EU-vaalit 2019

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja hansai
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
toukokuu 9, 201914:02
Suomalaisten ja muiden eurooppalaisten huolet samansuuntaisia: Huolina on maahanmuutto, terrorismi ja taloustilanne


Ylivoimaisesti suurin EU-maiden kansalaisten huolenaihe on maahanmuutto. Toiseksi eniten eurooppalaisten mieliä painaa terrorismi.

Politico on koonnut interaktiivisen kuvan EU-maiden kansalaisten suurimmista unionin kohtaamista huolista. Se pohjautuu Euroopan komission ja Eurobarometrin tilastoihin. Uusin tilastotieto on koottu viime vuodelta, mutta Politicon kuvassa eri huolenaiheita voi tarkastella vuosittain viime eurovaaleista asti vuodelta 2014.
Kyselyssä on huomioitu kaikki ne huolenaiheet, jotka ovat päätyneet kunkin kansalaisen kahden suurimman huolenaiheen joukkoon.
Myös talous ja työttömyys huolestuttavat
Kaikkien EU-maiden kansalaisten suurimman huolen aiheuttaa maahanmuutto. Maahanmuutosta huolta kantoi yli 38 prosenttia vastaajista. 28,5 prosenttia EU-kansalaisista oli valinnut terrorismin kahden suurimman huolenaiheen joukkoon.
Kolmas ja neljäs sija osuivat talousaiheille. Kolmanneksi päätyi taloustilanne, mikä huoletti lähes 18 prosenttia vastaajista. Hieman edellistä vähemmän kansalaiset murehtivat EU-maiden talouden tilaa.
Viidenneksi tässä kyselyssä päätyi työttömyys. Sekin on osittain taloushuoli, mutta siinä on mukana myös sosiaalinen elementti.
Maahanmuutto puhuttaa suomalaisia

Suomen kohdalla kysely noudatti pääosin eurooppalaista linjaa. Maahanmuutto huoletti myös suomalaisia eniten, ja jopa hieman muita eurooppalaisia enemmän. Yli 40 prosenttia suomalaisista oli valinnut maahanmuuton kahden suurimman huolenaiheensa joukkoon.
Terrorismi huolettaa suomalaisiakin enemmän kuin eurooppalaisia keskimäärin. Terrorismi oli toisella sijalla ja sitä murehti lähes 32 prosenttia vastaajista.
Kolmaskin huolenaihe huolestutti suomalaisia kaikkia eurooppalaisia enemmän. Se on ilmastonmuutos. Suomessa ilmastonmuutoksesta huolta kantoi lähes joka neljäs vastaaja.
Ilmastonmuutos pienimpiä huolenaiheista
Kaikkien EU-kansalaisten mielestä ilmastonmuutos patsastelee sijalla seitsemän. Se huolettaa 10,8 prosenttia vastaajista. Ilmastonmuutosta suurempi huolenaihe on EU:n vaikutusvalta globaalisti.
Talousaiheet pohdituttivat myös suomalaisia. Neljänneksi eniten huolta aiheutti EU-maiden talous ja sen jälkeen yleinen taloustilanne.

HENRI ALAKYLÄ
 
On kyllä huvittaa kuinka kaikki muut leimataan itänaapurin kavereiksi samalla kun kaveerataan tämän köörin kanssa.





DXnGMewXUAAMnED.jpg


Le Pen taas ei esimerkiksi halua Salvinin ryhmään, toki federalisteille kävisi hyvin että kansallismieliset eivät teki mitään yhteistyötä kansallisvaltioiden palauttamiseksi.

Saksan, Ranskan ja Italian puoluekentän konsensus on Venäjään positiivisesti suhtautuva, juuri siksi Suomen pitäisi suuntautua eimerkiksi Britannian ja Puolan tapaan Yhdysvaltoihin.
 
Yleiseurooppalainen VoteSwiper-vaalikone. Tulos tulee vain puolueen tarkkuudella, ei suosittele ehdokasta.

Eri maaversiot tuolla. Voi testata esim. saksalaisuutensa luonnetta englanninkielisillä kysymyksillä.
 
Ehdokkaan ehdotukset.

EU:n budjettia on rukattava reippaalla kädellä. Yhä suurempi osa varoista tulisi kerätä tullimaksuista ja esimerkiksi päästökaupasta, ei jäsenmaiden maksamista suorista rahoista. Hyvä esimerkki voisivat olla yhteiset ja järkevästi kohdennetut haittaverot, kuten komission esittämä muovivero. Tullimaksuja voitaisiin kasvattaa esimerkiksi hiilitulliverolla unioniin tuotavista korkean päästötason tuotteista.
Koko budjetista edelleen lähes 40 prosenttia lohkaisevia maataloustukia pitäisi siirtää takaisin jäsenmaiden itse maksamiksi. Tunnemme oman maataloutemme tarpeet parhaiten. Näin säästämme myös viljelijöitämme järjettömäksi kasvaneelta EU:n byrokratiaviidakolta. Unionin maataloustuotteiden sisämarkkinoiden toiminta pystytään takaamaan järkevillä valtiontukisäännöillä.
En ole suuri EU:n suorien tukien kannattaja. Kannettu vesi harvoin pysyy kaivossa. Suorista vähiten kehittyneiden alueiden tuista tulisikin luopua tai ainakin ne tulisi tehdä ehdollisiksi yhdessä sovittujen sääntöjen ja arvojen noudattamiselle. Kuten tällä kaudella on nähty, lainaperusteiset rahoitusinstrumentit toimivat paremmin.

https://www.verkkouutiset.fi/keskitytaan-olennaiseen-eu/
 
NYT: Venäjä yrittää vaikuttaa valeuutisilla eurovaaleihin – ”Päämäärä on kauempana”
Venäjään tai äärioikeistoryhmiin liittyvien nettisaittien ja sosiaalisen median kautta yritetään vaikuttaa kahden viikon kuluttua pidettävien eurovaalien tulokseen, kertoo New York Times.

Netin kautta levitetään väärää informaatiota sekä aiheutetaan eripuraisuutta ja lietsotaan epäluottamusta vuosikymmeniä vallassa olleita perinteisiä puolueita vastaan.

NYT:n mukaan Euroopan unionin tutkijat, tiedemiehet sekä vaikuttajajärjestöt ovat havainneet, että useilla uusilla valeuutissaiteilla on sama digitaalinen sormenjälkiyhteys tai taktiikka, joita on käytetty aiemmissa Venäjän masinoimissa vaikutusyrityksissä, kuten Yhdysvaltain presidentinvaalikampanjan yhteydessä 2016.

Merkit osoittavat, että aiemmat rikossyytteet tai rajoitukset eivät ole horjuttaneet Venäjän yrityksiä jatkaa poliittisten erimielisyyksien luomista ja länsimaisten instituutioiden horjuttamista. Amerikkalaisten teknologiayritysten, kuten Facebookin, Googlen ja Twitterin tekemistä vapaaehtoisista rajoituksista huolimatta valetiedon levittäminen on osoittautunut helpommaksi kuin yritykset estää sitä.

Tutkijat ovat löytäneet useita satoja Facebook- ja Twitter-tilejä sekä yli tuhat esimerkkiä WhatsApp-viesteistä, joiden kautta jaetaan epäilyttävää materiaalia ja linkkejä nettisaiteille, jotka sisältävät valeinformaatiota, kuten salaliittoteorioita tai vääristeltyjä näkökulmia uutisille.

Tutkijoiden mukaan Venäjä on yhä päätekijä, mutta useat tahot, etenkin äärioikeisto ovat alkaneet kopioida toimintatapoja.

– Päämäärä on kauempana kuin vain yksiin vaaleihin vaikuttamisessa, huomauttaa entinen FBI:n analyytikko ja senaatin asiantuntija Daniel Jones.

Hänen edustamansa Advance Democracy -järjestö on hiljattain ilmiantanut viranomaisille useita epäilyttäviä nettisaitteja ja sosiaalisen median tilejä.

– Niiden tarkoituksena on jatkuvasti luoda eripuraa, lisätä epäluottamusta ja vähätellä uskoamme yhteiskunnan instituutioihin ja demokratiaan. Heidän tavoitteenaan on tuhota kaikki, mitä on saavutettu toisen maailmansodan jälkeen.

New York Timesin mukaan eurovaaleissa testataan EU:n sisällä nousseen populismiaallon voimaa. Lehti huomauttaa, että useat populistipuolueiden johtohahmot tukevat Venäjän politiikkaa ja nyt yrittävät yhteistyössä lisätä vaikutusvaltaansa europarlamentissa ja EU:n päätöksenteossa.

Daniel Jones tosin huomauttaa, että Kremlin on havaittu liittyvän myös eräiden saksalaisten, vasemmiston antifasististen järjestöjen nettisaittien toimintaan. Tämä osoittaa analyytikkojen mukaan, että Venäjän tosiasiallinen tarkoitus on luoda poliittista epäjärjestystä demokratioissa ideologisista taustoista välittämättä.
 
NYT: Venäjä yrittää vaikuttaa valeuutisilla eurovaaleihin – ”Päämäärä on kauempana”

But Mr. Jones, the former F.B.I. analyst, said the Kremlin also appeared to amplify messages from AfD’s staunchest opponents, left-wing anti-fascists. That would underscore what analysts say is Russia’s true interest — sowing political discord in democracies, regardless of ideology.

One example: Websites promoting what appear to be two local German anti-fascist groups, Antifa West Berlin and Antifa Nord Ost, share a server used by Russian government hackers who attacked the Democratic National Committee during the 2016 election. The registration information for one of the German sites includes an anonymized email address that was also used to set up a pair of Russian spearphishing sites.
This month, these two websites prodded thousands of Twitter followers to attend an anti-AfD rally in Berlin. The murky combination of anonymous online content and in-the-street action is reminiscent of 2016, when Russian groups pushed people in the United States to attend rallies claiming to support both Black Lives Matter and the police.
Mr. Jones said he was concerned the same thing was happening in Germany.
 
Venäjää myötäilevät intressit näkyy silloin tällöin myös tällä sivustolla mm. tukena niille puolueille jotka avoimesti vastustavat yhtenäistä Eurooppaa ja Euroopan Unionia..
Ranskan kansallisen liittouman Venäjä-mielinen puheenjohtaja Marine Le Pen vierailee Virossa hallituspuolue EKRE:n kutsusta. Euroopan kansallismielisten poliitikkojen tapaamisessa on läsnä myös perussuomalaiset, joita edustaa eurovaaliehdokas Olli Kotro.
”Kun hallituspuolue isännöi Ranskan hallituksen vastustajaa, joka sanoo, että sitä mikä tapahtui Ukrainassa ei koskaan tapahtunut ja puolustaa Krimin miehitystä, niin minkälaisen viestin Viro lähettää Ranskan valtiojohdolle? Minkälaisen viestin Viro lähettää Ukrainalle, jolle Viron uusi hallitus on antanut tukensa”, Pentus-Rosimannus ihmettelee.
Persujen innokas hakeutuminen yhteiseen rintamaan EU:n hajottajien ja tunnettusti (nykyisen Putinin hallinnon)venäjämielisten puolueiden kanssa ei mitenkään sovi oikeasti Suomen maanpuolustusta ja sotilaallisesta turvallisuutta arvostavalle kansalaiselle.

Onneksi Suomen ehdokaslistalta löytyy myös ehdokkaita jotka kannattavat avoimesti Suomen jäsenyyttä NATO:ssa, EU:ssa ja vastustavat kaikki sellaisia liittoutumia jotka koettavat Venäjän tuella hajottaa Euroopan yhtenäisyyttä. https://hansadolfehrnrooth.fi/
- sopii omiin näkemyksiini myös pakolaisuuden, ilmastopolitiikan, talouselämän, maanpuolustuksen, Venäjän pakotteiden sekä muidenkin yhteiskunnallisten näkemysten osalta. Kts varmemmaksi vakuudeksi:

Mutta jokainen miettii ja äänestää omien/itselleen tärkeiden näkemysten mukaisesti.
 
Eli ääni federalisaation vastustajille on ääni Putinille. Salvini, Le Pen ja Persut ovat Putinisteja. Fakenews on alkanut ja vain ääni perinteisille puolueille on Oikea Ääni.

Tämä on selkeää.


Ei liene epäselvää, että Salvini ja Le Pen eivät pidä Venäjää itselleen tai mailleen uhkana. Todennäköisesti he näkevät Venäjän esimerkkinä nationalistisesta idealismista vs. federalistinen lähestymistapa (mikä on lievästi ironista koska Venäjä on federaatio:)). Mutta väite, että nämä puolueet ovat maanpettureita tai että persut ovat maanpettureita koska vastustavat federalisaatiota on valtapuolueiden propagandaa.

Monet puhuvat vahvasta EU:sta. Että meidän pitää ajaa ja kannattaa vahvaa EU:ta koska Putin (muistan hyvin, miten 1994 syy oli Zirinovski).

Voin ymmärtää tämän ajatuksen, mutta jotta sillä olisi jotain käytännön merkitystä, niin olisi mukava kuulla, millainen mielestänne on se Vahva EU joka turvaa meidät Putinismilta.

Jos se on liittovaltio jossa valta on Brysselissä, niin sanottakoon se sitten avoimesti. Eikä kuten nyt, piilotellen asiaa ja heitellen toinen toistaan hurjempia syytöksiä niin vasemmalle kuin oikealle vedoten yhden ukkelin nimeen. Putinin nimi alkaa muistuttamaan kohta Hannibalin tai Allahin nimeä. Hän on joka portilla ja vaikuttaa kaikkeen kaikkialla maailmassa.
 
Miettiköön jokainen asioita omista lähtökohdistaan.

Minulle EU ja EU:n jäsenmaat edustaa poliittisesti demokraattista kehitystä. Kuten myös taloudessa yhtenäistä markkina-aluetta jäsenmaiden yrittäjille, teollisuudella ja kaupalle. EU:n jäsenmaiden muodostamassa yhteisössä haluan elää myös tulevaisuudessa. Toki mielellään asuisin Suomessa mutta jos meidän omat poliitikkomme tuhoavat kotimaamme julkiset palvelut ja nostavat verotuksen järjettömälle tasolle (mitä se jo on käytännössä) niin olen pelkästään iloinen että on helppoa muuttaa asumaan muualle. Se on minulle realistinen mahdollisuus jopa kansalaisuutta myöten (vaikkei Suomi olisi edes EU:n jäsenenä).

Suomelle EU:n jäsenyys on lisäksi turvallisuuspoliittinen välttämättömyys. Varsinkin kun emme ole puolustusliitto NATO:n jäsenmaa. Ilman EU-jäsenyyttä Suomi olisi käytännössä vastaavassa asemassa, Venäjän rajanaapurimaana, kuin Valko-Venäjä. Siis, jos vastustaa Suomen jäsenyyttä EU:ssa se tarkoittaa että samalla kannattaa pidemmälle menevää riippuvuutta Venäjästä/Putinin hallinnosta. Kaikki muu selittely on paksapuhetta.

Mutta minulle sopii erittäin hyvin että jokainen voi/saa vapaasti äänestää ja kannattaa ketä haluaa.
 
Mitä EU nyt sitten kykenee tekemään sotilaallisesti, jos Venäjä aloittaa jonkinlaisen operoinnin?
 


Vasemmistoliitto ja Kokoomus vastustavat jyrkimmin passin vilautusta EU:n sisärajoilla.

Enpä ollut tuota vaalikonetta nähnyt.

Mutta tuossahan se reilusti näkyy. Jos ei kannata lisäintegraatiota, ei ole kun yksi vaihtoehto. Kaikki muut joko haluavat lisää tai paljon lisää integraatiota. Edes nykytilan hyvänä pitäminen ei mahdollista muita vaihtoehtoja.

Eli karrikoiden sanottuna vaihtoehdot ovat: Suomi-niminen maalaiskunta tai Putin:).
 
Mitä EU nyt sitten kykenee tekemään sotilaallisesti, jos Venäjä aloittaa jonkinlaisen operoinnin?
Muutamaa poikkeusta lukuunottamatta kaikki EU:n jäsenmaat ovat myös Puolutusliiton (NATO) jäseniä. Näillä mailla on jäsenmaiden yhteinen/keskinäinen puolustusvelvoite. Suomi on ainoana EU:n jäsenmaana ja Venäjän rajanaapurina jättäytynyt NATO:n ulkopuolelle.

Suomen poliittinen johto luottaa EU:n jäsenmailleen, enemmän tai vähemmän vapaaehtoiseen apuun jos joutuisimme sotilaallisen hyökkäyksen tai painostuksen kohteeksi. (Lissabon'in sopimus, yhteinen avunantovelvollisuus). Valitettavasti EU:n keskinäistä puolustusvelvoitetta heikennettiin em. Lissabon'in sopimuksessa. Nimenomaan juuri Suomen esityksestä..

Käytännössä Suomi on omasta (ja Venäjän vaikutuksen johdosta) halustaan jättäytynyt oman maanpuolustuksensa varaan.

Tulevaisuudessa olisi mielenkiintoista tietää jos Suomi joutuisi Venäjän hyökkäyksen kohteeksi niin miten Suomen avustamiseen suhtauduttaisiin venäjämielisten EU:n vastustajien piirississä. Kuinka pitkälle EU:ssa hyväksyttäisiin sotilaalliset toimet Suomea (EU:n jäsenmaata kohtaan). Ketkä esim. vastustaisivat Suomen avustamista ja ketkä olisivat halukkaita auttamaan. Miten Suomen sotilaalliseen avustamiseen suhtautuisivat esim. Persujen poliittisisina liittolaisina olevat venäjämieliset EU:n vastustajat. (jotka mm. hyväksyvät Venäjän toimet Krimillä ja Ukrainassa).
 
Tulevaisuudessa olisi mielenkiintoista tietää jos Suomi joutuisi Venäjän hyökkäyksen kohteeksi niin miten Suomen avustamiseen suhtauduttaisiin venäjämielisten EU:n vastustajien piirississä. Kuinka pitkälle EU:ssa hyväksyttäisiin sotilaalliset toimet Suomea (EU:n jäsenmaata kohtaan). Ketkä esim. vastustaisivat Suomen avustamista ja ketkä olisivat halukkaita auttamaan. Miten Suomen sotilaalliseen avustamiseen suhtautuisivat esim. Persujen poliittisisina liittolaisina olevat venäjämieliset EU:n vastustajat. (jotka mm. hyväksyvät Venäjän toimet Krimillä ja Ukrainassa).

Jaahas sama paskanjauhanta jatkuu. Yhtenäinen Venäjä on/oli kyllä kokoomuksen ja keskustan yhteistyökumppani. Jyrki Katainen on ollut oikein isännöimässä jotain Eurostoliiton ja Euraasianliiton yhteistyökuvioita. Ja kyllähän se yhteistyö kahden kvasidemokratian välillä varmaan luistaa! Voitaisiin varmaan käynnistää joku yhteisoperaatio liittovaltion vastustajien eliminoimiseksi. Esimerkkejä tämmöisestä löytyy jo historiasta kuten vaikka Operaatio Condor.

Myös kokoomuksella tiiviit välit Yhtenäiseen Venäjään



Julkaistu: 16.12.2014 19:05


Keskustan lisäksi myös kokoomus on viime vuosiin saakka tehnyt yhteistyötä Yhtenäinen Venäjä -puolueen kanssa.

Keskustan edustajien lisäksi myös kokoomuslaiset ovat vierailleet presidentti Vladimir Putinia tukevan Yhtenäinen Venäjä -valtapuolueen puoluekokouksissa.

– Mitään tällaista sopimusta meillä ei ole ollut kenenkään kanssa, sanoo puoluesihteeri Minna Arve viitaten venäläisten keskustan kanssa hahmottelemaan yhteistyöasiakirjaan.

Yhtenäinen Venäjä on myös tavoitellut jäsenyyttä Euroopan kansanpuolueessa (EPP), johon myös kokoomuksen euroedustajat kuuluvat. Elokuussa 2010 kokoomuksen silloinen puheenjohtaja ja EPP:n varanpuheenjohtaja Jyrki Katainen isännöi Helsingissä seminaaria, jossa pohdittiin EU:n ja Venäjän suhteiden kehittämistä.

Kokouksen yhteydessä kokoomusta kutsuttiin venäläismediassa Yhtenäisen Venäjän ”sisarpuolueeksi”. Arven mukaan Yhtenäinen Venäjä ei kuitenkaan kuulu kokoomuksen veljespuolueisiin, eikä virallista yhteistyötä puolueiden välillä ole ollut.

Johannes Kotkavirta


 
Palstan persut huutavat kuinka mestari on puhunut natosta sekä itänaapurista (puhuminen on tunnetusti halpaa), mutta samaan aikaan haluaa EU eroa ja kuhertelee Putinin kavereiden kanssa.
Onko EU siis joku vastavoima Venäjälle?
Tällä logiikalla EU:n kuulumattomat Norja, Islanti ja kohta UK ovat siis jo valmiiksi tässä Venäjälle otollisessa leirissä, johon kaikkia liittovaltiokehitykseen kriittisesti suhtautuvia ollaan aina heti ajatusrikollisina työntämässä.

Vastavoima Venäjälle on NATO.
 
Jaahas sama paskanjauhanta jatkuu. Yhtenäinen Venäjä on/oli kyllä kokoomuksen ja keskustan yhteistyökumppani. Jyrki Katainen on ollut oikein isännöimässä jotain Eurostoliiton ja Euraasianliiton yhteistyökuvioita. Ja kyllähän se yhteistyö kahden kvasidemokratian välillä varmaan luistaa! Voitaisiin varmaan käynnistää joku yhteisoperaatio liittovaltion vastustajien eliminoimiseksi. Esimerkkejä tämmöisestä löytyy jo historiasta kuten vaikka Operaatio Condor.

Olihan se 1984:ssakin että kolme supervaltiota tappelivat jonkin yläAfrikan omistajuudesta ikuisuuteen asti ja vaikka tätä ei erikseen purettu kovinkaan paljoa niin tälläinen jatkuva mättö ja yms. kiistely toimii supervaltojen olemassaolon oikeuttavana tekijänä: kollektivoitumisen kautta luodaan "turvaa" vaikka todnäk imperiumien johtajat itse ovat lyöneet kättä päälle että tätä pseudotappelua käydään isolla skaalalla valtioiden rajoilla mutta pidetään se rajattuna sinne.

Condoori oli kovaa hommaa. Valtion pakut 24/7 kaduilla liikkeellä ja jos sattui sopivaa kommunistia tai "kommunistia" näköpiirin niin huppu päähän ja jalkapallostadionille kertomaan mihin Jimmy Hoffa on haudattu auton akun motivoimana.
 
Back
Top