En minä noista ilmavaivoista mitään tiedä, mutta näkeehän sen nyt sokeakin otsallaan että nuo ovat puolueellisia kirjoituksia. Etkö muka itse osaa lukea? Ensin ne ovat repineet jostain hatusta venäläisen prototyypin suoritusarvot.
Test flight has provided sufficient high resolution imagery, video camera footage, and incidental disclosures to perform an initial technical, techno-strategic, and strategic assessment of this new high performance low observable multirole fighter design.
Venäläiset on paljastaneet tiettyjä arvoja, joihin esimerkiksi moottorit kykenevät ja ihmiset, joilla on kokemusta ja tietoa alasta voivat esimerkiksi aiempien näyttöjen(kuten flankereiden moottoreiden suorituskyky) perusteella arvioida kuinka uskottavia nämä paljastukset on jne. Samalla periaatteellahan se käytännössä toimii muidenkin hävittäjien ja ylipäänsä sotilasvempeleiden arvioinnin suhteen, etenkin alkuvaiheessa. Toki PakFa on vielä tosiaan prototyyppiasteella, eikä esimerkiksi koneen tutka ole tietääkseni edes valmis, mutta Venäjällä on jo AESA MiG-35lle, joten tiedetään, että he kykenevät sellaisen valmistamaan ja tuskin heillä on kamalasti varaa valehdella näiden välineiden suoritusarvoista, koska enemmin tai myöhemmin ainakin intialaiset saa koneen käsiinsä ja eivätkä välttämättä arvosta, jos ryssät ovat kusettaneet täysin koneen suorituskyvyn. Käsittääkseni Kopp on varsin asiantunteva kaveri, vaikka hän monia F-35faneja vituttaakin, joten ei hänen arvioitaan pelkästään olankohautuksella kannattane ohittaa. Epäilemättä vähintäänkin ilmaisua värittää miehen asenne F-35 kohtaan, mutta toisaalta ehkä asenteessa on jotain perää, en usko että Lockheed Martin maksaa miehelle siitä, että hän puhuu LMn valmistaman F-22n puolesta LMn valmistamaa F-35 vastaan...
Seuraavaksi on pyöritelty epämääräistä "analyysiä" puhtaasti hävittäjä vastaan hävittäjä kohtaamistaistelussa ilman mitään muita muuttujia.
How stealthy does the PAK-FA need to be to defeat US legacy fighters? A radar cross section of only -20 dBSM would deny early Beyond Visual Range (BVR) missile shots using the AIM-120C/D AMRAAM to all current and planned US fighters. Doing any better, like -30 dBSM or -40 dBSM, simply increases the level of difficulty in prosecuting long range missile attacks. The consequence of this is that missile combat will be compressed into shorter distances and shorter timelines, putting a premium on the stealth, supersonic persistence and close combat agility of US fighters. A larger portion of engagements will be at visual range, and most BVR engagements will end up taking place inside 30 nautical miles.
Siinähän on annettu ymmärtää että idän ihmehävittäjä näkyy suoraan edestä tutkassa jonkin (linnun?) kokoisena. Sitten kerrotaan että länsivehkeet ovat tämän takia täyttä paskaa.
Jenkithän valehtelee, että F-22 näkyy jonkin marmorikuulan kokoisena... Ja sama taho väittää, että F-22 on suorastaan raiskannut USAn neljännen sukupolven hävittäjiä. Jos PakFa on lähelläkään F-22, niin epäilemättä ylivoima vanhempaan sukupolveen nähden on looginen oletus. Ja Kopphan puhuu yleensä Australian näkökulmasta, heillä ei tukijärjestelmiä ole likimainkaan samassa mitassa kuin USAlla. Miksi nojata koneisiin, jotka ilman ylivoimaista AWACStukea ovat helisemässä, kun Raptor pärjäisi ilman tukeakin mainiosti.
Lopuksi maalaillaan epämääräisiä uhkakuvia ylivertaisen itäteknologian suorituskyvystä ja vedetään johtopäätökset kotiin päin.
Whereas the F-22’s sensor fusion technology is touted as allowing the pilot to spend ´less time monitoring basic systems and more time making combat decisions,´ the PAK FA’s battle management system could allow Russian pilots to spend less time making combat decisions if these were already made by the fighter’s artificial intelligence. General Nikolai Makarov, chief of the General Staff of the Russian Armed Forces, describes the PAK FA’s computer system as so powerful that it practically has human intelligence.
If the United States does not fundamentally change its planning for the future of tactical air power, the advantage held for decades will be soon lost and American air power will become an artefact of history.
The decision by the Obama Administration and Congress to permanently close the F-22 production line has exposed the U.S. and its allies to increased security risks in the future.
Eli kaikki olisikin maailmassa hyvin ja Amerikka liittolaisineen turvassa jos F-22 olisi edelleen tuotannossa. Niinpä tietenkin.