Ilmastopsykoosi -ketju

Suurin vitsi olikin kun Obama-lama-ding-dong sai sen, ei siitä mitä hän on tehnyt vaan siitä (mitä palkintokomitea luuli) hänen tulevan tekemään.
Joo eipä se Nobelin rauhanpalkinto paljoa drone-iskuja ja muitakaan ilmaiskuja hillinnyt. Välillä jopa piti droneilla kuokkia häissä ja olla se se häiden räjähtävin persoona. :ROFLMAO:
 
En oikein ymmärrä miten tämä kontraa mitään sanomaani millään lailla. Muuttokyyhkyn heikkous lajina oli että sitä oli runsaasti, mutta erityisen tehokas lisääntyjä se ei ollut. Yhdyskuntapesintää oli ihmisen helppo häiritä.



Kuten tekstissä selvästi sanotaan, Suomen metsien tilasta kannettiin huolta siksi että oltiin tietoisia miten Euroopassa metsille oli käynyt - toki monenkertaisilla väestötiheyksillä. Mutta Suomessa oltiin menossa samaan suuntaan.

Kelkka kääntyi aktiivisilla toimenpiteillä, ei millään hälläväliä-antaamennä-meiningillä.

Eipä kontraa ei. :LOL:

"Jenkeissä 1800-luvulla muuttokyyhkyjen suojelu torpattiin koska ei ne mitenkään voi loppua ampumalla. 30 vuotta myöhemmin niitä ei ollut enää yhtään."

Toistan mitä aiemmin sanoin. Tämä ampumalla sukupuuttoon on yksi suosituimmista tarinoista anti-hunting psykoosissa. En vaan mitenkään jaksa uskoa että uuden mantereen laaksometsiköt tuhottiin ampumalla kun ne noiden kyyhkyjen pesimäalueelta usa:n viljavimmiksi vainioksi kaskettiin.


Metsähommassa käännös tapahtui vasta sotien jälkeen kun aloitettiin laajamittainen aukkohakkuu ja erityisesti maanmuokkaus ojituksineen ja istutustoiminta. Ennen 1950-lukua istuttaminen oli ihan vain muutamien etelän kartanoiden puuhastelua. 1800-luvun puolivälistä sotakorvaus ajan alkuun ainoa käytännön aktivinen toimi oli tieverkoston laajentaminen ja uittoväylien perkaaminen hakkaamattomille alueille sekä se että kaskiviljely alkoi jäämään jalkoihin kun vähävaraisimmatkin saivat osetettua metallikyntöauran jolla peltomaa saatiin käännettyä. Vanhoista kaskimaista tuli maatalouden kehittyessä euroopan parhaita vanerikoivu metsiköitä kun ne jätettiin hälläväliä-meiningillä metsittymään.

Aktiivinen toiminta oli sitä että hakattiin tehokkaammin ja erityisesti opittiin viljelemään peltoja. Aukkohakkuut ja kivennäismaan paljastaminen ojituksineen ovat olleet hiilinielujen ts. biomassan eli puumäärän moninkertaistumisen kannalta se avaintekijä. Mutta havainnot metsätuhosta 1800-luvun puoleenväliin mennessä johtuvat lähinnä sen ajan logistiikka ongelmista jonka korkeinta hightechkkiä edusti suomen hevonen. Pelloilla ahersi tuolloin vielä usein härkäpari joka veti peräsään risukarhea. Metsät luokiteltiin tyhjiksi siinä vaiheessa jos isot, siis nykyään ylisuuret puut oli hakattu. Kun tärkein suurteollinen kone puunjalotuksessa oli "kämmäkkäkosken saha" ei sitä kukaan viitsinyt alta kymppituumasia pöllejä alkaa käsin jurskuttelemaan kun samalla vaivalla isommasta tukista saatiin sekä sivulankut että pelkka.

Samperin Savotat oli ensimmäinen todellinen yritys päästä käsiksi laajamittaisesti hakkaamattomiin alueisiin jonne ei oltu hevosilla asiaa. Siis juuri tämä kaukokuljetus joka on pullonkaula jos halutaan hakata muutkin kuin tienvarsimetsät. Reisille meni siihen saakka kunnes kumipyörät ja tieverkosto oli saatu kattavaksi. Tämä siis pakon edessä sodan jälkeen ja koska puunjalostuskoneet olivat jo kehittyneet ja vaativat raaka-ainetta. Kasvun kannalta suuri harppaus oli sellun valmistuksen aloittaminen jolloin muutakin alettiin metsästä tuomaan uittouran varteen kuin vain tyvitukit. Ennenhän välitukit ja latvat jäivät metsiin. Harvennushakkuista nyt puhumattakaan. Kuitenkin siihen asti metsien uudistaminen oli nykymitassa ihan hälläväliä jne jne....

Mutta kuten sanoin. Mutkat suoraks vaan.
 
Jos nyt asiallisesti halutaan analysoida mitä ja koska tapahtui suomen metsissä niin voisin laittaa avainkohdat tähän.

-pienijääkausi eli keskiajan jälkeinen kylmäjakso sai suomen metsät kitumaan. Tammet ym. hienoudet eivät enää uudistuneet luontaisesti. Metsä ts. puut ei oikeastaan kuuluneet kenellekään ainoastaan kaloilla ja riistalla oli rahallista arvoa. Kunnes tervakauppa.

- 1700-luvun lopulla saadaan metsänomistus järjestettyä eli isojako valmistuu. Tämän jälkeen jokainen talonpoika alkoi hoitaa metsää "kuin omaansa". Eli joutui hakemaan puuta hiukan kauempaakin koska palstoitus pyrittiin tekemään niin että kaikilla oli mahdollisuus tie/polku tai vesiväylään. Näiden ulottumattomissa olleet metsäpalstat joutuivat hoidon kohteeksi vasta viime sotien jälkeen. Tyvi talteen, siitä pelkkahirsi ja posket lankuksi käsisahalla ja pälsimiskirveellä, loput kaskeksi.

-1800-luvun loppupuoliskolla teollinen puunjalostus alkaa ja hakkuut ulotetaan erämaihin. Aluksi sahat ostaa maata mutta hinnan noustessa ja palstojen etäisyyden kasvaessa on pakko hinnoitella jo puitakin ostettavaksi talonpojilta joilta sahatavaran myynti on lailla kielletty ts. säätyläisten yksinoikeus. Tähän saumaan sopii legenda jonka mukaan talonpojat hakkaavat metsiään holtittomasti. Tätä pitää rajoittaa jotta tukit päätyvät säädyn mukaiseen käyttöön.

-1909 perustetaan ensimmäinen taimitarha ja juuri ennen maailmansotaa valmistuu ensimmäiset viljellyt taimet

-1920 torpparilain myötä Suomeen tulee 90 000 uutta pienmetsänomistajaa jotka ovat usein myös osa-aika metsureita. Savotat alkaa.

-1922 ensimmäistä kertaa Suomen metsät inventoidaan ilman poliittista ohjailu motiivia.

-1948 kielletään harsintahakkuut eli isoimpien puiden keräily metsän uudistamismenetelmänä

-1963 laki metsäviljelyn edistämisestä

Oikeastaan vasta tästä kohtaa alkaa suomen metsien volyymi kuutioina mitattuna hurjan kasvun. Ja kuten arvata saattaa on tämäkin kehityskaari kehäpäätelty todistavan ihmisen aiheuttamasta ilmaston muutoksesta, "hiilihapon" kasvunseurauksesta ym.

-20?? paniikkiteologit haluaisivat palata suomen metsissä tuonne 150 vuoden takaisiin aikoihin.

-luonnontilaiset metsät on nykyään harvassa, mutta jos hiilensidonta on se juttu niin kaikkien pitäisi ylistää ilmastorukouksissaan ojittamista, metsäautoteitä ja aukkohakkuita äestyksineen ja istutuksineen lannoitetuilla torjunta-aineilla silatuilla taimilla.

Jollain ihmeen konstilla tästäkin kehityskulusta yritetään vääntää ilmastohölmöilyä tukevaa tarinaa vaikka totuus on kutakuinkin päinvastainen. Mistä löytyy se tolkun uskovainen joka myöntää että nykyiset moninkertaiset hiilinielut on mekanisoidun metsähakkuu klusterin ansiota. Hiljaasta......
 
Vitun klovnit taas liikkeellä....:

Viime viikolla luin jostain, että tämä suomen sivuhaara saa matka-avustuksia Berliinin mielenosoitusmatkalle...mikähän taho jakaa?


Alpakka Aleksikin on siirtynyt ilmastoleiriin..
 
Viimeksi muokattu:
Kilometrivero on jo käytännössä olemassa. Se on polttoainevero.

Tässä haisee vaan Vihreiden sota maaseutua ja aie tappaa maaseutu.
Paitsi jos kaikki autot toimivat sähköllä. Älä kuvittelekaan, että valtio vapaaehtoisesti lopettaisi autoilijoiden lypsämisen. VIhreiden pahin painajainen on se, että kaikki oikeasti lopettaisivat autolla ajamisen.
 
Paitsi jos kaikki autot toimivat sähköllä. Älä kuvittelekaan, että valtio vapaaehtoisesti lopettaisi autoilijoiden lypsämisen. VIhreiden pahin painajainen on se, että kaikki oikeasti lopettaisivat autolla ajamisen.
Tällainen kilometriverojen tehtailu on mitä mainoin tapa heille kerätä veroja kaikenmaailman naiiveihin maailmanhalailuprojekteihin, koska niitä eivät heidän kannattajat maksa. Vaan se laskuu siirtyy suuremmilti osin PerSujen, KePulaisten, Kokoomuslaisten ja Demareiden kannatusalueiden maksetavaksi. Kunnon bolshevikkitouhua. Halutaan tehdä asioita, muttei maksaa niitä.
 
The Economistilla on aina hienoja käppyröitä. Itse juttua en kyllä jaksanut lukea. Kivihiilen, öljyn ja maakaasun käyttöä kun vähennetään niin hyvä tulee. Uusiutuvia ja ydinvoimaa, liikenteen sähköistämistä, ruuantuotannon järkevöittämistä, pienydinreaktoreilla lämmöntuotantoa puhtaammaksi jne. En kuitenkaan aijo menettää yöuniani asian takia, ei tässä ihmiskunnan loppu ole tulossa (tai on joskus triljoonien vuosien päästä kun maailmankaikkeus romahtaa, mutta mulla on hieman vähemmän aamuja jäljellä).



20190921_FBC001.png


20190921_FBC005.png


20190921_fbc008.png
 
-1948 kielletään harsintahakkuut eli isoimpien puiden keräily metsän uudistamismenetelmänä

ja 2018 alettin suositella harsintahakkuita eli isoimpien puiden keräilyä metsän uudistamismenetelmänä, sitä alettiin kutsua "jatkuvaksi kasvatukseksi"

Hyvä kysymys. Mikä ministeriö avustaa rähinöitsijöiden matkaa Berliiniin?
 
Paitsi jos kaikki autot toimivat sähköllä. Älä kuvittelekaan, että valtio vapaaehtoisesti lopettaisi autoilijoiden lypsämisen. VIhreiden pahin painajainen on se, että kaikki oikeasti lopettaisivat autolla ajamisen.
Valtion verotulot tieliikenteestä ylittivät yksityishenkilöiltä riistetyn tuleverokertymän jo lamavuonna 2011...
 
Viimeksi muokattu:
UUTISET
Ymmärrys ympäristötuhosta vei Greta Thunbergin vuosia sitten sairaalakuntoon, kunnes ilmastoaktivismi palautti terveyden
Yhä isompi syy miksi kyseistä likkaa ei niin kannata ottaa messiaanisena profeettana. Jos tämä aktivisteily on hänelle jonkinlaista lääkitystä ahdistukseen, niin tietysti siinä sitten kannattaa olla ylitseampuva ja hysteerinen että saa huomiota. Jos myöntäisi että eivät ne asiat ny niin pahasti ole tai tule olemaan, niin lähtisi aktivismilta pökköä pesästä ja pian joutuisi taas sairaalakuntoon "lääkkeen" loputtua.
 
Yhä isompi syy miksi kyseistä likkaa ei niin kannata ottaa messiaanisena profeettana. Jos tämä aktivisteily on hänelle jonkinlaista lääkitystä ahdistukseen, niin tietysti siinä sitten kannattaa olla ylitseampuva ja hysteerinen että saa huomiota. Jos myöntäisi että eivät ne asiat ny niin pahasti ole tai tule olemaan, niin lähtisi aktivismilta pökköä pesästä ja pian joutuisi taas sairaalakuntoon "lääkkeen" loputtua.

Peppi Pitkätossun ilmaantuminen parrasvaloihin on tarkkaan masinoitu operaatio jonkin markkinointitoimiston toimesta, jonka on taas palkannut jonkin ison rahan edunvalvontaorganisaatio, jne. Greta on lähestulkoon ideaalinen kandidaatti olemaan liikkeen keulakuvana mitä tulee identiteettipolitiikkaan ja katumusharjoitukseen. Jos tätä taas menee kritisoimaan niin henkilöstä irtoaa attribuutteja joka lähtöön joiden kautta voi harjoittaa "kuinka kehtaat kritisoida..."-moralisointia.
 
Peppi Pitkätossun ilmaantuminen parrasvaloihin on tarkkaan masinoitu operaatio jonkin markkinointitoimiston toimesta, jonka on taas palkannut jonkin ison rahan edunvalvontaorganisaatio, jne. Greta on lähestulkoon ideaalinen kandidaatti olemaan liikkeen keulakuvana mitä tulee identiteettipolitiikkaan ja katumusharjoitukseen. Jos tätä taas menee kritisoimaan niin henkilöstä irtoaa attribuutteja joka lähtöön joiden kautta voi harjoittaa "kuinka kehtaat kritisoida..."-moralisointia.
Vähän sama juttu kun jos et tykkää alpakoista niin olet natsi..
 
Viime viikolla luin jostain, että tämä suomen sivuhaara saa matka-avustuksia Berliinin mielenosoitusmatkalle...mikähän taho jakaa?
Kävin katsomassa sitä ilmoittautumislomaketta jolla matkalle ilmoittauduttiin. Pettymys, siellä oli rastiruutuun paikka jos omisti b-kortin ja pystyi toimimaan kuskina. Ilmeisesti autokyyti kelpasi?
 
Back
Top