Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Hemvärnet

Viestiketju osiossa 'Reserviläistoiminta' , aloittaja pstsika, 02.10.2012.

 1. pstsika

  pstsika Haukka Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  4,289
  Tykkäykset:
  3,068
  Pisteet:
  1,286
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]


  Ruotsin puolustusbudjetti vuodelle 2010 oli 40 338 miljoonaa kruunua eli noin 4 768 211 930 € ts. + 4,76 miljardia euroa ja Hemvärnet sai siitä 2 014 miljoonaa kruunua eli 238 067 797 euroa, fiksummin sanottuna rapiat 238 miljoonaa euroa.

  Hemvärnetin osuus puolustusbudjetista oli siis 4,99 %.

  Lähde: http://www.regeringen.se/content/1/c6/17/55/29/61bae7a5.pdf
  ”Tabell 3.1 Försvarsmaktens anslagsförbrukning under 2010” s. 23.


  Meanwhile in Finland

  Nyt toistan sen saman, mikä lukee jo ennestään Kaitseliit- ketjussa.

  Meidän puolustusbudjettimme oli vuonna 2010 2,73 miljardia euroa * ja MPK:lle siitä tuli peräti yksi (1) miljoona.

  **


  Se on kutakuinkin 0,036 % tuolloisesta puolustusbudjetista.
  Tuon lisäksi valtionapua tuli 2 miljoonaa euroa eli yhteensä 3 miljoonaa veronmaksajien rahoja. Tuo 3 miljoonaa euroa on 0,1 % vuoden 2010 puolustusbudjetista.

  Lähteet:
  * http://www.defmin.fi/?s=122
  ** http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/puvl_4_2010_p.shtml


  Kertauksen vuoksi:
  Ruotsin Hemvärnet sai runsaat 238 miljoonaa euroa, joka on 4,99 % sikäläisestä vuoden 2010 puolustusbudjetista.
  Viron Kaitseliit sai 25 miljoonaa vuonna 2012 eli reilut 7% puolustusbudjetista.
  MPK sai hieman vähemmän eli yhden (1) miljoonan ts. 0,036 % vuoden 2010 puolustusbudjetista. Kyllä. Kolmasosan prosentin kymmenyksestä. Tuota valtionapua ei tähän lasketa, koska sitä saavat urheiluseurat, nuorisokerhot yms. Puolustusbudjetin sisältö ratkaisee.

  ****************************************

  Aimpoint on aika hyvin edustettuna. Monellakos maakuntakomppaniaan kuuluvalla on optinen tähtäin henkilökohtaisessa aseessa?

  Molle-liivitkin ovat näköjään perus-jakokamaa. Eipä näytä pahemmin taisteluvöitä olevan. Tiedän vastauksen, mutta kysyn silti: mites meillä?

  Koiranohjaajien varustus on tehtävään mukautettu ja heidät on aseistettu pistoolilla. Jos tuo kuva, missä on 4 haukkumalaitetta, on kuva jostain spol-tyyppisestä tai kohteensuojausporukasta partioittain neliriviin järjestyneenä niin nostan hattuani korkealle. Jokaisella partiolla on koira.

  Lähiradiojakin on. Onkos meikäläisillä paikallispuolustukseen varatuilla joukoilla?

  Sissipuukko bongattu taas. Kuva 13 vasemmanpuoleinen mies.

  Valkoiset lumipuvut ilman läiskiä. Ilmeisesti niilläkin vielä pärjää, koska taistelukentällä ne kuitenkin muuttavat värinsä ympäristön kaltaiseksi.

  Reppujen naamio/sadesuojat. Meillä noita on tietääkseni jaettu lähinnä tiedustelu- ja sissiporukoille. Korvaava varuste Suomessa on jätesäkki.

  Aktiivikuulonsuojaimet. Perusvarustusta Suomessa? Nej.

  Suojalaseja. Ainakin Bóllen. Toivon totisesti, että edes nämä on jakaa kaikille maakuntajoukkolaisille.

  Mitenköhän nuo poloiset asevelvolliset pystyvät ampumaan 7.62 NATO kiväärinpatruunaa henkilökohtaisista aseistaan? Eikös sen pitänyt olla ”liian voimasrekyylinen” ja ”liian tehokas” yms. Sama Virossa.
  Suomalaiset erityisolosuhteet sen sijaan vaativat 5.56 NATOa, vaikka kahdella lähimmällä naapurilla toimii 7.62 NATO. Miksi?
   
 2. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,664
  Tykkäykset:
  23,296
  Pisteet:
  1,286
  Malliksi tunnen erään lähiulkomaan kodinturvaa ja niiden toimintaa, tehtäviä ja harjoituksia. Resurssit näkyvät selvästi toiminnassa, eihän siitä mihinkään pääse. Suomen vapaaehtoisen mp-toiminnan 3 miljoonaa on 3 miljoonaa, ei se monennu taikaseinässä joksikin ihmeelliseksi potenssi-ihmeeksi. En halua aiheuttaa tuskaista keskustelua siitä, miksi näin asia on. Syyt ovat joskus ihmeellisempiä kuin ne sepät kuunaan. Tyydyn toteamaan papukaijan lailla pstsikaa peesaten: katsokaa miten lähiulkomaiden puolustusvoimat rahoittavat toimintaa versus Kotimaa.....siellä se syykin pilkottaa. Reserviläispiireissä on totuttu purkamaan itkuista kiukkua Tarja Haloseen tai Erkki Tuomiojaan.....no, jospa se helpottaa vähän elämisen tuskaa. Mutta syyt ovat kyllä muualla.

  En ota kantaa siihen, onko valittu linja oikea vai ei, mutta valittu linja se on, ei mikään sattuma tai Tarja Halosen käskyä noudattava Ohjelma.

  Joka tapauksessa rahoitusosuus VOI KERTOA jotain siitä, missä arvossa pv pitää syvän reservin ns. osaamista ja toimintaa.
   
 3. Mainos 4. Hande

  Hande Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  19.04.2010
  Viestejä:
  2,348
  Tykkäykset:
  275
  Pisteet:
  636
  Halonen-Tuomioja on käypä selitys kaikkiin vastoinkäymisiin, mutta kyllähän tämä laajan reservin päälle paskominen on ihan PV:n piiristä lähtevää ja syvälle juurtunutta halveksuntaa. Muodon vuoksi pikkuisen sipistellään, mutta siinä se sitten onkin. Pieni piiri toki on tiiviimmässä toiminnassa mukana, mutta valikointi on raakaa. Ehkä näin on jopa hyvä, mutta harha reservin tärkeydestä elää vahvana poliittisista syistä, eivätkä asianosaiset juurikaan kykene näkemään todellisuutta, vaikka naamaa siihen itseensä miten hierotaan.
   
 5. crane

  crane Kenraali

  Liittynyt:
  02.05.2011
  Viestejä:
  2,075
  Tykkäykset:
  1,474
  Pisteet:
  636
  Kyllähän ne juuret tuohon pv:n hyljeksyntään on lähtöjään sotien jälkeen.
  Sieltä lähtien upseeristo&pv:n henkilökunta on oppinut siihen,ettei reserviläiseen voi luottaa eikä meille voi antaa liikaa vastuuta.
  Onhan se valtiovallan suunnalta ollu kiellettyäkin.
  Ei se muutos tuosta parempaan ihan heti voikkaan tapahtua,mutta toivonmukaan kun nuorempi sukupolvi astuu remmiin,alkaa muutos näkymäänkin.
   
 6. Hande

  Hande Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  19.04.2010
  Viestejä:
  2,348
  Tykkäykset:
  275
  Pisteet:
  636
  Parhaassakin tapauksessa voi tosin käydä niin, että ressujen into laimenee samaan tahtiin, kuin henkilökunnan ajatusmaailma muuttuu ja tulos on plusmiinusnolla. Kyllähän nyt käynnissä olevan puolustustypistyksen aikanakin on useamman kerran kuullut tai saanut lukea perustelun, jonka mukaan henkilökunnan suhteellista osuutta pitää lisätä, koska reserviläiseltä ei voida edellyttää omien taitojensa ylläpitoa siihen ja siihen tehtävään vaaditulla tavalla. Miten niin ei voida? Ei ehkä haluta, mutta ihan varmasti voidaan, jos halutaan.
   
 7. commando

  commando Kenraali

  Liittynyt:
  14.11.2010
  Viestejä:
  2,303
  Tykkäykset:
  266
  Pisteet:
  636
  No pelkästäänhän tähän ei vaikuta kapiaisten vaan myös politiikkojen ajatusmaailma. Jos nyt ajatellaan historiallisesti Suomessa vapaaehtoista maanpuolustusta niin on aivan luonnollista että se reagoi politiikkojen tahtoon, niin suojeluskuntien vaikutusvalta ajettiin luonnollisesti alemmaksi vähitellen kun uusi ja itsenäinen Suomi sai oman armeijan, varusmiespalveluksen ja reservin. Sotien jälkeen ko. toiminta sitten totalitäärisen valtiovallan eli sodan voittajien toimesta kiellettiinkin kokonaan. Vasta "sivistysvaltion" (lainatakseni Erkki Tuomiojan termiä) kaaduttua pystyttiin perustamaan MPK ja puhaltamaan vauhtia reserviläisten järjestöihin viiritouhuilun ja vanhojen muistelun lisäksi. Äärivasemmistolainen aineshan (katso edustakunnan papereita aiheista, löytyy rinnettä, halosta, lapintietä, tuomiojaa jne.) yritti estää mm. Norinco 56S -reserviläiskivääreiden maahantuonnin, puhui MPK:sta pussihousukaartina ja vastusti ko. toimintaa kuten se vastusti maakuntajoukkojenkin perustamista. Sama poppoo laajennettuna muillakin totalitärismin kannattajilla äänesti sitten uuden aselainkin voimaan, joka entisestään vähentää reserviläistouhuilua. Näiden tahojen tarkoitus on kaikin keinoin estää ihmisten hakeutuminen vapaaehtoisen maanpuolustuksen ja sitä tukevien harrasteiden pariin. Ai miksi? No ihan siksi että aseeton ja heikko kansa on helpompi orjuuttaa.
   
 8. koponen

  koponen Kenraali Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  19.04.2010
  Viestejä:
  2,555
  Tykkäykset:
  841
  Pisteet:
  636
  Hyvin tiivistit veli/sisko Hande yhteiskuntamme olennaisen kipupisteen. Siis muutenkin kuin maanpuolustuksellisessa mielessä.
   
 9. AKE-ukki

  AKE-ukki Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  23.04.2010
  Viestejä:
  2,639
  Tykkäykset:
  5,049
  Pisteet:
  636
  Eräällä mpk:n kurssilla kuultua, erään esikuntamajurin suusta:
  "ei siihen xxxx res. kerhoon voi luottaa... nehän voi keksiä mitä tahansa!"
  Mielestäni kyseinen lausahdus hyvin kuvastaa sitä syvää epäluuloa mitä vielä on pv:n piirissä. Kaikkihan tietysti pitäisi olla kontrollissa! Myös res.kerhojenkin toiminta.

  Onneksi "perinteinen" resrviläistoiminta on irti pv:n tahdosta, mutta intohimoja sen liittämisestä osaksi sotavaltion toimintaan näyttää olevan.
   
 10. pstsika

  pstsika Haukka Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  4,289
  Tykkäykset:
  3,068
  Pisteet:
  1,286
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]


  Vuonna 2010 Hemvärnetiin kuului kutakuinkin 30 000 miestä ja naista.
  Taloudellisia resursseja yhtä miestä kohden (varusteet, koulutus, ylläpito, hallinto yms.) olisi siis ollut 7935 euroa.

  Viron tämänvuotinen 25 miljoonaa jaettuna 21 000 suojeluskuntalaisen sekä nais/tyttö/poikaosastoon kuuluvan kesken olisi 1190 €/hlö.


  Vastaavasti MPK:n lukuja vuodelta 2009:

  Noin 1.600 koulutustapahtumaa, 62.000 koulutusvuorokautta, 36.800 koulutettua ja 6.300 kouluttajaa. Koulutetuista oli eri henkilöitä noin 18.000 ja kouluttajista 2.000. Yksi koulutettava osallistui siis keskimäärin kahteen ja kouluttaja kolmeen tapahtumaan vuoden aikana. Yhden koulutustapahtuman keskimääräinen pituus oli 1,7 vuorokautta ja osallistujamäärä 27 henkilöä.

  Reserviläisille kohdennettuja koulutustapahtumia järjestettiin viime vuonna noin tuhat. Noin 300 näistä oli puolustusvoimien tilaamia ja 700 reserviläisjärjestöjen, -piirien, -yhdistysten, -kerhojen tai kiltojen tarpeista syntyneitä.


  Jos tuo MPK:n 3miljoonaa jaetaan toimintaan osallistuneiden 20 000 henkilön kesken, niin summa on 150€ per nokka.

  Tuo tosin hämää vähän, koska MPK:n toiminnassa mukana oleminenhan maksaa osallistujalle ja sillä tuota toimintaa rahoitetaan myös.
  Perjantaina alkava ja sunnuntaina loppuva kurssi maksaa karkeasti yleistäen 40 € ja päivän pituiset taas 10-20 €. Osa kursseista on ilmaisia osallistujille jos esim. aluetoimisto maksaa. Eroja on kuitenkin, joten ei takerruta siihen, että joku kurssi maksaa enemmän tai ei mitään. Luvut ovat esimerkkejä. Lisäksi tulee jonkin verran matkakuluja jos kurssi on esimerkiksi 300 kilometrin päässä. Nämä jäävät pussihousukaartilaisen omiksi kuluiksi.
  Valtion rahoituksella tai aseilla ei kovin paljon ammuta kovia patruunoita, joten ampumakoulutus jää käytännössä kokonaisuudessaan omakustanteiseksi eli ratamaksut, ase, patruunat yms.

  Ruotsissa ja Virossa riittää, että on valmis käyttämään omaa vapaa-aikaansa. Meillä pitää lisäksi olla valmis maksamaan jonkin verran.

  Pitikin ajatella tälläisiä. Nyt vituttaa, että tulee tuollaiseen paskaan tuhlattua omaa aikaa ja resursseja kun sitä ei kerran arvosteta valtion toimesta edes nimeksi.

  Ehkä olen liian pessimistinen. On olemassa myös toinen näkökulma:

  PUOLUSTUSVOIMAIN KOMENTAJA KENRAALI ARI PUHELOINEN MAANPUOLUSTUSKURSSIYHDISTYS RY:N KOKOUKSESSA HELSINGISSÄ 19.4.2012
  http://www.eilen.fi/en/1695/
  tai
  http://www.puolustusvoimat.fi/portal/puolustusvoimat.fi/!ut/p/c5/vZDNcqpAEIWfxQeIMwOECUsC4_APAiKysUBQ_kGDEHj6a1Wq7i6uUvapXp06_dVpEIGH2ngsLvFQdG1cgxBE_JEy_IeiQSTYuvkJVduAATYcJNkc2IMQckevnHt1qRa3XDzGJLXhYTKZxsa0_ECz5FT1ZXXxqumxg2Yulu7dIhWZAgo2WyJq01kn6upxK3pGo_C5D9GPz7NEJxblEHUkDqqevBP8HWbpjn-at13848NfRoTgACL8W97bQOD_4Tees9DrWMELewXsy1gM_FuWBqIiadbTqVnDtcAhhmEgxIKAOSwgsC8PEMtf6kSIN3K5nzDVoPsdJZVYplqpkFM2I-6LHYX60l-zvGEHq_OpHW89NxW3lE1S-y4nt1I0CkXfJ6KlmA6j2VvFrKQ0XzZuSUfz7btoO5nNcTc4Eorq2zxLs8_jrXw8iOHhHrptnrXh_Xr5yFmNcm8VjeHe6j_199r_rs_vrlBGpxiS-XwdO-lGRtG5rFbAUromA30z9sRVlvC_MvEfOImd7Q!!/dl3/d3/L2dBISEvZ0FBIS9nQSEh/?pcid=384ffd8049e54a70ab62af2fdf62bc8a

  Niin että kerrottaisiin vapaaehtoistyössä oleville ihan suorasanaisesti se, mikä ei tekojen kautta näytä menevän jakeluun?

  ”Ette ole tarpeellisia, emmekä me ole halukkaita kehittämään teidän toimintaanne."

  Luvut ovat niin karun selkeät, ettei minulla ainakaan ole enää vääriä mielikuvia.

  :D

  Aivan varmasti. Tästä on selkeät viitteet näkyvissä.
   
 11. pstsika

  pstsika Haukka Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  4,289
  Tykkäykset:
  3,068
  Pisteet:
  1,286
  Neuvostoliittoa ei ole ollut olemassa enää pariin kymmeneen vuoteen ja Pariisin rauhansopimuksen sotilaalliset rajoitteet koskien vapaaehtoista maanpuolustustyötä mitätöitiin myös parikymmentä vuotta sitten.

  Miten kauan pitäisi odottaa?
  Anteeksi, että olen hieman malttamaton… :D


  Aihetta tuntemattomille aamuluettavaa Hesarin tai Aamulehden sijaan. Näitä on enemmänkin...

  Valtiopäivät 1994
  Kirjallinen kysymys 351
  Pykäläinen ym.:
  Maanpuolustusjärjestöjen aseistautumisesta

  http://217.71.145.20/TRIPviewer/show.asp?tunniste=KK+351/1994&base=erkys&palvelin=www.eduskunta.fi&f=WP


  Valtiopäivät 1998
  Kirjallinen kysymys 1
  Heikki Rinne /sd:
  Vapaaehtoisten maanpuolustusjärjestöjen aseistuksesta

  http://217.71.145.20/TRIPviewer/show.asp?tunniste=KK+1/1998&base=erkys&palvelin=www.eduskunta.fi&f=WP


  Valtiopäivät 1997
  Kirjallinen kysymys 1176
  Heikki Rinne /sd:
  Palkkasoturipalvelusten käytöstä ja aseiden maahantuonnista

  http://217.71.145.20/TRIPviewer/show.asp?tunniste=KK+1176/1997&base=erkys&palvelin=www.eduskunta.fi&f=WP


  Valtiopäivät 1994
  Kirjallinen kysymys 490
  Rinne:
  Norinco 56 S -merkkisten itselataavien kertatulikiväärien maahantuonnista ja myynnistä siviilikäyttöön

  http://217.71.145.20/TRIPviewer/show.asp?tunniste=KK+490/1994&base=erkys&palvelin=www.parliament.fi&f=WP


  [​IMG]
   
 12. Hande

  Hande Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  19.04.2010
  Viestejä:
  2,348
  Tykkäykset:
  275
  Pisteet:
  636
  Heikki Rinne oli kyllä kaveri, jonka rinnalla moni nykypopulisti luokittuu pilipaliosastolle. Ei tuollaisesta asenteellisesta paskasta oikein jaksa edes hermostua tai ei ainakaan kannata.

  Heitto kymmenistä tuhansista suomalaiskoteihin hankituista Norincoista taitaa olla "hiukan" yläkanttiin? Onko määristä jotain virallista tietoa saatavilla?
   
 13. pstsika

  pstsika Haukka Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  4,289
  Tykkäykset:
  3,068
  Pisteet:
  1,286
  Muistelisin, että Norincoja tuotiin joitakin tuhansia Suomeen. Ei varmaan edes täyttä viittätuhatta asetta, saati kymmeniä tuhansia.
  Lähdettä ei ole vaan pelkkää kuulopuhetta.
  Lisäksi sitten Arsenalit, Saigat, Sakot yms. AK-variaatiot. Ja tietysti 5.56 NATO ja 7.62 NATO patruunaa ampuvat itselataavat kiväärit, joilla ammutaan Reserviläisurheiluliiton ampumalajeja sekä practikalia. Ja kelpaavathan ne vaikka metsästämiseenkin...

  Heikki Rinne on kirjoittanut kaiken muun tekemisen ohessa myös kirjoja. Mm. seuraavat teokset ovat hänen käsialaansa:

  Välihuuto. Balsamia sosialistin haavoille, salpietaria porvarin. Rusko: H. Rinne, 1998. ISBN 951-97990-0-1

  Kansakunta kynittävänä. Rusko: H. Rinne, 1992. ISBN 952-90-4158-6

  :D
   
 14. Mainos 15. Hande

  Hande Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  19.04.2010
  Viestejä:
  2,348
  Tykkäykset:
  275
  Pisteet:
  636
  H.Rinne on oikeastaan vaalijärjestelmämme ilmentymä. Miestä ei oikein siedetty edes omassa puolueessa, joten jossain pitkien listojen maassa kansanedustajan paikka olisi ollut pelkkä haave mutoin kuin puoluetta vaihtamalla. Meikäläinen systeemi taas teki hänen ehdokkuutensa kannattavaksi myös puolueelle, vaikka vähän verenpaineita välillä nostattikin :a-grin:

  Olihan noiden linkkiesi takana jonkun kysymyksen vastaajanakin saman puolueen mies, eli Enestamia sijaistanut Jouni Backman.
   
 16. Hande

  Hande Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  19.04.2010
  Viestejä:
  2,348
  Tykkäykset:
  275
  Pisteet:
  636
  Kyllähän vapaaehtoisuutta hyödynnetään jo nyt ihan merkittävästi mm. omaishoitajien muodossa. Siellä homma tosin lipsahtaa jo lähes hyväksikäytön puolelle, joten ihan samalla sapluunalla ei maanpuolustusta varmaan voi järjestää.

  On helppo keksiä liuta toimintoja, joissa vapaaehtoisuus voisi olla merkittävä tekijä yhteiskunnassamme. Vaikea sanoa miten realistisia moiset ajatukset ovat? Monessa kohtaa asiat on nykyään taputeltu niin hyvälle mallille, että vastineeksi voisi myös vaatia aika paljon enemmän, kuin mitä nyt tehdään.
   
 17. pstsika

  pstsika Haukka Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  4,289
  Tykkäykset:
  3,068
  Pisteet:
  1,286
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]

  ”Puolihulluja aseintoilijoita”, kuten eräs foorumilainen tulkitsi asian Kaitseliit ketjussa.
   
 18. pstsika

  pstsika Haukka Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  4,289
  Tykkäykset:
  3,068
  Pisteet:
  1,286
  Wiki sanoo:
  Minimit siis 8 päivää vuodessa taistelujoukoille ja 4 päivää vuodessa tukeville ja huoltaville porukoille.
  Ansionmenetykset huomioidaan seuraavasti:

  13 päivää --> 11 375 kr eli 1333,98 €
  10 päivää --> 8 750 kr eli 1026.14 €
  9 päivää --> 7 875 kr eli 923.52 €
  8 päivää --> 7 000 kr eli 820.91 €
  6 päivää --> 5 250 kr eli 615.68 €
  5 päivää --> 4 375 kr eli 513.07 €
  4 päivää --> 3 500 kr eli 410.46 €


  Tuota en näe välttämättömäksi tai kovin tarpeelliseksi meillä. Matkakulut ja ilmainen koulutus sen sijaan olisi eriasia.
  Vapaaehtoisissa harjoituksissahan nuo maksetaan ja lisäksi saa päivärahaa 4,70€.

  Ruotsissa on myös ”Kodinturvajoukkojen taistelukoulu”, joka vastaa mm. Hemvärnetin aliupseeri- ja upseerikoulutuksesta.
  Koska Ruotsissa ei ole enää asevelvollisuutta, niin Hemvärnet myöskin antaa sotilaan peruskoulutuksen niille rekryyteille, joilta se puuttuu.

  Henkilökohtaista asetta on mahdollista säilyttää kotona, mutta säilytystapa/tila tarkastetaan ennakkoon. Eli Ak-4B varustettuna Aimpoint punapistetähtäimellä tai Glock- pistooli.

  Hemvärnetiin kuuluu myös nuorten osasto, Hemvärnsungdomar, johon 15 vuotta täyttäneet tytöt ja pojat voivat liittyä. Myöhemmin on mahdollisuus jatkaa varsinaisessa Kodinturvassa.

  Lähde: forsvarsmakten.se

  Olisikohan meidän syytä ottaa myös oppia tuosta?
  Alaikäikäraja on 19 vuotta ja yläikäraja eläkeiässä. Sotilasarvolla ei ole merkitystä, kunhan on saanut alokaskoulutusta vastaavan koulutuksen.
   
 19. crane

  crane Kenraali

  Liittynyt:
  02.05.2011
  Viestejä:
  2,075
  Tykkäykset:
  1,474
  Pisteet:
  636
  Olishan meillä,vaan kun sais nuo täyshullut päättäjämme vakuutettua tuollaisen toiminnan tarpeellisuudesta.
   
 20. adam7

  adam7 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.06.2010
  Viestejä:
  5,484
  Tykkäykset:
  5,405
  Pisteet:
  1,286
  Pikku vinkki: Ruotsin sodanajan maavoimat koostuvat kahdeksasta toimenpidepataljoonasta jossa on osin palkattu, osin sopimusreserviläisistä koostuva henkilöstö. Tykkejä on joskus 2013 24 kpl 155 mm Archeria. Sen lisäksi kodinturvajoukot muodostavat 40 paikallista pataljoonaa, joiden vahvuus vaihtelee. Näiden vartiotehtäviin koulutettaviin pataljoonien raskain aseistus on ruotsalaiset kertasingot. Ei löydy krh:ta, ei tykistöä tai muita värkkejä. Liikkuvat pikkubusseilla.
  Suomessa vastaava satsaus väestömäärään suhteutettuna olisi reilut puolet ylläolevasta. Tätäkö sitä haikaillaan?

  Yksityiskohtana voi myös mainita ettäkodinturvassa rynkyt pidetään kotona, mutta lukot ovat pomolla ja ne saadaan vain harjoituksiin. Pomo ei aina asu naapurissa.
   
 21. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,664
  Tykkäykset:
  23,296
  Pisteet:
  1,286
  En tiedä mitä itsekukin haikailee tykönään. On ihan terveellistä tehdä vertailuja panostuksista, jos on epävarma esim. siitä, missä arvossa jotain asiaa pidetään siis iha oikeesti eikä vaan juhlahyminöissä. Eikös vain. Katso käsiä älä kuuntele suuta.

  Ruotsin Hemvärnetin 40 vapaaehtoispataljoonaa saa tietyn kakkusen käytettäväksi. Tuota kakkusta nyt verrataan suomikakkuseen. Miksi Ruotsi katsoo asialliseksi sijoittaa "ressujen harrasteluun" tuon summan ja miksi suomisotavaltio tekee asian hmmmmm, hieman pienemmällä volyymilla? Rahaa vähemmän, totta, mutta silti tuo siivu on ihan kaninpaskaa verrattuna Ruotsiin.
   
 22. niäämi

  niäämi Kersantti

  Liittynyt:
  25.05.2010
  Viestejä:
  230
  Tykkäykset:
  14
  Pisteet:
  16
  adamilta ihan asallinen huomautus, mutta koska hänellä kielitaidostaan johtuen on helpointa ottaa asiasta selvää, niin hän voisi myös kertoa, miten tilanne oli ennen kuin Ruotsin puolustusvoimat ajettiin alas. Käsitykseni mukaan hemvärnetin rahoitus ei ole nistä ajoista oleellisesti kasvanut.

  Aseistus hemvärnetillä ei tosin ole raskasta, mutta sillä on todella laaja-alainen kenttä sen yhteistoimintaorganisaatioiden kautta. Mm. koira-, lento-, moottoripyörä-, ym. organisaatioita toimii ihan viraillisesti ja säännöllisesti hemvärnetin rinnalla harjoitellen niille sopivia tehtäviä kriisi- ja sotatilanteiden varalta.

  Aiemminhan lukot olivat miehillä itsellään, mutta piti säilyttää eri paikassa. Käytäntö on siis muuttunut. Oliko syynä taas se että joku mätä omena pilas systeemin käyttäen tilannetta väärin hyväkseen vai oliko ihan jonkun aseita vastustavan tahon lobbauksen tulosta?
  Missä muuten on pomon ase ja lukko?
   

Jaa tämä sivu