisaation muodot vaihtelevat (Sveitsistä Intiaan).

Outo olisi sellainen liittovaltio, jossa kaapin paikan määräisivät pari suurinta osavaltiota. Sellainen järjestelmä vaikuttaa enemmän unionilta tai valtioliitolta.

Jos Saksa esimerkiksi sanelisi, millaista rahapolitiikkaa EKP:n pitäisi harjoittaa, pääjohtajana huseeraisi saksalainen Jens Wideman ja korot kopisisivat selvästi korkeammalla.
 
Hyvä kysymys.

En pidä kovin hyvänä ajatuksena suomen ulkopolitiikan päätösvallan luovuttamista Brysseliin.

Suomen etu ei aina välttämättä ole sama kuin Brysselin etu.

Ulkosuhteiden federalisaatiota ei tietenkään pidä kiirehtiä liikaa tai työntää kuin käärmettä pyssyyn.

Kyse on taaskin työnjaosta. Missä maissa Suomella pitää olla omia edustustoja ja missä ei (mutta mitä silloin)? Kuka valvoo, ettei Välimeri vuoda? Miten koordinoidaan Venäjän vastaiset sanktiot tai mannertenväliset kauppasodat?

EU-maiden Eurooppa-ministereillä riittäisi varmaan töitä siinäkin, että pitäisivät yllä suhteita 27 muuhun jäsenmaahan ja koordinoisivat yhteistä linjaa ulkopolitiikkaan. Mutta ulkovaltojen päämiesten kanssa kättä vääntäisi vain EU:n päämies.
 
Vapaakauppasopimusta komu-Vietnamin kanssa pukkaa.


Euroopan parlamentti hyväksyi EU:n ja Vietnamin vapaakauppasopimuksen – vastustajat korostivat kehitysmaan ilmasto- ja ihmisoikeuskysymyksiä
Sopimuksen on määrä poistaa lähes kaikki tullit Vietnamin ja EU:n välisestä kaupasta seuraavien kymmenen vuoden aikana. Lehtikuva / Vesa Moilanen

Euroopan parlamentti on hyväksynyt EU:n ja Vietnamin viime vuonna solmiman vapaakauppasopimuksen. Sopimus hyväksyttiin äänin 401 puolesta, 192 vastaan ja 40 tyhjää.

Vapaakauppasopimus astuu voimaan, kun viimeiset muodollisuudet on viety läpi. Sopimus on poistamassa lähes kaikki tullit Vietnamin ja EU:n välisestä kaupasta seuraavien kymmenen vuoden aikana.

Päätöslauselmassaan europarlamentaarikot kuvailevat sopimusta kunnianhimoisimmaksi vapaakauppasopimukseksi EU:n ja kehitysmaan välillä.

Hyväksymistä vastustaneet mepit kiinnittivät huomiota muun muassa Vietnamin kehnoon ihmisoikeustilanteeseen ja siihen, että sopimuksen ilmastolinjaukset eivät ole riittäviä.

Kaupan odotetaan kasvavan

Sopimuksen odotetaan vahvistavan esimerkiksi tekstiilien ja älypuhelinten vientiä Vietnamista, ja EU-maat haluavat niin ikään päästä Vietnamin kasvaville kuluttajamarkkinoille.

Vietnam on merkittävä kauppakumppani EU-maille Kaakkois-Aasiassa. Parlamentin mukaan EU:n ja Vietnamin välisen tavarakaupan arvo on vuositasolla yli 47 miljardia euroa.

EU-parlamentti hyväksyi vapaakauppasopimuksen yhteydessä myös erillisen investointisuojasopimuksen, jossa on sovittu riitojen ratkaisusta yritysten ja valtion välillä. Sijoitusten suojaamiseksi on määrä perustaa riippumaton tuomioistuin, joka ratkoo mahdollisia kiistoja.

Investointisuojasopimus on ratifioitava vielä erikseen kansallisissa parlamenteissa, kuten Suomen eduskunnassa.

Vihreät ja persujen viiteryhmät äänestivät vastaan, mutta tänään Ylen politiikkaradiossa Heidi Hautala kertoi että ei missään nimessä samoista syistä (mistä, ei kertonut) ja että vapaakauppa on 'nationalisteille kauhistus sinänsä'. Samassa ohjelmassa ex-komu Nils kertoi kuinka meidän eurooppalaisten ei pidä mennä heristelmään sormea komuille ihmisoikeusrikoksista.

Samaten kerrottiin vanhaa liirumlaarumia siitä kuinka kaupankäynnillä pystytään vaikuttamaan totalitaaristen hallintojen toimiin, vaikka esimerkiksi manner-Kiinaa miehittäviin komuihin ei ole pystytty vaikuttamaan millään tavalla ja on poliittisten vankien olosuhteita jopa ehkä tahattomasti huononnettu, kun nämä on pistetty pakkotyönä tekemään vientitavaraa.
 
Viimeksi muokattu:
Vapaakauppasopimusta komu-Vietnamin kanssa pukkaa.




Vihreät ja persujen viiteryhmät äänestivät vastaan, mutta tänään Ylen politiikkaradiossa Heidi Hautala kertoi että ei missään nimessä samoista syistä (mistä, ei kertonut) ja että vapaakauppa on 'nationalisteille kauhistus sinänsä'. Samassa ohjelmassa ex-komu Nils kertoi kuinka meidän eurooppalaisten ei pidä mennä heristelmään sormea komuille ihmisoikeusrikoksista.

Vapaakauppa toimii samanlaisissa tilanteissa olevien talouksien välillä. Eri tasoilla olevien talouksien välillä ei niinkään. Orjien palkkatason kanssa kilpailevat päätyvät orjiksi. Siksi todelliset nationalistit vastustavat rajoittamatonta vapaakauppaa.

Vihreät näkevät asian toisin. He uskovat palkkojen tasoittumisen tuovan vaurautta kaikille (tämä on kaunis ajatus heidän teoriastaan joskin en usko nykyvihreiden näin ajattelevan). Ja osittain näistä syistä johtuen vihreät kannattavat globalisaatiota.

Lopuksi kysymys on yksinkertainen. Jos työvoiman kysyntä kasvaa kotimaassa, maksammeko enemmän palkkaa vai hommaammeko globalisaatio-orjia muualta?

Sisäministerimme taisi jo vastata asiaan oman puolueensa kannalta.
 
helmikuu 16, 202011:10
Globalismin huippu on jo nähty – Farage päihitti federalistit

LEHTIKUVA

9B3FB4F1-4616-48D1-B81E-FFC713C9C1AD-640x320.jpeg

Amerikkalainen taloushistorioitsija on sitä mieltä, että Britannian EU-ero tarkoittaa erään aikakauden loppua. Globalistinen kehitys kohti yhtä maailmanvaltiota on saavuttanut huippunsa. Nyt suunta kääntyy takaisin kohti vallan hajauttamista ja yhä useammat jäsenmaat tulevat eroamaan EU:sta.
Konservatiivinen taloushistorioitsija Gary North ennustaa, että Britannian ero EU:sta tulee jäämään historiaan yhtenä tämän vuosisadan merkittävimmistä tapahtumista. Hänen mukaansa brexit symboloi sitä, että globalismin huippuhetket on nähty.
– Globalismin nousua kesti 101 vuotta, North kirjoittaa. Sen nousu alkoi vuonna 1919 ensimmäisen maailmansodan jälkimainingeissa.
Versaillesin rauhansopimuksessa nähtiin ensimmäiset pyrkimykset siihen, mitä myöhemmin alettaisiin kutsua nimellä uusi maailmanjärjestys (New World Order). Silloin syntyi Yhdistyneiden kansakuntien edeltäjä Kansainliitto, jonka YK korvasi toisen maailmansodan jälkeen.
YK oli Northin mukaan kuitenkin enemmänkin globalismin symboli kuin aito maailmanhallitus, koska siltä puuttui verotusoikeus, oma keskuspankki ja omat asevoimat. Neuvostoliiton kaaduttua vuonna 1991 EU jäi ainoaksi valtioiden yläpuolella olevaksi, toimivaksi hallintokoneistoksi maailmassa. Mutta nyt brexitin myötä EU:n alasajo on alkanut.
Monnet pystytti, Farage hajotti
Historioitsijat kertovat usein tapahtumista tiettyjen merkkihenkilöiden kautta. Gary Northille globalismin historia kiteytyy kahteen mieheen: Jean Monnet ja Nigel Farage. EU:n isänä pidetty Jean Monnet oli mukana jo Versaillesin rauhanneuvotteluissa ja Kansainliiton perustamisessa. Hän piti esillä ajatusta yhteisestä maailmanhallituksesta.
Toisen maailmansodan jälkeen Monnet oli keskeisessä asemassa, kun Euroopassa poistettiin kaupan esteitä mutta samalla lisättiin kansalliset rajat ylittävää yhteistyötä ja säätelyä. Tämä kehityskulku johti Euroopan hiili- ja teräsyhteisön kautta Euroopan unionin perustamissopimuksen allekirjoittamiseen vuonna 1992 Maastrichtissa.
Vuonna 1979 kuollut Monnet ei itse enää ehtinyt nähdä EU:n syntyä, mutta hänen nimensä elää yhä Euroopan komission hallintorakennusten nimissä ja monien yliopistojen laitoksissa. Monissa suomalaisissakin yliopistoissa on Jean Monnet -osaamiskeskus tai -professuuri.
– Globalistit haluavat pitää hänen perintönsä elossa, North kirjoittaa. He haluavat kouluttaa globalistien seuraavan sukupolven laajentamaan hänen saavutuksiaan.
Faragen puhetaidot repivät EU:n hajalle
Jean Monnet toimi enimmäkseen huomaamattomana taustavaikuttajana poliittisen päätöksenteon kabineteissa, kun taas Nigel Farage on aina ollut äänekkäästi ja näkyvästi etulinjassa. Farage antoi äänen miljoonille heikompiosaisille briteille. North kuvailee, että Monnet’n roolin olisi voinut vetää joku toinenkin, mutta Farage oli omassa roolissaan korvaamaton.
Faragen tärkeimmät työkalut ovat hänen ainutlaatuiset puhujanlahjansa ja kyky puhua spontaanisti. Winston Churchill vietti tuntikausia valmistellen puheitaan ja harjoitellen niitä etukäteen. Farage sen sijaan kykenee pitämään vaikuttavan puheen lähes kylmiltään. Faragen provosoiva puhetyyli pohjautuu brittiparlamentin retoriseen perinteeseen, mutta sopii erinomaisesti myös YouTuben aikakauteen. Faragen europarlamentissa pitämä jäähyväispuhe on malliesimerkki hänen tyylistään. Puhe löytyy tästä linkistä suomeksi tekstitettynä.
Pörssistä politiikkaan
Nigel Faragen tausta on poliitikolle poikkeuksellinen, sillä hän on varsinaiselta ammatiltaan pörssimeklari. North pitää pörssivälittäjän työtä loistavana koulutuksena politiikan mittelöihin, sillä pörssikeinottelulla elantonsa tienaavalla on oltava valtavasti itseluottamusta, riskinottokykyä ja kykyä selviytyä vastoinkäymisistä lannistumatta.
Faragen poliittisen uran varsinainen alku koitti vuonna 1992, kun Britannia liittyi Euroopan unioniin konservatiivien John Mayorin pääministerikaudella. Farage erosi konservatiivipuolueesta protestiksi ja lähti mukaan perustamaan Britannian itsenäisyyspuoluetta (UKIP) vuonna 1993. Alussa vaalimenestystä ei tullut, mutta vuonna 1999 Farage pääsi europarlamenttiin. Sen jälkeen hänet valittiin uudelleen kaikissa eurovaaleissa. UKIP-puolueen puheenjohtajaksi Farage nousi vuonna 2006.
– Ilman Faragea Britanniassa ei olisi ikinä tullut EU-kansanäänestystä, North kirjoittaa. Kansanäänestys saatiin vain siksi, että Farage oli jaksanut taistella politiikan juoksuhaudoissa jo neljännesvuosisadan ajan.
YouTube teki Nigel Faragesta ylivoimaisesti tärkeimmän brittimepin, North kirjoittaa. Jos Faragea ei olisi ollut, pääministeri David Cameron ei olisi ikinä erehtynyt lupaamaan, että hän järjestää EU-kansanäänestyksen, jos hänet valitaan uudelleen. Cameron teki lupauksensa vain siksi, että hän oli aivan varma, että brittien enemmistö ei äänestäisi eroamisen puolesta. Northin mielestä David Cameron on tyypillinen nykyisen brittieliitin edustaja, eli vannoutunut globalisti, kuten länsimaiden eliitti ylipäätään.
Kansan tahto oli eliitille sokki
Britannian EU-kansanäänestyksen tulos tuli eliitille sokkina: 52 prosenttia äänestäneistä oli EU-eron kannalla. Donald Trumpin valinta vuonna 2016 oli samanlainen isku vasten USA:n eliitin kasvoja. Pääministeri Cameron erosi EU-kansanäänestyksen tuloksen kuultuaan ja hänen tilalleen tuli Theresa May, joka ei ollut eron kannalla. May teki parhaansa välttääkseen selkeän EU-eron toteutumisen.
Farage erosi UKIP-puolueen johdosta heti kansanäänestyksen jälkeen sanoen, että ei ole koskaan halunnut poliittista uraa.
– Sanoin kansanäänestyskampanjan aikana, että haluan maani takaisin. Nyt sanon, että haluan oman elämäni takaisin, Farage kertoi kannattajilleen.
Kolmisen vuotta myöhemmin Farage kuitenkin kyllästyi Mayn vitkutteluun ja perusti tammikuussa 2019 aivan uuden puolueen, jolla oli vain yksi teema: EU-eron toteuttaminen. Brexit-puolue sai toukokuun 2019 eurovaaleissa 29 paikkaa, eli ylivoimaisesti enemmän kuin mikään muu puolue. Kansan viesti oli selvä. Vaalien jälkeen Theresa May erosi ja hänen tilalleen pääministeriksi nousi Boris Johnson, joka runnoi brexitin lopullisesti läpi. Britannian EU-eron lopulliset ehdot neuvotellaan tämän vuoden loppuun mennessä, mutta siirtymäajasta huolimatta Britannian lähtö EU:sta on nyt varma.
Globalismin huippu on ohi
North kirjoittaa, että tutkijat ennustivat jo vuosituhannen vaihteessa, että maailman poliittinen kehitys alkaa pian kulkea poispäin sellaisesta vallan keskittämisestä, jota muun muassa EU edustaa.
– Britannian onnistunut EU-ero ei ole vain symbolinen asia, vaan se tarkoittaa rikkaan valtion juridisen itsemääräämisoikeuden konkreettista palauttamista.
– Jean Monnet’n rakentama sumppu on rikki ja britit uiskentelevat vapauteen. Tästä tulee voitonmerkki EU-eroa ajaville puolueille kaikissa jäsenmaissa. Yhä useampi maa tulee eroamaan. Ja se on yhden miehen ansiota.
– Tätä ei olisi ikinä tapahtunut ilman Faragea. Ja tätä ei olisi ikinä tapahtunut ilman YouTubea, North kirjoittaa.
SUOMEN UUTISET
 


Sinällään huvittavaa kuinka persut eivät näe tuossa ukkelissa mitään ongelmia vaikka mielipiteet samat kuin jollain Saudi-Arabialaisella ääriuskovalla.
He is known for his advocacy of biblical or "radically libertarian" economics and also as a theorist of dominionism and theonomy. He supports the establishment and enforcement of Bible-based religious law, a view which has put him in conflict with other libertarians. He believes that capital punishment is appropriate punishment for male homosexuality, adultery, blasphemy, and a variety of other crimes.
 
Reuters: EU aloittaa jäsenyysneuvottelut Albanian ja Pohjois-Makedonian kanssa

Tänään klo 14:46

Uutistoimiston mukaan asia on määrä nuijia läpi tämän viikon aikana.
:facepalm:

Vaikka Rinne ei ole enää ajankohtainen, niin Albania ja Pohjois-Makedonia ovat yhä sitä mitä olivat Rinteen aikaan.

 
Reuters: EU aloittaa jäsenyysneuvottelut Albanian ja Pohjois-Makedonian kanssa

Tänään klo 14:46

Uutistoimiston mukaan asia on määrä nuijia läpi tämän viikon aikana.



Vähän niinkuin Neuvostoliitto laati vielä viisivuotisuunnitelmia kun kulissit jo romahtelivat ympärillä.
 
Onko tuo ekonomistin Persujen joku oppi-isä? Vai miten hän liittyy Persuihin?
Kaikki mitä pidetään Pahana liittyy aina "Persuihin". Yhdelle se Paha on Hitler, toiselle Trumppi, kolmannelle Kim Jong Un, neljännelle Putler tai "anti"-fanttipiireissä jopa Israel. Pelkästää YLEnannosta tai lasikuutiosta löytyy näitä kaikkia, ja näistä kaikista ulostukset joskus jopa päivittäin ja aivan suoraan sanoen, ei turhia kierrellen. Median täysin talutettavissa oleva väestönosa eli 80% naiset ja eläkeläiset, 60% työssäkäyvät miehet pitävät oikeasti jotain tuossa luettelossa olevaa asiaa suurimpana ongelmana omalle elämälleen, ja se ilmastonmuutos vielä kakkoseksi tai ykköseksi, miten media asian kulloinkin priorisoi.
 
Onko tuo ekonomistin Persujen joku oppi-isä? Vai miten hän liittyy Persuihin?
Se vaan on sillä lailla, kun persujen kannatus on noussut, ja muiden laskenut, niin persuja nyt demonisoidaan milloin milläkin syyllä
Kaikki mitä pidetään Pahana liittyy aina "Persuihin". Yhdelle se Paha on Hitler, toiselle Trumppi, kolmannelle Kim Jong Un, neljännelle Putler tai "anti"-fanttipiireissä jopa Israel. Pelkästää YLEnannosta tai lasikuutiosta löytyy näitä kaikkia, ja näistä kaikista ulostukset joskus jopa päivittäin ja aivan suoraan sanoen, ei turhia kierrellen. Median täysin talutettavissa oleva väestönosa eli 80% naiset ja eläkeläiset, 60% työssäkäyvät miehet pitävät oikeasti jotain tuossa luettelossa olevaa asiaa suurimpana ongelmana omalle elämälleen, ja se ilmastonmuutos vielä kakkoseksi tai ykköseksi, miten media asian kulloinkin priorisoi.

Kunhan ihmettelin miehen mielipiteitä ja mistä ovat persut löytäneet hänen kirjoituksen? Kyseessä on kuitenkin melko tuntematon ekonomisti ja mielipiteiltään erittäin radikaali kuten lukemalla selviää.
 
Reuters: EU aloittaa jäsenyysneuvottelut Albanian ja Pohjois-Makedonian kanssa

Tänään klo 14:46

Uutistoimiston mukaan asia on määrä nuijia läpi tämän viikon aikana.


Hyviä uutisia, EU ja minä olemme samoilla linjoilla EU:n hajottamisen kanssa! Tässä tapauksessa eutanasia on juuri oikea ratkaisu.
 
Back
Top