Vladimir Bukovski varoitti vuonna 2006: EU on kehittymässä Neuvostoliiton kaltaiseksi supervaltioksi vastoin kansalaistensa tahtoa, koska EU:n rakenteissa on valtava demokratiavaje.
tapio.blog
Olli Pusa
15 min ·
Paljon on puhuttu siitä, että EU alkaa muistuttaa Neuvostoliittoa. Sielläkin oli "valistunut etujoukko" eli kommunistinen puolue, joka määräsi millainen yhteiskunnan piti olla. Siihen muottiin koko yhteiskunta piti pakottaa. Taustalla oli täysin epärealistinen ihmiskuva ja 70 vuodessakaan diktatuuri ei saanut muokattua ihmisiä sellaiseksi kuin halusi. Jotakin se sai varmaan aikaan ihmisten päissä, mutta tuskin mitään positiivista.
Ongelman ydin oli siinä, että yhteiskunnasta oli hävitetty demokratia ja siihen kuuluvat ajattelun- ja sananvapaus. Ajettiin härkäpäisesti kommunistisen puolueen päättämää mallia kansalaisten mielipiteestä välittämättä, tunnetuin seurauksin.
Tästä on loogisesti lyhyt harppaus nykyiseen Euroopan Unioniin. Se perustettiin eurooppalaisten maiden yhteistyöelimeksi. Mutta EU on osoittanut juuri niitä piirteitä, joista Neuvostoliiton kokemuksen perusteella varoitettiin. Se ei piittaa demokratiasta ja ihmisten mielipiteistä. Kommunistisen puolueen paikalla on EU:n poliittinen "eliitti", joka on päättänyt millainen EU:sta pitää tulla. Siihen kuuluvat liittovaltio, kansallisvaltion hävittäminen - ja taas jokin omituinen hanke uudenlaisen ihmisen luomisesta.
EU vaientaa sananvapautta, pakottaa maita liturgian mukaiseen toimintaan ja samalla yrittää hävittää eurooppalaisten maiden identiteetin valtavalla muuttoliikkeellä. Tuota prosessia jotkut ovat alkaneet kutsua väestönvaihdoksi. Sinänsä se on kuolemaan tuomittu hanke, mutta tulee tuhoamaan monia eurooppalaisten maiden mahdollisuuksia epäonnistuessaankin. Yhä tänäkin päivänä esimerkiksi Viro ja Latvia yhä kärsivät siitä venäläistämisenä ilmenneestä väestönvaihtohankkeesta, jota Neuvostoliitto toteutti - 30 vuotta Neuvostoliiton romahduksen jälkeen.
Tapio Puolimatka kirjoittaa oheisessa blogissa EU:ssa käynnissä olevasta ihmiskuvan muuttamisesta. Sitä suomalaiset puolueet kuuliaisesti toteuttavat. Persut ja kristilliset taitavat harata vastaan.
Edelleen EU:n tavoitteena on tehdä keskusjohdettu liittovaltio. Siinä Suomi katoaa pohjoisen tundravyöhykkeen luonnonsuojelualueeksi. Jotkut Suomessa avoimesti hehkuttavat liittovaltiolle, mutta valtaosa kansalaisista vastustaa sitä. Siksi liittovaltiota ei ajeta avoimesti eikä suinkaan järjestetä kansanäänestystä siitä, pitäisikö Suomen mennä liittovaltioon. Liittovaltiota toteutetaan askel kerrallaan koko ajan valehdellen ihmisille, että ei olla menossa liittovaltioon.
Ylipäätään kansanäänestyksiä ei EU:ssa enää saisi järjestää, kun kansalaiset ovat monta kertaa äänestäneet vastoin EU-eliitin tahtoa vastaan. Kansa on kuulemma liian tyhmää päättämään asioista. Alkuaikoina EU-eliitti tykkäsi järjestää kansanäänestyksiä, koska uskoi niin saavansa "oikeutuksen" touhulleen. Kun niin ei käynytkään, kansanäänestykset lopetettiin.
Ainoa paikka, jossa EU:ssa voisi nähdä ripauksen demokratiasta on EU-parlamentti. Ei siis pidä väheksyä sitä, vaan innokkaasti ottaa osaa vaaleihin. Sillä on merkitystä, millaisia MEP:jä parlamentissa on.
Esimerkiksi kysymykseen pitäisikö Välimeren laittomasti ylittävät "siirtolaiset" pelastaa Eurooppaan vai palauttaa Afrikkaan, konkretisoi asiaa selvästi. Kaikkien muiden puolueiden paitsi persujen MEP:ien selvä enemmistö halusi, että ylittäjät tuodaan Eurooppaan. Muistaakseni asiaa kysyttiin jokin aika sitten mielipidekyselyssä ja enemmistö suomalaisista halusi palauttaa heidät Afrikkaan. Mutta nyt ainoastaan persujen ehdokkaista enemmistö oli tätä mieltä.
Ovatko suomalaiset puolueet pettäneet suomalaiset - taas kerran?