Samaa mieltä.
Globaalin nälänhädän tapahtumiseksi pitäisi tapahtua aika paljon. Ja siis silloinkin ruuantuottajat myyvät ensi sijassa sinne, missä on eniten fyrkkaa tarjolla. Suomalaisten kokonaistuotannon pitää romahtaa aika alas ennen kuin heidän työnsä arvo on niin alhainen, ettei sillä saa mahaa täyteen ruokaa maailmanmarkkinoilla. On tämä tietenkin periaatteessa mahdollista, mutta aika lailla sekaisin pitää koko maailman olla tuossa tilanteessa jotta sen suhteen voisi oikeastaan pohtia yhtään mitään asioita.
No, EU tasolla taas ilmastonlämpeneminen ei enää sitten olekaan mitenkään yksikäsitteisesti hyvä asia maataloudelle. Se, mitä Pohjois-Eurooppa voittaa pidemmässä kasvukaudessa, voi tarkoittaa tappiota Etelä-Euroopassa vähentyneiden sateiden vuoksi.
Jaa, ja kun aloin selaamaan lukuja, niin EU tasollakaan ei maataloudella ole juuri mitään merkitystä. Tämän mukaan se tuottaa 4.4% EU:n BKT:stä. Se työllistää melkein tuplasti suuremman määrän ihmisiä (8.3%), mikä vaan kertoo siitä, kuinka epätoivoisen tuottamattomasta tuotantoalasta on kyse. Noiden lukujen suhde kertoo juuri siitä, että iso osa EU:n maataloudesta pyörii tukiaisten tekohengityksellä.
Ja ihmiset sitten epätoivossaan syövät tätä tuottamattoman tuotantoalan hedelmää, etteivät itse joutuisi tekohengitykseen..