Vaikuttaa vieläkin mainosmiesten puheilta ottaen huomioon ohjuksen koon. Mutta ehkä 70 - 100 km voisi olla mahdollista?Haa, tuon mukaan David's Sling pystyy torjumaan 150 km etäisyydelle
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Vaikuttaa vieläkin mainosmiesten puheilta ottaen huomioon ohjuksen koon. Mutta ehkä 70 - 100 km voisi olla mahdollista?Haa, tuon mukaan David's Sling pystyy torjumaan 150 km etäisyydelle
Tuokin on toimittajan toimittelemaa tekstiä, eikä alkuperäislähteeseen viitata edes olemassaolon kautta. Eli voi hyvinkin olla edelleen kyse torjuttavan ohjuksen ballistisesta kantamasta, niin kuin sen kolmensadan lukeman kohdalla.Vaikuttaa vieläkin mainosmiesten puheilta ottaen huomioon ohjuksen koon. Mutta ehkä 70 - 100 km voisi olla mahdollista?
Ilmavoimat vastaa kaiken ilmatorjunnan tulenkäytön johtamisesta (on minun käsitykseni asiasta). Liekö sitten oikea...Tulipahan tässä yhtäkkiä mieleen, mites ilmatorjuntajoukot on alistettu, kuuluuko esim NASAMS II joukot maavoimille vai ilmavoimille? Entä tutkat?
Olisiko toiminnallisesti joustavampaa jos David's Sling ja NASAMS II patterit olisivat ilmavoimien johdossa.
Sen ymmärrän että lähi- ja kohdetorjunta kuuluisivat kyseisille maajoukoille, mutta entä alueellinen ilmatorjunta? Voisiko hävittäjät ja pitkänmatkan ohjusjoukot toimia yhdessä paremmin.
näin on.Ilmavoimat vastaa kaiken ilmatorjunnan tulenkäytön johtamisesta (on minun käsitykseni asiasta). Liekö sitten oikea...
Kuuluivat ne taktisesti sitten mille joukolle/vast tahansa. Tällä estetään omien ampuminen ja koitetaan välttää myös tuplatorjuntoja.
Eli, ilmatorjunnan henkilöstö lasketaan maavoimiin eikä ilmavoimien miesvahvuuteen.Ilmavoimat vastaa kaiken ilmatorjunnan tulenkäytön johtamisesta (on minun käsitykseni asiasta). Liekö sitten oikea...
Kuuluivat ne taktisesti sitten mille joukolle/vast tahansa. Tällä estetään omien ampuminen ja koitetaan välttää myös tuplatorjuntoja.
Osa ilmatorjuntajoukoista on Maavoimissa, osa Ilmavoimissa ja osa jopa Merivoimissa kun joukot perustetaan.Eli, ilmatorjunnan henkilöstö lasketaan maavoimiin eikä ilmavoimien miesvahvuuteen.
Mietin vaan kun ilmavoimien sodanajan vahvuus 38 000 johon kai kuuluu tukikohtia suojaavat sotilaat.
Riippuu torjunnan kohteesta. Jos torjuttava on AWACS niin hyvin torjuu tuolle matkalle.Vaikuttaa vieläkin mainosmiesten puheilta ottaen huomioon ohjuksen koon. Mutta ehkä 70 - 100 km voisi olla mahdollista?
Siis mitä videota tarkoitat? Tuota kämäistä animaatiota?Jos videon kantamien perspektiivi pitää yhtään paikkaansa, niin kyllä se likimain 300 km kantama voi pitää paikkaansa.
Rafael: DAVID’s SLING - Long Range Air & Missile Defense
DAVID’s SLING's is a complete air defense system to defeat the full spectrum of long range air & missile threats - operational on IDF missions. Learn morewww.rafael.co.il
Kokonaiskantama on varmasti lähelle tuota 300km. Se että pystyykö tuolla matkalla torjua muuta kuin matkustajakoneita on sitten asia erikseen. Spyder-LR ilmoitetaan jo kantamaksi +150km.Siis mitä videota tarkoitat? Tuota kämäistä animaatiota?
Itsellä pistää silmään lentorata lennon alkuvaiheessa, se poikkeaa muista mitä olen nähnyt…
Sanoisin, että käytännön pisin torjuntaetäisyys on siinä 70 km ja oikein helppoon, lähes täydellisen liikehtimiskyvyttömään maaliin n. 100 km. Enintään.Kokonaiskantama on varmasti lähelle tuota 300km. Se että pystyykö tuolla matkalla torjua muuta kuin matkustajakoneita on sitten asia erikseen. Spyder-LR ilmoitetaan jo kantamaksi +150km.
Tottakai se kummittelee kun mitään tarkkaa tietoa ei ole olemassa eikä jaossa. On erilaisia oletuksia mutta ei ne ketkä tietää ei ole tällä palstalla ja toivon mukaan eivät millään muullakaan kertomassa tietojansa. Varmaa lienee vain se, että Suomen ilmatorjunnan tilavuus ja maali vaihtoehdot moninkertaistuvat vanhoihin järjestelmiin nähden. Järjestelmä lienee joka tapauksessa kyvykäs ja on tositoimissa testattu. Vasemmisto itkee tyyppillisesti verta kun saadaan Venäläisten kuolemantähtien sijaan länsimaisia järjestelmiä. Moraalia ei pidä sotkea asiaan kun on kuitenkin kansakunnan tulevaisuudesta ja turvallisuudesta kyse ulkoistauhkaa vastaan.Heh, aina se vaan palaa kummittelemaan se 300km, kerta toisensa jälkeen.
Mie taas uskon että se jossain näkemäni 160km torjuntaetäisyys voi olla totta esim. Pommikoneita ja muita isompia kohteita vastaan.Sanoisin, että käytännön pisin torjuntaetäisyys on siinä 70 km ja oikein helppoon, lähes täydellisen liikehtimiskyvyttömään maaliin n. 100 km. Enintään.
Pisin saavutettavissa oleva ballistinen lentorata on ihan eri asia kuin osua johonkin.
Todelliset arvot on tietenkin suuria salaisuuksia, mutta asiantuntijat eri maissa osaa kyllä laskea kohtuu tarkan torjuntaetäisyyden aika rajoitetunkin datan perusteella. Ensinnäkin, sitä mitataan ihan toisella tavalla kuin näillä palstoilla esitetyillä puolipallokuvuilla... se on täysin harhaanjohtava tapa esittää koko asia.Tottakai se kummittelee kun mitään tarkkaa tietoa ei ole olemassa eikä jaossa. On erilaisia oletuksia mutta ei ne ketkä tietää ei ole tällä palstalla ja toivon mukaan eivät millään muullakaan kertomassa tietojansa. Varmaa lienee vain se, että Suomen ilmatorjunnan tilavuus ja maali vaihtoehdot moninkertaistuvat vanhoihin järjestelmiin nähden. Järjestelmä lienee joka tapauksessa kyvykäs ja on tositoimissa testattu. Vasemmisto itkee tyyppillisesti verta kun saadaan Venäläisten kuolemantähtien sijaan länsimaisia järjestelmiä. Moraalia ei pidä sotkea asiaan kun on kuitenkin kansakunnan tulevaisuudesta ja turvallisuudesta kyse ulkoistauhkaa vastaan.
Puolipallot saa tosiaan unohtaa mutta ovathan ne sinänsä näppärä tapa asiaa esittää kun puhutaan teoreettisesta torjuntatilavuudesta. Siitähän saa sinänsä alan/tilavuuden laskettua. Tosielämässä noihin vaikuttaa niin moni asia, että mitään absoluuttista torjuntaetäisyyttä on melkeimpä mahdotonta sanoa. Toki tietty laskennallinen maksimietäisyys mille ohjus optimiolosuhteissa kykenee lentämään voidaan todeta mutta se ei ole yhtä kuin torjuntaetäisyys. Järjestelmien vertailu esim ohjuksen koon suhteen on vaikeaa jollei vertailtavana ole suht samaa ikäsukupolvea ja teollista suuntausta olevat järjestelmät. Tarkoitan siis, että länsimaisia saman sukupolven järjestelmiä voidaan verrata mutta ongelma lienee silloinkin sama että todellisia numereesia tietoja on rajoitetusti saatavissa. 30 vuotta ikäeroa järjestelmien välillä tekee ulkoisten tiedossa olevien mittojen mukaan vertailun vaikeaksi. Tuossa ajassa on niin moni asia ehtinyt muuttumaan ihan polttoaineesta, osien laadusta ja tarkkuudesta kuin myös suunnistus ja maalinosoitusjärjestelmistä lähtien. Lisäksi sen 30 vuotta vanhankin järjestelmän tiedoissa saattaa olla virheitä tai olettamuksia jotka tekevät vertailun aikalailla hyödyttämättömäksi.Todelliset arvot on tietenkin suuria salaisuuksia, mutta asiantuntijat eri maissa osaa kyllä laskea kohtuu tarkan torjuntaetäisyyden aika rajoitetunkin datan perusteella. Ensinnäkin, sitä mitataan ihan toisella tavalla kuin näillä palstoilla esitetyillä puolipallokuvuilla... se on täysin harhaanjohtava tapa esittää koko asia.
Oma arvioni perustuu pelkästään fysiikan lakien mukaiseen arvioon, ei minkäänlaiseen jostain saatuun numeroon.