Ilmastopsykoosi -ketju

Solidsnake

Kenraali

Maidan

Respected Leader
Sekä saastuttajia että hysterian levittäjiä ovat minulle yhtä rikollisia, koska toiset lisää ahdistusta, jota vastuullinen ihminen tuntee muutenkin. Miltä kuulostaisi ylimielinen hitleroiva YLE:lainen : "ei kiinnostaa koko Greeta, ei mikään,ei koko teidän keskustelunne - "KOSKA PELI ON MENETETTY! SE ON MENETETTY JO 30 VUOTTA SITTEN!".
 

Maidan

Respected Leader
Voin kertoa että minua ei kiinosta syytökset piilevästä rasismista. :) Jos meillä on teknologia ja kyky pistää vähemmän kehittyneiden maiden asiat kuntoon, niin totta helvetissä meidän tulee se tehdä kun tekemättä jättäminen vaikuttaa meidänkin tulevaisuuteen.
Pitääkö antaa Putlerillekin teknologia vaihtokauppana että tämä järjestää persmanit eduskuntataloon?
 
Bold. Tämähän se on seikka, joka panee aina skeptikonkin pohtimaan asiaa tarkoin. Meillä ei ole moraaliseettistä oikeutta laskea asioita suoritustilaan. Eli jos -asia- on varmasti selvä, niin edessä ei voi olla mikään muu kuin päästöjen vähentäminen.

Jos uhkien ja kielteisten skenaarioiden toteutumismahdollisuus on fifti-fifti puolesta vastaan, niin on melkoista arvanheittoa tulevaisuudella sekin, että tyytyisimme heittämään kruunaa ja klaavaa. Ihmiskunnan ja pallon tulevaisuudella ei ole Lupa heittää noppaa.

Tämä fifti-fifti-ajatus on kiusallinen. Ilmastoskeptisellekin, hyvin kiusallinen.

Mitään oikeaa mahdollisuutta saada tietoon perustuvaa käsitystä, absoluuttista ymmärrystä ei ole. Lähteitä on liikaa ja tätäkin asiaa leimaa he----moinen mylläkkä, sekamelska, jossa faktat, fiktiot, toiveet, käsitykset, lobbaus, informaatiovaikuttaminen...kaikki lyövät iloisesti kättä toisilleen. Eikä spesiaalialan ymmärtämiseen riitä normi alle mensan jäsenyyden äo:kään. :) Me skeptiset ja toisaalta -uskovat- olemme molemmat aivan liikaa minusta tuntuu tai minä luin että tai se sanoi miten kun - tasolla.

Jos arvanheiton asemesta päättäisi mielipiteestään suht rationaalisesti, niin kummasti sitä katsoo tiedeväkeen päin. Näinhän sitä tehdään lääkärikäynnilläkin tai vaikka metsäalalla, kun tarvitaan eksaktia tietoa arvailun sijaan.

Tulkoon sanotuksi se, että minusta Greta piti yleisölleen puheen, jonka tuo yleisö kyllä ansaitsi ihan täysillä. En näe mitään pahaa siinä, että yhä useampi ihminen uskaltaisi sanoa tuhmemmin asioista pysytellen kuitenkin asiassa. Tälläkin palstalla ollaan oltu huolissaan kivapuhevaateesta koskien mm. maahanmuuttoa.....miksi moittia siis Gretaa, kun hän tuhmapuhui päättäjille....
Niin -- kyllä minusta tässä voi verrata tilannetta esim. venäläisen ruletin pelaamiseen. Moniko sellaista on oikeasti valmis pelaamaan. Tsäänssit ei kuitenkaan ole kuin 1/6, mutta voittomahkut on todennäköisesti aika monelle kuitenkin liian hyvät, että kannattaa lähteä pelaamaan.

Kuinka moni katsoi eilen TV femmasta Skavlanin? Siinä oli vieraana Greta Thunberg, Michael Moore, Steven Pinker ja Stormy Daniels .. erittäin kiinnostava kattaus.
- Mitä tulee hysteeriseen meininkiin sekä "hieman" yliempaattiseen Gretan nuoleskeluun; mösjöö Moore veti ihan omassa sarjassaan. Minulla ei kyllä ole mitään häntä vastaan - mainio hahmo tässä muutenkin hämmentävässä tiedotusavaruudessa.
- Gretan osalta tuli lähinnä mieleen, että onko tämä kaikki häntä, selvästi lasta, kohtaan oikein. Toki tämä oli ehkä Michaelillakin tavoitteena jotenkin ilmaista - mutta ehkä hukkasi tämän pointin, koska nappipohjassa panikointi meni päälle ja asia jotenkin ... hajosi.
- Stormy .. well :) aika hauska mimmi, ei ainakaan ole kovin ujo - voisi kuvata jopa rohkeaksi - tai enemmän
- Ja Steven Pinker. Vihdoinkin paikalle saapui aikuinen ihminen. Kun Hans Roslingia (R.I.P.) ei ole, onneksi on Pinkereitä.
 
Viimeksi muokattu:

Aquilifer

Eversti
Jos meillä on teknologia ja kyky pistää vähemmän kehittyneiden maiden asiat kuntoon, niin totta helvetissä meidän tulee se tehdä kun tekemättä jättäminen vaikuttaa meidänkin tulevaisuuteen.

Teknologia ja ehkä kykykin löytyy, mutta rahaa ei.
Kaikkien maailman persläpien nostaminen nykytilasta ilmastoihanteeseen maksaa, ja maksaa itseasiassa aika helvetisti. Kuka sen laskun ottaa hoitaakseen, kun persläpimaita ei itseään kiinnosta?
 

Tetra

Respected Leader
BAN
Lihaton lokakuu on täällä taas! Näin helposti ihminen voi tehdä ilmastoystävällisiä valintoja, valintoja joilla on myös muita hyviä puolia. Parhaassa tapauksessa lihaton lokakuu muuttuu lihattomaksi loppuelämäksi (joka toivottavasti on lokakuuta pidempi).

Lihattoman lokakuun kunniaksi kolme linkkiä.

Ensimmäisessä linkissä Harvardin kansanterveystieteen asiantuntijat ottavat kantaa punaiseen lihaan. Tulokset ovat selviä: korkea punaisen lihan kulutus on yhteydessä lukuisiin eri sairauksiin. Punaisen lihan syönnin vähentäminen on hyvä asia niin ihmisen kuin maapallon terveyden kannalta.

Toisen linkin takaa löytyy vastauksia lihankorvikkeisiin liittyviin kysymyksiin. Ilmastoasiasta kiinnostuneet voivat hypätä kysymykseen numero viisi. Lihankorvikkeisiin liittyy paljon pelkoja ja epäluuloja. Tälläiset artikkelit vähentävät näitä pelkoja, jotta yhä useampi ihminen uskaltaa rohkeasti kokeilla uusia ruoka-aineita.

Yksi lihantuotantoon liittyvä riski on antibioottiresistanssi. ABR on hieman ilmastonmuutoksen kaltainen uhka. Jos lihankorvikkeet vähentävät ABR:n kehittymistä, niin sehän on mitä mainion asia. ABR:ään pitäisi kyllä puuttua voimakkaasti niin tuotantoeläimien kuin ihmisten antibioottien käytössä. Suomessa nämä asiat taitaa olla melko hyvällä mallilla, mutta valitettavasti ongelman luonteen vuoksi ulkomailla tapahtuvat hölmöilyt vaikuttavat Suomeenkin.

Kuten mainittua, sellainen pikkulafka kuin McDonald's alkaa testaamaan kasvispihvejä. Siitä juttua viimeisessä linkissä.

https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/2019/09/30/flawed-guidelines-red-processed-meat/

https://www.vox.com/2019/5/28/18626859/meatless-meat-explained-vegan-impossible-burger

https://www.restaurantbusinessonline.com/financing/five-reasons-mcdonalds-beyond-meat-test-big
 

Suutari

Luutnantti
Teknologia ja ehkä kykykin löytyy, mutta rahaa ei.
Kaikkien maailman persläpien nostaminen nykytilasta ilmastoihanteeseen maksaa, ja maksaa itseasiassa aika helvetisti. Kuka sen laskun ottaa hoitaakseen, kun persläpimaita ei itseään kiinnosta?
Sitä rahaa tulee palamaan kuitenkin. Tässä ei ole edessä sellaista vaihtoehtoa jossa rahaa ei pala. Nyt vain valitaan että maksetaanko nyt heti paljon, vai vielä vitusti enemmän vähän ajan päästä.
 

baikal

Supreme Leader
Niin -- kyllä minusta tässä voi verrata tilannetta esim. venäläisen ruletin pelaamiseen. Moniko sellaista on oikeasti valmis pelaamaan. Tsäänssit ei kuitenkaan ole kuin 1/6, mutta voittomahkut on todennäköisesti aika monelle kuitenkin liian hyvät, että kannattaa lähteä pelaamaan

Niin, minä en osaa arvioida -rosentteja- tässä asiassa kohilleen. Venäläinen ruletti ei muutu yhtään kivemmaksi, vaikka rumpuun sijoitettu patruuna -saattaa olla- viallinen ja -ehkä- iskurissakin on vikaa....silti liipaisimen vetäminen voisi olla tuskaa.

Ilman keskeisten suurien hiilidioksidituottajien mukana oloa tällaisissa leikkaustalkoissa ei ole ehkä tarpeeksi järkeä.

Kannattaako pohtia myös sitä, että fossiiliset raaka-aineet ovat rajallinen resurssi, jossain kohtaa käytössä on oltava joitain muita energianlähteitä.
 

Maidan

Respected Leader
En tiedä miten tämä liittyy Putiniin tai persuihin. Kumpaakaan en kannata.
Postaus liittyi ehdotukseen antaa teknologia kehitysmaihin ilmakehän pelastumisen takia. Vai ymmärsinko oikein?
Tämä psykoosiketju paisuu niin nopeasti etten enää näe missä koko postaus oli.
 

Lapinukko

Ylipäällikkö
Taas yksi kommunistikolumnisti YLE:llä:
"Meidän on marssittava kaduille ja keskeytettävä autoliikenne Mannerheimintiellä kunnes poliitikot säätävät lait, jotka muuttavat autoliikenteen edes siedettävän ekologiseksi. Meidän on miehitettävä lentokentät, ja estettävä koneiden nousu ja lasku kunnes lentoliikenne loppuu."

Kaiken muun uutisoinnin seassa. Tänään ei tainnut olla muuta, eikä pillupano-otsikoita.
 
Viimeksi muokattu:

Maidan

Respected Leader
Venäjälle voidaan antaa kehitysapua kunhan ensin hajauttavat Venäjän Federaation pienemmiksi valtioiksi ja luopuvat ydinaseista.
Ja kun heidän "hakaristi" = sirpi-vasara stalineineen yms rinnastetaan samalle tasolle kun Hitlerin Saksa.
 

Passi

Ylipäällikkö
Venäjälle voidaan antaa kehitysapua kunhan ensin hajauttavat Venäjän Federaation pienemmiksi valtioiksi ja luopuvat ydinaseista.
Suomi on ollut ja on nytkin monessa hankkeessa mukana rahoittajana. Ympäristö suurimpana.

Suomi -Venäjä lähialueyhteistyö 2000-2012
suomen_ja_venäjän_lähialueyhteistyön_rahoitus_vuosina_2000-2012.jpeg

Tuo lähialueyhteistyö kuvio on mennyt uusiksi ja nykyään myös EU on näissä hankkeissa mukana.

Suomen ja Venäjän lähialueyhteistyö uusiksi
Yksittäisten hankkeiden tilalle ovat tulossa suuremmat EU:n, Venäjän ja Suomen yhteiset kumppanuusohjelmat, joiden rahoitukseen myös EU osallistuu.
https://yle.fi/uutiset/3-5340459

Tässä esimerkki.(ei ympäristö)

"Ohjelma rahoituskehys on noin 77,5 miljoonaa euroa, josta Euroopan Unioni kattaa noin puolet ja toisesta puolesta vastaavat yhtä suurin osuuksin Suomen ja Venäjän valtiot"
https://www.sefrcbc.fi/fi/cbc-2014-2020-2/

Voi kai sanoa varmasti että myös tulevaisuudessa suomalaisten verorahoja tuonne haaskataan varsinkin jos kyse on ympäristöstä:(
 

chigeen'a

Kapteeni

Tässäkin ketjussa vängätty grönlannin muinaisviljelyn ja metsän olemassa olon todisteet peittyvät onneksi lumeen ja jäähän. Ja joku vielä kehtaa väittää ettei hiilikuituveneilyllä pohjois-atlantilla ole vaikutusta. How dare you. Ylläolevasta jutusta pystyy näkemään että vaikutus on välitön.
 

Heikki

Majuri

Tässäkin ketjussa vängätty grönlannin muinaisviljelyn ja metsän olemassa olon todisteet peittyvät onneksi lumeen ja jäähän. Ja joku vielä kehtaa väittää ettei hiilikuituveneilyllä pohjois-atlantilla ole vaikutusta. How dare you. Ylläolevasta jutusta pystyy näkemään että vaikutus on välitön.
"JULKAISTU 8.9.17".
 
Top