Tänään Euroopan Neuvoston jäsenistä suuret EU-maat ja integraation veturit, äänestivät Venäjän oikeuksien palauttamisen puolesta, ja EU:sta eroava Iso-Britannia vastaan.
Tämä on Euroopan ja erityisesti Suomen kannalta huono päätös. Vapaiden eurooppalaisten, demokraattisesti toimivien yhteiskuntien tulisi yhtenäisesti vastustaa Putinin venäläistä diktatuuria. Tässä tapauksessa kysymys on myös siitä että Venäjä käyttää sotavoimiaan (= on aloittanut sodan) naapurivaltioita vastaan, miehittää niiden alueita.
Suomen ja suomalaisten kannalta on erittäin lyhytnäköistä lähteä edes välillisesti hyväksymään Venäjän sotilaallista hyökkäystä sekä itsenäisten naapurivaltioiden alueiden asevoimin ylläpidettyä miehitystä.
Tiedän että meilläkin on kansalaisia jotka haluavat vahvistaa Venäjän/Putinin asemaa sekä Suomessa että koko Euroopassa. Heidän ohella maassamme on ns. "hyväuskoisia hölmöjä" jotka pitävät Venäjän diktatuurihallintoa kaikesta huolimatta ystävällisenä Suomea kohtaan. Onhan meillä historiallisia perinteitä Venäjän vallan alaisuudesta (1809-1917) sekä sodanjälkeisistä YYA-ajoista (1944-1991) jolloin Suomi oli enemmän ja vähemmän Venäjän hallinnon ja poliittisen vaikutuksen alaisena.
Tottakai Putinin Venäjällä on Suomessa omat asiamiehensä joiden tehtävänä on vaikuttaa suomalaisten mielipiteisiin Venäjän haluamalla tavalla. Venäjän politiikalla on selkeät tavoitteet vaikuttaa naapurimaidensa kansalaisiin sekä hallintoon kaikin mahdollisin keinoin siten että Venäjän poliittiset, kansalliset ja taloudelliset edut/hyödyt tulevat maksimaalisesti toteutumaan. Erityisesti tätä politiikkaa noudatetaan niiden naapurimaiden kohdalla jotka ovat jossain historiansa vaiheessa/aikana jo olleet osana Venäjän imperiumia.
Kuten sanottu, Venäjän vaikutuskeinot ovat poliittisia, kaupallisia, kulttuurillisia sekä tarpeen tullen ja mahdollisuuden auetessa myös sotilaallisia. Kaikki keinoilla pyritään samaan päämäärään. Siis mahdollisimman suureen poliittiseen, taloudelliseen ja sotilaalliseen valta-asemaan. Se on ollut ja tulee olemaan jatkossakin Venäjän politiikan tavoitteena. Tälläkin hetkellä Putinin/Venäjän diktatuuri hallinnoi/käsittää useita satoja eri kansallisuuksia. Mukaan lukien myös suomensukuisia kansoja sekä heidän perinteisiä elinalueitaan.
Olen opiskellut niin Suomen kuin Venäjänkin historiaa. Ymmärrän erittäin hyvin Venäjän yhteiskuntaa ja sen hallinnon periaatteita sekä tavoitteita. Minulla ei sinällään ole mitään Venäjää/venäläisiä vastaan. Pidän heitä jopa osittain suomalaisten sukulaiskansana. Eikä minulla ole mitään erityistä edes Putinin diktatuuria vastaan vaikka pidänkin sitä yhtä suurena onnettomuutena venäläisille kuin Leninin ja Stalinin sosialismia. Venäjän yhteiskunnallinen hallinto on kuitenkin venäläisten oma sisäinen asiansa kaikkinen ongelmineen..
Valitettavasti Suomessa ja Euroopassa vielä vähemmän ymmärretään Venäjän politiikkaa ja perimmäisiä tavoitteita. Siksi kuvitellaan virheellisesti että myöntymällä Venäjän vaatimuksiin kyettäisiin saamaan yhtenäisyyttä sekä molemmin puolista hyväksyntää demokraattisen Euroopan ja Venäjän diktatuurin välille. Se ei kuitenkaan ole venäläisen diktatuurin tavoitteena. He tavoittelevat vain ja ainoastaan täydellistä ja kaiken kattavaa valta-asemaa. Kaikkialla missä se suinkin on mahdollista.
Tämä yksinvaltainen ja diktatuurihallintoon perustuva tavoite on ainoa mahdollinen Venäjälle..Demokratia ja vapaiden yhteiskuntien hallintomalli tarkoittaisi käytännössä koko Venäjän satojen kansallisuuksien muodostaman yhteisön sekä alueiden hajoamista.
Eli, summa summarum..
Venäjän diktatuurin Eurooppaa/Euroopan maita ja kansoja koskevien vaatimusten osittainenkin hyväksyminen on väärin. Se on poliittisesti virheellistä sekä aiheuttaa vahinkoa, haittaa ja turvalllisuusuhkaa Venäjän naapurimaille/kansoille. Suomi on eräänä tärkeimmistä ja ensimmäisten kansojen/valtioiden joukossa Venäjän vaikutuksen kohteena. Tämä tilanne tulee säilymään/jatkumaan niin kauan kuin Venällä on vallassa diktatuuri..
Siksi olen jo käynyt äänestämässä EU-vaaleissa..(numero 44 täyttää minun kriteerini isänmaallisesta ehdokkaasta). Mutta tottakai jokainen tekee valintansa omista lähtökohdistaan..