Iso kuva

Kiinassa ja Intiassa asuu yhteensä kolme miljardia ihmistä. Maapallon väkiluku on seitsemän miljardia. Eli melkoinen osa ihmisistä on kiinalaisia ja intialaisia.

asia-map.gif


Silloin, kun Suomi liittyi Euroopan Unioniin vuonna 1995 piirtelin kartalle Euroopan Unionin rajoja. Tiesin jo silloin, että Euroopan Unioni laajenee Valko-Venäjälle ja Ukrainaan. En muista tuliko minulle mieleen, että siitä voisi tulla konflikti Venäjän kanssa. Ai niin, Venäjä!! ihan unohtui.

Uskon kuitenkin, että tiedustelupalveluissa tämä tiedettiin varmasti, että Euroopan Unionin laajentumisesta Valko-Venäjälle ja Ukrainaan voisi tulla konflikti Venäjän kanssa jahka ehdimme Valko-Venäjälle ja Ukrainaan. Poliitikot kuitenkin kylmän sodan päättymisen huumassa pienensivät armeijoita samalla, kun länsi kävi yhtämittaista sotien ketjua Jugoslaviassa, Irakissa ja Afganistanissa ja välillä teki pikavisiitin Libyassa ja Malissakin. Ei näytä sotiminen päättyvän. Nyt hierotaan sotaa Ukrainassa. Luulen, että tämä on kaikista vakavin juttu. Putin on nimittäin rakentanut Venäjästä niin huteran korttitalon, jonka ainoa toimintaperiaate näyttää olevan laajalle levinnyt kleptokratia. Tilanne on hiukan sama kuin Venäjän laivasto lähtee purjehtimaan niin lännen laivasto on huolissaan, että pysyykö heidän paattinsa pinnalla.

Ukraina ei ole yhdentekevää periferiaa vaan tärkeä puskurivaltio. Asiaa voi tiedustella vaikka Romanialta, Unkarilta, Slovakialta ja Puolalta. Suomen harmiksi meillä ei ole puskurivaltiota Venäjän suuntaan kuten Ruotsilla on.

Baltia on Natossa ja voi Nato-jäsenyyden turvin seurailla Ukrainan tapahtumia sen sijaan, että seuraisi tapahtumia Baltiassa. Uskoisin, että jos Baltia ei olisi Euroopan Unionissa, eikä Natossa niin Putin olisi jo ottanut Baltian siitä syystä, että Baltia on Moskovan ja Kaliningradin välissä. Baltia olisi nimittäin yhtä tärkeä otettava kuin Krim.

Minun mielestäni se isoin pahis on kuitenkin Kiina.

Kun Obama sanoo, että he keskittävät voimat Tyynellemerelle tarkoittaa se, että Yhdysvallat pelkää eniten Kiinaa. Tässä kuvassa itse en sanoisi, että Kiina muodostaa järjestäytynyttä uhkaa vaan se muodostaa uhkan romahtamalla ja suistumalla kaaokseen, josta nousee, kuinka ollakaan. Kiinan kokoinen Pohjois-Korea olisi hirveä ajatus.

Neuvostoliiton romahdus oli hyvin hoidettu vaikkei sitä nyt kukaan suunnitellut. Neuvostoliiton aluehallinto oli nykyisen järjestelmän pohjarakenne. Neuvostoliiton alueista tuli sitten Eesti, Latvia, Liettua, Valko-Venäjä, Ukraina, Moldova, Georgia, Armenia, Azerbaidzan, Turkmenistan, Uzbezistan, Kazakstan, Kirgisia, Tadzikistan ja tietenkin itse pääpiru Venäjä, joka edelleenkin kuvittelee olevansa näiden isäntä ja päällepäsmäri.

Kiinalla on kantonit, jotka ovat:

china-map.png


Jos Kiina suistuu syystä tai toisesta kaaokseen niin sillä on kuitenkin olemassa paikalliset pohjalaiset, savolaiset, karjalaiset, lappalaiset ja muut joilla on tämä kotiseuturakkaus ja tarve perustaa omat hallintonsa ja hallita alueensa. Eli me tietänemme mihin Kiina romahtaa, jos se romahtaa. Taiwan tietää, että heillä on naapurina fujianilaiset, jotka ovat heidän vastinparinsa. Kiinalaisilla Guǎngzhōu siis kanton-aluehallinnollisilla provinsseilla on esimerkkinä Taiwan ja Hong Kong, jotka ovat hoitaneet aluettaan ja todistaneet, että sellainen on mahdollista ja näin he muodostavat omalla esimerkillään mallin. Jos kiinalaiset pelkäävät romahtavansa niin he voinevat konsultoida romahtamisen asiantuntijoiden eli venäläisten kanssa.

Minun mielestäni Kiinan romahdus haisee ilmassa kuin sakea hiilidioksidipäästö. Ja miten se Kiina sitten romahtaisi. Kiina on ylikansoittunut, saastunut, korruptoitunut, sillä on taipumusta kiistää tehneensä virheitä. Jos ei tunnusta tehneensä virheitä, ei niitä tarvitse ratkaistakaan. Ja koko kansan pitäisi yhtenä miehenä nousta kiistämään sakea savusumu kaupunkien katukuiluissa. Tulee mieleen jo George Orwellin eläinten vallankumous ja 1984.

Intian tilanne on myöskin sellainen, että Intian sivilisaatio ylikuluttaa valtioalueensa vesivarat. Intialla oli ideologiana omavaraisuus ruuantuotannossa, joka johti Intian vesikriisiin. Vesivarat eivät nimittäin riitä Intian ruuantuotannon omavaraisuuteen. Kai siitä varmaan joku sanoikin, mutta nämä juoksivat ostamaan vesipumppuja pumpatakseen pohjavedet pelloille ja laittaakseen rahoiksi. Se bisnes on romahtamassa, kun pohjavedet loppui kuivimmilla alueilla. Tiedä sitten kuinka kauan jonkun ikivanhaa vettä sisältävän pohjavesilähteen täyttymiseen menee. Sitä voi miettiä muodostuuko kuumissa maissa taivaalta tulevasta sadevedestä pohjavettä ollenkaan suodattumalla maakerrosten läpi, kuten Suomessa tapahtuu moreenialueilla, vai haihtuuko se suoraan ilmaan. Intialla on kuitenkin Himalajan vuoristo, jonka etelärinteet keräävät sateita ja kosteutta ja vuorilta valuvaa jäätiköiden sulamisvettä. Intian asutuin alue onkin Himalajan etelärinteet.

Figure-1.png
Hyvä nosto! Täydentäisin tätä vielä vähän harvemmin esiinnostetulla sukupuolieroilla, Kiinassa ja Intiassa kummassakin on kymmeniä miljoonia nuoria miehiä joille ei riitä naisia. Myös tästä syntyy jännitteitä.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_sex_ratio
Esimerkkinä vielä Intian väestöpyramidi, josta näkyy eron korostuminen pyramidin alapäässä:
http://iminasmallbox.weebly.com/uploads/2/7/8/6/27867771/2386057.jpg?888
2386057.jpg
 
Mutta tämä sota on jo nyt romuttanut Venäjän suhteet länteen yhden sukupolven ajaksi. Ja koska Venäjä on kohta vain puolet Italian taloudesta, niin se on hyvin köyhä raaka-ainevarasto. Kyllä mahtaa Kiinan poikia naurattaa. Putin varmaan ajattelee, että kun länsikauppa meni nurin, niin hän rakentaa yhdenvertaiset kauppasuhteet Kiinan kanssa. Mutta eihän hänellä ole mitään valtteja tässä asiassa. Kiina tietää, että he ovat Putinin ainoa potentiaalinen markkina-alue. Ja pystyvät siten tinkimään kaasun ja öljyn hintaa hyvin voimakkaasti. Räppärikielellä ilmaistuna Venäjä on 2020-luvulla Kiinan 'bitch'.

Haittaisiko Venäjän nykyeliittiä olla Kiinan bitch? Kiina ei välitä ihmisoikeusloukkauksista eikä demokratiasta. Lisäksi Kiinalle voi olla hyvinkin edullista operoida Venäjää satelliittivaltiona hoitamassa niitä tehtäviä jotka eivät sovi Kiinan kv-maineeseen, jolloin Venäjän asevoimatkin pysyvät tyytyväisinä. Ajan kuluessa Venäjä voi korvata myös vanhentuneen aseistuksensa tuomalla uusia aseita Kiinasta.
 
Haittaisiko Venäjän nykyeliittiä olla Kiinan bitch? Kiina ei välitä ihmisoikeusloukkauksista eikä demokratiasta. Lisäksi Kiinalle voi olla hyvinkin edullista operoida Venäjää satelliittivaltiona hoitamassa niitä tehtäviä jotka eivät sovi Kiinan kv-maineeseen, jolloin Venäjän asevoimatkin pysyvät tyytyväisinä. Ajan kuluessa Venäjä voi korvata myös vanhentuneen aseistuksensa tuomalla uusia aseita Kiinasta.

Näinhän se menisi, Nicaraguan kanavatyömaalle on Greenpeacen ja kumppaneiden ikävämpi mennä, kun siellä vahtia pitää arvaamaton bitch.
 
En sitten ole ainoa Kreikan toilauksisa huolestunut!

Huoli heräsi Suomessakin: Ajautuuko Kreikka ”Venäjän taskuun”?
Jaa artikkeli:
Facebook17Twitter1WhatsApp
bp8h1098_0.png

Teppo Ovaskainen
Luotu:
29.1.2015 15:52
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    haavistopekk003.jpg

    Kansanedustaja Pekka Haavisto (vihr.) arkistokuvassa.
Kotimaa
Kreikan uuden hallituksen tiistainen irtiotto Euroopan unionin yhteisestä Venäjä-linjauksesta oli huolestuttava episodi, sanoo kansanedustaja Pekka Haavisto (vihr.), eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan jäsen.

Haaviston mukaan Kreikan kannanotto ehti luomaan suuren kysymysmerkin Euroopan yhteisen Venäjä-politiikan ylle, vaikka tällä hetkellä kreikkalaisten tavoitteet ja kannanoton lopullinen tarkoitus ovatkin epäselviä.

–Varmasti Kreikan Venäjä-politiikka tulee olemaan suurennuslasin alla vähän aikaa, Haavisto sanoo Uudelle Suomelle.


– Nämä ovat kriittisiä päiviä.

Kreikka ilmoitti tiistaina yllättäen, että se ei hyväksy EU-johtajien Venäjän tuomitsevaa julkilausumaa. Irtiottoa perusteltiin sillä, että Kreikka ei uuden hallituksen mukaan ollut päässyt osallistumaan lausunnon valmisteluun.

Kreikkalaislehdistön mukaan maan hallituksessa olisi kuitenkin myös haluja hillitä veto-oikeudellaan EU:n Venäjä-pakotteita. Syriza-puolueen edustajat ovat Ukrainan kriisin aikana sympatisoineet lausunnoissaan Itä-Ukrainan separatistien toimintaa ja arvostelleet EU:n Venäjä-pakotteita.

Haavisto uskoo, että EU-maiden ulkoministerien tänään Brysselissä käymät keskustelut viitoittavat suuntaa sille, miten unionin ja Kreikan radikaalivasemmistolaiseksikin kuvatun hallituksen suhteet lähtevät kehittymään. Kokouksen alla Kreikan uusi valtiovarainministeri Gianis Varoufakis korosti blogissaan, että hallituksen irtiotossa oli kyse vain julkilausuman valmistelun kritisoinnista, ei aikomuksesta käyttää veto-oikeutta Venäjä-pakotteiden hillitsemiseksi.

– Kyse ei ollut siitä, hyväksyyko meidän uusi hallituksemme uudet Venäjä-sanktiot vai ei, Varoufakis kirjoitti.

Pekka Haavisto korostaa, että asiaa pystyttäneen tarkemmin arvioimaan torstain ulkoministerikokouksen jälkeen. Haavisto kertoo Uudelle Suomelle, että asia puhutti keskiviikkona myös ulkoasiainvaliokunnassa, jossa oli kuultava kokoukseen osallistuva ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.). Haaviston mukaan myös Tuomioja oli odottavalla kannalla.

Kreikan hallituksen on arveltu voivan käyttää Venäjä-pakotteita neuvotteluaseenaan pyrkiessään keventämään tukipakettinsa ja -lainojensa maksuehtoja. Haavisto arvelee, että kyse voisi silti olla myös ”vanhakantaisen vasemmistopuolueen” eli Syrizan aidoista Venäjä-sympatioista.

– Selvästi Syrizalla on ollut tällainen suhde Venäjään. Täytyy vain toivoa, että se ei nyt heidän ulkopolitiikkaansa dominoi ja tuo Euroopan sisälle sellaista tilannetta, että joku maa olisi niin sanotusti Venäjän taskussa, Haavisto sanoo.

Riski on Haaviston mukaan todellinen, koska EU-maita ei tunneta erityisen yhtenäisenä ryhmänä ja yksittäinen maa voi veto-oikeudellaan estää esimerkiksi uusien pakotteiden asettamisen. Venäjä-pakotteiden päätöksenteossa unioni on ylpeillyt yhtenäisen linjansa pitämisellä.

– Jos tulee vielä tilanne, jossa tulee sellainen tunne, että joku ulkopuolelta vaikuttaa siihen sisäiseen päätöksentekoon, niin se olisi tietysti Euroopan unionille se vihoviimeinen vaihtoehto, Haavisto pohtii.

Kysymysmerkkejä lienee ilmassa muuallakin kuin EU:ssa.

– Voin kuvitella, että Naton piirissä, kun Kreikka on myöskin Naton jäsen, voi huoli olla melkoinen, Haavisto sanoo.

Haavisto toivoo, että Syrizan reaalipolitiikka osoittautuu tavanomaiseen tapaan vaalipuheita sovittelevammaksi – ja että Kreikan hallitus ei sotke talouspolitiikkaansa ja velkaneuvotteluitaan ulkopolitiikkaansa.

–Isot maat helposti alkavat kulkea omaa tietään, jos tulee sellainen olo, että joku koittaa [EU:ta] painostaa.

Haavisto, joka sanoo olevansa tyytyväinen jo siihen, että syvällä kyntävä Kreikka kykeni järjestämään demokraattiset ja rauhalliset vaalit, toivoo Kreikan löytävän yhteisen sävelen muun EU:n kanssa. Siihen linjaan kuuluu siviileihin kohdistuneen Mariupolin raketti-iskun sekä iskusta epäiltyjen venäläismielisten separatistien tuomitseminen, mitä Kreikan hallitus lehtitietojen mukaan EU:n julkilausumassa vastusti.

–Jos Kreikka ei sitä [linjaa] ota, siitä tulee suuria ongelmia EU:n ulkopolitiikalle, Haavisto sanoo.
 
Kreikan parlamentissa on 300 paikkaa. Syriza sai parlamenttivaaleissa 149 paikkaa ja muodosti hallituksen 13 paikkaa saaneen itsenäiset kreikkalaiset puolueen kanssa. Kreikan hallituksella on siis yhteensä 162 paikkaa, jolla he pystyvät maata johtamaan parlamenttienemmistön turvin.

Pohdin, että troikan, eli euroopan unionin, euroopan keskuspankin ja kansainvälisen valuuttarahaston on täytynyt mokata raskaasti, että näin pääsi käymään.

Olisiko niin, että troikka myötävaikutti suuresti lainojen ehtona annetuilla väärillä ja virheellisillä vaatimuksillaan siihen, että Kreikan parlamenttivaalit tuottivat suuren vaalivoiton syrizalle.

Olisiko niin, että euroopan unionin, euroopan keskuspankin ja kansainvälisen valuuttarahaston asettamat virheelliset ja väärät määräykset lainojen ehtona Kreikalle tuottivat Kreikassa taloudellisen katastrofin ja inhimillisen hädän ja täten suuren uskottavuusvajeen euroopan unionille ja euroopan keskuspankille ja kansainväliselle valuuttarahastolle, että pitääkö Suomenkin alkaa tarkastella troikan oppeja ja määräyksiä siltä kannalta, että ne voivat olla virheellisiä ja vääriä neuvoja.

Toisaalta pitää kuitenkin muistaa, että Kreikan vuosikymmeniä toteuttama katastrofaalinen valtiontalouden hoitaminen tuotti suuren ihmisryhmän, jonka edut ovat riippuvaisia siitä, että katastrofaalinen valtiontalouden hoitaminen jatkuu, eli ongelman korjaaminen on vaikeata koska tämä suuri ihmisryhmä vastustaa heidän etujensa poistamista ja siksi he äänestivät kostona valtaan syrizan joka lupasi puolustaa heidän etujaan.

Uskon kuitenkin, että syrizan väärät ja suuresti virheelliset opit tulevat johtamaan Kreikan entistä suurempaan kurjuuteen ja ihmiset tulevat potkimaan syrizan vallasta suuren raivon vallassa, kun nämä eivät onnistuneetkaan korjaamaan tilannetta vaan johtivat Kreikan entistä pahempaan romahdukseen.

Kierona tyyppinä kannatin ja toivoin, että syriza voittaa vaalit koska sillä tavalla heistä päästään. Syrizalle miltei pahinta olikin joutua valtaan ja vastuuseen asioista. Nyt, kun syriza on vallassa ja epäonnistuu ja ajaa Kreikan taloudelliseen katastrofiin potkii se syrizan aika nopeasti takaisin marginaaliseksi pikkupuolueeksi.

Kreikka joutuu kantapään kautta oppimaan mitkä ovat oikeita ratkaisuja. Uskon, että Kreikka tulee kyllä löytämään tuskien taivalta kulkiessaan toimivat ratkaisut.

Hieman kaipaan niihin onnelan aikoihin, kun unionin ainoa ongelma oli Kreikka. Oi niitä ihania autuaita aikoja. Oli se vaan niin pieni ongelma.
 
Viimeksi muokattu:
Kreikan parlamentissa on 300 paikkaa. Syriza sai parlamenttivaaleissa 149 paikkaa ja muodosti hallituksen 13 paikkaa saaneen itsenäiset kreikkalaiset puolueen kanssa. Kreikan hallituksella on siis yhteensä 162 paikkaa, jolla he pystyvät maata johtamaan parlamenttienemmistön turvin.

Pohdin, että troikan, eli euroopan unionin, euroopan keskuspankin ja kansainvälisen valuuttarahaston on täytynyt mokata raskaasti, että näin pääsi käymään.

Olisiko niin, että troikka myötävaikutti suuresti lainojen ehtona annetuilla väärillä ja virheellisillä vaatimuksillaan siihen, että Kreikan parlamenttivaalit tuottivat suuren vaalivoiton syrizalle.

Olisiko niin, että euroopan unionin, euroopan keskuspankin ja kansainvälisen valuuttarahaston asettamat virheelliset ja väärät määräykset lainojen ehtona Kreikalle tuottivat Kreikassa taloudellisen katastrofin ja inhimillisen hädän ja täten suuren uskottavuusvajeen euroopan unionille ja euroopan keskuspankille ja kansainväliselle valuuttarahastolle, että pitääkö Suomenkin alkaa tarkastella troikan oppeja ja määräyksiä siltä kannalta, että ne voivat olla virheellisiä ja vääriä neuvoja.

Toisaalta pitää kuitenkin muistaa, että Kreikan vuosikymmeniä toteuttama katastrofaalinen valtiontalouden hoitaminen tuotti suuren ihmisryhmän, jonka edut ovat riippuvaisia siitä, että katastrofaalinen valtiontalouden hoitaminen jatkuu, eli ongelman korjaaminen on vaikeata koska tämä suuri ihmisryhmä vastustaa heidän etujensa poistamista ja siksi he äänestivät kostona valtaan syrizan joka lupasi puolustaa heidän etujaan.

Uskon kuitenkin, että syrizan väärät ja suuresti virheelliset opit tulevat johtamaan Kreikan entistä suurempaan kurjuuteen ja ihmiset tulevat potkimaan syrizan vallasta suuren raivon vallassa, kun nämä eivät onnistuneetkaan korjaamaan tilannetta vaan johtivat Kreikan entistä pahempaan romahdukseen.

Kierona tyyppinä kannatin ja toivoin, että syriza voittaa vaalit koska sillä tavalla heistä päästään. Syrizalle miltei pahinta olikin joutua valtaan ja vastuuseen asioista. Nyt, kun syriza on vallassa ja epäonnistuu ja ajaa Kreikan taloudelliseen katastrofiin potkii se syrizan aika nopeasti takaisin marginaaliseksi pikkupuolueeksi.

Kreikka joutuu kantapään kautta oppimaan mitkä ovat oikeita ratkaisuja. Uskon, että Kreikka tulee kyllä löytämään tuskien taivalta kulkiessaan oikeat toimivat ratkaisut.

Hieman kaipaan niihin onnelan aikoihin, kun unionin ainoa ongelma oli Kreikka. Oi niitä ihania autuaita aikoja. Oli se vaan niin pieni ongelma.

Jep, kannattaa muistaa, että Syrizan osuus äänistä oli rapiat 36 %, mutta vaalien voittaja saa lisäksi 50 ylimääräistä paikkaa. Puolue lähtee kyllä kuin leppäkeihäs jos onnistuu munaamaan hommat. Valitettavasti matkan varrella kärsivät sitten monet muutkin.
 
Ei suotta puhuta "kreikkalaisesta kirjanpidosta", joka on, hmmm, *joustavaa*. Syriza tuskin pystyy kääntämään maan talouden suuntaa ilman huomattavia rakenteellisia uudistuksia, joista tärkeimpiä olisi korruption kitkeminen. Vaikka tuolla "Uutisia Kreikasta" -topikissa hekumoitiin peräti sotilasvallankaapauksella/NATO:n väliintulolla (!), niin sellaiseen en itse usko. Ennemmin veikkaan jonkinsortin hallituskriisiä ja uusia, ennenaikaisia vaaleja. Vaikka voihan se Venäjä alkaa lapioimaan tuonnekin fyrkkaa ihan toiden teolla. Siinäpä talouspakotetta kerrakseen!
 
Ei suotta puhuta "kreikkalaisesta kirjanpidosta", joka on, hmmm, *joustavaa*. Syriza tuskin pystyy kääntämään maan talouden suuntaa ilman huomattavia rakenteellisia uudistuksia, joista tärkeimpiä olisi korruption kitkeminen. Vaikka tuolla "Uutisia Kreikasta" -topikissa hekumoitiin peräti sotilasvallankaapauksella/NATO:n väliintulolla (!), niin sellaiseen en itse usko. Ennemmin veikkaan jonkinsortin hallituskriisiä ja uusia, ennenaikaisia vaaleja. Vaikka voihan se Venäjä alkaa lapioimaan tuonnekin fyrkkaa ihan toiden teolla. Siinäpä talouspakotetta kerrakseen!

Onhan Kreikan oma "Paavo" kuitenkin Venäjän asialla!

Ulkomaat
Kreikan Syrizalla kytkökset Suur-Venäjä -ideologian isään
Kasperi Summanen
4 tuntia ja 11 minuuttia sitten (päivitetty 1 tunti ja 21 minuuttia sitten)
Vuodetut sähköpostit paljastavat Kreikan uuden hallituksen ja radikaalin venäläispolitologin Aleksandr Duginin yhteydet.

  • 1a785925ee5dce9f4395872f99f034e820c0c850c1888d4fce9a234579365224

    Aleksandr Dugin Helsingissä 2014.

    (Lehtikuva/Heikki Saukkomaa)
Kreikan parlamenttivaaleissa suurvoiton saavuttaneella vasemmistolaisella Syrizalla ja sen tuoreella äärioikeistolaisella hallituskumppanilla Itsenäiset kreikkalaiset-puolueella on kytköksiä radikaaliin venäläisajattelijaan Aleksandr Duginiin ja venäläiseen oligarkkiin Konstantin Malofejeviin, Radio Free Europe kertoo.

Moskovan valtionyliopiston professori Dugin tunnetaan Euraasialaisliikkeen johtajana ja "uuden Venäjän profeettana". Hän on voimakas Suur-Venäjä-ajattelun edistäjä, joka ajaa uuden venäläisen imperiumin rakentamista Itä-Eurooppaan. Duginilla uskotaan olevan runsaasti vaikutusvaltaa Kremlissä.

Duginia lähellä olevan miljardööri Malofejevin epäillään muun muassa rahoittavan Itä-Ukrainan separatistiliikkeitä.

Eurooppalaisen äärioikeiston tutkija Anton Shekhovtsov kertoo blogissaan venäläisen hakkeriryhmän Shaltai Boltain joulukuussa julkaisemien kaapattujen sähköpostiviestien valottavan Kreikan uuden hallinnon ja Duginin liikkeen yhteyksiä.

Hakkerit saivat sähköpostit Duginin ystävältä ja Euraasialaisliikkeen johtohahmolta Georgi Gavrishilta. Viestien perusteella Dugin ja Malofejev pyrkivät luomaan Euroopassa Venäjälle myönteisten poliitikkojen verkoston.

Runsasta kirjeenvaihtoa
Radio Free Europen mukaan Gavrish kävi kirjeenvaihtoa monien syrizalaisten kanssa. Syrizan toiminnassa mukana olleiden henkilöiden kerrotaan lähettäneen Gavrishille muistioita, jotta hän ja Dugin voisivat kommentoida niitä.

Gavrish myös asui Kreikassa ainakin viisi vuotta, ennen kuin muutti pois 2013. Tuolloin hän työskenteli Venäjän Kreikan suurlähetystössä.

Kirjeenvaihdossa esiintyy muun muassa Syrizan neuvonantajana toimiva Nicolas Laos. Hän on venäläisen turvallisuusalan yrityksen R-Tekhnon osakas.

"Tiedän oikein hyvin, kuinka vihollinen toimii. Suojeluksessasi voin iskeä takaisin tehokkaasti ja kovaa", Laos kirjoittaa eräässä viestissään Duginille Radio Free Europen käännöksen mukaan.

Toisessa viestissä viitataan ilmeisesti Itsenäisten kreikkalaisten puheenjohtajaan ja Kreikan uuteen puolustusministeriin Panos Kammenokseen. Lokakuun lopussa lähetetyn viestin on kirjoittanut tunnettu kreikkalaisbloggaaja Dimitris Konstantakopoulos, jonka kerrotaan toimineen niin ikään Syrizan neuvonantajana ja olevan mukana puolueen toiminnassa.

Viestissä keskustellaan Ateenassa toimivasta ajatushautomosta, jonka perustajiin Kammenos kuuluu.

"Panos ilmaantui kuukausi sitten intoa täynnä ja pyysi säännöllistä yhteistyötä. Sitten hän meni Moskovaan kertomansa mukaan henkilökohtaisista syistä (ystävän häät). Sen jälkeen hän katosi maan päältä varsin vaikuttavasti. Olen hyvin utelias tietämään saammeko koskaan kuulla, mitä hän kertoo syyksi katoamiselleen", viestissä todetaan.

Radio Free Europen mukaan Kammenoksen ajatushautomo allekirjoitti kuukausi viestin jälkeen "yhteisymmärrysmuistion" vaikutusvaltaisen venäläisen RISI-ajatushautomon kanssa.

RISI toimi Venäjän ulkomaantiedustelun SVR:n yhteydessä vuoteen 2009 asti. Sen jälkeen se siirrettiin presidentinkanslian alaisuuteen. Sitä johtaa eläkkeellä oleva SVR-kenraali.

Vuonna 2012 Economist kertoi Kammenoksen ihalevan presidentti Vladimir Putinia ja haluavan Kreikan kääntyvän Venäjän puoleen, jos se tarvitsee jatkossa talousapua.

Kytköksiä ulkoministeriin?
Duginilla voi myös olla kytköksiä Kreikan uuteen ulkoministeriin Nikos Kotziakseen.

Kotzias on toiminut aiemmin professorina Pireuksen yliopistossa. Shekhovtsovin mukaan hän kutsui Duginin pitämään luennon kansainvälisestä politiikasta ja eurasianismista huhtikuussa 2013.

Luennon aikana Dugin muun muassa totesi, ettei Kreikan tulisi lähteä osaksi Venäjän johtamaa Euraasian unionia. Duginin mielestä Kreikan olisi ennemmin pyrittävä luomaan uudenlaista Eurooppaa ja muodostettava "eurooppalaisen identiteetin itäinen napa" EU:n sisällä.

Toukokuussa 2013 Kreikassa teetettiin mielipidetiedustelu, jossa selvitettiin kansan suhtautumista Venäjään.

KAPA-tutkimuslaitoksen tekemää tutkimusta ei jostain syystä koskaan julkaistu KAPA:n virallisilla kotisivuilla eikä sen varsinaisesta maksajasta ole tietoa. Vuodetut sähköpostit kuitenkin osoittavat, että Kotzias lähetti tutkimuksen tulokset ja KAPA:n keräämän raakadatan Gavrishille kesällä 2013.

Huhtikuun Kreikan vierailun aikana Dugin tapasi myös Dimitris Konstantakopouloksen ja miehet tekivät haastattelut toisistaan.

"Kreikassa kumppaneitamme voisivat lopulta olla Syrizan vasemmistolaiset, jotka kieltävät atlantismin, liberalismin ja kansainvälisten finanssivoimien vallan", Dugin kirjoitti Facebook-sivuillaan Kreikasta palattuaan.

Dugin kehui päivityksessään myös Konstantakopouloksen kirjoittamia artikkeleita ja analyyseja.

Anton Shekhovtsov kertoo blogissaan Konstantakopouloksen syyskuussa Duginille lähettämästä muistiosta. Siinä hän perusteli, miksi Duginin tulisi tukea Syrizaa.

Joulukuussa 2013 Dugin puolestaan kirjoitti oman muistion, jossa hän käsitteli venäläismyönteisen "eliitin ryhmän" luomista ulkomailla.

Eräässä alaviitteessä Dugin mainitsee joko hänen tai hänen edustajiensa "tavanneen henkilökohtaisesti ja keskustelleen joko suoraan tai epäsuorasti" kaikkien raportissa mainittujen henkilöiden kanssa. Keskustelujen aiheena oli osallistuminen "luonteeltaan venäläismyönteiseen järjestö- tai tietotoimintaan".

Shekhovtsovin mukaan muistiossa mainitaan nimeltä muun muassa Konstantakopoulos ja myös Syrizan johtaja ja Kreikan uusi pääministeri Alexis Tsipras.

Shekhovtsov huomauttaa, ettei Duginin tai hänen edustajiensa ja Tsiprasin välisestä tapaamisesta ole todisteita. Hän pitää kuitenkin mahdollisena, että se on voinut tapahtua vuonna 2013.


Syriza pudotti pommin – "Kreikka ei hyväksy EU:n Venäjän tuomitsevaa lausuntoa"
 
Tämä liittyy isoon kuvaan.
Meillä on 3-10 vuotta aikaa,ennen kuin jotain tapahtuu,ellei naapuri romahda.
Kremlin instituutissa puhutaan vuoden 1914 rajojen palauttamisesta – Suomi siis mukana
KASPERI SUMMANEN
3 tuntia ja 37 minuuttia sitten(päivitetty 3 tuntia ja 29 minuuttia sitten)
Venäläisessä RISI-ajatushautomossa laaditaan suunnitelmia Venäjän vanhan imperiumin palauttamiseksi.



  • 143410a181da7d5c365fa9ff70bb5cbd05aea2b2f6fcc92436ddf9132d0dc122

    Venäjän imperiumin kartta vuodelta 1914.

    (1-е Государственное картографическое заведение бывш. А.Ильина/Wikimedia Commons)
Entisen RISI:n (Russian Institute for Strategic Research) tutkijan Aleksandr Sytinin mukaan ajatushautomosta ehdotetaan, että Venäjä korvaisi Valko-Venäjän presidentin Aleksandr Lukashenkon henkilöllä, joka olisi myönteisempi Moskovan ulkopoliittiselle linjalle.

Tämän jälkeen Venäjän tulisi aloittaa toimet Venäjän rajojen palauttamiseksi sellaisiksi kuin ne olivat ennen vuotta 1914. Tuolloin Suomi oli vielä osa Venäjää.

Asiasta kertoo Euraasian politiikan asiantuntija Paul Goble ulkopoliittisten trendien tutkimiseen keskittyvän vaikutusvaltaisen amerikkalaisen Jamestown-säätiön sivustolla julkaistussa artikkelissaan.

Goble viittaa Sytinin Facebook-kirjoitukseen sekä Nr2-, Regnum-, jaBelaruspartisan-sivustoilla julkaistuihin kirjoituksiin.

Sytin kertoo RISI:n uskovan, että Venäjä voi hankkiutua Lukashenkosta eroon luomalla vahvan Venäjä-mielisen liikkeen Valko-Venäjän sisälle.

Sytinin mukaan RISI:ssä ollaan vahvasti sitä mieltä, etteivät entiset neuvostovaltiot ole täysivaltaisia kansainvälisen yhteisön jäseniä, vaan pikemminkin "seurausta vuosien 1917 ja 1991 venäläisistä katastrofeista".

Entisten Neuvostoliiton maiden katsotaan siellä kuuluvan edelleen Venäjän vaikutuspiiriin.

RISI:n mukaan Venäjän ydinasearsenaali ja luonnonvarat takaavat sille myös ikuisesti paikan suurvaltana ja Yhdysvaltojen aseman haastajana maailmanjärjestyksessä.

RISI on varsin lähellä Kremliä. Ajatushautomo toimi ensin Venäjän ulkomaantiedustelun SVR:n yhteydessä. Vuonna 2009 se siirrettiin presidentinkanslian alaisuuteen. Sitä johtaa entinen SVR-kenraali Leonid Reshetnikov.

Paul Goblen mukaan RISI:n väitetysti ajama ulkopoliittinen linja voi kuulostaa jyrkältä, mutta sitä ei kannata jättää huomioimatta.

Hänen mukaansa presidentti Vladimir Putin kuuntelee entisenä tiedustelu-upseerina mielellään SVR-taustaisen ajatushautomon ehdotuksia. Lisäksi ajatukset jonkinlaisen Suur-Venäjän luomisesta ovat tiettävästi presidentin mieleen.

Goble huomauttaa myös, että Venäjän johto on seurannut RISI:n ja Reshetnikovin suosituksia tarkasti Ukrainassa.

"Ajatushautomon ilmeinen vaikutusvalta näissä päätöksissä viittaa siihen, että sillä on vaikutusvaltaa Venäjän johdossa", Goble kirjoittaa.

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/kremlin_ajatushautomo_rajat_imperiumi-31298
 
Mahtaako tuolla olla suurta merkitystä, jos Kreikka päätyy Venäjän kainaloon. Länsimaat potkivat Kreikan ulos Eurosta, EU:sta ja Natosta. Sitten ottavat ruplan käyttöön ja ajelevat Ladoilla. Onko suurempi menetys Kreikalle vai Euroopalle?

Minusta Kreikalle, joten so long Greece, it was nice to know you... :p
 
Mahtaako tuolla olla suurta merkitystä, jos Kreikka päätyy Venäjän kainaloon. Länsimaat potkivat Kreikan ulos Eurosta, EU:sta ja Natosta. Sitten ottavat ruplan käyttöön ja ajelevat Ladoilla. Onko suurempi menetys Kreikalle vai Euroopalle?

Minusta Kreikalle, joten so long Greece, it was nice to know you... :p

Kokemuksiini Kreikkalaisista nojaten. On voitto EU.lle ja kaikille euroopassa, jos kreikka ajautuu ulos EU.n systeemistä ja pääsee "ruplan turvasatamaan"
Toivotan hauskaa jatkoa heille kaikille + niiden pahvisille oliivipuillensa!

Perkeleet.
 
Kremlin instituutissa puhutaan vuoden 1914 rajojen palauttamisesta – Suomi siis mukana
Tämän jälkeen Venäjän tulisi aloittaa toimet Venäjän rajojen palauttamiseksi sellaisiksi kuin ne olivat ennen vuotta 1914.


Ja vittu siinähän puhuvat. En jaksa edes provosoitua näistä. Jos tulee rajan yli niin kaadettuani 10 voin jo itsekin kuolla. Tulee kalliiksi tuo rajojen siirtely varsinkin jos yrittää sellaista EI-VENÄLÄISEEN maahan.
 
Ihan mielenkiintoinen ja pitkä juttu joka käsittelee EU:n sisäisiä välejä sekä EU:n, USA:n ja Venäjän suhteita. Artikkeli näkee EU-alueen tulevaisuuden vähintään ongelmallisena, ehkä jopa synkkänä.

In It To Win It

The West’s inability to comprehend how Vladimir Putin sees the world means it has trouble thinking constructively about how to deal with him.

http://www.the-american-interest.com/2015/01/27/in-it-to-win-it/

Harvinaisen hyvä ja perusteellinen artikkeli!

Tuo myös hyvin esille sen elintärkeän roolin, joka Yhdysvalloilla on Euroopan ja koko lännen koossa pitävänä voimana.

Ilman Yhdysvaltojen vaikutusvaltaa voi hyvin kysyä, että miten koko Euroopan olisi käynyt ensimmäisestä maailmansodasta lähtien?

Ensimmäisestä maailmansodasta lähtien Yhdysvallat on kaikista puutteistaan huolimatta ollut se voima, joka on viime kädessä turvannut Länsi-Euroopan olemassolon.

Piti siitä tai ei, Yhdysvaltojen menettäessä globaalin suurvalta-asemansa, seuraa siitä väistämättä koko "läntisenä yhteiskuntajärjestelmänä" tunnetun korttitalon romahtaminen. Yhdysvallat on viime kädessä ollut koko toisen maailmansodan jälkeisen ajan se "liima", joka on pitänyt läntisiä demokratioita yhdessä ja poissa toistensa kimpusta.

Ilman Yhdysvaltojen aktiivista myötävaikutusta Neuvostoliitto olisi todennäköisesti saanut lähestulkoon koko Euroopan hallintaansa toisen maailmansodan jälkeen, Saksa olisi jäänyt jälleenrakentamatta, koko EU:ta ei olisi koskaan edes syntynyt, Turkki ja Kreikka olisivat käyneet useamman avoimen sodan 1900-luvun jälkipuoliskolla, Neuvostoliitto ei välttämättä romahtanut vieläkään, ja mekin eläisimme nykyään Suomen Sosialistisessa Neuvostotasavallassa ja niin edelleen...

Yhdysvaltojen globaalin valta-aseman romahtaminen merkitsisi samalla myös käytännössä koko EU:n romahtamista, koska Euroopan valtiot olisivat tämän jälkeen lähinnä yksitellen poimittavia suupaloja taloudellisesti heikolle Venäjällekin. Vaikutukset tuntuisivat ympäri maailmaa, Kiina olisi tämän jälkeen koko Aasian, Afrikan ja todennäköisesti Etelä-Amerikankin kiistaton valtias, jolla ei olisi mitään luonnollista vastavoimaa.

Suomi on loppujen lopuksi näiden maailmanjärjestyksellisten muutosten rinnalla kärpäsenpaskan asemassa, jolla ei ole kehityksen suuntaan tai kulkuun mitään sananvaltaa. Meidän on vain otettava vastaan osamme, ja pyrittävä selviytymään parhaan kykymme mukaan.

Yritin kuitenkin tässä tuoda esille sitä näkökulmaa, että EU:n ja Yhdysvaltojen aseman heikentyminen tai romahtaminen ei näiden kaikista vioistaan huolimatta ole pitkällä tähtäimellä mitenkään omien intressiemme mukaista, jos vähääkään välitämme kansallisesta olemassaolostamme.

Mikään Venäjän ja Kiinan muodostama globaali valta-akseli ei nimittäin tule olemaan pätkääkään kiinnostunut suvereeniteetistämme ja kansallisesta itsemääräämisoikeudestamme, koska molemmat valtiot ovat aina pohjimmiltaan olleet autoritäärisiä diktatuureja, joita ei kiinnosta mikään muu kuin oma valta-asema. Tuollaisessa tilanteessa ei auta pätkääkään edes mikään kansallinen itsenäinen "uskottava" puolustuskaan, koska se ei kuitenkaan ole oikeasti uskottava vapaat kädet meitä kohtaan omaavaan Venäjään tai Kiinaan nähden...
 
Viimeksi muokattu:
Yritin kuitenkin tässä tuoda esille sitä näkökulmaa, että EU:n ja Yhdysvaltojen aseman heikentyminen tai romahtaminen ei näiden kaikista vioistaan huolimatta ole pitkällä tähtäimellä mitenkään omien intressiemme mukaista, jos vähääkään välitämme kansallisesta olemassaolostamme.

Tämä. EU:ta ja Pax Americanaa voidaan toki arvostella, mutta jokainen voi hetkeksi pysähtyä miettimään, mikä olisivat realistisia vaihtoehtoja. Voipi olla, että alkaa kylmätä. Sivumennen sanoen, Kiina on myös hyötynyt siitä, että Yhdysvallat on pyrkinyt turvaamaan itselleen tärkeitä energia- ja kauppareittejä. Onko Kiinalla tulevaisuudessa haluja turvata sijoituksensa asevoimin vaikkapa Afrikassa, tarpeen niin vaatiessa?
 
Michael Pillsbury on julkaissut teoksen "The Hundred-Year Marathon: China's Secret Strategy to Replace America as the Global Superpower". Kirjassa esitetään mm. seuraavat teesit:

- Chinese hardliners promoted the book of Col. Liu Mingfu, “The China Dream” that is the inspiration behind current Chinese leader Xi Jinping’s increasingly Maoist policies. Other writings by hawks reveal a future China-dominated world will that values “order over freedom, ethics over law and elite governance over democracy and human rights.”

- World Bank assistance to China imposed no conditions on China moving toward free market reforms. As a result, China’s government today continues to control most industries.

- China will undermine the United Nations and World Trade Organization to “delegitimize” the U.S.-led world order in order to promote its global system.

- An internal secret briefing for Chinese officials discussed China’s most important foreign policy priority as “how to manage the decline of the United States,” revealing that China is working against U.S. interests in supporting rogue states and selling arms to America’s enemies.

http://freebeacon.com/national-security/chinas-secret-strategy-exposed/

http://en.wikipedia.org/wiki/Michael_Pillsbury
 
Michael Pillsbury on julkaissut teoksen "The Hundred-Year Marathon: China's Secret Strategy to Replace America as the Global Superpower". Kirjassa esitetään mm. seuraavat teesit:

- Chinese hardliners promoted the book of Col. Liu Mingfu, “The China Dream” that is the inspiration behind current Chinese leader Xi Jinping’s increasingly Maoist policies. Other writings by hawks reveal a future China-dominated world will that values “order over freedom, ethics over law and elite governance over democracy and human rights.”

- World Bank assistance to China imposed no conditions on China moving toward free market reforms. As a result, China’s government today continues to control most industries.

- China will undermine the United Nations and World Trade Organization to “delegitimize” the U.S.-led world order in order to promote its global system.

- An internal secret briefing for Chinese officials discussed China’s most important foreign policy priority as “how to manage the decline of the United States,” revealing that China is working against U.S. interests in supporting rogue states and selling arms to America’s enemies.

http://freebeacon.com/national-security/chinas-secret-strategy-exposed/

http://en.wikipedia.org/wiki/Michael_Pillsbury

Jep, tuo Kiina on se oikeasti vaarallinen valtio maailmanrauhan ja vallitsevan maailmanjärjestyksen kannalta.

Venäjä on enemmänkin tällainen äänekäs häirikköoppilas, joka pitää kyllä kovaa meteliä itsestään ja esittää varsinaista kovanaamaa kiusaten pienempiä naapurin poikia. Kuitenkin Venäjältä puuttuu ne todelliset lihakset joilla ryppyillä korttelin toisella puolella oleville isoille korstoille.

Kiina sen sijaan on vähän kuin se koululuokassa aina takapenkissä istunut hiljainen hujoppi, joka on viime vuosien aikana alkanut käydä salilla ja harrastaa kamppailulajeja. Samalla lihasten kasvaessa ja taitojen karttuessa hujopin itseluottamus on alkanut kasvaa, ja se onkin pyrkinyt näyttämään kaapin paikkaa opettajan lellikkilapsille.

Ottaessaan nykyisen luokan hoiviinsa tämä opettaja oli juuri valmistunut opettajakoulutuksesta, täynnä nuoruuden intoa ja hyvissä voimissaan. Opettajalla oli tukku uusia nuoruusvuosien naiiveja ideoita siitä miten se antaa oppilailleen vapaat kädet toteuttaa itseään ja tyytyy vain sivusta seuraamaan luokan kehitystä. Varsin pian tämä nykyään jo vanhaksi setä Samuliksi tituleerattu opettaja kuitenkin huomasi, että oppilaat alkoivat tapella keskenään opettajan jäädessä työhuoneeseensa kehittämään omaa ammattitaitoaan ja osaamistaan. Näinpä opettaja joutuikin kahdesti puuttumaan kovalla kädellä oppilaiden touhuihin tilanteen luokassa riistäydyttyä täysin käsistä. Tästä viisastuneena nuori opettaja totesikin, että ilman hänen läsnäoloaan luokkahuoneessa ei työrauha säily, joten opettaja siirsi työpöytänsä luokan keskelle, jotta edellisen tappelun voitosta lisää uhoa saanut luokan häirikköoppilas ei pääse vapaasti hyökkäämään pikkulasten kimppuun.

Tilanteen luokassa rauhoituttua opettaja on kuitenkin vanhuuden väsymystään alkanut viettää entistä vähemmän aikaa luokassa, jolloin vanha häirikköoppilas on taas alkanut hyppimään luokan pöydillä. Luokan nuoremmat oppilaat ovat taas alkaneet huutaa opettajaa apuun, koska opettajalla on vielä sen verran voimia ja auktoriteettia jäljellä, että hän halutessaan pystyy kyllä pistämään tämän häirikköoppilaan kuriin.

Suurempi uhka on kuitenkin se vahvistunut takarivin hujoppi, joka on viime aikoina alkanut vaatia vieressä olevia pulpetteja itselleen väittäen niiden aina kuuluneen hänelle. Tämä hujoppi vain odottaa tilaisuuttaan opettajan vanhetessa ja voimien käydessä vähiin antaakseen lopullisen tyrmäysiskun ja ottaakseen koko luokan hallintaansa.

Semmoinen stoori tällä kertaa...:)
 
Karttakuvan postaajan vastinetta odotellessa...

- Kuinka relevantti on vuonna 1965 tehty tutkimus puolen vuosisadan jälkeen?

Tuossa jonkinlaista yhteenvetoa: http://paa2014.princeton.edu/papers/140772 "
Findings illustrate that a division in values related to marriage analogous to the Hajnal line persists in
Europe in the 21 st century."

- Mitä tuo jako kansojen mielissä käytännössä tarkoittaa?

Poliittista suuntautumista kohti yhteisöllisyyttä: Syriza, Podemos, ISIS:kin on yhteisöllisyyttä. Noissa maissa ihmiset on pakotettu sellaiseen identiteettiin, jota heillä ei luonnostaan ole.

- Entä Suomen sosiaaliset, poliittiset ja puolustukselliset ratkaisut puskurina?

Aika laaja aihe yhteen postiin. Johdantoa: Yksilökeskeisyydessä syntyvyys on matala. Sateenkaari ilmiössä luonnollista syntyvyyttä ei ole lainkaan ja siinä mahdollisten jälkeläisten tuotanto (muumimuki tms.) ei johda jälkeläisen mahdollisimman hyvään immuniteettiin.
 
Back
Top