Onpas pitkä ja mielenkiintoinen juttu. Vaikuttaa siltä, että suomalainen lihantuotanto ei ole erityisen mitenkään ilmastoystävällistä, joten ilmaston takia suomalaista lihaa ei pidä suosia.
"Ruoantuotannon ilmastovaikutuksista jopa 82 prosenttia syntyy maatiloilla, joten kuljetusten vaikutus ruoan hiilijalanjälkeen on vähäisempi kuin yleensä ajatellaan. Jos suomalainen kuluttaja kävelee lähikauppaan ja ostaa sieltä rahtilaivalla kuljetettua uusiseelantilaista lammasta, kuljetuksen kuormitus kiloa kohti voi jäädä jopa vähäisemmäksi kuin jos suomalainen kuluttaja ajaa maatilalle ostaakseen sieltä pienen määrän suomalaista lammasta. "
"Ruoantuotannon ilmastovaikutuksista jopa 82 prosenttia syntyy maatiloilla, joten kuljetusten vaikutus ruoan hiilijalanjälkeen on vähäisempi kuin yleensä ajatellaan. Jos suomalainen kuluttaja kävelee lähikauppaan ja ostaa sieltä rahtilaivalla kuljetettua uusiseelantilaista lammasta, kuljetuksen kuormitus kiloa kohti voi jäädä jopa vähäisemmäksi kuin jos suomalainen kuluttaja ajaa maatilalle ostaakseen sieltä pienen määrän suomalaista lammasta. "
Kotimaisen lihantuotannon ekologisuus on pelkkä myytti
Kotimaisen lihantuotannon ekologisuus on pelkkä myytti Artikkelissa tarkastellaan suomalaisen eläinperäisen ruoantuotannon ympäristövaikutuksia biodiversiteetin, ilmastonmuutoksen sekä vesistön kannalta tuoreimpaan tutkimustietoon perustuen. Hallitustenvälisen ilmastonmuutospaneelin IPCC:n tuoreen
www.viite.fi