Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Haavoittuneen taistelija kulku hoitoon - Keskustelua evakuointiketjusta.

Viestiketju osiossa 'Muut huoltopalvelut' , aloittaja Deeiii, 12.11.2013.

 1. CV9030FIN

  CV9030FIN Kenraali

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  2,063
  Tykkäykset:
  4,100
  Pisteet:
  636
  Jotta punaiset ristit näkyvillä kaikissa tilanteissa ja että silloin asetta saa käyttää vain itsepuolustukseen ja potilaidensa suojaamiseen.

  Itse taas näen lääkintämiehen normaalina taistelevana kiväärimiehenä jolla on erikoiskoulutus jota käytetään tarvittaessa.
   
 2. Tetra

  Tetra Ylipäällikkö BAN Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  07.01.2013
  Viestejä:
  5,009
  Tykkäykset:
  5,187
  Pisteet:
  1,286
  Onko kenttälääkinnässä tehty jotain muutoksia liittyen hajautettuun taistelutapaan?
   
 3. Mainos 4. proileri

  proileri Majuri

  Liittynyt:
  08.05.2015
  Viestejä:
  1,146
  Tykkäykset:
  1,686
  Pisteet:
  156
  Riippuu tosiaan ihan tehtävästä ja tilanteesta - tietenkään ei kannata pitää helposti havaittavia ristejä esillä jos sillä voi paljastaa oman osastonsa viholliselle. On myös mahdollisuus että ne ristit pidetään piilossa kunnes varsinainen lääkintätoiminta alkaa, monesti ajoneuvoissa ja miehilläkin ristit ovat nopeasti paljastettavissa. Silloin kun ei ole ristejä näkyvissä niin toiminta on normaalia jääkäritouhua, ja jos tilanne muuttuu siten että on kädet täynnä lääkintähommia niin risti esiin ja kivääri alas. Sama huoltoajoneuvossa, haavoittuneita kuljettaessa ristit esillä ja paluumatka ammusten kanssa ilman ristejä.

  Oletettavasti iso osa vastapuolen sotilaista kunnioittaa lääkintäristiä. Resurssien kannalta haavoittunut on kuitenkin viikkoja tai kuukausia poissa pelistä ja sitoo toimintavaroja, kuten myös haavoittuneiden evakuointi, joten haavoittuneiden ja lääkintähenkilöstön ampuminen voi olla jopa huono kokonaisvaikutukseltaan. Riippuu tietenkin vähän tilanteesta - muistaakseni WW2:n aikaan japanilaiset kuitenkin priorisoivat jenkkien lääkintämiehet kohteina, koska sillä oli moraalinen vaikutus. Tietenkin vastapuolena japanilaiset koettiin sen takia entistä epäinhimillisemmiksi, eli sekin osaltaan kalahti omaan nilkkaan.
   
 5. Tetra

  Tetra Ylipäällikkö BAN Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  07.01.2013
  Viestejä:
  5,009
  Tykkäykset:
  5,187
  Pisteet:
  1,286
  Onko tämä ihan vaan stetsonista otettu arvio vai pohjautuuko joihinkin tositapahtumiin?

  Jostain syystä itse epäilen että asia on aivan toisin, mutta myönnän että arvio perustuu puhtaaseen mutuun.

  Näin itsekin olen käsittänyt.

  Edit. Niin siis käsityksesi siitä, että vastapuoli kunnioittaa lääkintäristiä, perustuu tähän? " Resurssien kannalta haavoittunut on kuitenkin viikkoja tai kuukausia poissa pelistä ja sitoo toimintavaroja, kuten myös haavoittuneiden evakuointi, joten haavoittuneiden ja lääkintähenkilöstön ampuminen voi olla jopa huono kokonaisvaikutukseltaan."
   
 6. proileri

  proileri Majuri

  Liittynyt:
  08.05.2015
  Viestejä:
  1,146
  Tykkäykset:
  1,686
  Pisteet:
  156
  Paitsi että se määritellään Geneven sopimuksissa, perustuu myös molempien maailmansotien kokemuksiin, missä haavoittuneita annettiin evakuoida rauhassa ja joskus järkättiin jopa tilapäisiä tulitaukoja sitä varten. Oletettavasti siis jonkin verran kunnioitusta haavoittuneiden hoitoa kohtaan on. Tietenkään tuo ei aina toiminut, kyllä sotavankeja ja haavoittuneita ammuttiinkin, ja esim. Neuvostoliiton osalta on vähän epäselvyyttä että yritettiinkö siellä edes toimia Geneven sopimuksen mukaan.

  Resurssikommentti on siltä kannalta, että jos erityistä hyötyä ampua haavoittuneita tai lääkintämiehiä ei ole, niin ammutaanko vai eikö on sitten enemmän omantunnonkysymys. Mutta Geneven sopimus tosiaan sen virallisesti määrittelee sotarikoksen suuntaan.
   
 7. Tetra

  Tetra Ylipäällikkö BAN Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  07.01.2013
  Viestejä:
  5,009
  Tykkäykset:
  5,187
  Pisteet:
  1,286
  Niin, sopimukst on sopimuksia. En ole vakuuttunut että venäläiset noudattavat niitä, mutta toivottavasti niin tekevät.
   
 8. kimmo.j

  kimmo.j Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  01.05.2010
  Viestejä:
  4,571
  Tykkäykset:
  4,299
  Pisteet:
  1,286
  Samoja ajatuksia Tetran kanssa.
  Arkkivihollinen ei ole kuuluisa inhimillisyydestään, tai kansainvälisten sopimusten noudattajana.
  Isossa maassa on varmasti monenlaista sotilasta, mutta vetoa en sen puolesta laitaisi kiinni.
   
 9. vlad

  vlad Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  17.01.2015
  Viestejä:
  4,642
  Tykkäykset:
  13,180
  Pisteet:
  1,286
  Jos tarkastellaan Neuvostoliiton ja Venäjän käymiä sotia niin epäilyttää melkoisen paljon, että Geneven sopimuksia liiemmin noudatettaisi. Toinen maailmansota totaalisine sodankäynteineen nyt on oma lukunsa ja tuolloin sotavankien ja haavoittuneiden kunnioitus etenkin varsinaisella Itärintamalla oli puutteellista, Suomen ja Neuvostoliiton välisissä sodissa kohtelu ei aivan niin raakaa ja brutaalia ollut vaikka suomalaisiakin sotavankeja kohdeltiin vastoin sopimuksia - sama pätee jossain määrin haavoittuneisiinkin. No eipä Suomikaan kaikessa allekirjoittamiaan sopimuksia suurella tarkkuudella noudattanut.

  Toisen maailmansodan jälkeen Neuvostoliitto ja sen perillisenä Venäjä ovat olleet mukana lukuisissa sodissa, jos tarkastellaan vain muutamaa merkittävintä sotaa niin Afganistanissa kummallakaan puolella ei kunnioitettu sodankäynnin sääntöjä, toisaalta sodan luonne johti tähän. Sama tapahtui kummassakin Tshetshenian sodassa, venäläiset omalta osaltaan perustelivat toimintaansa "terroristeilla", "laittomilla taistelijoilla" tms. ja näin yrittivät saada oikeutuksen sääntöjen rikkomiselle. Jälleen toiminta oli molemminpuolista, mutta organisoituneena armeijana Venäjän olisi pitänyt pystyä parempaan. Se oli monin paikoin kuriton mutta monissa tapauksissa toiminta oli ehdottoman organisoitua ja sillä oli hyväksyntä. Myös haavoittuneisiin ulotettiin rangaistustoimenpiteitä.

  Georgian sota oli lyhyt, vain muutaman päivän mittainen - mutta tässäkin sodassa joitain sääntöjä rikottiin ja sovellettiin.

  Ukrainan sota on sitten uusin esimerkki sodasta, jossa Venäjällä on omat sääntönsä, ja se tai sen liittolaiset ovat kiduttaneet, pahoinpidelleet, nöyryyttäneet ja tappaneet vankejaan - eikä läheskään aina ole piitattu siitä mikä on vangin terveydentila. Myös haavoittuneet ovat joutuneet rikollisten otteiden kohteeksi. Ja sodassa väkivalta on ulotettu koskettamaan myös siviiliväestöä.

  Minä en oikein jaksa uskoa, että läheskään kaikki venäläisjoukot edes yrittäisivät noudattaa Geneven sopimuksia ja kunnioittaa punaista ristiä, antaa haavoittuneille heidän tarvitsemaansa hoitoa etc. Päinvastaisia esimerkkejä on aivan liikaa.

  vlad.
   
  Tetra tykkäsi tästä.
 10. Tetra

  Tetra Ylipäällikkö BAN Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  07.01.2013
  Viestejä:
  5,009
  Tykkäykset:
  5,187
  Pisteet:
  1,286
  Jos asia on näin, että A2 ei kunnioita sääntöjä, niin tällöin varsinkin on kyseenalaista kannattaako punasta ristiä pitää esillä. Vaikka he sääntöjä kunnioittaisivatkin, on se silti kyseenalaista jos miettii asiaa siten että siinä voi paljastua muuta toimintaa, eihän lääkintähenkilöstö yleensä yksin ole, ellei sitten ole eksynyt metsään tms. :rolleyes:
   
 11. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  9,376
  Tykkäykset:
  17,470
  Pisteet:
  1,286
  En oikein osannut löytää muuta ketjua tälle uutiselle....siis mitä helvettiä ! :confused:

  http://yle.fi/uutiset/maailman_ensimmaista_paansiirtoa_yritetaan_ensi_vuoden_lopulla/8299522

  Maailman ensimmäinen päänsiirtoleikkaus aiotaan toteuttaa ensi vuoden joulukuussa. Asiasta kertoo italialainen hermokirurgi Sergio Canavero.

  Canaveron potilaaksi on ilmoittautunut venäläinen tietokoneohjelmoija Vareri Spiridonov, joka sairastaa halvaantumisen aiheuttavaa Werdnig-Hoffmanin tautia. Tauti tuhoaa selkäytimen liikehermosolut, jolloin aivoista lihaksiin tulevat käskyt eivät enää välity ja lihakset eivät supistu.

  Canavero on kertonut aikataulusta uutistoimisto Central European Newsille, jota lainaa Fox News.

  Spiridonov haluaa olla ensimmäinen, jolle vallankumouksellinen leikkaus tehdään. Hän on tietoinen operaation riskeistä.

  Leikkauksen arvellaan kestävän 36 tuntia, jonka ajan sekä Spiridonovin pää että luovuttajan ruumis viilennetään, jotta solut kestäisivät hengissä ilman happea.

  Spiridonov vitsaili, että leikkauksen jälkeen hän haluaa ensimmäiseksi jäädä lomalle.

  – Vakavasti puhuen, tämän leikkauksen tarkoitus on palauttaa vakavasti vammaisen ihmisen itsenäisyys. Kun saan sen takaisin, voin nähdä, millaista on terveemmän ihmisen elämä, Spiridonov totesi.
   
  Bushmaster tykkäsi tästä.
 12. Tetra

  Tetra Ylipäällikkö BAN Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  07.01.2013
  Viestejä:
  5,009
  Tykkäykset:
  5,187
  Pisteet:
  1,286
  Ihan normaalia kenttälääkintää :D

  Eipä kai siinä muuta kuin siirretään pää terveeseen kroppaan. 2017 suunniteltu tehtävän. Hinta lienee useita miljoonia. Eläimillähän noita on jo kokeiltu.
   
 13. BlackFox

  BlackFox Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  16.03.2015
  Viestejä:
  3,186
  Tykkäykset:
  4,511
  Pisteet:
  1,286
  Joo pete hei ota tolt raadolt toi kroppa ja tolta toi pää ni saada sustakii uus taistelia :D
  Nykyään on taistelupelastajat etulinjassa mitkä ei kanna ristejä.

  Joo, venäjä ei liiemin noita sopimuksia tunnu noudattavan. Ukrainassakin jopa väijytetty lanssia
   
  Fremen tykkäsi tästä.
 14. Mainos 15. proileri

  proileri Majuri

  Liittynyt:
  08.05.2015
  Viestejä:
  1,146
  Tykkäykset:
  1,686
  Pisteet:
  156
  Taidettiin ekat kokeet eläimillä tehdä jo joskus 30-luvulla tjsp. - yllättäen mm. neuvostoliittolaiset asialla. Ei vain ollut kauhean onnistunutta touhua, muistaakseni eläimet elivät maksimissaan pari päivää. En tiedä miten sen jälkeen on tutkimusta tehty asiassa. Onhan nyt kirurgia kehittynyt sen jälkeen huimasti, mutta voi vain toivoa että muutama onnistunut eläinkoe on tehty ennen kuin lähdetään kokeilemaan ihmisillä.

  Tietenkin tulevaisuudessa sotilaille voisi tehdä pikaliittimet kaulaan jo valmiiksi, voi sitten kentällä lennosta vaihtaa palikoita ja takaisin taisteluun :D
   
  Fremen tykkäsi tästä.
 16. Tetra

  Tetra Ylipäällikkö BAN Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  07.01.2013
  Viestejä:
  5,009
  Tykkäykset:
  5,187
  Pisteet:
  1,286
  Mahtaako olla uros ja naarasliittimet yhteensopivia :D
   
 17. adam7

  adam7 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.06.2010
  Viestejä:
  5,266
  Tykkäykset:
  5,052
  Pisteet:
  1,286
  Minulle ei kyllä ole jäänyt muistijälkeä 80-luvun alkupuolella suoritetusta varusmiespalvelusta, tai sen jälkeen vajaasta paristakymmenestä kertauksesta jossa olisi kerrottu sopimuksista. Toisaalta osa sisällöstä on minun maailmankatsomuksessa.

  Netistä tiedän että svedujen GMU:sa (3 kk alokaskoulutus) tämä on esillä.
   
 18. adam7

  adam7 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.06.2010
  Viestejä:
  5,266
  Tykkäykset:
  5,052
  Pisteet:
  1,286
  Oikein!

  Ruotsissa Hemvärnet:issä lääkintämiehillä on vain pistooli itsepuolustukseen, joka on edistysaskel koska aiemmin näiden koulutus oli punaisella ristillä ja aseet oli kielletty.
   
 19. proileri

  proileri Majuri

  Liittynyt:
  08.05.2015
  Viestejä:
  1,146
  Tykkäykset:
  1,686
  Pisteet:
  156
  Muistaakseni tämä on nykyisillä 'sotilasetiikan' oppitunneilla tjsp. esillä, eli perinteisesti ulkoistettu sotilaspastorille. Sinänsä en ihmettele jos ei muistikuvia jäänyt, onhan aihe melko tylsä ja toisaalta monelle jo itsestäänselvyys että teloitetaanko haavoittuneet tai vangiksi otetut viholliset vai ei.

  Etulinjan kiväärimiehellä tuo ristin käyttämättömyys on itsestäänselvyys, mutta eri asia sitten taaempana että missä kohtaa ryhdytään käyttämään tunnuksia sidontapaikoilla, joukkosidontapaikoilla jne. - komppanian SP tulee jo melko lähelle kiväärijoukkueiden asemia HJ:n mukana.

  En tiedä olisiko esimerkiksi sidontapaikalla järkevää käyttää pienempikokoisia tunnuksia, tai laittaa ne siten että näkyvät maastoon mutteivat ilmatiedustelulle.
   
 20. StepanRudanskij

  StepanRudanskij Eversti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  31.01.2015
  Viestejä:
  1,570
  Tykkäykset:
  2,345
  Pisteet:
  316
 21. JSP

  JSP Kersantti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  10.04.2010
  Viestejä:
  228
  Tykkäykset:
  72
  Pisteet:
  16
  setämies tykkäsi tästä.
 22. ctg

  ctg Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  12.04.2010
  Viestejä:
  7,167
  Tykkäykset:
  2,311
  Pisteet:
  1,286
  [​IMG]

  http://spectrum.ieee.org/the-human-...lyzer-distinguishes-among-17-diseases-at-once

  Tälläinen henkitysanalysaattori voi löytyä kohta kenttähenkilön kitistä. Tämä on pikku askel kohti tähtireestä tuttua Medical Tricorderia.
   

Jaa tämä sivu