Taistelu uav on toistaiseksi tarkoitettu vain ilmasta maahan toimintaan. Mitä hintaan tulee niin nykyiset aseistetut UAV:t maksavat murto-osan miehitettyjen hinnasta. MQ1 predator maksaa 4 miljoonaa,Hanski kirjoitti:Itse uskoisin, että ilmapuolustuksen tasapainoinen kehittäminen on paras ratkaisu nyt ja nähtävissä olevassa tulevaisuudessa. Suomi valitsee tulevan hävittäjänsä käytännössä niistä koneista, jotka tänä päivänä ovat lentävinä prototyyppeinä tai jo riittävän pitkällä kehityspöydällä. Taistelu-UAV ei ole vielä 2020-luvulla niin valmis, että Suomi sellaista voisi hankkia. Myös usko UAV:n edullisuuteen on hassu, koneiden koot lähentelevät jo hävittäjien kokoja ja ainoa asia, mistä koneessa voi säästää, on kuskin penkki (vähän karrikoiden!). Maahan tarvitaan lentäjäkoulutuksen saanut pilotti ja taistelu-UAV:ssa pitää olla kehittynyt joka suunnan tiedustelukyky ja moneen kertaan varmennettu yhteydenpito maahan - eivät nämäkään ole ilmaisia tehdä. Maajärjestelmät ovat suurin piirtein samat.
Hanski kirjoitti:Israel toteutti 2010-luvun alussa mielenkiintoisen iskun Syyrian ydinvoimalaitoksiin. Venäläinen Tor-kalusto lamautettiin hyvin suunnitellulla tietoverkkohyökkäyksellä, jonka jälkeen pelikenttä oli vapaa hävittäjien iskuille. Tämä esimerkki osoittaa, ettei liiallinen turvautuminen yhteen lavettiin ole turvallista.
Tuosta lamautuksesta on ristiriitaista tietoa. Erikoisjoukot maalasivat kohteet laserilla ja hävittäjät pudottivat pomminsa. Itse veikkaan että hävittäjät lensivät TOR-ohjusten ulottunattomissa. Niiden maksimi korkeusulottuvuus on 6 km:ä