F-35 Lightning II

file.php
 
F-35 tracking to SDD flight trials completion by end of year

http://www.janes.com/article/72582/f-35-tracking-to-sdd-flight-trials-completion-by-end-of-year

Lockheed Martin and the F-35 Joint Program Office (JPO) are on track to compete System Design and Development (SDD) flight testing of the Lightning II Joint Strike Fighter (JSF) programme before the end of the year, it was announced on 25 July.

he remaining development flight testing includes validating the final release of Block 3F software, F-35B ‘ski jump’ testing, F-35B austere site operations, high-Mach loads testing for both the F-35B and F-35C, and completion of the remaining weapons delivery accuracy tests.

We are well positioned to complete air vehicle full [Block] 3F and mission systems software development by the end of 2017,” Jeff Babione, Lockheed Martin's executive vice-president and general manager for the F-35, said.
 
file.php
 
Lockheed Martin F-35s Surpass 100,000 Flight Hours, SDD Completion on Track

https://www.f35.com/news/detail/loc...100000-flight-hours-system-development-and-de

The remaining development flight testing includes validating the final release of 3F software, F-35B ski jump testing, F-35B austere site operations, high-Mach Loads testing for both the F-35B and F-35C and completion of the remaining weapons delivery accuracy tests.
Major SDD fleet test milestones in recent months include:
  • Completed testing for the F-35A’s final envelope involving high risk ‘edge of the envelope’ maneuvers, stressing the aircraft to its limits in structural strength, vehicle systems performance, and aerodynamics while proving excellent handling qualities.
  • Completed all U.K. Weapon Delivery Accuracy tests for the AIM-132 ASRAAM and Paveway IV weapons, and completed 45 of 50 SDD Weapon Delivery Accuracy tests including multiple target and multiple shot engagements as well as internal gun and centerline external pod 25mm gun accuracy tests.
  • Performed multi-ship mission effectiveness tests, such as Offensive Counter-Air and Maritime Interdiction, demonstrating the performance of the F-35 System.
 
Viimeksi muokattu:
388th Fighter Wing (Hill) Begins External Pylon Training

http://www.aerotechnews.com/blog/20...g-increases-f-35a-weapons-payload-capability/

f35-pylon1.jpg

Active duty and Reserve Airmen at Hill Air Force Base, Utah, recently initiated certification training to load external pylons on F-35A Lightning IIs assigned to the 388th Fighter Wing.

The removable pylons are used to secure external munitions under the aircraft’s wings, greatly enhancing its combat capability.

As a multi-role stealth fighter, the F-35A can be configured to suit a variety of missions. The jet is designed to carry up to 18,000 pounds of munitions on 11 internal and external weapons stations depending on mission requirements.

Until now, maintainers and pilots have been training operationally here with internally-loaded munitions. Mounting the external pylons for the first time operationally is another important milestone in completing our combat capability blueprint, said Col. Michael Miles, 388th Maintenance Group commander.

“Increased weapons payload capability helps the F-35A become the weapons delivery platform of choice for combatant commanders,” Miles said. “It places the Air Force’s only combat capable F-35A unit at the forefront of planning for future combat operations”

The jets won’t employ weapons from the pylons until the “Block 3F” aircraft software upgrade is fielded later this year.

“This training is vital to identifying technical issues with installation procedures that may not have (already) been identified,” said Master Sgt. Cristopher Hilliard, 388th Aircraft Maintenance Squadron.

This training provided F-35A maintainers the opportunity to change the jet’s configuration before they’re required to do it in combat or an environment with a high-operations tempo and will provide insight for future operational units across the Air Force, Hilliard said.
 
Jokin ei täsmää F-35 virallisten suorituskykyarvojen ja noiden nousujen suhteen, joita ovat alkaneet esittämään. Silmämääräisesti se kuuluisa tehopainosuhde olisi kovempi kuin Rafalella, Raptorilla ja Typhoonilla. Tai sitten eivät menetä energiaa samalla tavalla vetäessään pystyyn.
Minuutin kohdalta (about) hyvää asiaa... snap that enemy kill chain... eli miksi noita ei saa tonttiin vaikka ne aluksi havaitsisikin.

 
Jokin ei täsmää F-35 virallisten suorituskykyarvojen ja noiden nousujen suhteen, joita ovat alkaneet esittämään. Silmämääräisesti se kuuluisa tehopainosuhde olisi kovempi kuin Rafalella, Raptorilla ja Typhoonilla. Tai sitten eivät menetä energiaa samalla tavalla vetäessään pystyyn.

Tästä olisi mukava kuulla hieman tarkemmin. Noissa kolmessa on ainakin laskennallisesti potentiaalia koviin nousuihin.

@BarrelNut :n linkkaaman Oshkosh-videon perusteella ei teho-painosuhde näyttäisi mitenkään tavattoman ihmeelliseltä, kone vetää nousun jälkeen pystyyn ja kippaa yli olan melko pian sen jälkeen (mikä kuuluu näytöstä varten suunniteltuun ohjelmaan). Sen sijaan kiinnittäisin huomiota siihen, että kone pysyy videon perusteella ilmeisen hyvin hallinnassa nousun ja liikesarjan aikana. Alkunopeus nousuun lähdettäessä ei ole mahdottoman suuri.

Näytöksissä kaikki koneet lentävät aika lailla optimoiduilla painoilla, mikä mahdollistaa näyttävän lentelyn. F-35:n moottorissa on tehoa ja voimaa kuin pienessä kylässä, siitä ei liene epäilystä.

Todellisten ja ilmoitettujen suorituskykyjen suhteen lienemme lähes kaikki yhtä autuaan tietämättömässä tilassa (paitsi pro tietäjät, joilla on varma tieto asioista ;)).
 
Kun esität tällaisen villin takaa-ajoskenaarion suoraan lännenelokuvista, voisitko antaa myös pari muutakin muuttujaa?
Ihan vaikka lukemalla ilmataistelukuvauksia vaikka Ilmari Juutilaisesta modernimpaan Giora Epsteiniin. Takaa-ajot eivät ole kadonneet. Ja vaikka Mach2 kun seuraa Mach 1.6 lentävää kohdetta, niin eiköhä laukaisu etäisyydelle päästä ihan kohtuu ajassa
 
Jokin ei täsmää F-35 virallisten suorituskykyarvojen ja noiden nousujen suhteen, joita ovat alkaneet esittämään. Silmämääräisesti se kuuluisa tehopainosuhde olisi kovempi kuin Rafalella, Raptorilla ja Typhoonilla. Tai sitten eivät menetä energiaa samalla tavalla vetäessään pystyyn.

Kannattaa tutkailla videoita tarkemmin. :)

Tuossa F-35 otti mailin laukan verran vaakasuoraan vauhtia ensin.

Tässä Rafale tekee saman seisovilta jaloilta.


Kohdasta 2:00
 
Kannattaa tutkailla videoita tarkemmin. :)

Tuossa F-35 otti mailin laukan verran vaakasuoraan vauhtia ensin.

Tässä Rafale tekee saman seisovilta jaloilta.

Lisäksi huomioitavaa, että jälkimmäisessä Rafale suorittaa nousun jälkeen noin 6-8 minuutin esityksen lähinnä jälkipoltolla, eli luultavasti täydellä sisäisellä 4,7t kuormallaan. Oshkoshin F-35 nousee esittämään Heritage Flightia, mikä sisältää näyttävän nousun jälkeen muutaman ohilennon 200KIAS. Kuormaa siis ehkä pari tonnia max.

(Ei se ihan mailia ottanut vauhtia, mutta jonkin verran kuitenkin. Öbaut ehkä saman verran mitä F-22 ja F-15 on tottunut ohjelmassaan ottamaan. Rafalella otetaan toisinaan samanlainen matalakiihdytys; riippuu minkä vuoden näytösohjelmasta on kyse. Ranskalaisilla on joka tapauksessa aina aggressiivisimmat näytösotteet, oli koneena M2000 taikka Rafale : ) )

Mutta ei oleellinen asia tokikaan; joka tapauksessa F-35:ssä on riittävästi tehoa näyttävään nousuun, jos sillä on puolisen tankillista tai alle.
 
Viimeksi muokattu:
EI tuo Rafalen kovin ihmeelliseltä näytä, loivemmin tuo rafale näyttää nousuun lähtevän kuin tässä...


Jotenkin noista Rafalen liikkeistä puuttuu se räjähtävä nose pointing kyky mikä näkyy Lockheedin koneissa:


vs:

 
Viimeksi muokattu:
Riippuu kuvakulmasta. Kulma on yleensä aina loivempi kuin miltä se näyttää. Tässä hyvä kompilaatio (tämän vuoden?) kaarroksista ja nousuista. (...kun ei F-35 ole Amerikassa vielä muita liikkeitä tehnyt)


Hidaslennot on yleensä 25-30°, joillain koneilla enemmän (F-22:lla kait liki 40° kääntyvien suihkujen turvin, mutta ei juuri kellään muulla). Yleisöä kohti hidaslentävä Eurofighter näyttää todella pystysuoralta mutta ei sekään taida yli kolmeakymmentä astetta olla. Pystysuoran näköiset nousut yleensä 40-60°, kun ei haluta menettää aerodynaamista lentotilaa ja ilmanopeutta pitäisi hiukan ylläpitää.
 
Viimeksi muokattu:
Vertailu olisi helpompaa, jos koneet lentäisivät samaan aikaan samoilla nopeuksilla ja tekisivät manööverit yhtäaikaisesti.

Rafale liikkuu liukkaasti ja räväkästi, siitä ei pääse yli eikä ympäri. Tuore video, jonka @Mustaruuti postasi, viestii juuri tätä sanomaa. Jähmeä ei ole sana, joka tulee Rafalen näytöslennoista mieleen. Kone piirtää ilmaan kaarrosta kuin sirpin terä.

Videoilla F-35:n tehdessä sivuttaiskaartoa kone oikaistaan aina nokan osoittamisen jälkeen. Olisiko niin, että noissa tilanteissa ilmanopeus laskee sen verran, että pitää käväistä vaaka-asennossa? Kaartoliikkeeseen lähtiessä nopeus ei näytä huimalta (huom. subjektiivinen arvio), mikä saattaa vaikuttaa kulmikkaan käännöksen tarpeeseen. Koneen näytösohjelmassa on aika paljon osioita, joissa nopeutta bliidataan nokkaa osoitettaessa. Poikkeutuskulmat ovat näissä liikkeissä optisesti tarkasteltuna (kiitos Keke R.) melko suuria ja tapahtuvat nopeasti, joten nopeuden hiipuminen ei ole mikään ihme. Liikkeiden räjähtävyyttä en sen sijaan osannut videoista huomata. Täytyy varmaan ostaa uudet lasit.

Kunpi vai kanpi? Molemmissa on varmasti puolensa. Yksi tykkää äidistä, toinen tyttärestä.
 
Back
Top