Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Käytetty asiantuntija on työskennellyt ASRAAMin parissa = MBDA:n työntekijä, joten ihan luonnollista.Hushkitti vähän yliarvostaa Meteoria
Toivottavasti olisi videota jytkyistä. Niinistö saisi mehustella oikein kunnon superpommilla.
Niinistö ei ainakaan voisi vastustaa moista herkkua jos hänelle tarjottaisiin mahdollisuus sen julkaisuun. Moukaria jo mehusteli tuntuvasti.Ihmettelisin, jos ei olisi. Kokonaan toinen asia on, julkaistaanko sitä. Voihan olla, että koeammunnassa on ammuttu muutakin kuin merikonttia...
Niinistö ei ainakaan voisi vastustaa moista herkkua jos hänelle tarjottaisiin mahdollisuus sen julkaisuun. Moukaria jo mehusteli tuntuvasti.
Australian koelaukaisu on videona. Betoniseinä menee kohdassa 3.50 ns. tuhannen pillun päreiksi. 4.45 pöllähtää hiekat mökistä ulos.
Trikkikuvilla selviää meilläkin jos kohteena on ollut hyshys-kamaa.
Ilmavoimat koeampui Yhdysvalloissa kaksi rynnäkköohjusta hävittäjästä
Ammunnat oli tarkoitus tehdä jo viime vuoden elokuussa.
Aamulehti UUTISET10.03. 07.11 REANN MOMMSEN
STT Helsinki
Suomen ilmavoimat kertoo tehneensä kaksi onnistunutta pitkän kantaman JASSM-rynnäkköohjuksen koeammuntaa F/A-18C Hornet -monitoimihävittäjästä Yhdysvalloissa. Koeammunnat tehtiin 5. ja 9. maaliskuuta. Testipaikkana oli China Laken lähellä sijaitseva ampuma-alue Kaliforniassa.
Ilmavoimien tiedotteen mukaan ammunnat sujuivat suunnitellusti ja ohjukset tuhosivat ampuma-alueen harjoitusmaalit.
Hornet-hävittäjiin asennettavilla rynnäkköohjuksilla oli tarkoitus tehdä koeammuntoja jo viime vuoden elokuun loppuun mennessä, mutta ammunnat viivästyivät.
Ilmavoimien mukaan koe mahdollistaa sen, että aseen voi ottaa operatiivisen käyttöön suunnitellusti. Hornet-monitoimihävittäjät tuodaan toukokuun puolivälissä takaisin Suomeen.
jotain tallaista suomikin tarvii.. 3kpl ainakin...Saab GlobalEye - Airborne Early Warning & Control (AEW&C)
https://saab.com/air/airborne-solutions/airborne-surveillance/globaleye/
http://ilmavoimat.fi/artikkeli/-/as...ohjuksen-onnistunut-koeammunta-yhdysvalloissa
"Ilmavoimat on suorittanut pitkän kantaman JASSM-rynnäkköohjuksen kaksi onnistunutta koeammuntaa F/A-18C Hornet -monitoimihävittäjästä. Koeammunnat suoritettiin Yhdysvalloissa 5. Ja 9. maaliskuuta."
"Ennen paluuta Suomeen Hornetit siirretään vielä Marylandissa sijaitsevaan Naval Air Station (NAS) Patuxent Riveriin, missä todennetaan muita F/A-18 suorituskykyyn liittyviä järjestelmiä."
///
http://aviationweek.com/awindefense/top-usaf-weapons-buyer-light-attack-buy-could-happen-2019
"The U.S. Air Force could ask Congress to reprogram funding to buy a light attack aircraft as soon as this year"
Vastaavasti merkittävä kertaosto, HX-hävittäjähanke on nyt tilanteessa, jossa sitovat tarjouspyynnöt lähtevät konevalmistajille loppukeväästä. Tarjouspyynnössä korvataan nykyinen suorituskyky täysimääräisesti, eli puolustusministeriön tulkinnan mukaan koneita olisi jotakuinkin sama määrä kuin Hornet-hankinnassakin, noin 64.
– Tarjouspyynnössä pitää olla joku numero, jotta kilpailijoilla on yhteismitallinen referenssi.
Lindberg painottaa, että lähialueen ilma-aseen suorituskyky on takuulla kasvamassa.
– Venäjä on tuonut lähimpään suureen hävittäjätukikohtaansa Suhoi Su-35 -koneitaan, Ruotsi on tehnyt päätöksen Gripen E -hankinnasta ja Norja sekä Tanska F-35 -hankinnoista. Uusien koneidemme tulee olla suorituskykyisempiä kuin Hornet-kalusto. On aika yksinkertaistavaa todeta, että jos koneet ovat tehokkaampia, niitä ostettaisiin vähemmän samalla, kun naapurit ovat jo päättäneet hankkia parempaa.
Toki lentokone on vain alusta eri järjestelmille.
– Aikanaan kun laittoi tykin siiven alle ja sitten kohdisti sen, niin kuula meni sinne minne meni. Nyt, kun meillä on erittäin pitkälle kantavia monimutkaisia järjestelmiä, niissä on omat paikannuslaitteet, sensorit ja prosessorit, jotka pitää yhdistää lentokoneen tietoväyliin, entinen hävittäjälentäjä Lindberg havainnollistaa.
– Sitten pitää varmistua siitä, että lavetin data ei ole millään lailla korruptoitunutta ja lentokone sekä projektiili tietävät olevansa samassa paikassa, kun projektiili laitetaan matkaan satojen kilometrien päähän. Asekohtaiset integraatiokustannukset ovat miljoonia tai kymmeniä miljoonia euroja.
Tiedossa on, että nykyiset ilmataisteluohjukset ovat käytettävissä kaikkiin viiteen hävittäjäkandidaattiin, samoin monet ilmasta maahan -aseet.
– Kilpailuprosessissa joudutaan selvittämään myös se, mitkä aseet ovat millä kustannuksella integroitavissa mihin koneeseen. Emme tiedä, mikä on näiden lavettien asejärjestelmätietokoneen rakenne, eli kuinka helppoa uusien tietojen syöttäminen on.
Jos Suomi yhden ostaisi niin se vaatisi, että myös Ruotsilla on vähintään yksi ja huolto tapahtuisi pääasiassa siellä. Lisäksi Ruotsin ilmatila ja lentokentät tulisi olla vapaasti käytettävissä.jotain tallaista suomikin tarvii.. 3kpl ainakin...
Jos Suomi yhden ostaisi niin se vaatisi, että myös Ruotsilla on vähintään yksi ja huolto tapahtuisi pääasiassa siellä. Lisäksi Ruotsin ilmatila ja lentokentät tulisi olla vapaasti käytettävissä.
Ilmassa oleminen ei ole se itseisarvo vaan tehtävät joita kone suorittaa. Jollain USA:lla on erilaiset doktriinit ja tilanne päällä esim. Lähi-idässä. Suomessa on omat sensori-verkostot maan tasolla koko ajan, konflikti on kotinurkilla, ei toisella puolella maapalloa.
Suomessa kone olisi vain extraa, voi vaikka kurkata Venäläisten panssarivaunujen ryhmityksen tai vaikka maalittaa Venäläisten sotalaivat Pietarin edustalla jotta meritorjuntaohjus voi aktivoida oman tutkansa aivan viime hetkellä. Lisäksi tuolla koneella on 11 tunnin toiminta-aika, sitten pitää tankata, eli aika vähän aikaa se on ilmasta poissa sellaisessa muutaman vuorokauden tai viikon konfliktissa.
Ehkä sen saisi eduskunnassa läpi "meripelastus ja kadonneen etsintä maastossa" tekosyyllä.