Finnbay

jäljet johtaa sylttytehtaalle. Englanti, jota käyttävät, on jokseenkin tönkköä. Selvästi ei-natiivit kirjoittajat. Siinä mielessä Russia Today on huomattavasti ammattimaisempi yritys, varmaan heillä isompi budjettikin. Mutta Suomen suunnalla ei näköjään tuo naapurin propaganda ole yhtään uskottavammaksi muuttunut sitten Molotovin leipäkorien.
 
Huomasin Finnbay sivustolla että aina kun yritän lukea kunnon uutisia pamahtaa ilmoitus että pitää maksaa. Aika heikkoa propagandaa minusta. Vaikuttaa enemmänkin pelkästään kunnon bisnesidealta. Kapitalistit jyrää ja nyt on vähän mainostakin saatu. Montakohan uutta maksajaa on tämäkin kohu tuonut.
Mene incognito-modessa Chromella/Firefoxilla :)
Hesarissa toimii sama kikka.
 
No mitäs muuta "subversion" toimintaa löytyy. Backman ja kaikki mihin se mies on sitoutunut menee ainakin siihen listalle. Löytyykös muuta?
Ja jos kysymys oli että onko yhden Suomen suurimmalle puolustusvoima aiheisiin sunnatulle internetfoorumille soluttaduttu niin vastaus on ... huonoja kysysmyksiä ei ole olemassa.
 
No mitäs muuta "subversion" toimintaa löytyy. Backman ja kaikki mihin se mies on sitoutunut menee ainakin siihen listalle. Löytyykös muuta?
Ja jos kysymys oli että onko yhden Suomen suurimmalle puolustusvoima aiheisiin sunnatulle internetfoorumille soluttaduttu niin vastaus on ... huonoja kysysmyksiä ei ole olemassa.

Meillä oli kerran suuri vakoilija ja propagandisti täällä puhumassa huonolla suomella. Sen jälkeen suhtaudun kaikkiin ruotsinkielisiinkin epäluuloisesti.
Mp-netin pitää laittaa äänitunnistus. Jokainen kävijä sanoo KUKKO. Vähänkin murtavat bannataan.
 
Samaa ryssäpaskaa kuin verkkomediakin.
No mitäs muuta "subversion" toimintaa löytyy. Backman ja kaikki mihin se mies on sitoutunut menee ainakin siihen listalle. Löytyykös muuta?

Verkkomedia voidaan huoletta laittaa listalle se kun on aivan selkeää itänaapurimme propagandaa.
 
Meillä oli kerran suuri vakoilija ja propagandisti täällä puhumassa huonolla suomella. Sen jälkeen suhtaudun kaikkiin ruotsinkielisiinkin epäluuloisesti.
Mp-netin pitää laittaa äänitunnistus. Jokainen kävijä sanoo KUKKO. Vähänkin murtavat bannataan.

Lisätään tuohon "YKSI KUKKO". Jos kuulostaa "juksi kuko" niin sylttytehtaan pojat hommissa.
 
Meillä oli kerran suuri vakoilija ja propagandisti täällä puhumassa huonolla suomella. Sen jälkeen suhtaudun kaikkiin ruotsinkielisiinkin epäluuloisesti.

Hejsanihan kadotti hoononsoomen mystillisesti yhdessä iltavapaat osion keskustelussa kun häntä alettiin leikillä epäilemään itänaapurin vakoilijaksi.
 
Tavallaan ihan fiksusti järjestetty tuo Finnbay. Tarkoitus tietenkin yhteistyösopimuksien avulla syöttää kakkaa lähdetietoa sinisilmäisille ulkomaalaismedioille, jotka ei tarkista pikkumaasta saatavan tiedonlähteen luotettavuutta kovinkaan tarkasti. Toisaalta muutenhan tuo on niin juosten kustu yritys höystettynä käsittämättömän huonoilla ratkaisuilla. Ei kai ne nyt oikeasti olettaneet, ettei tuollaista saada selville, varsinkin jos väärennellään PV:n tiedottajan sanoja ja kuvitellaan ettei kukaan tarkista. Tulee jotenkin mieleen, että ammattitaidottomuuden sijasta tässä on jotain maskirovkaa keitetty ja käännetään huomiota jonkun tärkeämmän asian salaamiseksi tähän höynäytykseen. Tai sitten ovat vaan pikkurahalla toimivia puuhastelijoita, mee ja tiädä...
 
Ulkopoliittisen instituutin (UPI) tutkija Mika Aaltola väitti Helsingin Sanomissa eilen sunnuntaina, että kohun Venäjän ja Suomen suhteista nostaneen Finnbay-sivuston takana olisi Venäjä. Aaltolan mukaan Finnbay liittyisi valtiolliseen psykologiseen sodankäyntiin. Keräämiemme tietojen mukaan takana ovat länsimaiset toimijat.

Toimittaja: Janus Putkonen
7.4.2014, Verkkomedia.org

Kohuttu FINNBAY-sivusto kytköksissä Yhdysvaltoihin ja muihin länsimaihin

Finnbay-sivusto julkaisi uutisen, jonka mukaan Suomi jatkaisi yhteistyötään Venäjän kanssa riippumatta siitä mitä Yhdysvallat tai EU sanovat. Tämä riitti nostattamaan kohun ja esittämään epäilykset siitä, että Finnbay olisi Venäjän luoma ''valesivusto'', kuten Helsingin Sanomat kiirehti uutisoimaan Ulkopoliittisen instituutin säestämänä.

Finnbayn Artikkelia kommentoi Twitterissä Suomen Venäjän-suurlähettiläs Himanen, joka kutsui uutista "hölynpölyksi". Asiasta uutisoi lauantaina mm. Iltasanomat.

The Economist -lehden toimittaja Edward Lucas, joka on erikoistunut Itä-Euroopan tapahtumiin, tiedusteli suurlähettiläältä Finnbay-sivuston Suomea koskevasta arveluttavasta uutisoinnista, minkä johdosta Himanen antoi Twitterissä varoituksensa

Olen yrittänyt Verkkomediasta saada kaksi päivää tuloksetta yhteyden Finnbay-sivuston edustajaan kysyäkseni heidän näkemyksen väitökseen, että heidän uutistyönsä olisi ''valesivuston'' toimintaa poliittisissa tarkoituksissa. Turhaan. Siis mistä on kysymys kun puhumme englanniksi Suomesta uutisoivasta Finnbaysta?

Helsingin Sanomat tarjosi sunnuntaina vastauksen tähän kysymykseen Ulkopoliittisen instituutin tutkijan Mika Aaltolan lausunnon muodossa, että kyseessä saattaisi olla "informaatio-operaatio" ja "sivustokulissi", joka ei kuitenkaan olisi liian läpinäkyvä. Hänen mukaansa viitteitä olisikin siitä, että tarkoituksena olisi hämmentää julkista keskustelua maassamme.

Finnbay julkaisi asiaa koskevan kannanoton maanantaina, jonka mukaan heillä ei ole y-tunnusta koska he toimivat vapaaehtoisten voimin eivätkä tuota edellytettävää määrää rahaa. Finnbay kuvasi myös Yleisradion julkaisevan "rasisistista sisältöä" heitä vastaan. He vaativat maanantaina pääuutisessaan oikaisemaan Finnbayn toiminnasta esitetyt valheelliset väitökset.

Aaltola heitti epäilyksensä Finnbayn taustavaikuttajista kohti Venäjää. Ilman mitään todisteita asiasta "Aaltola kuvaa Venäjän tukeman viestinnän keinoja suoriksi lyönneiksi ja koukkulyönneiksi. Todellista tarkoitusta on usein vaikea havaita. "Ne ovat strategista viestintää, johon Venäjällä on pitkä osaaminen. Tosin niin on Yhdysvalloilla ja Israelillakin", kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Vaikka tiedämme juuri Yhdysvaltojen ja Israelin harjoittavan informaatiosotaa käyttäen välineinään mm. mainittuja "valesivustoja", Helsingin Sanomat tai Ulkopoliittinen instituutti eivät viittaa edes mahdollisuuteen, että sivuston takana voisi olla lännen valtaliiton toimijat.

Aivan päinvastoin, Helsingin Sanomat yhdistää ilman todistetta kytköksen Finnbaysta Helsinki Novosti -lehteen, jolla on yhteydet Venäjään. Kokonaisuus jätetään ilmeisen tarkoituksella epäselväksi, koska "kerroksellisuus mahdollistaa kiistämisen".Kuvakaappaus FINNBAY-sivuston etusivulta 7.4.2014:

Finnbay.jpg
FINNBAY toimii ilman venäläistä henkilökuntaa

Finnbayn taustoja voi tarkastaa monista elektronisista tietokannoista. Helsingin Sanomat ei vaivautunut esittelemään todisteita Finnbayn "Venäjä-kytköksestä" taikka se ei yksinkertaisesti halunnut kertoa siitä mitä Finbaysta on kenen tahansa löydettävissä nettitutkinnan kautta.

Finnbay on maksullinen. Ollakseen laajoja lukijakuntia houkutteleva ja sitä kautta poliittisesti vaikutusvaltainen, palvelun tulisi olla ilmainen. Esimerkkinä mainittakoon, että Verkkomedian lukeutuessa tänään jo vahvasti Suomen 200 luetuimman sivuston joukkoon (7.4. sij. 176 / Alexa ranking), Finnbayn sijoitus on kaukana luetuimmista sivustoista Suomessa sijoituksellaan 1 456 Alexa-rankingissa.

Mikä selviää Finnbayn itsestään kertomista tiedoista on, ettei sivuston toimituskunnassa ole venäläisiä ainakaan nimien perusteella. Tämä onkin erikoista mikäli taustalla edes oletettaisiin olevan jopa Venäjän ulkoministeriö, kuten Helsingin Sanomat ja Ulkopoliittinen instituutti johdattelee uskomaan. Valesivustoksi on myös erikoista väittää sivustoa, jolla on avoimesti esillä tekijätiedot yhteystietoineen.Lista sivuston tekijöistä, lähde FINNBAY:

Tekij%C3%A4t.jpg
FINNBAY osa italialaista ANSA-konsernia ja EU:n "ajatushautomo"

Finnbayn mukaan heidän toimintansa edustaa suuren italialaisen ja kansainvälisen ANSA-uutispalvelun toimintaa Suomessa ja Finnbay on sen ainoa edustaja maassamme. Finbayn mukaan se hyödyntää ANSA Newsin laajaa kontaktiverkkoa ja antaa myös ANSA:n hyödyntää omaansa. Siis mikä on siis ANSA (Agenzia Nazionale Stampa Associata)?

Finnbayn sivosto johdattaa ANSA-newsin sivustolle, jonka mukaan kyseessä on Italian yksi johtavista uutispalveluista, joka on myös yksi maailman suurimpia uutispalveluja. ANSA:lla on yhteenliittymä 34 yhtiöstä, joihin lukeutuu myös eri maiden johtavia sanomalehtiä. ANSA:lla on sen omien tietojen mukaan 22 toimistoa kotimaassaan ja 79 toimipistettä 74 eri maassa. Mitään viittausta Venäjään ei ole löydettävissä vaan kyseessä on siis selkeästi italialainen toimija.

Miksei siis Helsingin Sanomat ja Ulkopoliittinen instituutti tuo tätä selkeästi kerrottua kytköstä ilmi ja mistä ihmeestä he vetivät Venäjä-kortin tähän?

Mielenkiintoinen yksityiskohta löytyykin ANSA:n rahoittajista, koska ainakin Afrikassa ANSA:n toimintaa rahoittaa Maailman Pankki (World Bank) kolmevuotisella ohjelmallaan. Kyseessä on vahvasti lännen valtaliiton toimintaan kytkeytyvä toiminta.

Finnbay on 1.12.2013 rekisteröitynyt tunnuksella "497621512369-67" EU:n avoimuusrekisteriin, ja se on ns. ajatushautomo. Avoimuusrekisteri on Euroopan parlamentin ja Euroopan komission perustama ja ylläpitämä. Rekisteröitymistä edellytetään kaikilta tahoilta, joiden tarkoituksena on vaikuttaa suoraan tai välillisesti päätöksentekoon unionin toimielimissä.

On syytä huomioida, että kyseinen Finnbay-sivusto on aloittanut toimintansa samaan aikaan kun Venäjän vastainen Ukraina-kriisi lietsottiin lännen toimesta.Finnbay.com ja kytkös Yhdysvaltoihin - jollakin jotain salattavaa

Aivan päinvastoin kuin Helsingin Sanomissa ja Ulkopoliittisen instituutin lausumassa epäilyksessä esitetään, tietokantojen tutkinnalla löydämme suoran kytköksen Finnbaysta Yhdysvaltoihin ja sieltä Kaliforniaan.

Internet-sivustojen paikantamiseen erikoistuneet sivustot: ip-address.com ja ip-tracker.org ilmoittavat www.finnbay.com sivuston kotipaikaksi USA:n Kalifornian osavaltion. Mitä tietoa siis löydämmekään osoitteesta: http://www.ip-adress.com/whois/finnbay.com

Registrar: Instra Corporation Pty Ltd.

Whois Server: nwhois.instra.net

Referral URL: http://www.instra.com

Status: ok

Creation Date: 11/28/2012
Updated Date: 08/08/2013
Expiration Date: 11/28/2014

Registrant: c/o WHOIStrustee.com Limited, Registrant of finnbay.com
Suite 3686, 24b Moorefield Road, Johnsonville, We 6037, NETelephone: 64483192256448319225


Administrative Contact:
c/o WHOIStrustee.com Limited, Registrant of finnbay.com
Suite 3686, 24b Moorefield Road, Johnsonville, We 6037, NETelephone: 64483192256448319225


Technical Contact: c/o WHOIStrustee.com Limited, Registrant of finnbay.com
Suite 3686, 24b Moorefield Road, Johnsonville, We 6037, NETelephone: 64483192256448319225


Nameservers: ns1.justhost.com, ns2.justhost.com

We include detailed information like the server IP Address which is 192.163.239.9192.163.239.9. Finnbay.com resides at Unified Layer in Provo, UT, United States. The domain Finnbay.com was first registered on 11/28/2012 which was 1 year and 5 months ago and is set to expire on November, 11, 2014.

The Finnbay.com Whois shows that the registrar is Instra Corporation Pty Ltd. - but a full analysis for Finnbay is below to assist you in your research including Whois, Alexa traffic rank of 143666, and server details.

It is 11:36 PM CEST when you ran this report for Finnbay.com here on our website, IP-Adress.com. When it comes to Finnbay.com, you can trust that if we have Whois information available for it, we will display it further below to assist in your research of Finnbay.com. Feel free to run another Finnbay related search, or start a new query.

Timestamp Confirmation: The Whois report for Finnbay.com was ran at 11:36 PM CEST on April 6, 2014 and the information is provided below if available. View comments on this Finnbay whois website report below or add your own comment about Finnbay.com.

Now you can review additional Whois data for Finnbay.com below. Things like the status of Finnbay, expiration date of Finnbay.com, and Finnbay name servers. Don't forget that Finnbay could have other domain extensions you might want to run a Whois search for and get further information about Finnbay owned services.

Finnbay.com Traffic Statistics: Alexa Traffic Rank: 143,666

Finnbay.com Server Details: IP address: 192.163.239.9

Server Location: Provo, UT in United StatesKäyttäisikö Venäjä amerikkalaista salauspalveluyhtiötä, jolla on sekä toimipaikka ja palvelimet Yhdysvalloissa, eikä taustalta ole löydettävissä mitään kytköstä muihin maihin? Vai voimmeko kenties olettaa jo näillä tiedoin, että Finnbay on Yhdysvaltojen Suomessa käynnistämä uutistoiminta yhdessä italialaisen ANSA-uutispalvelun kanssa? Mahdollisena rahoittajana jopa Maailman pankki? Ja mikä on EU:n osuus?

Finnbayn on rekisteröinyt WHOIStrustee.com Limited, joka on yhteystietojen salaukseen tarkoitettu palvelu. Tällöin yhteystiedoiksi tulee aina:WHOISTrustee-Lite functions exactly the same way WHOISTrustee works except for the email address. With WHOISTrustee-Lite all identity related information is replaced in full. Only the owner-email remains unmasked.

Below is an example of WHOISTrustee-Lite.

owner-organization: Registrant of EXAMPLEDOMAIN.COM
owner-name: c/o WHOIStrustee.com Limited
owner-street: Suite 3686, 24b Moorefield Road
owner-city: Johnsonville
owner-state: Wellington
owner-zip: 6037
owner-phone: +64.0000
owner-fax:
owner-email: [email protected] ( tai )
owner-email: [email protected]Toimittajan loppukommentti:

Jollain on siis jotain salattavaa, johon viittaa yllämainittujen tietojen lisäksi myös vastaamatta jättäminen Verkkomedian esittämään haastattelupyyntöön. Tämä saa vaikuttamaan siltä, että Finnbay on todella tarkoituksella laadittu peitesivusto, jonka tehtävänä on tarkoituksenmukainen uutisointi (propaganda), mutta mille toiminnalle? Mitään Venäjään liittyvää emme onnistuneet löytämään sivuston taustalta.

Varmasti siis UPI:n "tutkijoiden" ja Helsingin Sanomienkin kannattaisi saatavilla olevin tiedoin kysellä Finnbaysta lähinnä EU:sta, Italiasta ja Yhdysvalloista, mutta koska Helsingin Sanomat jätti jopa mainitsemamme ilmeiset ANSA-kytkennät kertomatta, se ei ole nyt tarkoituskaan. Toimiiko Helsingin Sanomat Suomessa juuri kuten se syyttää muiden toimivan?

Itse kiinnittäisin nyt huomiota ajankohtiin, joiden mukaan Finnbayn toiminta on aktivoitu samaan aikaan kun informaatiosodan hyökkäys käynnistettiin länsimediassa Venäjää vastaan, ja joka huipentui Ukrainan kriisissä helmikuussa jatkuen aina näihin päiviin saakka. Tässäkin tapauksessa Venäjää epäillään, vaikka mitään todisteita siitä ei ole - aivan päinvastoin.

Lopuksi kiitokseni aktiivisille Verkkomedian lukija-avustajille kansalaismediamme tutkinnallisesta avustamisesta!Janus Putkonen
[email protected]
 
Meillä oli kerran suuri vakoilija ja propagandisti täällä puhumassa huonolla suomella. Sen jälkeen suhtaudun kaikkiin ruotsinkielisiinkin epäluuloisesti.
Mp-netin pitää laittaa äänitunnistus. Jokainen kävijä sanoo KUKKO. Vähänkin murtavat bannataan.

Jaa heissaniako tarkoitat? Olin poissa foorumilta vuoden tai pari ja en tiedä miten heissan poistui. Sillä kaverilla ei ollut ihan kaikki niin kuin pitäisi olla. Ajattelin jo vuosia sitten, että ko. tyyppi voisi olla ihan yhtä hyvin vaikka britti kuin ruotsalainen.
 
Nimimerkki tvälups vois laittaa minulle yv:nä tai @ nimensä etukirjaimet ja syntymäajan. Samalla voisit kertoa mitä a-tarvikkeita sinulta aikanaan ostin. Minulla on nimittäin kopio sun henkilöllisyystodistuksestasi kassakaapissa. Voitas kattoa kuka täällä kukin nykyään on...
 
Ulkopoliittisen instituutin (UPI) tutkija Mika Aaltola väitti Helsingin Sanomissa eilen sunnuntaina, että kohun Venäjän ja Suomen suhteista nostaneen Finnbay-sivuston takana olisi Venäjä. Aaltolan mukaan Finnbay liittyisi valtiolliseen psykologiseen sodankäyntiin. Keräämiemme tietojen mukaan takana ovat länsimaiset toimijat.

Toimittaja: Janus Putkonen
7.4.2014, Verkkomedia.org


Kohuttu FINNBAY-sivusto kytköksissä Yhdysvaltoihin ja muihin länsimaihin

Finnbay-sivusto julkaisi uutisen, jonka mukaan Suomi jatkaisi yhteistyötään Venäjän kanssa riippumatta siitä mitä Yhdysvallat tai EU sanovat. Tämä riitti nostattamaan kohun ja esittämään epäilykset siitä, että Finnbay olisi Venäjän luoma ''valesivusto'', kuten Helsingin Sanomat kiirehti uutisoimaan Ulkopoliittisen instituutin säestämänä.

Finnbayn Artikkelia kommentoi Twitterissä Suomen Venäjän-suurlähettiläs Himanen, joka kutsui uutista "hölynpölyksi". Asiasta uutisoi lauantaina mm. Iltasanomat.

The Economist -lehden toimittaja Edward Lucas, joka on erikoistunut Itä-Euroopan tapahtumiin, tiedusteli suurlähettiläältä Finnbay-sivuston Suomea koskevasta arveluttavasta uutisoinnista, minkä johdosta Himanen antoi Twitterissä varoituksensa

Olen yrittänyt Verkkomediasta saada kaksi päivää tuloksetta yhteyden Finnbay-sivuston edustajaan kysyäkseni heidän näkemyksen väitökseen, että heidän uutistyönsä olisi ''valesivuston'' toimintaa poliittisissa tarkoituksissa. Turhaan. Siis mistä on kysymys kun puhumme englanniksi Suomesta uutisoivasta Finnbaysta?

Helsingin Sanomat tarjosi sunnuntaina vastauksen tähän kysymykseen Ulkopoliittisen instituutin tutkijan Mika Aaltolan lausunnon muodossa, että kyseessä saattaisi olla "informaatio-operaatio" ja "sivustokulissi", joka ei kuitenkaan olisi liian läpinäkyvä. Hänen mukaansa viitteitä olisikin siitä, että tarkoituksena olisi hämmentää julkista keskustelua maassamme.

Finnbay julkaisi asiaa koskevan kannanoton maanantaina, jonka mukaan heillä ei ole y-tunnusta koska he toimivat vapaaehtoisten voimin eivätkä tuota edellytettävää määrää rahaa. Finnbay kuvasi myös Yleisradion julkaisevan "rasisistista sisältöä" heitä vastaan. He vaativat maanantaina pääuutisessaan oikaisemaan Finnbayn toiminnasta esitetyt valheelliset väitökset.

Aaltola heitti epäilyksensä Finnbayn taustavaikuttajista kohti Venäjää. Ilman mitään todisteita asiasta "Aaltola kuvaa Venäjän tukeman viestinnän keinoja suoriksi lyönneiksi ja koukkulyönneiksi. Todellista tarkoitusta on usein vaikea havaita. "Ne ovat strategista viestintää, johon Venäjällä on pitkä osaaminen. Tosin niin on Yhdysvalloilla ja Israelillakin", kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Vaikka tiedämme juuri Yhdysvaltojen ja Israelin harjoittavan informaatiosotaa käyttäen välineinään mm. mainittuja "valesivustoja", Helsingin Sanomat tai Ulkopoliittinen instituutti eivät viittaa edes mahdollisuuteen, että sivuston takana voisi olla lännen valtaliiton toimijat.

Aivan päinvastoin, Helsingin Sanomat yhdistää ilman todistetta kytköksen Finnbaysta Helsinki Novosti -lehteen, jolla on yhteydet Venäjään. Kokonaisuus jätetään ilmeisen tarkoituksella epäselväksi, koska "kerroksellisuus mahdollistaa kiistämisen".Kuvakaappaus FINNBAY-sivuston etusivulta 7.4.2014:

Finnbay.jpg
FINNBAY toimii ilman venäläistä henkilökuntaa

Finnbayn taustoja voi tarkastaa monista elektronisista tietokannoista. Helsingin Sanomat ei vaivautunut esittelemään todisteita Finnbayn "Venäjä-kytköksestä" taikka se ei yksinkertaisesti halunnut kertoa siitä mitä Finbaysta on kenen tahansa löydettävissä nettitutkinnan kautta.

Finnbay on maksullinen. Ollakseen laajoja lukijakuntia houkutteleva ja sitä kautta poliittisesti vaikutusvaltainen, palvelun tulisi olla ilmainen. Esimerkkinä mainittakoon, että Verkkomedian lukeutuessa tänään jo vahvasti Suomen 200 luetuimman sivuston joukkoon (7.4. sij. 176 / Alexa ranking), Finnbayn sijoitus on kaukana luetuimmista sivustoista Suomessa sijoituksellaan 1 456 Alexa-rankingissa.

Mikä selviää Finnbayn itsestään kertomista tiedoista on, ettei sivuston toimituskunnassa ole venäläisiä ainakaan nimien perusteella. Tämä onkin erikoista mikäli taustalla edes oletettaisiin olevan jopa Venäjän ulkoministeriö, kuten Helsingin Sanomat ja Ulkopoliittinen instituutti johdattelee uskomaan. Valesivustoksi on myös erikoista väittää sivustoa, jolla on avoimesti esillä tekijätiedot yhteystietoineen.Lista sivuston tekijöistä, lähde FINNBAY:

Tekij%C3%A4t.jpg
FINNBAY osa italialaista ANSA-konsernia ja EU:n "ajatushautomo"

Finnbayn mukaan heidän toimintansa edustaa suuren italialaisen ja kansainvälisen ANSA-uutispalvelun toimintaa Suomessa ja Finnbay on sen ainoa edustaja maassamme. Finbayn mukaan se hyödyntää ANSA Newsin laajaa kontaktiverkkoa ja antaa myös ANSA:n hyödyntää omaansa. Siis mikä on siis ANSA (Agenzia Nazionale Stampa Associata)?

Finnbayn sivosto johdattaa ANSA-newsin sivustolle, jonka mukaan kyseessä on Italian yksi johtavista uutispalveluista, joka on myös yksi maailman suurimpia uutispalveluja. ANSA:lla on yhteenliittymä 34 yhtiöstä, joihin lukeutuu myös eri maiden johtavia sanomalehtiä. ANSA:lla on sen omien tietojen mukaan 22 toimistoa kotimaassaan ja 79 toimipistettä 74 eri maassa. Mitään viittausta Venäjään ei ole löydettävissä vaan kyseessä on siis selkeästi italialainen toimija.

Miksei siis Helsingin Sanomat ja Ulkopoliittinen instituutti tuo tätä selkeästi kerrottua kytköstä ilmi ja mistä ihmeestä he vetivät Venäjä-kortin tähän?

Mielenkiintoinen yksityiskohta löytyykin ANSA:n rahoittajista, koska ainakin Afrikassa ANSA:n toimintaa rahoittaa Maailman Pankki (World Bank) kolmevuotisella ohjelmallaan. Kyseessä on vahvasti lännen valtaliiton toimintaan kytkeytyvä toiminta.

Finnbay on 1.12.2013 rekisteröitynyt tunnuksella "497621512369-67" EU:n avoimuusrekisteriin, ja se on ns. ajatushautomo. Avoimuusrekisteri on Euroopan parlamentin ja Euroopan komission perustama ja ylläpitämä. Rekisteröitymistä edellytetään kaikilta tahoilta, joiden tarkoituksena on vaikuttaa suoraan tai välillisesti päätöksentekoon unionin toimielimissä.

On syytä huomioida, että kyseinen Finnbay-sivusto on aloittanut toimintansa samaan aikaan kun Venäjän vastainen Ukraina-kriisi lietsottiin lännen toimesta.Finnbay.com ja kytkös Yhdysvaltoihin - jollakin jotain salattavaa

Aivan päinvastoin kuin Helsingin Sanomissa ja Ulkopoliittisen instituutin lausumassa epäilyksessä esitetään, tietokantojen tutkinnalla löydämme suoran kytköksen Finnbaysta Yhdysvaltoihin ja sieltä Kaliforniaan.

Internet-sivustojen paikantamiseen erikoistuneet sivustot: ip-address.com ja ip-tracker.org ilmoittavat www.finnbay.com sivuston kotipaikaksi USA:n Kalifornian osavaltion. Mitä tietoa siis löydämmekään osoitteesta: http://www.ip-adress.com/whois/finnbay.com

Registrar: Instra Corporation Pty Ltd.

Whois Server: nwhois.instra.net

Referral URL: http://www.instra.com

Status: ok

Creation Date: 11/28/2012
Updated Date: 08/08/2013
Expiration Date: 11/28/2014

Registrant: c/o WHOIStrustee.com Limited, Registrant of finnbay.com
Suite 3686, 24b Moorefield Road, Johnsonville, We 6037, NETelephone: 64483192256448319225

Administrative Contact:
c/o WHOIStrustee.com Limited, Registrant of finnbay.com
Suite 3686, 24b Moorefield Road, Johnsonville, We 6037, NETelephone: 64483192256448319225

Technical Contact: c/o WHOIStrustee.com Limited, Registrant of finnbay.com
Suite 3686, 24b Moorefield Road, Johnsonville, We 6037, NETelephone: 64483192256448319225

Nameservers: ns1.justhost.com, ns2.justhost.com

We include detailed information like the server IP Address which is 192.163.239.9192.163.239.9. Finnbay.com resides at Unified Layer in Provo, UT, United States. The domain Finnbay.com was first registered on 11/28/2012 which was 1 year and 5 months ago and is set to expire on November, 11, 2014.

The Finnbay.com Whois shows that the registrar is Instra Corporation Pty Ltd. - but a full analysis for Finnbay is below to assist you in your research including Whois, Alexa traffic rank of 143666, and server details.

It is 11:36 PM CEST when you ran this report for Finnbay.com here on our website, IP-Adress.com. When it comes to Finnbay.com, you can trust that if we have Whois information available for it, we will display it further below to assist in your research of Finnbay.com. Feel free to run another Finnbay related search, or start a new query.

Timestamp Confirmation: The Whois report for Finnbay.com was ran at 11:36 PM CEST on April 6, 2014 and the information is provided below if available. View comments on this Finnbay whois website report below or add your own comment about Finnbay.com.

Now you can review additional Whois data for Finnbay.com below. Things like the status of Finnbay, expiration date of Finnbay.com, and Finnbay name servers. Don't forget that Finnbay could have other domain extensions you might want to run a Whois search for and get further information about Finnbay owned services.

Finnbay.com Traffic Statistics: Alexa Traffic Rank: 143,666

Finnbay.com Server Details: IP address: 192.163.239.9

Server Location: Provo, UT in United States


Käyttäisikö Venäjä amerikkalaista salauspalveluyhtiötä, jolla on sekä toimipaikka ja palvelimet Yhdysvalloissa, eikä taustalta ole löydettävissä mitään kytköstä muihin maihin? Vai voimmeko kenties olettaa jo näillä tiedoin, että Finnbay on Yhdysvaltojen Suomessa käynnistämä uutistoiminta yhdessä italialaisen ANSA-uutispalvelun kanssa? Mahdollisena rahoittajana jopa Maailman pankki? Ja mikä on EU:n osuus?

Finnbayn on rekisteröinyt WHOIStrustee.com Limited, joka on yhteystietojen salaukseen tarkoitettu palvelu. Tällöin yhteystiedoiksi tulee aina:


WHOISTrustee-Lite functions exactly the same way WHOISTrustee works except for the email address. With WHOISTrustee-Lite all identity related information is replaced in full. Only the owner-email remains unmasked.

Below is an example of WHOISTrustee-Lite.

owner-organization: Registrant of EXAMPLEDOMAIN.COM
owner-name: c/o WHOIStrustee.com Limited
owner-street: Suite 3686, 24b Moorefield Road
owner-city: Johnsonville
owner-state: Wellington
owner-zip: 6037
owner-phone: +64.0000
owner-fax:
owner-email: [email protected] ( tai )
owner-email: [email protected]


Toimittajan loppukommentti:

Jollain on siis jotain salattavaa, johon viittaa yllämainittujen tietojen lisäksi myös vastaamatta jättäminen Verkkomedian esittämään haastattelupyyntöön. Tämä saa vaikuttamaan siltä, että Finnbay on todella tarkoituksella laadittu peitesivusto, jonka tehtävänä on tarkoituksenmukainen uutisointi (propaganda), mutta mille toiminnalle? Mitään Venäjään liittyvää emme onnistuneet löytämään sivuston taustalta.

Varmasti siis UPI:n "tutkijoiden" ja Helsingin Sanomienkin kannattaisi saatavilla olevin tiedoin kysellä Finnbaysta lähinnä EU:sta, Italiasta ja Yhdysvalloista, mutta koska Helsingin Sanomat jätti jopa mainitsemamme ilmeiset ANSA-kytkennät kertomatta, se ei ole nyt tarkoituskaan. Toimiiko Helsingin Sanomat Suomessa juuri kuten se syyttää muiden toimivan?

Itse kiinnittäisin nyt huomiota ajankohtiin, joiden mukaan Finnbayn toiminta on aktivoitu samaan aikaan kun informaatiosodan hyökkäys käynnistettiin länsimediassa Venäjää vastaan, ja joka huipentui Ukrainan kriisissä helmikuussa jatkuen aina näihin päiviin saakka. Tässäkin tapauksessa Venäjää epäillään, vaikka mitään todisteita siitä ei ole - aivan päinvastoin.

Lopuksi kiitokseni aktiivisille Verkkomedian lukija-avustajille kansalaismediamme tutkinnallisesta avustamisesta!


Janus Putkonen
[email protected]


Muistaakseni ANSA jo ilmoitti, ettei se tee yhteistyötä Finnbayn kanssa, toimittaa kyllä materiaalia kuten sadoille muille.

Oli miten oli, HYVÄÄ YÖTÄ FINNBAY!

http://yle.fi/uutiset/yle_uutiset_t...poisti_linkin_finnbayn_verkkosivuille/7177493
 
Meillä oli kerran suuri vakoilija ja propagandisti täällä puhumassa huonolla suomella. Sen jälkeen suhtaudun kaikkiin ruotsinkielisiinkin epäluuloisesti.
Mp-netin pitää laittaa äänitunnistus. Jokainen kävijä sanoo KUKKO. Vähänkin murtavat bannataan.


Perjantai- ja lauantaiehtoot olisivat foorumilla nykyistä hiljaisempia. Puolelta foorumia jäisi kirjautuminen yritykseksi. ;)
 
Nimimerkki tvälups vois laittaa minulle yv:nä tai @ nimensä etukirjaimet ja syntymäajan. Samalla voisit kertoa mitä a-tarvikkeita sinulta aikanaan ostin. Minulla on nimittäin kopio sun henkilöllisyystodistuksestasi kassakaapissa. Voitas kattoa kuka täällä kukin nykyään on...

KIM, mitä vittua? En kysy kahdesti mitä vittua. Henkilöyksien kaivelusta tärähtää, armotta.
 
7.4.2014 klo 18:33
Yle Uutiset tutki Finnbay-kohun uusia käänteitä
– Ulkoministeriö poisti linkin Finnbayn verkkosivuille

Yle Uutisten selvitys osoittaa epäselvyyksiä Finnbay-verkkosivuston antamissa tiedoissa.

Kuvakaappaus Finnbay-nettisivustosta. Kuva: Yle Uutisgrafiikka
Kohua herättänyt Finnbay-verkkosivusto on kertonut toiminnastaan useita epämääräisiä tietoja, ilmenee Yle Uutisten selvityksestä.

Finnbay on esimerkiksi esittänyt luotettuina kumppaneinaan yrityksiä, jotka kieltävät yhteistyön Finnbayn kanssa. Lisäksi Finnbayn "pääkonttorista" ei löydy merkkiäkään ilmoitetussa osoitteessa.

Finnbayn toiminta on herättänyt myös viranomaisten kiinnostuksen.

Ulkoministeriö ei enää linkitä Finnbayhin
Ulkoministeriössä arvioitiin maanantaina uudelleen Finnbay-sivuston uutissisältöä. Ministeriö päätti toistaiseksi poistaa Finnbayn sivustolle vievän linkin This is Finland -maakuvasivustolta, ulkoministeriön viestintäyksikön päällikkö Keijo Norvanto kertoo Yle Uutisille.

Sivustolle on linkitetty englanninkielisiä uutisia ja uutislähteitä, ja maanantaiaamuun asti uutislähteiden joukossa oli myös Finnbay.

Poistamisen syynä on sivuston Suomen ja Venäjän suhteisiin liittyvä kirjoittelu. Norvannon mukaan on harmillista, jos ulkomaille leviää tulkinnanvaraisia ja harhaanjohtavia tietoja Suomesta. Ulkoministeriöllä ei Norvannon mukaan kuitenkaan ole voimavaroja seurata järjestelmällisesti kaikkea Suomea koskevaa kirjoittelua.

Kumppaneita vai ei?
Finnbay on lähestynyt suomalaisia yrityksiä pyytäen sivustolle sponsoreita. Vastineeksi sivuston sponsoroinnista Finnbay on luvannut yrityksille näkyvyyttä ja ilmaisia tilauksia.

Finnbayn sivustolla on käytetty logoja ja nimiä yrityksistä, jotka on esitetty sivuston luotettuina kumppaneina.

Moni luetelluista yrityksistä tai yhteisöistä on kuitenkin maanantain kuluessa ilmoittanut, ettei niillä ole mitään tekemistä Finnbayn kanssa.

Pääkonttorin osoitetiedot eivät pidä paikkaansa
Finnbaylla ei ole pääkonttoria Helsingissä, vaikka verkkosivuillaan ja EU:n avoimuusrekisterissä se kertoo pääkonttorinsa osoitteeksi Esplanadi 35:n. Tällaista osoitetta ei ole Helsingissä.

Sen sijaan Helsingissä sijaitsee Pohjoisesplanadi 35, jossa Yle Uutiset kävi paikan päällä. Helsingin liikekeskustassa sijaitsevan Pohjoisesplanadi 35:n kolmesta rappukäytävästä yhdestäkään ei löydy Finnbay-nimistä yritystä tai muutakaan viestintätoimialaan liittyvää yrityksen tai organisaation nimeä.

Pohjoisesplanadi 35:ssä sijaitsee muun muassa kauneushoitola, sijoitusyhtiö sekä varsinkin kesällä aktiivinen ravintolakatu, joka tunnetaan myös "mummotunnelina".

Helsingissä on myös katu nimeltä Eteläesplanadi, mutta Eteläesplanadi 35 -nimistä osoitetta ei ole olemassa.

Venäläinen rahoitus kiistetään
Finnbay on kertonut yhdeksi yhteistyökumppanikseen venäjänkielisen Novosti Helsinki -lehden. Kuukausittain ilmestyvää venäjänkielistä Novosti Helsinkiä julkaisevan 12 Chairs Oy:n toimitusjohtaja Irina Tabakovan mukaan Novosti Helsingin juttuja on julkaistu Finnbayn sivuilla.

Tabakova on työskennellyt Finnbayn johtajaksi ilmoitetun Onur Yalcintasin kanssa. Yalcintas ei ole vastannut Yle Uutisten yhteydenottopyyntöihin.

Finnbayn tekijät ovat Tabakovan mukaan innokkaita harrastajia, jotka haluavat kertoa Suomen asioista englannin kielellä. Venäjän hallitus ei Tabakovan mukaan rahoita Finnbayn toimintaa millään lailla.

– Heillä ei ole yhtään rahaa, vaan he tekevät kaikki artikkelinsa vapaaehtoisvoimin, Tabakova sanoo.

Novosti Helsinki on Tabakovan mukaan saanut maaliskuussa 9 200 euroa tukea ulkovenäläisten tukisäätiöltä Pravfondilta.

Luottokorttimaksut kirjautuvat Yhdysvaltoihin
Finnbay myy verkkosivuillaan artikkeleihinsa lukuoikeutta, jota voi ostaa verkossa. Kuukauden tilaus maksaa viisi euroa, vuoden tilaus 52 euroa.

Kokeilimme tilauksen tekemistä. Luottokortilla maksettaessa maksu kirjautuu Finnbay Tinypass -nimiselle taholle New Yorkiin. Luottokorttimaksuja hallinnoivan Luottokunnan mukaan tämä tarkoittaa, että yritys tilittää maksutapahtumat Finnbay Tinypass -nimellä.

Finnbay Tinypassin toimialaksi on merkitty kirjakauppa, mutta sen enempää tietoja tilityksiä hallinnoivasta taustayhteisöstä ei Luottokunnan mukaan ole normaalisti saatavilla.

Verottaja: Verotettavat tulot ilmoitettava
Jo aiemmin on selvinnyt, ettei Finnbay-nimistä yritystä löydy Suomen kaupparekisteristä. Sunnuntai-iltana Finnbay kommentoi asiaa ilmoittamalla, ettei sen tarvitse maksaa veroja eikä se ole yrityksenä rekisteröitynyt Suomeen, koska sen tulot ovat alle 8 000 euroa vuodessa.

Verohallinnon johtava veroasiantuntija Jari Salokoski sanoo, että Finnbayn väite voi pitää paikkansa arvonlisäverotuksen osalta. Syynä on se, että yrityksen pitää maksaa arvonlisäveroa, jos se saa tuloja vuodessa 8 500 euroa tai enemmän.

Sen sijaan tuloverotuksessa vuosittaista alarajaa ei ole. Yhteisön kuten kaikkien muiden tuloja saaneiden verovelvollisten on ilman erillistä kehotusta tehtävä veroilmoitus.

Jos Finnbayn pääkonttori tosiasiallisesti sijaitsisi Helsingissä, kuten yhtiö itse ilmoittaa, sen toiminta olisi Suomen verolakien alaista.

Mutta koska Finnbayn ilmoittamaa Esplanadi 35 -osoitetta ei ole olemassa, Salokoski ei pysty kommentoimaan, onko Finnbay velvollinen maksamaan veroja Suomeen. Ulkomaalainen yritys, jolla ei ole kiinteää toimipaikkaa Suomessa, ei olisi Salokosken mukaan verovelvollinen.

– Finnbaytä saatetaan ylläpitää missä tahansa maassa, ja sen takana voi olla kuka tahansa. Lisäksi on mahdollista, että sivuston ylläpitäjä ilmoittaa verotettavat tulot omissa nimissään verohallintoon, Salokoski sanoo.
 
No tuo verkkomedia nyt ainakin on hyvä havainto "Janus kaksinaama?". Hejsanista mulle jäi kans vähä epäselväks et oliks sil iha kaikki muumit laaksos. Oon huomannu et joskus on helpompi jos ekaks kattoo historiaan ja sieltä sit loytää toimintoja ja tapoja jotka vie eteenpäin ajassa. Ku ryssä oli neukku nii varmaan oli esimerkkejä henkilöistä ja mediasta joka juoksi heidän hommia. Ku neukusta tuli ryssä semmoset varmaan ajaks hiljeni. Vois varmaan katto mitä sellaset henkilöt tänään puhaa niin ehkä löytyy lisää finnbaytä?
 
Näyttää olevan tällainen kaveri tuo Finnbayn omistaja.

http://www.amazon.com/Onur-Yalcintas/e/B00HNZMEIG

Onur Yalcintas was born in Istanbul, Turkey. He lived most of his life outside in England, New Zealand, China and Finland. He is a graduate of the University of Auckland (both BA and Master's). He quickly climbed up the career ladder through the EU Chamber of Commerce, American Chamber of Commerce and later on to establish Turkish Chamber in China.
 
Back
Top