Jatkosotaan liittyvää

En ole tuollaista kertonut, jos se tieto, etta Suomen sotilasasiamiehen Navy Seal -siivet Washingtonissa herattivat sen verran huomiota/ kunnioitusta, etta isommankin sotilasarvon (tyypillisesti nain olikin) herrat siihen kertyivat ymparille juttelemaan... niin se on vaan: HumInt.

En siis ole ollut koskaan, missaan lahetystossa toissa. Kylla lhetystot kutsuvat muitakin , kuin vain toisten lahetystojen vakea!?

Washingtonissa tapahtuu toki kaikenlaista... esim. joku 'meista' :facepalm: suomalaisista on joskus - Kalevala aikaa:rolleyes: -kertonut kaikille keskuspankkijohtajille ja finanssiministereille, etta missa 'maa makaa'.
- ei, en ole Paavo Vayrynen. Minua oikeasti pyydettiin:ROFLMAO:

Sen sijaan Old Boy loukkasi minua syvasti " me suomalaiset" vastauksellaan. Rasismin tunnusmerkkihan on ajattelu: me ja ne "others".
- suomalaisia siis - ON - ulkomaillakin... kavi varmaan jo johdannosta selville. Mutta Huom! silti
- joukko-oppi meikalaiselle tuli 'kalloon' jo 13-14 v iassa. Osaan sita kayttaa myos kieli-ilmausten formuloinnissa; joku muuhan saattaa elaa tyhjiossa- eika naista valita.... noo, ei silla valia, dinosaurukset jne.

Jaa, etta venajaa. Puhuin kylla, 30 v sitten . Osaan lahteita lukea, jos motivaatio kasilla olevan asian osalta riittaa.

Tykkimies [Sina, niinko?]
varmaan kysyy silla mielella, etta "haarukoinpa maalin"?

Good luck! Puhun myos (siis ruosteisen venajan lisaksi) ruotsia, norjaa, saksaa, englantia, espanjaa , swahilia ( ja bisnes-tason esittelyjen) japania.

Kysyt varmaan missa olen asunut?... kun haarukointi meni pieleen?
- kerron mielellani, mutten 30 viim. vuoteen Suomessa
Ja minä kun olin ihan vilpittömästi kiinnostunut vain, että kuka se sellainen niin taitava komissaari oli, että suoritukset ovat kelvanneet West Pointin opetukseen.
https://en.wikipedia.org/wiki/Lev_Mekhlis tämän herran operaatio-osaaminen ei kuitenkaan ole saanut edes nykyiseltä Venäjältä kunnianpalautusta, joten Mehliksen taitavuudesta tuskin on kyse.

Minäkin tämän turskan ostamisen lähetystölle olin huomannut, joten tämä pitänee nimetä turska-gateksi.
 
Kyllä ne Suomussalmen mottitaistelut varmaan päätyivät aika moneen paikkaan syynättäväksi. Veikkaan, ettei tapaus ole jäänyt vaille huomiota Frunzessakaan ja ehkä se näkökulma olisikin kiintoisa esim. palstalla tarkasteltavaksi. a wink, a wink.:cool:
Joo, ja Ranskan kadetit tekee vissiin vieläkin toiviomatkan Suomussalmelle. Kuitenkaan syynä ei todellakaan ole minkään komissaarin toiminnan tutkistelu, vaan ihan se suomalaisten toiminta.
 
Kuitenkaan syynä ei todellakaan ole minkään komissaarin toiminnan tutkistelu, vaan ihan se suomalaisten toiminta.

Komissaarit tuskin edustivat mitään sellaista, josta kannattaisi ammentaa sotaoppilaitoksissa oppeina eteenpäin.
 
Mitä mieltä olette, minkä takia Suomessa ei käytetty synteettistä polttoainetta vaikka tämän mukaan se olisi ollut mahdollista.
Polttoainetuotantoa varten perustettu Puukemia Oy harrasti myös turvetuotantoa. En tiedä oliko suunnitteilla käyttää turvetta jatkossa myös polttoaineen valmistukseen, eikä vain tehtaiden energiatuotantoon.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Puukemia_(yritys): Puukemia Oy oli vuosina 1943–1965 toiminut Oy Alkoholiliike Ab:n tytäryhtiö. Yhtiö tuotti voiteluöljynä käytettyä tervaöljyä ja jatkosodan aikana yhtiö käynnisti suuren etanoli- ja puusokeritehtaan rakentamisen Heinolan Hevossaareen. Tehdas ei koskaan valmistunut käyttökuntoon, mutta Hevossaareen rakennettiin sitä varten suuret varastoluolat ja tehdasrakennus sekä rautatie. Hevossaaren tehdas olisi valmistuessaan tuottanut vuodessa 10 000 tonnia spriitä lähinnä moottoripolttoaineena käytettäväksi. Tehdas olisi käyttänyt kemisti Olli Ant-Wuorisen kehittämää menetelmää puun sokeroimiseksi moottoripolttoainealkoholin raaka-aineeksi. Tätä varten rakennettiin koetehdas, joka toimi Oulussa. [1][2][3]

Puukemia Oy aloitti myös Leivonmäen Kivisuolla polttoturpeen ja halkojen tuottamisen tulevaa Hevossaaren tehdasta varten. Vuonna 1949 Alkon omistama Leivonsuo Oy aloitti turpeennoston ja jatkoi sitä vuoteen 1957 saakka. Tervaöljyn tuotanto päättyi 1950-luvulla ja 1961 yhtiö myi Hevossaaren tehdasalueensa Heinolan kaupungille.[1]

Vuonna 1948 Jyväskylä-Päijänteen Laiva Oy myi vuonna 1920 rakennetun matkustajalaiva S/S Tarun Puukemia Oy:lle käytettäväksi turveproomujen hinaajana ja se sai uuden nimen S/S Hevossaari.[4]
 
Mutta uskotaan tietenkin sua, kun sanot olevasi Suomessa syntynyt suomalainen. Kävitkö täällä koulusi.
Ammutaan viestintuoja, jos ei jutut miellyta. Tuttua juttua. Kylla vaan kavin, 6 L:aa ja sill viissiin.
- jatin heti vastaamatta, mutta asenteesi on nyt kylla tullut selvaksi tuolla "merisotahistorian" puolella

Metsa vastaa niinkuin sinne huudetaan; voit tietysti viela:cool: muuttaa asennettasi
- meilla pain oli tapana sanoa: Nyt, poja(t) kannattaa lahtea, kun viela paasette
Jutellaan oikeassa paikassa, siita miten 163D 'livahti' palkahasta, kun 44D meni/ joutui tosi huonoon paikkaan.
Politrukilla, luottomiehella, joka uskoi, ettei tule kuulaa kalloon (niinkuin kavi toisen Div. komentajalle ja kahdelle adjutantilleen) oli varmaan osansa - ratkaiseva osa - siina naytelmassa.
Onkos kukaan lukenut sita West Pointin Case'a? Arvasinko oikein? Etta ei.
- ei minkaan politrukin kirjoittama:ROFLMAO:
- vaan ihan Marttinen itse

Toisella palstalla taalla jo paljastinkin, milla salanimella han kirjoitti "yleisempaan jakeluun"
- tarkkaavaisimmat lukijat lahettakoon oikean vastauksen 'postikortilla'

Jatkakaa! - tai miksipa teitittelen:)
 
Onkos kukaan lukenut sita West Pointin Case'a? Arvasinko oikein? Etta ei.
- ei minkaan politrukin kirjoittama:ROFLMAO:
- vaan ihan Marttinen itse

Toisella palstalla taalla jo paljastinkin, milla salanimella han kirjoitti "yleisempaan jakeluun"
- tarkkaavaisimmat lukijat lahettakoon oikean vastauksen 'postikortilla'

Jatkakaa! - tai miksipa teitittelen:)
Tuo nyt ei vaan kuvaa mitenkään Suomussalmen taisteluita talvisodassa. Siksi ei ole hirveästi kiinnostusta mihinkään yhdistelyleikkeihin.

163.D ei tehnyt mitään harhautusta jonka vuoksi suomalaiset olisivat olleet väärässä ryhmityksessä ja se vetäytyi käskyn mukaan. 44.D taas kieltäytyi noudattamasta käskyjään. Radiotiedustelu oli noista molemmista perillä jo tapahtuma-aikaan. Mitään mystisiä politrukkeja tuohon on turha sotkea.
 
Puolustusryhmitys ei ole 'vaara' ryhmitys.
Vastapuolen irtautuminen, sekin lienee fakta.
- kuka sen kaski/ kaskytti tulee kylla ilmi, vaikka komentajalta 'todistajan' lausuntoa ei - sattuneesta syysta - olekaan
163.D ei tehnyt mitään harhautusta jonka vuoksi suomalaiset olisivat olleet väärässä ryhmityksessä ja se vetäytyi käskyn mukaan.
 

Venäläisten tarkka-ampujien pirullisen kovista taidoista jaettiin rintamalle varoittava lista – tappioita tuli myös suomalaisten käytöksen takia​

Jatkosodan aikana tarkka-ampujat olivat rintamalla alituinen uhka. Suomalaisten havaintojen mukaan neuvostoliittolaiset olivat tarkkoja ampujia.

 
Onko missään kootusti kuvia jatkosotaan lähtevistä ryhmistä?
Koulukuva tyylisiä ryhmäkuvia.
 
Jos kovimmat taistelut tuolla käytiin '41, niin PPD-sarjan (34, 34/38 & 40) konepistooli tai TT-pistooli. PPSh-41 tai PPS-42 tai -43 myös mahdollisuuksien rajoissa, mutta PPSh:kin taisi käytännössä tulla vasta hyökkäysvaiheen jälkeen, ja Peltiheikin isät sitäkin myöhemmin.
Ellen väärin muista niin hylsy löytyi rinteen alapuolelta. Kukkuloiden tuliasemat ylhäällä taisivat olla meikäläisten.
 
  • Tykkää
Reactions: aab
Back
Top