Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Tässä on hyvä pointti. Minä en tiedä edelleenkään kuinka huudetaan venäjäksi esim. "Kuole, v*tun kasakkasika!" tai "Jos nyt lähdette juoksemaan karkuun niin lupaan tappaa teidät nopeasti."
Julkaistu: 2.7.2014 7:30
Valtion kassaan virtaa lähiaikoina rahaa varmuusvarastojen purkamisesta, kertoo Helsingin Sanomat.
Lehden mukaan varmuusvarastoissa olevien ylimääräisen polttoöljyn ja leipäviljan myynnistä kertyy valtiolle parissa vuodessa 300–350 miljoonan euron tulot.
Varastojen tyhjennyksen taustalla on valtioneuvoston päätös uusista huoltovarmuuden tavoitteista. Polttoöljyä ei jatkossa varastoida enää teollisuutta vaan ainoastaan yhdyskuntien energiahuoltoa varten. Leipäviljan varmuusvarasto kutistetaan puolen vuoden tarpeita vastaavaksi. Tähän asti elintarvikeviljaa on ollut varastoissa vuodeksi. Viljavarastoja voidaan keventää muun muassa siksi, että maatilat ovat kasvattaneet omia varastojaan.
Tässä on hyvä pointti. Minä en tiedä edelleenkään kuinka huudetaan venäjäksi esim. "Kuole, v*tun kasakkasika!" tai "Jos nyt lähdette juoksemaan karkuun niin lupaan tappaa teidät nopeasti."
Tämä on sinällään absurdi väite sillä omistan kirveen ja lähistössä on puita. Ja vaikka kirvestä en omistaisi, on täällä teräviä kiviä. Ja vaikka kiviä ei olisi, niin on minulla kynnet ja hampaat. Tavalla tai toisella, se puu kaatuu, tai sytytän koko puun juurilleen. Lisäksi löytyy perkeleesti peittoja ja ylilämmin makuupussi. Joten kyllä, palelisin ennemmin kuin ostaisin puuta tai kaasua ryssältä. Ja jos kuolen paleltumiskuoleman, niin olen ansainnutkin sen. En silti syytä, tai halua estää ketään joka haluaa ostaa polttopuunsa idästä tai lännestä. Tämä on vapaa maa. God bless Am... eiku.Täytyy ihailla Suomalaisten asennetta, opiskellaan vaikka prkl kiinaa tai muinais-sumeria, mutta ruotsia tai venäjää ei ikinä. Siinähän saattaisi vielä vaikka olla jossain tekemisissä naapurin kanssa, hyi.
Isänmaallinen suomalainen kuolee mieluummin kylmään kuin ostaa motin halkoja venäjäksi. Itse tosin puhun sekä ruottia etträ venättä lukiopohjalta ja koitan rohkaista räkänokkiakin opettelemaan. Leipä levenee kummasti.
Sen sijaan erkkikään ei kestä sitä, että pitää hoitaa 12 tuntia päivässä haavoittuneita sekä sairaita ja sen jälkeen pitäisi vielä pähkäillä, että mistä saadaan muksuille murkinaa.
Jos huoltovarmuuskeskuksella olisi ollut varamuuntaja, olisi hallitus sen jo myynyt. Rahat olisivat menneet sinne, mikä ei olisi pois mistään.Ilmeisesti noita pirun kalliita sähkönsiirtomaksuja ei ole viitsitty tuhlata vaikkapa varamuuntajaan?
Itselläni ainakin muistaakseni 20€ sähkölaskussa sähkön osuus oli vain 3€ ja muun summan ollessa kaiken maailman sähkönsiirtomaksuja ja veroja.
http://www.kainuunsanomat.fi/kainuu...an-muuntajan-hankkiminen-voi-kestaa-viikkoja/
"
Korvaavan muuntajan hankkiminen voi kestää viikkoja
Loiste etsii Hyrynsalmelle käytettyä päämuuntajaa.Täysin uuden muuntajan saaminen kestäisi ainakin puoli vuotta."
Meillä on turvetta valtavasti. Energiaa on enemmän kuin Pohjanmeren kaikessa öljyssä. Siitä voidaan valmistaa myös nestemäistä polttoainetta, joten ei tule polttoaine pulaa, jos vaan halua riittää.
Se epätoivon tunne kun huomaat olevasi porukan fiksuin, tietävin tai selväpäisin.Ketjun otsikon jos -sanan tilalle voisi kirjoittaa "kun".
@Ingsoc toi mukavasti esille suunnitelmallisen varautumisen huonoja tilanteita ja aikoja varten. "Prepper" -ajattelu lisääntynee epävarmuuden ja -vakauden lisääntyessä. Omavaraisuuden lisäämisen ja varmuusvarastojen kartuttamisen voi aloittaa pienistä asioista ja edetä rauhallisesti. Omalla kohdalla homma on alkutekijöissä.
Positiivisesta ajattelusta:
Moniaita vuosia sitten pohdittiin kotona lumen aiheuttamien sähkökatkosuutisten lomassa, kuinka tultaisiin toimeen jos sähkön saanti loppuisi kaupunkialueella esim. viikoksi. Hienosta induktiotasosta ja kiertoilmauunista ei ole ruoka-aikaan paljoa riemua, jos ampeeri ei kulje. IV -koneen pysähtyminen ei aiheuttaisi katastrofia ainakaan heti, ilmatilaa on ja tuulettamalla pärjää. Tulisija pitäisi lämpöjä jonkin verran yllä talvisaikaan. Veden saanti ja peseytyminen voisivat olla hankalia rasteja. Asettelin näitä asioita pohdittavaksi lapsille, johon pikkuneiti vastasi luottavaiseen sävyyn: "Isi, ei meillä hätää olisi. Ruokaa saadaan tehtyä kaasugrillillä." Aivan, sehän minulta oli päässyt unohtumaan.
Se epätoivon tunne kun huomaat olevasi porukan fiksuin, tietävin tai selväpäisin.
Tällaista olen minäkin kuullut puhuttavan, kerrotko tarkemmin?Väestönsuojelussa pääkaupunkiseudun evakuoinnista on jo luovuttu
Mikä olisi sellainen tilanne, jossa mitään ulkomaantuontia ei tapahtuisi? Ehkä täysmittainen globaali ydinsota, jossa kaikki Suomen kauppakumppanit olisi pommitettu kivikaudelle. Muussa tapauksessa on ainakin minun hyvin vaikea nähdä tilannetta, jossa esim. muut EU-maat lopettaisivat kaupankäynnin Suomen kanssa. Kyllä, Suomi on enemmän tuonnin varassa kuin joskus 50 vuotta sitten. Toisaalta sitten taas tuonti on paremmin taattua.Suomi olisi kusessa, jos pitäisi yht´äkkiä tulla toimeen ilman ulkomaantuontia.
Todella kusessa.
Mikä olisi sellainen tilanne, jossa mitään ulkomaantuontia ei tapahtuisi? Ehkä täysmittainen globaali ydinsota, jossa kaikki Suomen kauppakumppanit olisi pommitettu kivikaudelle. Muussa tapauksessa on ainakin minun hyvin vaikea nähdä tilannetta, jossa esim. muut EU-maat lopettaisivat kaupankäynnin Suomen kanssa. Kyllä, Suomi on enemmän tuonnin varassa kuin joskus 50 vuotta sitten. Toisaalta sitten taas tuonti on paremmin taattua.
Mitä itse ruokaan tulee, niin nykyisin jotain 15% kotitalouksien tuloista menee ruokaan, kun se joskus 1950-luvulla oli jotain puolet tuloista. Tämä tarkoittaa sitä, että ruuan hintaa voi nostaa reippaasti ennen kuin ihmiset alkavat jäädä kokonaan ilman sitä. Säännöstelyn ongelmahan on siinä, että siinä markkinaohjaus menetetään, eli tuottajien ei kannata lisätä tuotantoaan täyttääkseen kysynnän. Juuri tämä oli vikana NL:n taloudessa. Kun hinnat olivat keskuskomitean asettamia, eivätkä kuvanneet sitä, mitä ihmiset oikeasti halusivat, tuotettiin vääriä tuotteita. Toinen säännöstelyn mukanaan tuoma ongelma on mustapörssi, joka luo keinotekoisen markkinan tuotteille, mutta siinä rahat valuvat ennemminkin välikäsille eikä tuottajille, minkä vuoksi tuotantoa ei lisätä.
Suomen tilanteessa, jos ruuan hinta yhtäkkiä nousisi, säännöstelyä fiksumpaa olisi minusta järkevämpää vain lisätä pienituloisille annettavaa yhteiskunnan tukea, jotta kaikilla on mahdollista hankkia ruokaa. Näin vältettäisiin markkinasysteemien romuttuminen. Näin etenkin, jos on kyse vähänkään pidempiaikaisesta jutusta. Lyhyellä tähtäimellä jokin säännöstely voisi olla fiksua katastrofin välttämiseksi.