James Mashiri "somesotilas" ajoi kolarin kännissä

Enhän asiasta mitään tiedä, mutta jos tässä on suurehkon julkisuuden ja nousujohteisen uran aiheuttama "King of the World" -fiilis ollut vaikuttavana tekijänä, mistä ehkä saattaisi sekä kännissä ajaminen että KOVAA ajaminen kieliä, niin en pitäisi huonona pientä "back to basics" -lähestymistapaa. Hieman kierroksia pienemmälle ja keskitytään työhön ja perheeseen. Jos kyseessä olisi pelkkä alkoholiriippuvuus niin en olisi tuollaista ajatellutkaan, mutta rattiin meno ja kovaa ajaminen ehkä viestii jostakin, yleensä.

Mutta mies tulee, mies menee ja mies vastaa menemisistään. Jos saa pitää työnsä niin varmasti osaa tehdä omat johtopäätöksensä tai sitten ei. Toivon että osaa.
Siinä vaiheessa kun tietää mitä toisten korvien välissä tapahtuu, niin kannattaa jo lyödä se rahoiksi. Siis jos tietää.

Kaikkein heikoin argumentointi on usein sitä, jossa selitetään jonkun toisen ajatustenkululkua, ja varsinkin jos se sisältää sen toisen "fiiliksiä". Eikä se argumentointi parane jos aloitetaan "Enhän asiasta mitään tiedä, mutta.."

Eiköhän luonnollinen reaktio ole ettei tällaisen jälkeen ole kovin paljon julkisuudessa, mutta sen vaatiminen onkin jo eri juttu. Tulee mieleen kansalaisluottamuksen menetys, joka poistettiin seuraamuksista vuonna 1969.
 
Eiköhän luonnollinen reaktio ole ettei tällaisen jälkeen ole kovin paljon julkisuudessa, mutta sen vaatiminen onkin jo eri juttu. Tulee mieleen kansalaisluottamuksen menetys, joka poistettiin seuraamuksista vuonna 1969.

Enpähän itse asiassa vaatinutkaan vaan nimenomaan toivoin, että ehkäpä tekisi juuri tuon luonnollisen reaktion mukaisesti. Mutta jos asia onkin niin että tuo bloggaus on itse asiassa henkireikä ja sytyke tähän itsetuhoiseen ja toisiakin vaarantavaan touhuun oli jossain ihan muualla, niin sittenhän somesotilasmeininkiä kannattaa nimenomaisesti jatkaa. Saattaa tietty niissä hommissa nousta vähän liian usein esille tämä tapaus ainakin ennen kuin oikeuslaitos on käsitellyt asian.

Honcho kirjoitti:
Minun mielestäni saisi ennemmin lopettaa sen julkkistelun / Image-bloggauksen ja keskittyisi siihen upseerintyöhönsä.
 
... Näin sysimustana huumorina, mulla on siis narupankissa parisataa tonnia jotka voi sopivan hetken tullen vapauttaa perheen käyttöön... :rolleyes:

Tai vielä mustempana huumorina....perhe voi vapauttaa varat käyttöönsä. En suosittele menemään esim. katolle rännejä putsaamaan tms. yhtä aikaa vaimon kanssa.
 
@Honcho

Henkivakuutuksesta harvemmin on itselle hyötyä...:D

Mutta "siemenlingon" lapsiparven elättäjä syö moiset summat heti.

Itsellä oli aikoinaan yhden firman puolesta 50 000 henkivakuutus... :D Vaikka nainen silloinkin oli joskus sitä ja erimieltä, niin olin kuitenkin arvokkaampi :D
 
Ymmärtäjiä? Olen ollut tarkka siinä etten ole missään vaiheessa hyväksynyt, "ymmärtänyt" tai vähätellyt itse tekoa. En myöskään ole lähtenyt linkkaamaan sitä bloggaamiseen, kuten täällä useat ovat tehneet.

Mitä muuta kuin rattijuoppouden vähättelyä tämä viestisi on?
Paljon dokanneesta??? 0.5 promillea liikaa joka tapauksessa.

Vastaantulijan päälleajoa et ole vähätellyt...kännissäajamista kylläkin ja voimallisesti..



puhaltanut 1,0 promillea. Jos siinä kondiksessa lähtee auto käsistä, niin ei ole kyse paljon dokanneesta. Ihan noin objektiivisesti. Tiedän parikin juoppoa joista ei huomaa että ovat dokanneet vaikka ensimmäinen koskis on mennyt.
 
Mitä muuta kuin rattijuoppouden vähättelyä tämä viestisi on?
Paljon dokanneesta??? 0.5 promillea liikaa joka tapauksessa.

Vastaantulijan päälleajoa et ole vähätellyt...kännissäajamista kylläkin ja voimallisesti..
En ole. Kännissä ajaminen on värrin ja rikos. Ei siinä ole mitään epäselvää. Täällä on spekuloitu onko kysymys rapajuoposta ja onko tätä jatkunut kauankin. siitä en tiedä mitään, eikä asiani ole spekuloida. Toin vain esiin sen, että jos ajoneuvo lähtee käsistä promillessa, niin itse tulkitsen että se saattaa päivästoin johtuvan heikosta tottumisesta viinaan. Tämä ei vaikuta teon vääryyteen ja rikollisuuteen.

kuten totesin, tässä on vielä oikeuslaitoksen käsittely, työnantajan asian käsittely ja vakuutusyhtiön ja tekijän välist seuraamukset tulossa. mihinkään niistä en osallistu joten en osaa faktoja ja jätänkin enemmän spekuloinnin niistä.

Toivottavasti uhri paranee!
 
Leinoa on potkittu niin paljon päähän AU liiton PJnä, että nyt tulee samalla mitalla takasin. Leinon upseerin ura katkesi kuulema -80 luvulla LPRssa, kun mannet esitteli aseitaan kadeteille ja nämä ei sitä oikein sulattanut, vaan hakivat omansa. Tämä on täysin huhupuheita, en ota mitään vastuuta näistä.

Minä en ole ollut itsekään paikalla, mutta paljon huhujahan tapahtumasta pyörii. Välillä huhuillakin on todellisuuspohjaa. Mielenkiintoista on myös se, että Leinon FB-sivuilta on viittauksia, jotka voisivat liittyä tuohon "kuuluisaan tapahtumaan". Ainoa minkä voin sanoa varmaksi on se, että Leino ei ollut kadetti, vaan opistoupseerioppilas.

Kuva on kuvakaappaus Leinon FB-profiilikuvasta, jossa hän on värvätyn arvomeikeissä.

Edit.

Korjattu typo.
Lisätty kuvan selite.
 

Liitteet

  • IMG_0848.PNG
    IMG_0848.PNG
    378.5 KB · Luettu: 64
Viimeksi muokattu:
Minä en ole ollut itsekään paikalla, mutta paljon huhujahan tapahtumasta pyörii. Välillä huhuillakin on todellisuuspohjasta. Mielenkiintoista on myös se, että Leinon FB-sivuilta on viittauksia, jotka voisivat liittyä tuohon "kuuluisaan tapahtumaan". Ainoa minkä voin sanoa varmaksi on se, että Leino ei ollut kadetti, vaan opistoupseerioppilas.
Se on siinä ja siinä, vaikka tuo keskustelu antaa ymmärtää muuta, niin eiköhän silloin koulutettu vielä toippareita.
Edit. Toisaalta en kyllä tiedä Leinon ikää enkä uran aloittamista.
 
Viimeksi muokattu:
Se on siinä ja siinä, vaikka tuo keskustelu antaa ymmärtää muuta, niin eiköhän silloin koulutettu vielä toippareita.

Nopean googletuksen pohjalta Lappeenrannassa toimi Päällystöopisto vuoteen 1992 asti. Tuliko opistoupseerioppilaan arvo vasta Maanpuolustusopiston myötä? Palveltiinko sitä ennen aliupseeriarvoilla?
 
Saisiko samaa myötäsukaa työtön hitsari nobody Ilomantsista, jonka vaimo jätti ja lapset potkivat munille, työpaikka ulkoistettiin Paraguaihin ja kuppilasta ei irronnut laastaripesää? Tuskin saisi. Kyllä me ihmiset olemme metkoja otuksia. Tai paremminkin otuqsia.

Se on tutkittu juttu ja tosiasia, että ihminen kokee enemmän empatiaa kaltaisiaan kohtaan.

1 + 1 = 2
 
Niin...nyt voi meikäkin erikoisupseerina ottaa osaa toisten "waterboardingiin"...tai jos ei...
 
http://www.iltalehti.fi/viihde/201705042200119786_vi.shtml
Sattumaa tai ei,,,,,,,,.
Onhan se "hurahtaminen" pelastanut monen näköjään:D
Tuksullakin on varmaan se oma sotajoukkonsa,mikä seuraa somepäivityksiä.
Jos jotain mies ottaa opikseen,niin hyvä.

Näin se elämä muuttuu..Synnit katoaa jos nyt koskaan on syntiä ollutkaan.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016022521172048_uu.shtml
Seiska: Kansanedustaja Toimi Kankaanniemi antoi rahaa Johanna Tukiaiselle - pyysi alusasukuvia
Tällaiset ihmisten keskinäiset "synnit" ovat mitättömiä asioita...käytännössä lienevät enemmänkin pieniä iloisia hetkiä ihmisen elämässä.

Eikä missään tapauksessa rikoksia. Tässä mielessä nämä uutiset eroavat suuresti tämän topic'in varsinaisesta aiheesta/tapahtumista.
 
Rattijuopumuksesta epäillyn some-majuri James Mashirin rikostutkinta verikoetta vaille valmis
– Poliisi: toisen osapuolen vammat vakavia

Majuri James Mashirin rattijuopumusepäilyyn liittyvät asianosaiset on kuulusteltu, kertoi tutkintaa johtava rikoskomisario Jaakko Haukka perjantaina.

Verikokeen tuloksia kuitenkin odotetaan vielä, mikä voi Haukan mukaan kestää noin kuukauden. Verikokeen valmistuttua juttu lähtee syyttäjän harkittavaksi.

Mashiria epäillään rattijuopumuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä vammantuottamuksesta.

– Terveystietoja ei saisi antaa, mutta sen verran voin kertoa että toisen osapuolen vammat ovat poliisin näkemyksen mukaan vakavia, sanoi Haukka.

Some-sotilaana tunnettu Mashiri kertoi tapahtumasta itse Twitter-tilillään vapunpäivänä. Rajussa kolarissa vastaan tulleen auton kuljettaja loukkaantui ja joutui sairaalaan.
http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/art...liisi-toisen-osapuolen-vammat-vakavia/6428512
 
http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005241344.html
James Mashirin rikosepäily koveni – törkeän rattijuopumuksen raja ylittyi
0d5c15524b824238b132a2bce6793b64.jpg

James Mashiria epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä vammantuottamuksesta sekä törkeästä rattijuopumuksesta. (KUVA: Roni Rekomaa)

Julkaistu: 5.6. 15:29

Some-sotilaana tunnetuksi tullutta James Mashiria koskeva esitutkinta valmistui viime viikolla. Rikosnimike koventui viime metreillä.

Majuri James Mashiri ajoi kolarin Turun Helsinginkadulla 29. huhtikuuta.

Mashiri menetti autonsa hallinnan tien kaarteessa, jonka jälkeen hän ajautui vastaantulevien kaistalle. Mashiri törmäsi vastaan tulleeseen autoon. Törmäyksen jälkeen Mashirin auto sinkoutui toisen auton yli ja pyöri vielä katon kautta ympäri.

Toista ajoneuvoa kuljettanut keski-ikäinen nainen kärsi onnettomuudessa vakavia vammoja, ja hänet kuljetettiin onnettomuuspaikalta sairaalaan hoidettavaksi.

Poliisi sai Mashiria koskevan esitutkinnan valmiiksi viime viikon keskiviikkona, ja asia siirtyi syyttäjälle syyteharkintaan. Mashiria epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä vammantuottamuksesta sekä törkeästä rattijuopumuksesta.

Mashiria epäiltiin alunperin perusmuotoisesta rattijuopumuksesta, mutta rikosnimike koventui viime metreillä, kun verikokeet valmistuivat.

– Verikokeen tulokset tulivat 29.5. Veressä oli sen verran alkoholia, että se siirtyi törkeän rattijuopumuksen puolelle, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jaakko Haukka kertoo Lounais-Suomen poliisista Ilta-Sanomille.

95c37d3e3a974c0891b3a4be9d06eae4.jpg

Onnettomuus tapahtui Helsinginkadulla 200 metriä kylpylähotelli Karibian jälkeen. Kuvan autot eivät liity tapaukseen. (KUVA: Tomi Auremaa)

Törkeän rattijuopumuksen raja on 1,2 promillea. Haukka ei ota kantaa Mashirin tarkkaan promillemäärään, mutta hänen mukaansa törkeä rattijuopumusraja ylittyi ”hienoisesti”.

Mashiri pahoitteli itse pari päivää onnettomuuden jälkeen aiheuttamaansa onnettomuutta.

– Ajoin päihtyneenä kolarin. Toinen osapuoli sairaalassa, ei onneksi hengenvaarassa. Olen huolissani hänestä. Häpeän tekoani. Pyydän anteeksi, Mashiri kirjoiti Twitterissä tapahtumien jälkeen.


Seuraa
James Mashiri @jamesmashiri

Ajoin päihtyneenä kolarin. Toinen osapuoli sairaalassa, ei onneksi hengenvaarassa. Olen huolissani hänestä. Häpeän tekoani. Pyydän anteeksi.

12:28 - 1. Maykuuta 2017
Twitter Ads info and privacy




Haukka kertoo IS:lle, että nainen on päässyt sittemmin sairaalasta ja on pikkuhiljaa toipumassa vammoistaan.

Mashiri toimii Puolustusvoimien logistiikkalaitoksella osastoesiupseerina. Hän on tunnettu turvallisuuspolitiikan kommentaattori, koska kirjoittaa aiheesta omassa blogissaan sekä osallistuu aktiivisesti keskusteluun muualla mediassa.

Kolarin julkitulon jälkeen Puolustusvoimat käynnisti virkamiesoikeudellisen arvioinnin Mashirin tapauksesta. Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen vt. tiedotuspäällikkö Antti Siukola kertoo IS:lle, että asia on yhä kesken. Mashiri jatkaa siis yhä nykyisessä tehtävässään.

– Näitä asioita arvioidaan aina tapauskohtaisesti, Siukola selvittää.

Turun yliopiston työoikeuden professori Seppo Koskinen on arvioinut aiemmin STT:lle, että rattijuopumus voisi johtaa upseerilla virkasuhteen irtisanomiseen tai jopa purkamiseen. Siukolan mukaan viime vuosikymmenien aikana Puolustusvoimissa ketään ei ole erotettu pelkästään ensimmäistä kertaa tapahtuneen rattijuopumuksen takia.
Niko Ranta
 
Aijai, 3x törkeä. Nyt ei kuulosta hyvältä. Toisaalta tärkeämpää ettei kohteen elämä olisi mennyt piloille.
 
Ei muuta kuin rasismi kortti kehiin, niin saa vielä korvauksia. Kun töissä kiusataan yms...

Aijai... Tätä vähän pelkäsinkin ja siitä ohimennen mainitsin kun asia oli ajankohtainen ensimmäisen kerran, että törkeä ratti saattaa tulla kun verikokeet valmistuvat koska niin lähellä rajaa oli alkuperäinen mittaus.

Mitä Massen kiusaamiseen tulee niin lienee kaikille selvä että kiusattu on taustansa vuoksi ja varmaan moni hänen kanssaan työskennellyt tai koulutettavana ollut voi tämän vahvistaa. Mutta tähän asiaan sillä ei ole merkitystä, ei minkäänlaista. Täysin eri asia.
 
Back
Top