@Mustaruuti
Koska itseltäni(kin) puuttuu varsinainen substanssi, niin kirjoittelen tällaisen "onelinerin".
Noissa hypoteettisissa luvuissa olisi hyvä huomioida, että yleisesti ottaen ajatellaan EW:n olevan pidemmän etäisyyden järjestelmä kuin tutka. Tutka on kuin taskulamppu: sillä näkee lähelle, mutta se näkyy paljon kauemmas.
Suhteutettuna sensorifuusion hypetykseen sotilaiden ja valmistajien keskuudessa nuo prosenttilukusi ovat alakanttiin, jopa "esim." huomioiden. En nyt tiedä, käytätkö "havaintoetäisyyttä" kuvaamaan tiukasti etäisyyttä, jolta ilmamaalista saadaan ensimmäinen varoitus. Jos käsitettä kuitenkin venytetään, tulen ainakin itse siihen tulokseen, että sensorifuusio on huomattava etu: tutka päällä lähestyvä hävittäjämaali näkyy todennäköisesti tutkassa jo kauan ennen kuin tutka saa maalin luotettavasti seurantaan. Jos tällainen tutkan keräämä, mahdollisesti hyvinkin epämääräinen tieto pystytään yhdistämään EW-järjestelmän keräämään tarkempaan dataan ("Irbis-E suunnassa 360"), voitaneen saavuttaa merkittävä tilannetietoisuusetu verrattuna fuusioimattomiin sensoreihin. (Tämä ei ehkä ollut paras esimerkki, koska EW-järjestelmä yksinään antoi paljon tietoa maalista etäisyystietoa lukuunottamatta. Toisaalta niin antoi fuusiokin, kun saatiin tärkeä etäisyystieto esim. ohjuslaukausta varten.)
Jos keskustelua eriytetään "helppoon sensorifuusioon" ja "vaikeaan sensorifuusioon", niin arvelisin vaikean sensorifuusion olevan erityisen tehokas, kun toimitaan vaikeassa ympäristössä (maavälke, kohteiden määrä, sääolosuhteet, elektromagneettinen saaste jne.). Jossakin päin Tyyntä valtamerta lentävää yksittäistä pommikonetta vastaan helppo ja vaikea sensorifuusio voivat molemmat toimia suunnilleen yhtä hyvin. Mitä enemmän häiriötekijöitä, sitä suuremmaksi kasvaa vaikean sensorifuusion etu, koska mitään alkukarsintaa ei ole tarvinnut suorittaa ja raakadataa lajitella hyödylliseen ja hyödyttömään.