James Mashiri "somesotilas" ajoi kolarin kännissä

Keissi vuosituhannen alkupuolelta. PV on yllättävän pitkäpinnainen rattijuoppojen kanssa.

Ei menis välttämättä läpi tokan käryn jälkeen. Ainakaan jos ei ole selkeästi annettu sitä "viimeistä varoitusta". Koska virkamiehiä on kohdeltava tasa-arvoisesti. Tässä keississä kolmannen tuomion jälkeen on kyllä ihan turhaan tuhlattu paperia. Paikka (Koeampumalaitos)
sijaitsee vaarallisen luonteensa vuoksi keskellä ei mitään, joten pelkkä ajokortin menetyskin muodostaa vähäistä suuremman haitan kunnolliselle viranhoidolle.
 
Samaa mieltä!
Mies on tehnyt väärin, rankasti väärin, tietää sen itse ja myönsi heti.
Oikeus ratkoo asian ja asianmukaiset seuraamukset tulevat sen myötä.
Hämmästelen myös joidenkin kommenteissa näkyvää silkkaa vahingoniloa.
Väärin on tehty, silitellä ei tarvitse, mutta vahingonilokin on tarpeetonta ja jopa typerää.

Tietääkö? Olisiko pahoillaan ja pyrkisi kovasti muuttamaan käyttäytymistään jos ei olisi kännipäissään törmäillyt sivullista sairaalaan?
Teko on eri asia kuin sen seuraus.
 
Harvemminhan sitä monikaan käyttäytymistään pyytää anteeksi ennekuin jotain tapahtuu. Toivottavasti oli Mashirille ns. "herätys". Enkä nyt tarkoita uskonnollista herätystä.
 
Jospa oli samantyyppinen tapaus kuin Sirpa Pietikäisellä taannoin: "Selvin päin en olisi humalassa lähtenyt ajamaan."

Vakavammin, en tunne myötätuntoa tekijän suuntaan, jos saa rapaa niskaansa rangaistuksen lisäksi niin oma on valintansa. Uhrit eivät päässeet valitsemaan.

Jos duuni menee niin sen saa joku joka sitä enemmän arvostaa. En tunne tarvetta moralisoida, en pidä itseäni parempana kun omaakin korttia on kuivateltu, tosin "vain" ylinopeuden takia mutta riskinsä siinäkin.
 
...omaakin korttia on kuivateltu, tosin "vain" ylinopeuden takia mutta riskinsä siinäkin.

Kortti lähtee kuivumaan rattijuopumuksesta ja hyllylle ylinopeudesta. Näin minua poliisilaitoksen täti joskus opasti kun hain korttin takaisin hyllyltä.
 
Sotilasuran katkeaminen rikoksen takia ja jatkuminen menestyksekkäästi myöhemmin. Tapaus Berndt Eino Polon.
 
Tarkoitin sillä sitä että yleisesikuntaupseerin kouluttaminen on kallis ja pitkä polku verrattuna vaikkapa sairaanhoitajaan tai poliisimiehistöön ja tästä syystä meillä on majureita reilusti vähemmän kuin esimerkiksi poliisin peruskoulutuksen läpäisseitä konstaapeleja. Siitä syystä on yhteiskunnallisesti suurempi hyöty jos korkeassa asemassa olevaa ihmistä ei ekasta virheestä liputeta pihalle ja anneta tuota häneen sijoitettua koulutuspääomaa jollekin turvallisuusalan yritykselle tai ulkomaiselle toimijalle käyttöön. Vastakkaisia näkemyksiäkin varmasti on.
Majuri, koska on ilmeisesti Maavoimissa nykyisin, vaikka Puolustusvoimien Logistiikkalaitos onkin Pääesikunnan alainen.

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/presidentti-ylensi-puolustushallinnossa/713974/

Majuriksi
....

Farayi James Jussi Mashiri (PVLOGL)

......

Mashiri ei ole yleisesikuntaupseeri, hän on esiupseeri. Hän on siis käynyt nelivuotisen kadettikoulun ja sen jälkeen vuoden mittaisen esiupseerikurssin.

Mashiri on saanut peruskoulutuksensa maavoimien kadettikurssilla ja on majuri, eikä komentajakapteeni. Hän aloitti uransa Porin prikaatissa ja palveli ennen Logistiikkalaitosta Merivoimissa. Merivoimissa hän palveli Uudenmaan prikaatissa ja edesmenneessä Merivoimien materiaalilaitoksen esikunnassa. Niissä hän palveli kapteeniluutnantin palvelusarvossa.
 
@waba kiitokset oikaisusta.
 
Asiaan otan vain sen verran kantaa, että kaveri teki typeryyden, ja myönsi sen, ja uutisten perusteella typeryyteen on liittynyt lisätyperyyttä kaahailun merkeissä ja tämän perusteella ihminen on sairaalassa vakavasti loukkautuneena. Tuomio menköön lakien mukaan, mutta varsin voimakkaasta hölmöilystä tässä on kyse, ei tavanomaisesta kännissä ajelusta pelkästään. Mies on itse halunnut some-persoonaksi joten siinä mielesssä oikein että käsitellään sellaisena, mutta raja pitäisi olla kaikella.
Murkkujen kautta on pistänyt silmään MV-sivuston välitön ja aktiivinen hyökkäys ko upseeria kohtaan, joka viittaisi siihen että hän on jotain tehnyt oikeinkin. Muistin mukaan itsekin olen ollut hänen kommenttejensa vastaan liittyen johonkin asiaan, mutta MV:n ryöpytystä ei voi mitenkään hyväksyä.
 
Jostain kumman syystä persuilta ei nyt oikein löydy suvaitsevuutta tätä erhettä kohtaan:

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005193870.html

"Twitterissä myös puolustusministeri Jussi Niinistön (ps) erityisavustaja Petteri Leino otti asiaan kantaa jo eilen.

– Näistä täysin tuomittavista teoista on ammattisotilaiden osalta sen verran aiempia tapauksia, ettei virkasuhde voi jatkua tämän jälkeen, Leino twiittasi.

Leino sanoi STT:lle tänään, että ei halua kommentoida asiaa."
 
Leinoa on potkittu niin paljon päähän AU liiton PJnä, että nyt tulee samalla mitalla takasin. Leinon upseerin ura katkesi kuulema -80 luvulla LPRssa, kun mannet esitteli aseitaan kadeteille ja nämä ei sitä oikein sulattanut, vaan hakivat omansa. Tämä on täysin huhupuheita, en ota mitään vastuuta näistä.
 
Aika jännä nähdä miten muuttuu mielikuvat tutkinnan edetessä. Kuten jo povasin aikaisemmin, vammantuottamus tuli kuvioihin. Jopa törkeänä eli 6kk max:sta 2 vuoteen penalttikatto.
Nokka/sivuttaiskolari vs. katon kautta ympäri on myös toinen mielenkiintoinen kontrasti.

Ero alkaa olla kuin yöllä ja päivällä krapulassa puhalluskokeeseen palamisen ja tämän välillä. Ei "satasta" voi ajaa promillen kaasussa heikon harkinnan johdosta. Se on jo täysin vastuuonta.
 
Back
Top