Ilmastopsykoosi -ketju

Meillä töissä kannetaan myös korsi ilmastokekoon: siirrytään autoilla (henk.autot, paketti-ja kuorma-autot sekä bussit)biodieselin käyttöön johdon mahtikäskyllä! Ongelmia voi tosin olla luvassa kun kaikki valmistajat eivät suosittele biodieseliä moottoreihinsa ja esim lisälämmittimet eivät välttämättä toimi kunnolla tällä.
 
Meillä töissä kannetaan myös korsi ilmastokekoon: siirrytään autoilla (henk.autot, paketti-ja kuorma-autot sekä bussit)biodieselin käyttöön johdon mahtikäskyllä! Ongelmia voi tosin olla luvassa kun kaikki valmistajat eivät suosittele biodieseliä moottoreihinsa ja esim lisälämmittimet eivät välttämättä toimi kunnolla tällä.

Bensakoneista puhumattakaan :cool:
 
Meillä ei bentsiinillä taida enää autot kulkea, tai korkeintaan yksittäisiä autoja.
Meillä ne varsinaiset ilmastohirmut on työkoneita missä käytetään polttoöljyä ja ne ei ole bioa vielä.. Eli varsin kosmeettinen teko. Ja Ne koneet vie sen yhden okt-talon talvikäyttön verran löpöä työvuorossa pahimmillaan..

Toivottavasti kaikki menee hyvin.

Minun työpaikkani on konttorissa, joka vihreilee siten, että on sen viisi pikkuroskista eri jutuille joka huoneessa rinnakkain. Tällaisilla (ja muutamalla muulla kosmeettisella toimella) tienataan joku gryyni sertifikaatti firman kotisivulle, koska se näyttää hyvältä. Yksi vihreä nainen on tosi tyytyväinen ja kuuluu johonkin vihertoimikuntaan ja pomo maksaa hänelle satasen siitä mielihyvälisää.

Vanhanan teodustelu-upseerina katsoin kerran kuuden aikaan paperihommia lopetellessa, kun virolainen tyttö kaatoi ne kaikki roskikset samaan pussiin ja vei pois. Mitään jatkolajittelua ei ole huoneista eteenpäin ja siivousfirma on niin kilpailutettu, ettei sillä rahalla saisikaan. Pahvi ja kartonki menee eri linjaan pihallakin.
 
Meillä ei bentsiinillä taida enää autot kulkea, tai korkeintaan yksittäisiä autoja.
Meillä ne varsinaiset ilmastohirmut on työkoneita missä käytetään polttoöljyä ja ne ei ole bioa vielä.. Eli varsin kosmeettinen teko. Ja Ne koneet vie sen yhden okt-talon talvikäyttön verran löpöä työvuorossa pahimmillaan..

Meillä on jo alettu siirtyä henkilöautoissa dieselistä kaasu-bensa-hybrideihin.
 
Toivottavasti kaikki menee hyvin.

Minun työpaikkani on konttorissa, joka vihreilee siten, että on sen viisi pikkuroskista eri jutuille joka huoneessa rinnakkain. Tällaisilla (ja muutamalla muulla kosmeettisella toimella) tienataan joku gryyni sertifikaatti firman kotisivulle, koska se näyttää hyvältä. Yksi vihreä nainen on tosi tyytyväinen ja kuuluu johonkin vihertoimikuntaan ja pomo maksaa hänelle satasen siitä mielihyvälisää.

Vanhanan teodustelu-upseerina katsoin kerran kuuden aikaan paperihommia lopetellessa, kun virolainen tyttö kaatoi ne kaikki roskikset samaan pussiin ja vei pois. Mitään jatkolajittelua ei ole huoneista eteenpäin ja siivousfirma on niin kilpailutettu, ettei sillä rahalla saisikaan. Pahvi ja kartonki menee eri linjaan pihallakin.
Aika paljon on kosmeettista puuhastelua nykyäänkin ja meilläkin.Biojätteet joskus eroteltiin, sitten kerran joku näki kun siivooja kippasi kaikki samaan. Nykyään menee melko paljon kaikki samaan puristimeen ja polttoon. Se poltto on ehkä kuitenkin se vihrein tapa nykyisin. Jos se eri jäteauto kiertää biojätteet ja sekajätteet niinkuin nykyisin kuitenkin on niin tulee siitäkin päästöjä. Se oikea ekoyhteisö nykyihmisillä varustettuna taitaa olla vielä aika kaukana..
 
Herrat ja Rouvat! Asiantuntijan tuomio, älkää syö lihaa, maitoa ja sokeria niin paljon. Tästäkin ollaan vänkätty??? :facepalm:

Kosten bör bestå av maximalt 300 gram rött kött i veckan, 2,5 dl mjölk och 31 gram socker per dag för att klimatmålen ska nås. Det enligt en studie som publicerats i tidskriften Nature

https://www.svt.se/svttext/web/pages/106.html
 
Tällaisilla (ja muutamalla muulla kosmeettisella toimella) tienataan joku gryyni sertifikaatti firman kotisivulle, koska se näyttää hyvältä.
Pienistä puroista ne joet alkunsa saavat.
Mielestäni on hyvä että yritykset ottavat ensisaskeleet ja myöhemmin lisäävät toimiaan. Ollaan toki vaiheessa jossa kaikki voi olla hieman kosmeettista mutt kyllä se siitä. Lumipalloefektin lailla nämä asiat tulevat kasvamaan.
.
 
Itseasiassa meillä on kanssa muutama täyssähköauto.
Sama juttu, sähkökinnerit on ihan näppäriä nurkka-ajoihin. Pari työkaveriakin on ostanut itselleen käytetyn Leafin.
 
Länsimaalaisten pitäisi vähentää lihansyöntiä 90 prosenttia, muuten ilmastonmuutoksen hillintä ei onnistu, varoittavat tutkijat
Muutokseen tarvitaan tutkijoiden mukaan verotusta, valistusta, tukiaisia ja tekoja poliitikoilta.
08648a9262f7494d800d0ccc6a9a3829.jpg


Lihansyönnin vähentäminen on yksi keskeisistä keinoista ehkäistä ilmaston lämpötilan nousemista. (KUVA: KIM KYUNG HOON & TOBY MELVILLE / REUTERS)
Minttu Mikkonen HS
Julkaistu: 13.10. 15:08
LIHANSYÖNNIN pitää vähentyä länsimaissa 90 prosenttia, jos haluamme välttää ilmaston vaarallisen lämpenemisen, toteaa tällä viikolla Nature-tiedelehdessä julkaistu laaja tutkimus.

Perusteellinen tutkimus keskittyi maatalouden ja ruuantuotannon ilmastovaikutuksiin. Sen mukaan maatalouteen on tehtävä valtavia muutoksia, jotta maapallo kykenisi ruokkimaan kasvavan väestön.

Ilmastonmuutoksen hillitseminen ei tutkijoiden mukaan onnistu ilman merkittävää muutosta ruokavalioon.

RUUANTUOTANNOLLA on paljon ympäristövaikutuksia: se aiheuttaa kasvihuonekaasupäästöjä, metsien hakkaamista, vesipulaa, eroosiota, merien saastumista ja lajien sukupuuttoja.

Vahingot pahenevat huomattavasti, jos väestö kasvaa ennusteiden mukaisesti yhdeksään tai kymmeneen miljardiin vuoteen 2050 mennessä. Samaan aikaan yhä useammalla ihmisellä etenkin Aasiassa on varaa syödä lihaa.

”Kymmenen miljardin ihmisen ruokkiminen on mahdollista, mutta vain, jos muutamme tapamme syödä ja tuottaa ruokaa”, sanoi tutkimusryhmään kuulunut professori Johan Rockström saksalaisesta Potsdamin ilmastotutkimuslaitoksesta brittilehti The Guardianille.

MYÖS maanantaina julkaistu kansainvälisen ilmastopaneelin IPCC:n raportti totesi, että meidän on muutettava elämäntapaamme perustavanlaatuisesti, jotta maapallon lämpeneminen saataisiin rajoitettua 1,5 asteeseen.

Lihansyönnin vähentäminen on IPCC:n mukaan yksi keskeisistä keinoista kunnianhimoisen tavoitteen saavuttamiseksi.

Nature-lehdessä tutkijat toteavat, että ruokavalion on muututtava selvästi kasvispainotteiseksi. Se tarkoittaisi nykytilanteeseen verrattuna keskimäärin 75 prosenttia vähemmän naudanlihaa, 90 prosenttia vähemmän sianlihaa ja puolet vähemmän kananmunia.

”Ihmiset voivat vaikuttaa henkilökohtaisella tasolla muuttamalla ruokavaliotaan mutta myös koputtamalla poliitikkojensa oville.”​
Papujen ja palkokasvien syöminen kolminkertaistuisi ja pähkinöiden ja siementen käyttö nelinkertaistuisi.

Rikkaiden länsimaiden ihmisille muutos olisi vielä suurempi: 90 prosenttia vähemmän naudanlihaa ja 60 prosenttia vähemmän maitotuotteita.

RUUANTUOTANNONmuuttaminen saattaa olla ilmaston kannalta jopa tärkeämpää kuin energiajärjestelmän muuttaminen, sanoi Kööpenhaminan yliopiston kestävän kehityksen tutkimuslaitoksen johtaja Katherine Richardson The Washington Postille.

Jo nyt puolet maapallon jäättömästä pinta-alasta on joko karjan laidunmaata tai peltona, jossa kasvatetaan ruokaa karjalle, Richardson sanoi. Pinta-ala vastaa Pohjois- ja Etelä-Amerikan yhteenlaskettua alaa.

ac5fcd1979b44eb2a6fef8685f7cc8e0.jpg


Lehmiä laiduntamassa Krupenishchessa Valko-Venäjällä elokuussa. (KUVA: VASILY FEDOSENKO / REUTERS)

Myös ruokahävikki on iso ongelma. Tutkimuksen mukaan kolmannes maailmassa tuotetusta ruuasta menee hukkaan.

MITEN näin suuri muutos oikein saataisiin aikaan?

Tutkijoiden mukaan lihansyönnin vähentämiseen tarvitaan monia keinoja samaan aikaan: se voi onnistua valistuksella, verotuksella, kasvisperäisen ruuantuotannon tukiaisilla sekä koulu- ja työpaikkaruokailun muuttamisella.

Maataloudessa tarvittaisiin heidän mukaansa suuria muutoksia metsätuhon, vesipulan ja liikalannoituksen pysäyttämiseksi. Kaikki tarvittavat keinot ovat jo käytössä jossain päin maailmaa, sanoi tutkimusryhmää johtanut Marco Springmann Oxfordin yliopistosta The Guardianille.

Mutta nyt tarvitaan maailmanlaajuista muutosta, hän huomautti.

Springmann uskoo, että muutos voi onnistua, mutta se edellyttäisi hänen mukaansa paljon nykyistä enemmän tekoja hallituksilta.

”Ihmiset voivat vaikuttaa henkilökohtaisella tasolla muuttamalla ruokavaliotaan mutta myös koputtamalla poliitikkojensa oville ja sanomalla, että tarvitsemme parempia ympäristömääräyksiä. Sekin on erittäin tärkeää. Älkää päästäkö poliitikkoja helpolla”, Springmann sanoi.

Kasvispainotteinen ruokavalio olisi hyväksi myös terveydelle, hän totesi The Washington Postille.

KESÄKUUSSA arvovaltainen Science-tiedelehti julkaisi tutkimuksen, jonka mukaan vegaaninen ruokavalio on merkittävin yksittäinen ilmastoteko.

Lihan ja maitotuotteiden tuotanto vie nykyisin yli 80 prosenttia maailman maatalousalasta ja aiheuttaa 60 prosenttia maatalouden kasvihuonekaasupäästöistä.

Eläinpainotteinen ruokavalio on tutkijoiden mukaan tehoton tapa ruokkia ihmiskunta, sillä lihasta ja maitotuotteista saadaan vain 18 prosenttia kaloreista ja 37 prosenttia proteiinista.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005863309.html
 
Suosittelen. Itsellä tosiaan tällä hetkellä tulee 1000 km viikossa. Se tuhat km maksaa n.22 euroa. Hyvä painaa ylitöitä. Lisäksi töihin matkaa yli 100 km suuntaansa. Eli veroprosentti tulee kivasti alaspäin ja jää jotain myös käteen. Voisi sanoa että ilman sitä gasumin korttia kaasulla pääsee n. puolet halvemmalla kuin bensalla. Varsinkin jos ei aivan hulluna hurjastele.
 
Länsimaalaisten pitäisi vähentää lihansyöntiä 90 prosenttia, muuten ilmastonmuutoksen hillintä ei onnistu, varoittavat tutkijat
Muutokseen tarvitaan tutkijoiden mukaan verotusta, valistusta, tukiaisia ja tekoja poliitikoilta.
08648a9262f7494d800d0ccc6a9a3829.jpg


Lihansyönnin vähentäminen on yksi keskeisistä keinoista ehkäistä ilmaston lämpötilan nousemista. (KUVA: KIM KYUNG HOON & TOBY MELVILLE / REUTERS)
Minttu Mikkonen HS
Julkaistu: 13.10. 15:08
LIHANSYÖNNIN pitää vähentyä länsimaissa 90 prosenttia, jos haluamme välttää ilmaston vaarallisen lämpenemisen, toteaa tällä viikolla Nature-tiedelehdessä julkaistu laaja tutkimus.

Perusteellinen tutkimus keskittyi maatalouden ja ruuantuotannon ilmastovaikutuksiin. Sen mukaan maatalouteen on tehtävä valtavia muutoksia, jotta maapallo kykenisi ruokkimaan kasvavan väestön.

Ilmastonmuutoksen hillitseminen ei tutkijoiden mukaan onnistu ilman merkittävää muutosta ruokavalioon.

RUUANTUOTANNOLLA on paljon ympäristövaikutuksia: se aiheuttaa kasvihuonekaasupäästöjä, metsien hakkaamista, vesipulaa, eroosiota, merien saastumista ja lajien sukupuuttoja.

Vahingot pahenevat huomattavasti, jos väestö kasvaa ennusteiden mukaisesti yhdeksään tai kymmeneen miljardiin vuoteen 2050 mennessä. Samaan aikaan yhä useammalla ihmisellä etenkin Aasiassa on varaa syödä lihaa.

”Kymmenen miljardin ihmisen ruokkiminen on mahdollista, mutta vain, jos muutamme tapamme syödä ja tuottaa ruokaa”, sanoi tutkimusryhmään kuulunut professori Johan Rockström saksalaisesta Potsdamin ilmastotutkimuslaitoksesta brittilehti The Guardianille.

MYÖS maanantaina julkaistu kansainvälisen ilmastopaneelin IPCC:n raportti totesi, että meidän on muutettava elämäntapaamme perustavanlaatuisesti, jotta maapallon lämpeneminen saataisiin rajoitettua 1,5 asteeseen.

Lihansyönnin vähentäminen on IPCC:n mukaan yksi keskeisistä keinoista kunnianhimoisen tavoitteen saavuttamiseksi.

Nature-lehdessä tutkijat toteavat, että ruokavalion on muututtava selvästi kasvispainotteiseksi. Se tarkoittaisi nykytilanteeseen verrattuna keskimäärin 75 prosenttia vähemmän naudanlihaa, 90 prosenttia vähemmän sianlihaa ja puolet vähemmän kananmunia.

”Ihmiset voivat vaikuttaa henkilökohtaisella tasolla muuttamalla ruokavaliotaan mutta myös koputtamalla poliitikkojensa oville.”​
Papujen ja palkokasvien syöminen kolminkertaistuisi ja pähkinöiden ja siementen käyttö nelinkertaistuisi.

Rikkaiden länsimaiden ihmisille muutos olisi vielä suurempi: 90 prosenttia vähemmän naudanlihaa ja 60 prosenttia vähemmän maitotuotteita.

RUUANTUOTANNONmuuttaminen saattaa olla ilmaston kannalta jopa tärkeämpää kuin energiajärjestelmän muuttaminen, sanoi Kööpenhaminan yliopiston kestävän kehityksen tutkimuslaitoksen johtaja Katherine Richardson The Washington Postille.

Jo nyt puolet maapallon jäättömästä pinta-alasta on joko karjan laidunmaata tai peltona, jossa kasvatetaan ruokaa karjalle, Richardson sanoi. Pinta-ala vastaa Pohjois- ja Etelä-Amerikan yhteenlaskettua alaa.

ac5fcd1979b44eb2a6fef8685f7cc8e0.jpg


Lehmiä laiduntamassa Krupenishchessa Valko-Venäjällä elokuussa. (KUVA: VASILY FEDOSENKO / REUTERS)

Myös ruokahävikki on iso ongelma. Tutkimuksen mukaan kolmannes maailmassa tuotetusta ruuasta menee hukkaan.

MITEN näin suuri muutos oikein saataisiin aikaan?

Tutkijoiden mukaan lihansyönnin vähentämiseen tarvitaan monia keinoja samaan aikaan: se voi onnistua valistuksella, verotuksella, kasvisperäisen ruuantuotannon tukiaisilla sekä koulu- ja työpaikkaruokailun muuttamisella.

Maataloudessa tarvittaisiin heidän mukaansa suuria muutoksia metsätuhon, vesipulan ja liikalannoituksen pysäyttämiseksi. Kaikki tarvittavat keinot ovat jo käytössä jossain päin maailmaa, sanoi tutkimusryhmää johtanut Marco Springmann Oxfordin yliopistosta The Guardianille.

Mutta nyt tarvitaan maailmanlaajuista muutosta, hän huomautti.

Springmann uskoo, että muutos voi onnistua, mutta se edellyttäisi hänen mukaansa paljon nykyistä enemmän tekoja hallituksilta.

”Ihmiset voivat vaikuttaa henkilökohtaisella tasolla muuttamalla ruokavaliotaan mutta myös koputtamalla poliitikkojensa oville ja sanomalla, että tarvitsemme parempia ympäristömääräyksiä. Sekin on erittäin tärkeää. Älkää päästäkö poliitikkoja helpolla”, Springmann sanoi.

Kasvispainotteinen ruokavalio olisi hyväksi myös terveydelle, hän totesi The Washington Postille.

KESÄKUUSSA arvovaltainen Science-tiedelehti julkaisi tutkimuksen, jonka mukaan vegaaninen ruokavalio on merkittävin yksittäinen ilmastoteko.

Lihan ja maitotuotteiden tuotanto vie nykyisin yli 80 prosenttia maailman maatalousalasta ja aiheuttaa 60 prosenttia maatalouden kasvihuonekaasupäästöistä.

Eläinpainotteinen ruokavalio on tutkijoiden mukaan tehoton tapa ruokkia ihmiskunta, sillä lihasta ja maitotuotteista saadaan vain 18 prosenttia kaloreista ja 37 prosenttia proteiinista.

https://www.hs.paskamedia.fi/ulkomaat/art-2000005863309.html
Se ruoka ja sen tuottaminen varmaan tulevat olemaan ne meidän kohtalonkysymykset tulevaisuudessa.
 
Suosittelen. Itsellä tosiaan tällä hetkellä tulee 1000 km viikossa. Se tuhat km maksaa n.22 euroa. Hyvä painaa ylitöitä. Lisäksi töihin matkaa yli 100 km suuntaansa. Eli veroprosentti tulee kivasti alaspäin ja jää jotain myös käteen. Voisi sanoa että ilman sitä gasumin korttia kaasulla pääsee n. puolet halvemmalla kuin bensalla. Varsinkin jos ei aivan hulluna hurjastele.

Gasumin hinta tosin taitaa olla kampanja-hinta, joka ei ole voimassa maailman tappiin. Siitä huolimatta työkaveri oli laskenut, että kaasuautoilun pa-kustanukset ovat puolet verrattuna siihen että kiisselillä sielusi. Ja kampanjan aikana vielä vähemmän.
 
Luin uutisen ja otin Göbbelsin puhutteluun. Kerroin sille, että tästedes sitten syödään omenia ja perunoita, chichi-ituja ja voikukan juuria. Väitän, että se nauroi minulle päin naamaa.
Suomessa on nykyään 700000 koiraa eli semmoisen 1,5 miljoonaa autoa lisää suomen autokantaan...:cool:
Noille kun laittaa co2 veron vaikkapa 200 euroa per vuosi niin se tuottaa valtiolle 140 miljoonaa... Orpo hei...
 
Back
Top