baikal kirjoitti:Juke kirjoitti:Jos oot yhtään seurannut maailman tilannetta niin CO2 päästöt kasvavat vauhdilla ja 20% sademetsistä on nyt jäljellä ( jotka sitovat CO2:ta ). Siinä on meidän todellinen vihollinen.
Jotain tällaista on pakko keksiä ( uudelleen parempana ) puolustukseen; http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=UkjRsE62QYY
Puolalaiset jo yrittivät oman konehankinnan osalta tätä ( huomaa alla potkuriturbiini versio A malli ); http://en.wikipedia.org/wiki/PZL-230_Skorpion
Todellinen pula-ajan mach 2 häätäjä;
Mun mielestä nyt olisi aika nimenomaan alkaa harrastelemaan...tähän asti on vaan osteltu supermarketista.
Jos joku "uudet uhat"- lipun alla oleva teesi napataan niin Kuningas alkoholi on oikeasti listattu muuten jo erääksi suomalaisten suurimmaksi uhaksi, tämä liittyy tietty yhteiskuntaan yleensä ja yksilöihin erikseen. Herätteenä väitetään toimineen jonkin ulkomaan eläväisten vierailu Suomessa ja heidän kauhistelunsa kuinka lapset hoippuvat kaduilla kännissä perjantai-iltana. Tässä vierailuköörissä oli vissiin ollut Pankkialan napamiehiä ja - naisia ja olikohan joitain sijoitusihmisiä. Heidän väitetään sanoneen, että Suomi menettää kiinnostavuuttaan sijoituskohteena, jos emme saa alkoa kuriin. Ei oo tainnu pahemmin hesarissa olla juttua, mitä arvelette?
No, näitä uusia uhkia ei hävittäjillä taida saada oikein kuriin. Minusta on aika selvää, ettei puuhastelusarjoilla paljon ole tekoa nykyaikaisessa ilmataistelussa, kuvaavinta lienee se, että pykälää alemman tason teknologialelua ohjastava pilotti ei koskaan saa edes vainua vihollisesta, kun pykälää ravakamman tason sotakone jo pudottaa ohjastajan koneineen.
Itse uskon pienille maille olevan mahdollista käyttää jonkinlaista elson, edullisten hävittäjien ja ilmatorjunnan yhdistelmää puolustuksessa. Häiveominaisuudet ovat tärkeitä lähinnä vastapuolen ilmatilaa vallattaessa. Omassa ilmatilassa ne eivät ole niin ratkaisevia. Elson saralla pitää panostaa uusimpaan tekniikkaan ja taktiikan osalla älylliseen ponnisteluun. Taktiikan kenttä on vain laajentunut uuden teknologian myötä. Ilmataistelusta on muodostunut hyvin monimutkainen kokonaisuus, jossa kukaan ei voi hallita kaikkea jatkuvasti ja hyödyntää samaan aikaan kaikkia tarjoutuvia teoreettisia vaihtoehtoja.
Viimeiset 20 vuotta ovat vääristäneet ilmasodan kokonaiskuvan. Maailman vahvin sotakone on murjonut ammattitaidottomia kehitysmaiden asevoimia. Tulokset ovat lähes yhtä vaikuttavia, kuin mihin britannian armeija kykeni maailmansotien välillä kehitysmaissa. Vaan mitenkäs kävikään, kun saksalaiset tulivat vastaan?
Last edited by a moderator: