Kärkipoliitikkojen vahtimisketju

Nämä voisi käsitellä siellä, missä näistä puhutaankin eli ilmatilaloukkausketjussa. Tunnistuslentoja on tehty rajapintalentoihin ja poikkeavaan liikenteeseen Itämerellä, sitten ovat erikseen loukkaukset (alueelle tunkeutuminen / harhautuminen), kuten Porvoon edustan tapaukset. Joku voisi selittää kategorioita vähän. Kyllähän iltapäivälehdet ottavat kaiken irti, mutta poikkeava toiminta oli myös tosiasia, ei tarvittu valeita @JOKO. Eli tuohon ketjuun päin jos saisi toivoa:

http://maanpuolustus.net/threads/ilmatilaloukkaus.3459/page-41
 
Yle:n teksti tv:n mukaan pres. Niinistö soitteli Putinille omasta aloitteestaan. Aihe oli kuulemma Ukrainaa koskeva, mutta.....!???

("foliohattu päähän... Ajankohta sopi hyvin erään ulkopoliittisen tutkijan avautumisen kanssa.. folihattu pois päästä)
 
Yle:n teksti tv:n mukaan pres. Niinistö soitteli Putinille omasta aloitteestaan. Aihe oli kuulemma Ukrainaa koskeva, mutta.....!???

("foliohattu päähän... Ajankohta sopi hyvin erään ulkopoliittisen tutkijan avautumisen kanssa.. folihattu pois päästä)


Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 66/2014
29.12.2014


Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja Venäjän presidentti Vladimir Putin kävivät puhelinkeskustelun maanantai-iltapäivänä 29.12.2014. Puhelu käytiin Suomen aloitteesta.

Presidentit keskustelivat erityisesti Ukrainan kriisistä ja sen ratkaisupyrkimyksistä. Presidentti Niinistö piti tärkeänä, että Minskin prosessi saa jatkoa.
 
Muutkin ovat heränneet siihen, että Tuomiojalla on erikoinen ajattelu. Hänellä itsellään on oikeus aina esittää (usein eriävä) mielipiteensä, mutta hän itse haluaisi kieltää muita tekemästä saman. Todella sääli. Tuomioja on sinänsä älykäs kaveri, ja arvostan sitä, jos uskaltaa olla välillä eri mieltä kuin muut. Mutta en todellakaan arvosta muiden keskustelijoiden torpaamista.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) jakaa tutkijoita vuohiin ja lampaisiin ja yrittää säädellä aiheita, joista saa ja joista ei saa keskustella, hämmästelee puolustusministeriön entinen ylijohtaja ja nykyinen Viron puolustusasiain tutkimuslaitoksen tutkija Pauli Järvenpää. Keskustelu virisi Ulkopolittiisen instituutin tutkijan Helsingin Sanomiin tekemän kirjoituksen jälkeen.

http://yle.fi/uutiset/tutkija_tuomi...at_vuohiin_ja_lampaisiin/7711860?ref=leiki-es
 
Joo. Tuomioja on fiksu, hänellä on vieläpä ahkerat avustajatkin, jotka tosin hoitavat ekin ajatteluakin hiukan, mutta vain hiukan.
Tuomiojan suurin ongelma on aina ollut, että "minä itte, pappilan mustasika" saan sanoa ja tehdä ja muiden pitää se hyväksymän. Autappas armias, jos satut asettumaan poikkiteloin hänen tiellensä, niin kyllä demarirage jyllää!
Tuomiojan kohdalla kannatta aina muistaa mm. Zavidovo vuoto, joka palveli silloin vain ekin omaa agendaa!!!
Erittäin epäluotettava poliittinen hahmo...
 
Hybridisodan torjuntaa tehostettava - Tuomioja selityksiä velkaa
30/12/2014

Alpo Rusi.


Tohtori Pauli Järvenpää arvosteli 30.12. YLE:n ohjelmassa ulkoministeri Erkki Tuomiojaa (sd.) tämän tavasta jakaa tutkijoita vuohiin ja lampaisiin. Tuomioja harrastaa kylmän sodan ajalta tuttua poliittisen eliitin tapaa yrittää säädellä aiheita, joista saa ja joista ei saa keskustella. Samalla leimataan vastavirran kulkijoita. Ulkoministeriössä sisäinen keskustelu onkin ollut vaikeaa jo pitkään, kun ministeri toimii kaksoisroolissa: paitsi ministerinä myös ikäänkuin korkeimpana virkamiehenä. Hän kommentoi lähes päivittäin asioita, joiden kommentointi kuuluisi linjavirkamiehille tai tiedotusvastaaville, joita ministeriössä on runsaasti töissä. Voidaan myös kysyä, onko ministerin käytävä keskustelua tutkijoiden kanssa, joiden tulee tehdä myös kriittistä tutkimusta?

Kylmän sodan aikana näiden keskustelukieltojen takana oli usein Neuvostoliiton KGB-upseerien varhempi yhteydenotto, mistä historiantutkimus on jo voinut antaa pätevää todistelua. Joskus oli varmaan parempi taipua kuin kiristää suhteita. Mutta ei aina. Tänään kieltoihin tähtäävien puheenvuorojen taustalla on yksinkertaisesti keskustelun rajoittaminen, jolla on myös sisäpoliittinen logiikka. Ei haluta antaa kuvaa, että jotkut muut kuin vallassaolevat (SDP:n) päättäjät voisivat hallita näitä kysymyksiä, koska ulkopoliittinen valta-asema takaa myös sisäpoliittisia asemia. Keskustelun estelyllä halutaan ”kaivaa kaapista” hankalia henkilöitä - ”linjan vastustajia” - joihin kohdistuvassa kritiikissä ja leimaamisessa on usein harkitun nolaamisen tuntomerkkejä. Keskustellaan henkilöistä, ”hankalista henkilöistä”, ei asioista.

Olisin kuitenkin kiinnittänyt huomiota enemmänkin Tuomiojan itsensä viimeaikaisiin erillisiin asiapuheenvuoroihin. Hän on nimittäin käyttänyt viime aikoina puheenvuoroja, joiden kriittinen arviointi on jäänyt vähäiseksi. Kukaan ei silti ole vaatinut istuvaa ulkoministeriä - kuten hän tavan takaa vaatii muita - lopettamaan näkemystensä esittelyä, vaikka näiden kannanottojen ei voida katsoa heijastelevan laajempaa kannatusta. Otan esille kolme esimerkkiä.

1) Tuomioja kielsi lokakuun alussa, että hän olisi helmikuussa 2000 saanut tämän blogin kirjoittajalta EU:n ulkoministereille tarkoitetun serbiopposition edustajan professori Predrag Simicin vetoomuksen opposition auttamiseksi. Simic vahvisti 8.10.2014 pyytäneensä allekirjoittaneen tehtävään vetoomuksen välittämiseksi Suomen tulevalle ulkoministerille toimiessani Länsi-Balkanilla Vakaussopimuksen koordinaattorina Kosovon kriisin jälkeen. Tätä koskeva tapaaminen järjestettiin lyhyellä aikavälillä. Tapaamisen yhteydessä Tuomioja arvosteli sekä Balkanin Vakaussopimuksen toimintaa että erikseen omaa toimintaani, koska en tukenut Milosevicin hallintoa,joiden edustajien koskemattomuudesta minun olisi tullut olla hänen miestä huolissani. Tämä Simicin kirjallinen lausunto kumoaa yksiselitteisesti Tuomiojan julkisuudessa esittämät väittämät valehtelusta että en olisi jättänyt hänelle Simicin vetoomusta. Ministeri voi edelleen yrittää kieltää Milosevic-kommenttinsa, mutta kerroin niistä välittömästi useille henkilöille tapaamisen jälkeen. Tällaisia väittämiä ei keksitä omasta päästä.

2) Tuomioja antoi Keskisuomalaiselle (9.12.2014) haastattelun, jossa hän korostaa ettei näe Venäjällä olevan alueellisia laajentumishankkeita. Tämä lausunto annettiin tilanteessa, kun Itä-Ukrainassa jatkui venäläismielisten sotilaiden miehitys ja Krimin anastuksesta on puoli vuotta. Tuomiojan lausunto on jopa ristiriidassa Venäjän jos ei virallisten niin ainakin lähes virallisten näkemysten kanssa,joiden mukaan maalla on velvollisuus puolustaa maanmiesvaltioita ”kun apua pyydetään”. Tämä tunnetaan jo vuodesta 1992 ns. Karaganovin doktriinina ja on läheistä sukua vuodelta 1968 peräisin olevalleBrezhnevin doktriinille, jolla perusteltiin, miksi viiden Varsovan liiton maan oli miehitettävä Tshekkoslovakia. Miehityksen muodollisena syynä oli Tshekkoslovakian kommunistipuolueen piiristä esitetty avunpyyntö sosialismin pelastamiseksi.

3) Tuomioja on Iltalehdessä taannoin analysoinut Suomen kansainvälistä asemaa Ahvenanmaan sotilaallisen aseman näkökulmasta. Virikkeen tälle lausunnolle antoi UPI:n tutkija Charly Salonius-Pasternak, joka oli arvioinut että Venäjä haluaisi mahdollisen konfliktin kärjistyessä lännen kanssa ensi vaiheessa ottaa sotilaallisesti haltuunsa Ahvenanmaan. Tämänkaltainen skenaario on ollut kylmän sodan aikana Suomen puolustusvoimien pöydällä ja myöhemminkin. Ahvenanmaan aluevesillä nähtiin esimerkiksi kesäkuussa 1982 neuvostoliittolainen sukellusvene, mikä tällöin herätti huolta saarten turvallisuudesta. Elettiin niin sanotun uuden kylmän sodan aikaa. UPI:n tutkijan arviosta voi olla montaa mieltä, mutta sen paheksunta sinänsä tuskin vie selvyyden saamista eteenpäin.

Tuomiojan mukaan Suomen uhkakuvat liittyvät laajempaan kansainväliseen kriisitilanteeseen, mutta niin tekevät ulkoministerin mukaan myös kaikki Salonius-Pasternakinkin esille tuomat tilanteet. ”Niistä yksikään ei liity vain ja ainoastaan Suomeen vaan perustuu siihen, mitä muualla samanaikaisesti tapahtuu”. Tietenkin on näin, mutta Tuomioja jatkoi: ”Aivan yhtä hyvin voitaisiin ja varmasti valmiussuunnittelussa tehdäänkin ilman provosoivaa tai puolustusvalmiuksia paljastavaa julkisuutta varautua paitsi näihin tilanteisiin, myös sellaisiin jossa sotilasliitto Natolla voisi olla samanlaisia Suomeen ja esim. Ahvenanmaahan liittyviä painostus- ja hyväksikäyttötarpeita”.

Käsitykseni mukaan käynnissä on kuitenkin sellainen kansainvälinen kriisi, joka voi levitä geopoliittisen jännityksen lisääntymisenä myös Pohjois-Euroopassa ja Itämeren piirissä. On kysyttävä vakavasti, rinnastaako Tuomioja Naton Venäjään Suomen turvallisuuspoliittisena ongelmana? Jos hän tarkoittaa tätä, on näkemyksellä seurausvaikutuksia Suomen asemaan EU:ssa, missä Naton legitmitetti myös Euroopan integraation turvaajana ja siten myös Suomen vakaan aseman takaajana on kiistattomasti tunnustettu. Jos taas Tuomioja yrittää hämätä keskustelua siitä, miksi Venäjä on muuttanut kansainvälistä käyttäytymistään, kyse on yhdenlaisesta ”hybridisodan” kansallisesta versiosta, jossa hämärretään tosiseikkoja. Vuonna 2014 Tuomioja haluaa häivyttää siten Venäjän todellisia tarkoitusperiä, kun hän puolestaan Zavidovo-vuodolla 1972 halusi tuoda julkisuuteen Neuvostoliiton aidon tavoitteen estää Suomen EEC-vapaakauppasopimuksen, jota myös hän tällöin vastusti kansanedustajana.
 
Mannerheimiä olisi varmaan haukuttu 30-luvulla trolliksi, jos kyseinen sana olisi silloin ollut olemassa.

Heh...eikö Mannerheim ollut itse asiassa "ryssän kenraali" -nimityksellä usein haukuttu jääkärien keskuudessa, kun oli taipuvainen olemaan skeptinen Saksan suhteen. Jälkikäteen katsottuna oli hyvä niin, apua otettiin mutta ei lähdetty liikaa intoilemaan Saksan tavoitteiden perässä. Ja asiallisesti ottaen ryssän kenraalihan Marski olikin (ryssä = ortodoksia tarkoittava sana), keisarillisen Venäjän upseeri joka lähti syntymämaansa kelkkaan bolshevikkien ottaessa vallan ja samalla "epähuomiossa" itsenäistymisen meille mahdollistaen.
 
Mitenkähän tämä kuvio Tuomiojalaisittain oikein menee? EU-Saksa on kaveri mutta Nato-Saksa sotilaallinen uhka. Pelkäämmekö tosiaan EU:n jäsenmaiden vihamielistä sotilasoperaatiota Ahvenanmaalla?
 
Tuomiojan ajatusmaailmassa idässä odottaa rauhaa rakastava kansa joka vain puolustaa itseään ja ystäviään. Lännessä on paha lapsia syövä Nato, joka levittää vain tuhoa ja tuskaa.
Muusta puhuminen on majesteetirikos häntä kohtaan. Vain tyhmät ihmiset eivät tajua tätä ja heille Erkki ei anna mitään arvoa.

Tuomioja on malli esimerkki ihmisestä joka ei ole koskaan tehnyt elämässään mitään muuta kuin purjehtinut vallan kammareissa. Poliittinen broileri joka on oppinut pitämään itseään tavallista kansaa parempana. Vanhalla miehellä ei sitten enää kärsivällisyys riitä, kun alamaiset eivät ymmärrä pitää suutaan kiinni, vaan päästelevät virallisen Eki-totuuden vastaisia mielipiteitä.
 
Nääh, me ollaan yleensä n. 6kk kansallisen turvallisuuskeskuselun edellä. Täällä puidaan jo romahdusta Putinin jälkeistä Venäjää, kun muut pohtii uutta kylmää sotaa :)
Saudien taloudellista sotaa Venäjää vataan ei juuri ole keskusteltu. Jenkkien öljytuotannolla on normaalisti 70 $ break even, ja sillä eivät öljy-yhtiöt tee fyrkkaa. Venäläisillä yli 100 taalaa.

http://uk.businessinsider.com/r-sau...utput-however-far-oil-falls-mees-2014-12?r=US

Saudit ovat rikkomassa Venäjän ja sitä ei olla huomioitu päämedioissa.

Putinin regiimin reaktio tähän on sitten arvoitus. Onko skenario sama kuin Japanissa -41?
 
Saudit ovat rikkomassa Venäjän ja sitä ei olla huomioitu päämedioissa.

Putinin regiimin reaktio tähän on sitten arvoitus. Onko skenario sama kuin Japanissa -41?

Nyt näyttää pahasti siltö ettei Putinilla ole pitkän tähtäimen strategiaa vaan hän toimii ns 90 päivän horisontissa yrittäen vainselviytyä. Näillä lihaksilla venäjä ei kykene isompaan rähinään. Nykyiset konfliktit tylsistyttävät keihäänkärkeä. Pitäisi mobilisoida, mutta onnistuuko se?
 
Tuomiojan ajatusmaailmassa idässä odottaa rauhaa rakastava kansa joka vain puolustaa itseään ja ystäviään. Lännessä on paha lapsia syövä Nato, joka levittää vain tuhoa ja tuskaa.
Muusta puhuminen on majesteetirikos häntä kohtaan. Vain tyhmät ihmiset eivät tajua tätä ja heille Erkki ei anna mitään arvoa.

Tuomioja on malli esimerkki ihmisestä joka ei ole koskaan tehnyt elämässään mitään muuta kuin purjehtinut vallan kammareissa. Poliittinen broileri joka on oppinut pitämään itseään tavallista kansaa parempana. Vanhalla miehellä ei sitten enää kärsivällisyys riitä, kun alamaiset eivät ymmärrä pitää suutaan kiinni, vaan päästelevät virallisen Eki-totuuden vastaisia mielipiteitä.

Tuomioja on poliittinen takinkääntäjä kovimmasta päästä.
Kuten sanot, erkki on pelannut kovilla korteilla aina ja merkillistä on (mielestäni) että hän ei ole joutunut vastuuseen sanoistaan ja teoistaa. Poliittista vastuutahan kukaan polikoista ei edes osaa kantaa..
Olisi kiinnostavaa seurata, jos joku taho nostaisi tuomiojan julkisuuteen ja roastaisi hiukan menneisyyden haamuista ja nykyisyyden käänteistään! Kuinkahan kävisi ekin...?
 
Vahvistettua jatkohoitoa:

"Tasavallan presidentti hyväksyi Suomen osallistumisesta Pohjois-Atlantin liiton johtamaan neuvonanto-, koulutus- ja tukioperaatioon Afganistanissa Suomen hallituksen ja Pohjois-Atlantin liiton välillä kirjeenvaihdolla Pohjois-Atlantin liiton 26.11.2014 päivätyn kirjeen mukaisesti tehtävän sopimuksen ja vahvisti lain Suomen osallistumisesta Pohjois-Atlantin liiton johtamaan neuvonanto-, koulutus- ja tukioperaatioon Afganistanissa Suomen ja Pohjois-Atlantin liiton välillä kirjeenvaihdolla tehdyn sopimuksen lainsäädännön alaan kuuluvien määräysten voimaansaattamisesta sekä valtuutti suurlähettiläs Pia Rantala-Engbergin tai hänen estyneenä ollessaan erityisasiantuntija Axel Hagelstamin allekirjoittamaan Suomen hallituksen vastauskirjeen koskien sopimusta Suomen osallistumisesta Pohjois-Atlantin liiton johtamaan neuvonanto-, koulutus- ja tukioperaatioon Afganistanissa."
 
Lammasmainen kansa ansaitsee arvoisensa johtajat.

Tämän vuoden häikäilemättömin juoni

Keskiviikko 31.12.2014 klo 07.55 http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014123118963919_uu.shtml

(MATTI MATIKAINEN)
Tähän aikaan vuosi sitten Jyrki Katainen (kok) oli vielä pääministeri. Miten usein hän valittikaan, kuinka vaikeaa Suomea oli johtaa vuoden 2011 vaalituloksella. Ja miten monesti hän samaan hengenvetoon väitti, kuinka hän siitä huolimatta oli täydellisen sitoutunut kuuden puolueen hallitukseensa.

Huhtikuussa Katainen yllätti suomalaiset ja ilmoitti noin vain eroavansa.

Yksi hänen hallituksensa ydinryhmään kuuluneista ministereistä kertoo, että Katainen oli jo noin puoli vuotta aiemmin syksyllä 2013 tehnyt selväksi, että hän luopuu ja jättää työnsä kesken.

Virallisen eroilmoituksensa jälkeen Katainen on myöntänyt, ettei hän alun alkaenkaan aikonut istua pestiään loppuun.

Kokoomuksen verkkolehdelle Katainen tunnusti, että hänellä oli jo neljä vuotta sitten "perusajatus", jonka mukaan hän jää pois kesken vaalikauden vuonna 2014 pidettävässä puoluekokouksessa.

"Perusajatus vain koko ajan vahvistui. Kuljin koko ajan tätä kohti. Ainoastaan vakava ulkoinen kriisi olisi muuttanut päätöstä", Katainen kertoi kokoomuslehti Nykypäivän haastattelussa viime keväänä.

lll

Vaalivuonna 2011 Katainen siis hautoi uransa vaihtamista. Samaan aikaan hän oli hallituksenmuodostaja ja neuvotteli vakavissaan muiden puolueiden kanssa Suomen tulevaisuudesta, hallituksensa ohjelmasta ja muista yksityiskohdista.

Yksi kaupankäynnin aiheista oli Suomen nimikkokomissaarin paikka, joka vapautuisi vuonna 2014. Katainen hankki tuon viran kokoomukselle. Nyt tiedämme, että hän varasi sen omaksi vihreäksi oksakseen.

Millä hinnalla Katainen paikkansa hallituskumppaneiltaan lunasti, sitä emme vielä tiedä.

Kun Katainen ilmoitti keväällä lähdöstään, median mielenkiinto siirtyi oitis seuraajaehdokkaisiin. Hallituksen vetovastuusta kesken kaiken luopuminen ei herätellyt oikeastaan ketään. Jopa tärkein oppositiopuolue keskusta on ollut aika hampaaton Kataisen urapolusta.

Selitys on todennäköisesti tässä: Viime kesänä entinen pääministeri, keskustan Mari Kiviniemi valittiin OECD:n korkeaan virkaan Pariisissa. Kiviniemi oli kolme vuotta turhautuneena etsinyt uutta työtä politiikan ulkopuolelta. Ilman nykyisen pääministeripuolueen kokoomuksen apua Kiviniemi ei olisi nyt iso johtaja Ranskassa. Mulle sulle.

lll

Kataisen uraputki varmistui lopullisesti syyskuun alussa. Tuolloin komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker esitteli komissaariensa vastuut. Katainen sai jaossa salkuttoman varapuheenjohtajan tehtävän.

Katainen kertoi heti samana päivänä posket innosta hehkuen, miten mielenkiintoisen ja innostavan tehtävän hän oli saanut Junckerilta.

Samalla Katainen tähdensi, että olisi voinut tahtoessaan vaatia painavan, "jonkun mielekkään" komissaarin salkun.

"Se olisi varmasti ollut mahdollista, jos olisin pistänyt kovan kovaa vastaan. Mutta ehdottomasti priorisoin itse tämän", Katainen mahtaili.

Tuo lausunto kruunaa Kataisen kylmäverisen laskelmoinnin. Ei väliä, vaikka Suomi ei saanut painavaa salkkua, sillä sen ohi meni Kataisen henkilökohtainen urasuunnitelma. Minä itse asetin tämän itselleni etusijalle.

Poliitikot pyrkivät ja ammattipoliitikot vasta pyrkivätkin. Ei tässä mitään uutta ole.

Silti juuri tämä tapaus vetää vakavaksi. Valtiontalouden tarkastusvirasto syynäsi joulun alla Kataisen hallituksen tilinpäätöksen. Tarkastuksen tulos: Kolme turhaa vuotta.

Kataiselle ykkösasia ei ollut Suomen etu, ei edes kokoomuksen etu. Tärkeintä hänelle oli oma ura, kivat hommat, politiikan suihkuseurapiirit ja elinikäinen diplomaattipassi.

Voiko johtaja raukkamaisemmin toimia.

Kokoomuksen puheenjohtajapäivillä vuonna 2012 Kataisen puheen avainvirke oli: "Jos välittää, niin kantaa vastuuta." Vitsi vitsi.

[email protected]
 
Katainen sattui olemaan puheenjohtaja. Ilmeisesti oli täysin motivoitumaton ja petasi uutta paikkaa.

"Seitsemän vuoden virhe" on noteerattu alhaalta ylös:


Eiköhän nämä asiat tule käsiteltyä vielä moneen kertaan ennen huhtikuun vaaleja..

Vanhanen jätti pääministerinä uppoavan laivan.

Katainen sai nipin napin sellaisen vaalituloksen että keräämällä kaikki mahdolliset - kommunisteja myöten, hän kykeni saamaan enemmistön eduskuntaan.
Hän nousi pääministeriksi eikä hänellä muuta tavoitetta ollutkaan.

Vanhanen on tulossa takaisin politiikkaan kevään vaalien jälkeen. Hyvin todennäköisesti hänestä tullee seuraavan hallituksen ulkoministeri. Sipilä on jo varma tapaus hallituksen tunnustelijaksi sekä päämisteriksi. Toiseksi tärkeimmän salkun (valtiovarainministeri) saa joko Stubb tai Rinne. Jos PS saa yli 12% äänistä, puolue saattaa päästä hallitukseen jolloin Soinista tulee uusi sisäministeri.

Jotenkin noin se menee..
Kepu 25%
Kok 15%
Dem 15%
PS 12%
jne..

Niin ja vielä, Paavo jää ilman ministerinpaikkaa. Hän jatkanee EU-parlamentissa. Näin sen pitää mennäkin.
 
Eiköhän nämä asiat tule käsiteltyä vielä moneen kertaan ennen huhtikuun vaaleja..

Vanhanen jätti pääministerinä uppoavan laivan.

Katainen sai nipin napin sellaisen vaalituloksen että keräämällä kaikki mahdolliset - kommunisteja myöten, hän kykeni saamaan enemmistön eduskuntaan.
Hän nousi pääministeriksi eikä hänellä muuta tavoitetta ollutkaan.

Vanhanen on tulossa takaisin politiikkaan kevään vaalien jälkeen. Hyvin todennäköisesti hänestä tullee seuraavan hallituksen ulkoministeri. Sipilä on jo varma tapaus hallituksen tunnustelijaksi sekä päämisteriksi. Toiseksi tärkeimmän salkun (valtiovarainministeri) saa joko Stubb tai Rinne. Jos PS saa yli 12% äänistä, puolue saattaa päästä hallitukseen jolloin Soinista tulee uusi sisäministeri.

Jotenkin noin se menee..
Kepu 25%
Kok 15%
Dem 15%
PS 12%
jne..

Niin ja vielä, Paavo jää ilman ministerinpaikkaa. Hän jatkanee EU-parlamentissa. Näin sen pitää mennäkin.
Nuo lukemat menevät vielä muokkaukseen ennen vaaleja. Muista myös että kokkareiden lukuihin kannattaa laskea RKP. Talouspolitiikassa ei Callella ja Alexilla ole paljoakaan eroa. Calle menee oikealta ohi.

Soinin "ei takiaispuolueita" jää unohdukseen, kun hallitusneuvottelut koittavat. Soni tietää että se on nyt tai ei koskaan hallitukseen ja silloin pitää syödä hieman omenoita tai meloneja, vai miten se meni. Lähtökohtaiseti kolme suurinta ja RKP muodostavat hallituksen.
 
Yle:n teksti tv:n mukaan pres. Niinistö soitteli Putinille omasta aloitteestaan. Aihe oli kuulemma Ukrainaa koskeva, mutta.....!???

("foliohattu päähän... Ajankohta sopi hyvin erään ulkopoliittisen tutkijan avautumisen kanssa.. folihattu pois päästä)

Tietty roolijako on mahdollinen. Kun vuosia seuraa tapahtumia, niin siltä se näyttää, mutta empä varmaksi väitä.
 
Nyt näyttää pahasti siltö ettei Putinilla ole pitkän tähtäimen strategiaa vaan hän toimii ns 90 päivän horisontissa yrittäen vainselviytyä. Näillä lihaksilla venäjä ei kykene isompaan rähinään. Nykyiset konfliktit tylsistyttävät keihäänkärkeä. Pitäisi mobilisoida, mutta onnistuuko se?

Ja kenen kimppuun käyt, jotta siitä olisi ratkaisuksi?
 
Back
Top