HS tietovuoto Puolustusvoimien tiedustelusta

Niin, onhan tilanne tosin muuttunut siten että puolueen oma statisti on nimellisesti mukana..


https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005240865.html

Eikös Tuomiojan tuki Saulille osoita, että Sale on Venäjän kannalta ihan hyvä presidentti? Varmasti parempia vaihtoehtoja olisi, mutta sillä mennään mikä on tarjolla. Venäjä ei saa horjutettua Niinistön kannatusta kuitenkaan, parempi tyytyä tilanteeseen ja katsella tilannetta Niinistön seuraajan osalta. Ketähän silloin on tarjolla? Katainen?

Niin, itsekin äänestän Niinistöä koska ex-kommunisti NATO:n puolustaja hiukan epäilyttää. Turha kuitenkaan tehdä Niinistöstä mitään maanpuolustuksen messiasta.
 
VMP!!!!
Median roolina yhteiskunnassa on tiedonvälitys, pyrkimys varmistaa että kansalaisilla on käytettävissään riittävät tiedot omaehtoisten ratkaisujensa tekemiselle. Viestinten täytyy kyetä säilyttämään riittävä etäisyys, kriittisen tarkkailijan roolinsa, niin suhteessa poliittisiin päättäjiin kuin viranomaisiinkin.
Kaius Niemi/HS
 
https://yle.fi/uutiset/3-9981666

"Helsingin Sanomat omistavan Sanoma Oy:n hallitus on pyytänyt lehden vastaavalta päätoimittajalta Kaius Niemeltä selvitystä Viestikoekeskusta koskevaan artikkeliin liittyvästä journalistisesta prosessista."

Hesari on onnistunut nykyisen päätoimittajan kaudella vakauttamaan taloudellista tilannetta, kun lehtitilaajien romahdusta on kompensoinut digi-tilaajat, eli tuskin potkuja tulee ahteriin missään tapauksessa.
 
Eikös Tuomiojan tuki Saulille osoita, että Sale on Venäjän kannalta ihan hyvä presidentti? Varmasti parempia vaihtoehtoja olisi, mutta sillä mennään mikä on tarjolla. Venäjä ei saa horjutettua Niinistön kannatusta kuitenkaan, parempi tyytyä tilanteeseen ja katsella tilannetta Niinistön seuraajan osalta. Ketähän silloin on tarjolla? Katainen?

Niin, itsekin äänestän Niinistöä koska ex-kommunisti NATO:n puolustaja hiukan epäilyttää. Turha kuitenkaan tehdä Niinistöstä mitään maanpuolustuksen messiasta.

Se oli kesäkuussa se. Mutta voi olla, että piru istuu muullakin oksalla.
 
Toivottavasti tällaisesta maanpetturuudesta saadaan muutama Hesarin toimittaja linnaan miettimään tekojaan.
No jos ei saada niin sen jälkeen on täysin selvää että perustuslain yhdenvertaisuus lain edessä yksilöinä ei ole enää voimassa.
Eivät edes vaivautuneet ensin vuotamaan tietoja anonyymisti saadakseen jotain kiistettävyyttä vaan käytännössä tunnustivat rikoksen.
 
Tämä tulee kuin ensilumi...varmasti...

Asiantuntija HS:n tiedustelujutusta: Joku rikos on tapahtunut, mutta ei välttämättä lehden päässä – "Viranomaiset yrittävät pelotella Hesaria"

Kansainvälisen lain ja ihmisoikeuksien professori Martin Scheininin mukaan Helsingin Sanomat ei välttämättä ole syyllistynyt rikokseen uutisoidessaan Puolustusvoimien sotilastiedustelusta.

HS julkaisi eilen laajaa keskustelua aiheuttaneen artikkelin, jonka lähteinä käytettiin asiakirjoja, jotka on määrätty salaisiksi.

Keskusrikospoliisi tutkii asiakirjavuotoa ja tietojen julkaisemista julkisuudessa.

– Ensisijassa salassapitorikoksia tekevät ne, joilla on salassapitovelvollisuus. Riippuu siitä mitä kautta lehti on saanut tietonsa, että onko heillä siinä mitään salassapitovelvollisuutta, Scheinin sanoo MTV Uutisille.

On selvää, että varmaan tässä joku rikos on tapahtunut, mutta ei välttämättä siellä lehden päässä.

Poliisi tutkii julkistettiinko turvallisuussalaisuuksia

Keskusrikospoliisi tutkii tapausta tällä hetkellä turvallisuussalaisuuden paljastamisena.

Poliisi tutkii onko sellaisia turvallisuussalaisuuksia, joiden paljastuminen on omiaan aiheuttamaan muun muassa vakavaa vahinkoa Suomen maanpuolustukselle ja turvallisuudelle, oikeudettomasti julkistettu tai ilmaistu julkisuudessa.

En pidä selvänä, että HS on sinänsä julkaissut mitään salassa pidettäviä seikkoja. He ovat julkaisseet poimintoja salassa pidettävistä asiakirjoista, mutta ehkä he ovat käyttäneet siinä harkintaa ja tehneet sen vain osoittaakseen, että salassapito on laajaa, mutta eivät ole itse julkaisseet mitään salassa pidettäviä seikkoja. Tämä on oikeudenkäynnissä arvioitava asia, Scheinin sanoo.
Poikkeuksellista Suomessa

Kansainvälisen lain professorin mukaan Hesarin jutusta alkanut rikostutkinta on Suomessa poikkeuksellinen.

– Maailmalta toki tunnetaan paljon tapauksia, joissa salassa pidettäviä asiakirjoja julkistetaan. Joskus siitä nousee kova meteli ja oikeusprosessi ja joskus niitä siedetään.

Scheinin mainitsee esimerkkeinä muun muassa Wikileaks-aineiston ja Edward Snowdenin tietovuodot, joissa paljastettiin Yhdysvaltojen tiedusteluviranomaisten menetelmiä.

– Demokratian ja ihmisoikeuksien kannalta on hyvä asia, että osoitetaan kuinka laajaa ja kuinka tärkeitä asioita koskevaa salassapito on. Toinen asia on, tehdäänkö siinä samalla rikoksia.

– Aika harvoin rikossyytteitä nostetaan, mutta ilman muuta turvallisuusviranomaisten intressissä on saada jotain näkyviä rikosjuttuja vireille. Ehkä sitä voidaan Suomessakin nyt odottaa, hän arvelee.
"Hesaria yritetään pelotella"

Scheininin arvion mukaan tiedusteluviranomaiset ovat nostaneet HS:n jutun näkyvästi julkiseen keskusteluun, jotta lehti ei julkaisisi enää mitään salaista tietoa.

– Näkisin, että kysymys on osin siitä, että HS on lähtenyt varovasti liikkeelle, ja nyt julkisuudessa viranomaiset presidenttiä myöten yrittävät pelotella Hesaria, että he eivät julkaise jatkossa mitään tietoja salassa pidettävistä asiakirjoista.

Professorin mukaan on mielenkiintoista nähdä, miten Helsingin Sanomat toimivat jatkojuttujen suhteen.

– Jatkavatko he aineiston sisältämien tietojen julkistamista vai tyytyvätkö he siihen, että asia on nyt noussut pintaan ja he pystyvät kirjoittamaan asiasta ilman, että he julkaisevat lisää materiaalia salassa pidettävästä aineistosta. Se on mielenkiintoista nähdä.
https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/...rittavat-pelotella-hesaria/6700072#gs.RJDGUew
 
Tämähän menee mielenkiintoiseksi. Kaius Niemen avoimen kirjeen ja Jessikka Aron taustoituksen perusteella vaikuttaa siltä, että hesarin toimituksessa on mopo pahasti keulinut. On saatu mahtavaa skuuppimateriaalia jonka lehtimies kyllä painaa lehteen. Väitän että HS on tämän tapauksen hyödyllinen idiootti, ja Niemen työpaikka vaarassa.

Jos tämä on pressanvaalien likaista peliä, qui bono? Kuka edes haluaa presidentiksi Niinistön tilalle? Kilpailijoista tosissaan kampanjoi Huhtasaari, Torvalds ja Väyrynen. Loput ovat mukana puoliväkisin, puolueittensa uskollisina sotaratsuina.

Huhtasaari pyrkii nostamaan omaa ja puolueensa profiilia, sekä tuomaan heille tärkeitä asioita keskusteluun. Ei sovi kuvaan.

Torvaldsin NATO-vetoinen agenda on täysin tämän vuodon vastainen. Ei jatkoon.

Väyrynen? Väyrysellä on suhteita, kokemusta ajalta jolloin itäkortin käyttö oli arkipäivää, ja ennen kaikkea pokkaa. Vanhoilla päivillä Paavolta tuntuu katoavan vähäinenkin suhteellisuudentaju. Väyrynen tuskin on itse vuotaja, mutta ylemmässä virkamieskunnassa on Väyrysen henkisiä ”geopoliitikkoja” joiden kautta vuodon voi toteuttaa.

Jos Väyrynen on asian takana, voidaan odottaa kierrosten vain yltyvän. Väykän varamies Kärnä jo älähti.
 
Vai että tuntee Hesari myös vastuunsa maanpuolustustahdon ylläpitäjänä...

Hei kyllä minä maata puolustaisin Hesarin kaltaisilta sekoilijoilta. Tietyllä tavalla onnistuivat.
 
This (information about Finnish intelligence," Ed., Ed.) Makes us once again say that so many troops are concentrated near our borders.

Russia is not going to attack anyone, "the MP added.
Ukraina ja Georgia saattavat olla eri mieltä tästä. Vaikka ne ovatkin jo tapahtuneita hyökkäyksiä, ja tämä apina puhuu tulevassa aikamuodossa.
 
Olihan se selvää, että Martin tulee kertomaan kuinka asiat ”oikeasti” olevat.

Tuota ei tosiaan kannata ottaa ainakaan lopullisena ja ainoana totuutena. On tietysti sinällään naurettavaa vedota siihen ettei asiakirjan kaikkia osia ole tarpeen salata. Pitäisikö osa sanoista värittää mustaksi niin kuin kirjeet jossain banaanivaltiossa ja sen jälkeen julkistaa paperit? Se alkuperäinen kokonaisuushan pitäisi samalla silti salata.

Eikä kukaan asiaan yhtään perehtynyt varmaan yllättynyt siitä mitä PV:n tiedustelu tekee koska se tekee vain työtään eli juuri mitä pitääkin. Sinällään ihan joutavaa älämölöä.
 
Jos Väyrynen on asian takana, voidaan odottaa kierrosten vain yltyvän. Väykän varamies Kärnä jo älähti.

Kärnän älähdyksessä kiinnostavinta on viittaus siviilien vakoiluun. Hesarin jutussa ei ollut mainintaa.

Onko Kärnä nähnyt dokumentteja, esim Paavolta? Mistä moinen satu on keksitty?
 
Nyt rapia vuotokauden (pun intented) asiaa seurattuani olen valmis sanomaan "Seinää vasten ja tulta!"
Voi olla kyse myyränkolojen vedellä täyttämisestä. Kaikki mikä pintaan nousee ansaitsee mielestäni em. hoidon.
 
Back
Top