Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
India claims it flew a perfect scramjet test at Mach 6 on Monday.
A government announcement says the vehicle hitched a ride on a rocket that ascended to an altitude of 30km before launching the “Hypersonic Technology Demonstrator Vehicle
“The cruise vehicle separated from the launch vehicle and the air intake opened as planned. The hypersonic combustion sustained and the cruise vehicle continued on its desired flight path at a velocity of six times the speed of sound i.e., nearly 02 km/second for more than 20 seconds,” the announcement added. “The critical events like fuel injection and auto ignition of scramjet demonstrated technological maturity. The scramjet engine performed in a text book manner.”
Telemetry from the craft and observations led Indian authorities to state: “All the performance parameters have indicated a resounding success of the mission.”
Kiihtyvyys on kummiskin aika kova. Tasaisella kiihtyvyydellä tuo on kulkenut minuutissa 18 kilometriä ja kahdessa minuutissa 72.5 kilometriä.Jännä että käyttävät Zirconin kanssakin noita ohjausraketteja. Luulisi, että tuollaiselle ohjuksel
Toivottavasti Pohjanmaassa on se strike-pituinen niin voidaan nähdä päiväunia tarvittaessa tällaisten (SM-6 block 2?) hankinnasta. Tosin rahaa pitäisi olla niin, että ranteita pakottaisi...
Kahdeksan kennoakin on toki aika vähän, jos kyydissä on muutakin kuin ESSM.
New images have emerged of what looks to be a Chinese H-6N missile carrier aircraft carrying an outsized missile underneath its fuselage. Though more detail is now visible, the general shape and size of the apparent missile are very similar, if not identical to the one seen in another video that appeared on social media last month. The features that we can now see further point to a hypersonic design, which could potentially be air-breathing and nuclear-capable.
Still captures from a video showing the heavily burdened H-6N first appeared on Twitter on Nov. 5, 2020. They came from a clip that had been posted on the Chinese social network Weibo, but which appears to have been subsequently taken down.
New Images Of Chinese Missile Carrier Aircraft Emerge Carrying Possible Hypersonic Weapon
Newly visible details further indicate that China is developing an air-launched hypersonic weapon, one that may be air-breathing.www.thedrive.com
Tuon boosterin tuhoaminen mahtaa olla ainoa vaihtoehto millä tuota voi pysäyttää ilmassa. Toisaalta vanha kunnon pommittajan metsästys voi olla parempi vaihtoehto.
"A demo as recently as last year, for example, showed that the B-1 could increase its bomb-carrying load from 24 up to 40 in the internal weapons bay. "Jenkit testaa B1:seen hypersonisia ohjuksia.
Linkissä hieno kuva kun Bonen mahan alla Jassm.
Air Force arms classic B-1B bomber with hypersonic weapons
The U.S. Air Force’s decades-old, combat-tested B-1B Lancer aircraft has just taken a huge step toward developing an ability to fire hypersonic weapons in flight, as the Air Force has released images of the aircraft flying at Edwards Air Force Base in California with a missile loaded underneath...www.foxnews.com
The American companies Lockheed Martin in collaboration with the U.S. Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) have launched the Operational Fires (OpFires) program to develop and demonstrate a novel ground-launched system enabling hypersonic boost glide weapons to penetrate modern enemy air defenses and rapidly and precisely engage critical time sensitive targets.
The OpFires is an innovative ground-launched system that enables a hypersonic boost glide missile system to penetrate modern enemy air defenses and rapidly engage time-sensitive targets. Boost-glide hypersonic weapon is a technology that allows that the weapon’s warhead is initially accelerated using a rocket before gliding unpowered to its target at speeds greater than five times the speed of sound.
Niin sanotut hypersooniset aseet eivät ehkä olekaan ominaisuuksiltaan niin mullistavia kuin maailman suurvallat ovat antaneet ymmärtää.
Näin toteavat amerikkalaisfyysikot David Wright (MIT) ja Cameron Tracy (Union of Concerned Scientists ) tuoreessa analyysissaan, joka on julkaistu Science & Global Security -tiedelehdessä.
Hypersoonisilla aseilla tarkoitetaan ohjusjärjestelmiä, jotka kykenevät lentämään yli viisinkertaisella äänennopeudella. Niitä on ylistetty mannertenvälisen sodankäynnin seuraavaksi isoksi läpimurroksi nopeutensa ja ohjusten torjuntajärjestelmien väistämiskykynsä ansiosta.
”Ne voivat kuljettaa ydinkärkiä tai perinteisiä räjähteitä kohteeseensa jopa viiden mailin sekuntinopeudella, kiemurrellen ilmakehässä välttääkseen varoitussatelliittien ja torjuntajärjestelmien havaintoja”, kirjoittaa aiheesta raportoiva The New York Times.
Hypersooniset ohjukset ovat ohjuksia, jotka nousevat laukaisunsa jälkeen nopeasti avaruuteen ja laskeutuvat sitten takaisin ilmakehään, jotta ne pystyvät liitämään ja tekemään monimutkaisia manöövereitään. Tekniikan Maailma on aikaisemmin kertonut Venäjän Avantgard-järjestelmästä, jonka on sanottu julkisuudessa ”iskevän meteoriitin tavoin” . Yhdysvaltain poistuva presidentti Donald Trump vaati budjetissaan viime vuonna hypersoonisten aseiden kehitykselle 3,2 miljardia dollaria.
Fyysikot Wright ja Tracy kirjoittavat analyysissään, että hypersoonisten ohjusten ylistetyt ominaisuudet ovat enemmän silmänlumetta kuin totta.
”Niistä esitetään monia väitteitä, mutta ei paljoa numeroita. Jos laskutoimitukset tekee, huomaa väitteiden olevan perättömiä”, Wright sanoo NY Timesille.
Fyysikot perustavat väitteensä Yhdysvaltain ilmavoimien ja maan asevoimien tutkimusorganisaatio DARPAn kehittämään kokeelliseen Hypersonic Technology Vehicle 2:een. He mallinsivat tutkimuksessaan ohjuksen lentoa ja havaitsivat, ettei se simulaation perusteella kykene väistelemään havaintoja tai ohjuspuolustusjärjestelmiä.
Nykyaikaiset avaruudessa olevat anturit pystyvät seuraamaan aseen käännöksiä ja mutkitteluja valtaosan sen lentoajasta, tutkijat kirjoittavat raportissaan.
Eikä siinä vielä kaikki. Tietokonemalliensa perusteella tutkijat toteavat, että hypersoonisilla ohjuksilla kestää jopa perinteisiä ballistisia ohjuksia pidempään saavuttaa kaukaiset kohteensa. Lisäksi Wright ja Tracy toteavat, että hypersooniset asejärjestelmät ovat kautta linjan aerodynaamisesti tehottomia. He laskivat Hypersonic Technology Vehicle 2:lle nostovoiman ja kokonaisvastuksen suhteeksi (lift-to-drag ratio, L/D) arvon 2,6.
Toisin sanoen hypersooniset aseet ovat kehnoja tuottamaan nostetta ilman, että samalla syntyy ilmanvastusta. Esimerkiksi lentokoneilla, jotka ovat huomattavasti aerodynaamisempia, tämä liitosuhde on tyypillisesti jotain 15 ja 20 välillä.
”Jos he eivät ole keksineet jotain taianomaista keinoa pitää näitä järjestelmiä ilmassa, ongelmia on luvassa”, tohtori Wrigth sanoo.
Tutkijat summaavatkin, että hypersooniset asejärjestelmät ovat parhaimmillaankin kehitysaskel ”vallankumouksen” sijaan. Wrightin ja Tracyn mukaan heidän havaintonsa pitävät kutinsa USA:n ohjusjärjestelmien lisäksi myös muiden suurvaltojen, kuten Kiinan ja Neuvostoliiton hypersoonisten asejärjestelmien kohdalla.
Fyysikot sanovat, että julkisuudessa usein esitetyt väitteet ”puolessa ajassa maalinsa saavuttavista” uuden sukupolven ohjuksista ovat markkinapuheita, joilla pyritään oikeuttamaan asejärjestelmien kehitystyöhön ja käyttöönottoon käytettävät miljardit.
Yhdysvaltain viranomaiset ovat kritisoineet tutkimusta riittämättömäksi, ja sen on sanottu perustuvan vanhentuneeseen tietoon. Sen tarkemmin viranomaiset ovat kieltäytyneet aihetta kommentoimasta. Analyysi on kuitenkin saanut The New York Timesin mukaan tukea muilta asiantuntijoilta.
Yhdysvaltain hallinnon pitkäaikainen neuvonantaja, fyysikko Richard L. Garwin kuvailee tutkimusta ”erittäin hyväksi ja tärkeäksi”. Myös ajatushautomo Carnegie Endowment for International Peacen ydinaseanalyytikko James Acton sanoo analyysin olevan vakavasti otettava, luotettava ja tärkeä.
Lisää aiheesta The New York Timesin sivuilla.
Ja artikkelin kirjoittajana itse Aleksei Kettunen, tuo itäisten ihmeaseiden tuntija (ja fani).Hypersooninen uhkakuva
» Hypersooninen uhkakuva
www.suomensotilas.fi
Sotateknologian ja ohjusten kehittyessä valtavaa vauhtia Suomen puolustusvoimien päätös panostaa ensin ilmatorjuntamme korkeatorjuntakyvyn uudelleen luomiseen ja kehittämiseen vaikuttaa hyvin perustellulta.
Lähivuosina on tavoitteena hoitaa kuntoon korkeatorjuntakyky.
Myöhemmin on kuitenkin palattava erikseen nopeasti kehittyviin ja lisääntyviin kvasiballistisiin sekä hypersoonisiin uhkiin, joiden torjuntaan ei ole vielä tarjolla järkeviä ratkaisuja.
Nyt ballististen ohjusten torjuntaan käytetty euro voisi olla muutamassa vuodessa hukattu euro.
Tarjolla olevat järjestelmät ovat huiman hintaisia, eivätkä ne vastaa panostehokkaasti edes tämänhetkiseen Suomeen ilmasta kohdistuvaan mahdolliseen uhkaan.
Ilmatorjuntaan ja erityisesti korkeatorjuntaan on silti panostettava, kuten nyt ollaan tekemässä.
Perinteisellä ballistisella ohjuksella tarkoitetaan projektiilia, joka lentää havaintojen perustella laskennallisesti ennustettavalla ballistisella lentoradalla, mikä tekee sen torjunnan mahdolliseksi oikealla kalustolla. Helppoa se ei ole.
Suomen lähistöllä ainoita perinteisiä ballistisia ohjuksia ovat amerikkalaisvalmisteiset 300 km kantaman MGM-140 ATACMS -ohjukset sekä Varsovan liitolta ja Neuvostoliitolta jääneet 70–185 km kantaman 9K79 Totškat.
Vuodesta 2020 Venäjän ainoa palveluskäytössä oleva operatiivis-taktinen maasta maahan -ohjusjärjestelmä 9K720 Iskander ei ole ballistinen, vaan aivan eri oopperasta, koska sen hypersooninen Iskander-M-ohjus lentää Mach 6:n nopeudella kvasiballistisella lentoradalla 50 km:n korkeudessa ja tekee jatkuvasti 30–40 G:n sattumanvaraisia väistöliikkeitä aina siihen saakka, kunnes se syöksyy lähes pystysuoraan maaliin 5–7 metrin tarkkuudella.
Tällä hetkellä länsimaista ei löydy riittävän tehokkaita keinoja sen torjuntaan.
Vielä hankalampia torjuttavia ovat Venäjän uudet hypersooniset ohjukset: ilmasta laukaistava, vuonna 2017 palveluskäyttöön otettu 10–12 Machin ja 2 000 km kantaman H-47M2 Kinžal sekä mahdollisesti vuonna 2022 palveluskäyttöön tuleva pinta-aluksesta tai sukellusveneestä laukaistava 8–9 Machin ja 1 000 km kantaman 3M22 Tširkon.