Niin, no. Kalustoesittelyissä ja valmistajan ilmoituksissa tekniikka toimii täydellisesti. Tuo on aika naivia ajattelua että laite muka toimisi myös käytännön tilanteessa, tismalleen valmistajan ilmoituksen mukaisesti. Youtube-videoilla sopivassa säässä ja näkyvyydessä, kuin myös tarkoituksenhakuisella uutisoinnilla kaikki toimii ihanteellisesti. Käytännössä tuskin koskaan. Minusta todellisuutta ja tilasto/tieteisfantasiaa ei kannata sekoittaa toisiinsa. Tässä näkyy myös ero natokannattajien ja vastustajien välillä. Ne tyypit jotka ovat havainneet omassa aselajissaan ja puolustusvoimien toiminnassa vakavia puutteita, kannattavat keskimäärin useammin natojäsenyyttä, kuin sellaiset, jotka luottavat lähes sokeasti PV:n ilmoituksiin, tarkoituksenhakuisella uutisoinnilla paranneltuun suorituskykyyn ja tilastoihin.
Nämä vehkeet toimivan ulkona kuten muunkin elektroniikan kohdalla, eli etenkin ns. ''lämpöhalvaus'' saa laitteen nikottelemaan. Minusta tuntuu että ilman lämpötila vaihtelut ja etenkin ilman kosteus vaikuttaa erittäin paljon lämpökameran havainnointikykyyn, etenkin Suomen oloissa. Kesällä laitteet nimittäin alkoivat kitistä voimakkaassa auringonpaisteessa, lämpötilan kivutessa parinkymmenen asteen yläpuolelle. Kylmässä säässä syksyllä ja etenkin talvella lämpökamerat eivät toimineet halutulla tavalla tuskin koskaan, eli pakkasen aikaansaama ilman sisältämä kosteus ja sen vaikutus herkkään elektroniikkaan ja sen toimintakykyyn on varsin suuri. Pilvinen/sumuinen ilma ja lumisade pistivät laitteen käytännössä kokonaan pelistä pois. Veikkaisin että syy siihen miksi laite toimii Suomessa yöllä huonommin, johtuu siitä lämpötilan alenemisesta ja pakkasesta. Syksyllä, keväällä ja talvella se laskee melkein aina pakkasen puolelle, joka saa laitteen nikottelemaan.
Jos ajatellaan pelkästään laitteiden ilmoitettuja virallisia arvoja, niin tällöin homma kusee tosissaan, myös teknisesti, koska käytännön olosuhteissa ja tilanteissa vehkeet eivät koskaan toimi niinkuin viranomaisten paperiversiossa. Esimerkiksi amerikkalaiset markkinoivat edelleenkin ''Patriot'' ilmatorjuntaohjus-järjestelmäänsä parhaana, jota se voi liittolaisilleen tarjota ohjustorjuntaan. Virallisesti Patriot-järjestelmä on muka jotenkin edistyneempää kaikkeen siihen nähden mitä idällä on sitä vastaan tarjota. Tätähän muuten käytettiin ensimmäisessä Persianlahdensodassa torjumaan Irakista, Israeliin ja Saudeihin ammuttuja, ballistisia Scud-ohjuksia. Sodanaikaisessa, amerikkalaisten suodattamassa mediassa väitettiin Patriot-ohjuksen osumatodennäköisyydeksi 90-96%. Todellisuudessa ainoastaan 1 scud-ohjusta putosi alas koko sodan aikana ja tästäkin on kiistelty oliko se Patriot-ohjuksen, vai ohjuksen teknisen vian aikaansaannos.