Hävittäjä voisi helposti kantaa vaikka puolen tusinaa omasuojaohjusta ja silti tehokkaan asekuorman.
Montako omasuojaohjustinta tarvitaan yhteen torjuntaan?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Hävittäjä voisi helposti kantaa vaikka puolen tusinaa omasuojaohjusta ja silti tehokkaan asekuorman.
En kyllä tarkoittanutkaan, että SACM korvaisi häiveen teknologisesta näkökulmasta, vaan että valtiolla jonka budjetti on varsin rajoitettu (kuten Suomi) ei ole varaa hankkia molempia tinkimättä koneiden määrästä aivan liikaa. Niinpä tarkoitus oli vertailla kumpi pitäisi hankkia jos molempiin ei ole varaa, häive vai omasuojaohjus. Hinnat voivat hyvinkin olla sen verran lähellä toisiaan että nuo ovat taloudellisesti vaihtoehtoja toisilleen sitten kun molemmat on saatavilla, mikä voi tietysti toteutua vasta konehankintapäätöksen jälkeenkin, mutta jos on valittu tarpeeksi edullinen kone omasuojaohjus voi silloin olla mahdollinen.En usko että Cuda (tai itseasiassa USAF ohjelma on nimeltää SACM jonka yhden valmistajan implementaation nimi on Cuda) on mitenkään häiveen korvaaja. SACM on suunniteltu pääasiassa normaaliksi ilmataisteluohjukseksi jolla on myös kyky torjua ohjuksia.
Se kaiketi selvinnee vasta sitten kun niitä on saatavilla. Tietääkseni nykyiset ilmataisteluohjukset eivät kuitenkaan yritä väistellä, mikä parantanee oleellisesti torjuntamahdollisuuksia. Mahdollista lienee sekin, että seuraava torjuntaohjus lähetetään ainoastaan jos ensimmäinen ei osu, ja se jälkimmäinen ehtii silti torjuntaan ajoissa. Jos tarve on yli kaksi koko järjestelmä lienee virheinvestointi sekä käyttäjän että tuotekehityksen rahoittajan kannalta.Montako omasuojaohjustinta tarvitaan yhteen torjuntaan?
Montako omasuojaohjustinta tarvitaan yhteen torjuntaan?
Se kaiketi selvinnee vasta sitten kun niitä on saatavilla. Tietääkseni nykyiset ilmataisteluohjukset eivät kuitenkaan yritä väistellä, mikä parantanee oleellisesti torjuntamahdollisuuksia. Mahdollista lienee sekin, että seuraava torjuntaohjus lähetetään ainoastaan jos ensimmäinen ei osu, ja se jälkimmäinen ehtii silti torjuntaan ajoissa.
Ohjuksia ammutaan joka tapauksessa usein kaksi kerrallaan samaan kohteeseen torjuntatodennäköisyyden varmistamiseksi. Taktisesti on fiksumpaa ampua kaksi ohjusta ja nostaa torjuntamahdollisuus vaikkapa 50 prosentista 70 prosenttiin, kuin säästellä yhtä ohjusta jota ei sitten ehkä pääse ampumaan ollenkaan jos ensimmäinen menee ohi.
Anyhoo, 'kovat' vastatoimenpiteet yleistynevät tulevaisuudessa ilmataistelussakin. Nykyohjukset ovat liian ketteriä että niitä voisi lentokoneella luotettavasti väistää, silput ja soihdut eivät enää oikein toimi ja tulevaisuudessa 2-menetelmä-hakupäät (tai jopa 3-menetelmä) heikentävät häirinnän ja häiveen tehoa. Jotain on kuitenkin pakko keksiä.
3?
Tutka, ip ja uv vai näkyvä?
Onko jotain esimerkkejä?
Juuri noin. Näkyvän valon alueella toimivia hakupäitä tullee käyttöön ennen pitkää kun hahmontunnistus on kehittynyt jo melko tehokkaaksi. IP/tutka-hakupäitä on olemassa ainakin joissain it-ohjuksissa, esimerkiksi Standard-ohjuksissa, en ole varma onko vielä ilmataisteluohjuksissa.
Itse olisin arvannut, että tutka, IP ja ARM.
Sekin voisi onnistua, hävittäjätutkat vaan ovat aika haastavia maaleja sähkömagneettiseen säteilyyn hakeutuville ohjuksille...keilat ovat kapeita ja lukitus katoaa jos hävittäjä sulkee tutkansa edes vähäksi aikaa, tai vain kääntyy poispäin. Sähköisen keilanmuodostuksen tutkissa sivukeilatkin ovat heikkoja.
Se voi olla, mutta toisaalta tutkahäirintään se hakeutuu vallan hyvin.
Home on jam kuuluu jo tutkaohjuksien ominaisuuksiin.
http://www.nature.com/articles/srep24144Multispectral detection or simultaneous collection of signal from different infrared bands provides enhanced target discrimination and identification.
The shortwave infrared (SWIR) wave band enables detecting reflected light which produces more intuitive and visible-like images. Meanwhile, longer wavelength regimes provide thermographic images. The mid-wave infrared (MWIR) detection is capable of detecting hot plumes while long-wave infrared (LWIR) as the peak of the radiation spectrum for room temperature objects can detect cooler bodies.
Providing this new dimension of contrast, when coupling with powerful signal processing algorithms, multispectral detectors offer important advantages over single band detectors under a wide range of applications. Third generation infrared imagers have considered multispectral detection as one of the key requirements.
Joo, mutta hakeutuu kaikkeen muuhunkin häirintään.
Sorry, tarkennatko ajatusta? Ainakin minulle jäi epäselväksi. Mitä on se muu häirintä?