Ongelma tällä hetkellä asenteissa johtuu siitä, että vaikka tuorein lämpöpiikki voidaan tiedeyhteisössäkin todeta ihmisen aiheuttamaksi, tutkijoiden joukkoon on uinut mitä ihmeellisempiä säätäjiä myös ilmastonmuutosagendan taakse. Se on omiaan sekoittamaan pakkaa ja viemään luottamusta.
Selvitän kiinnostuneille, mitä.
Ilmastonmuutos on määritelty YK:n artiklassa, EU:n asetuksessa ja Suomen Ilmastolaissa, joissa se on rajattu käsittämään
vain ihmisen osuus. Tämän määritelmän mukaan on laadittu IPCC:n tehtävänkuva. Suomen Ilmastolaki rajaa ilmastonmuutoksen siis poliittisella, ei tieteellisellä, merkityksellä Suomen ilmastopaneelin tehtävänkuvaan.
Se on jo ensimmäinen jopa tiedevastainen juttu.
Vuoden 2009 skandaali on monella mielessä.
19.11 englantilaisen ilmastontutkimuslaitoksen CRU kohtasi tietomurron. Vuodettiin sisäisiä tiedostoja ja sähköpostien kopioita. Tietovuoto avasi näkymän hallitustenvälisen ilmastojärjestön IPCC:n tieteellisen linnakkeen CRU:n ytimeen. Se paljasti ilmastotieteen kulisseista salailua, vihaa, juonitteluja, ja tutkimustulosten vääristelyä.
Paljastuksen väitetään johtaneen Kööpenhaminan kokouksen epäonnistumiseen. Jollakulla oli halu estää toimenpiteet ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi (vuotaja käytti venäläistä palvelinta, mutta voi olla kuka tahansa), mutta toisaalta nimenomaan tutkimuslaitoksen kyseenalainen tutkimusetiikka tarjosi siihen mahdollisuuden.
Ylelle CRU:n johtaja Phil Jones ei halunnut vastata kysymyksiimme, ei edes kirjallisesti. CRU:n tiedotusyksikkö puolestaan ilmoitti, että he eivät osaa vastata.
Käytännössä CRU:n ydinryhmä sekä heidän läheiset kollegansa USA:ssa ja Saksassa ovat päättäneet siitä, mikä tiede on oikeaa ilmastotiedettä ja mikä ei – mitkä tutkimukset hyväksytään
IPCC:n raportteihin, mitkä eivät.
Lukekaa tuolta loput:
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2009/12/17/ilmastogate-kasikirjoitus